Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Roldeur garage

Roldeur garage

Een roldeur is voor een garage de ideale ruimtebesparende oplossing. Je maakt hiermee namelijk optimaal gebruik van het beschikbare aantal kubieke meters. Dit type garagedeur rolt verticaal op, meestal in een speciaal daarvoor boven de deuropening aangebrachte behuizing. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een kantelbare deur blijft het plafond dus vrij. In dit artikel kom je meer te weten over het gebruik, de voor- en nadelen en de mogelijkheden van garageroldeuren.

Wat kost een roldeur voor een garage?

Een omhoog rollende garagedeur kost gemiddeld € 1.350, inclusief de montage. De daadwerkelijke kosten hangen af van het materiaal, de bediening en de afmeting van je garageopening. Onderstaande tabel bevat een indicatie van deze roldeur garage kosten.

FactorGemiddelde kostenBijzonderheden
Roldeur garage€ 700 - € 1.900Afhankelijk van afmetingen
Bediening€ 150 - € 550Handmatig of elektrisch
Montage€ 150 - € 250
Totaal€1.000 - € 2.700
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Roldeur garage

Waarom kies je voor een garage roldeur?

Ruimtebesparing is een van de belangrijkste redenen om een roldeur voor een schuur, carport, garage of garagebox te laten installeren. Daardoor leent dit soort deuren zich uitstekend voor kleine of lage garages. Omdat er geen geleiderails nodig zijn hou je met een roldeur ruimte over bij het garageplafond. Ten tweede past een roldeur ook wanneer de breedte beperkt is.

Wel iets om rekening mee te houden: roldeuren staan niet bekend om hun isolerende eigenschappen. De deuren zijn gemaakt om op te rollen en daardoor opgebouwd uit relatief dunne panelen. Dat maakt ze minder ideaal voor het buiten houden van kou of warmte

Een alternatief waarmee het plafond ook vrij blijft is een sectionale deur. Deze opent en sluit horizontaal. Het nadeel van een opzij rollende garagedeur is dat je voldoende ruimte aan de zijkant moet hebben. Is die ruimte er niet en wil je geen naar buiten openklappende deuren of naar binnen kantelende deur? Dan is een roldeur de beste keuze.

Bediening voor een garage roldeur

Wanneer je een roldeur overweegt is de bediening een punt van aandacht. Je hebt de keuze uit handmatige en elektrische bediening. Deze hebben beiden voor- en nadelen.

Handmatige bediening

Een manueel bedienbare roldeur voor een garage is de goedkoopste optie. Een pluspunt is dat ze niet veel onderhoud nodig hebben en dat er weinig mis kan gaan met de bediening. Een minpunt is dat het gebruik van een roldeur relatief zwaar kan zijn. Bij het openen en sluiten moet je immers bukken en omhoog reiken, wat lichamelijke inspanning vergt.

Elektrische bediening

De meeste mensen geven de voorkeur aan een garagedeur met elektrische bediening. Dit is de meest praktische oplossing, al moet je wel rekening houden met een hogere aanschafprijs. En uiteraard heeft het bijkomende elektriciteitsverbruik ook effect op je energierekening. Bij elektrische roldeuren heb je de keuze uit bediening via een schakelaar en bediening op afstand.

Een afstandsbediening is handig als je je garage gebruikt om je auto te parkeren. Je opent en sluit de rolgaragedeur eenvoudig vanuit de auto en hoeft dus niet uit te stappen. Bediening met een schakelaar heeft als nadeel dat dit van binnenuit moet gebeuren. Het voordeel is dat je geen afstandsbediening hebt die zoek kan raken of waar een defect aan kan ontstaan. 

Afhankelijk van de roldeur kun je voor het openen en sluiten overigens vaak ook je smartphone gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om een bediening op afstand te combineren met een schakelaar.

Onderhoud van roldeur voor een garage

Het regelmatig nakijken en onderhouden van de roldeur van je garage is altijd noodzakelijk. Ongeacht of je een deur met elektrische of handmatige bediening hebt. Voor een optimale werking smeer je jaarlijks de bewegende delen. Belangrijke onderdelen zijn de torsieveren en de lagers en assen van de looprollen. 

Bij een elektrische roldeur komt daar uiteraard ook het motoronderhoud bij. Om de levensduur van je garage roldeur te verlengen is een jaarlijkse controle door een vakspecialist aan te raden. Een expert voor het onderhoud van roldeuren is via Homedeal snel gevonden.

Roldeur garage: met of zonder loopdeur?

Gebruik je de garage ook of vooral om fietsen te stallen? Dan is het handig als je bij het naar buiten gaan niet steeds de volledige roldeur hoeft te openen. Je kunt dan ook kiezen voor een ontwerp met een loopdeur. Hiermee krijg je een extra toegang tot je garage. Zo creëer je in- en uitloop gemak en bespaar je in het geval van een elektrische deur op de stroomkosten. Tevens vermindert een loopdeur slijtage van de bewegende delen.

Omdat de roldeur vaker dicht kan blijven zorgt een loopdeur verder voor een constante binnentemperatuur in je garage. Zeker als de garage in verbinding staat met je huis is dat iets om rekening mee te houden.

Een roldeur waarin zich een deur bevindt is vanzelfsprekend duurder in aanschaf. Wil je de mogelijkheid hebben om in de toekomst een loopdeur in je garage roldeur te laten aanbrengen? Realiseer je dan dat dit alleen kan bij roldeuren met brede panelen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Van welk materiaal zijn garageroldeuren gemaakt?

Het meest gebruikte materiaal voor roldeuren is aluminium. Het compartiment waarin de deur zich oprolt bestaat eveneens uit aluminium. Dit materiaal heeft als voordelen dat het niet gevoelig is voor roest en een beperkt gewicht heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoelang gaat een rolgaragedeur mee?

Roldeuren voor garages, garageboxen en schuren gaan over het algemeen zo’n 20 jaar mee. Vooropgesteld dat je er geregeld onderhoud aan pleegt en dat je versleten onderdelen op tijd vervangt. De levensduur is tevens afhankelijk van de locatie en hoe vaak je de deur gebruikt.

Is een jaarlijkse controle van een roldeur voor een garage verplicht?

Nee, er geldt voor particulieren geen wettelijke verplichting om een roldeur jaarlijks te laten nakijken. Het kan echter geen kwaad om dit toch te doen. Zo kom je er op tijd achter of er iets aan vervanging toe is en blijven de veiligheid en goede werking zoveel mogelijk gegarandeerd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden