Vind de beste garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Elektrische garagedeur

Elektrische garagedeur

Wanneer je een garagedeur gaat kopen dan heb je niet alleen de keuze uit verschillende typen deuren en soorten materialen, je moet ook nadenken of je een deur wilt die je elektrisch of handmatig opent. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat elektrische garagedeuren een stuk populairder zijn. Wat is er tenslotte nou leuker dan je garagedeur vanuit de auto via de afstandsbediening te openen en zo naar binnen te rijden? Ook wanneer je de garage niet gebruikt om de heilige koe in te stallen, biedt een elektrische garagedeur het nodige gemak en voordelen.

In dit artikel gaan we uitgebreid in op de elektrische garagedeur, de materialen die er voor worden gebruikt, de verschillende soorten bediening, de kwaliteit en natuurlijk ook de prijs.

Wat kost een elektrische garagedeur?

Wanneer we kijken naar een aantal populaire soorten elektrische garagedeuren dan blijkt dat de gemiddelde garagedeur prijzen van drie van de vier typen niet zo heel veel van elkaar verschillen. Eigenlijk is alleen een openslaande garagedeur beduidend duurder dan de rest. Dit heeft alles te maken met de hoge kwaliteit duurzaam hout waarvan deze deuren worden gemaakt.

Type elektrische garagedeurGemiddelde prijs, inclusief montage en btw
Elektrische kanteldeur€ 800
Elektrische roldeur€ 800
Elektrische sectionale garagedeur€ 1.100
Elektrische openslaande garagedeur€ 4.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

elektrische garagedeur

Welke materialen worden gebruikt voor een elektrische garagedeur?

Elektrische bediening voor je garagedeur is toepasbaar op alle soorten materialen. Dit zijn de drie meest gekozen materialen:

 • Hout: Het kost een paar centen, maar die zijn het dan ook dubbel en dwars waard. Wie besluit om een houten garagedeur aan te schaffen, gaat voor kwaliteit, elegantie en een rustieke uitstraling. Deze deuren zijn over het algemeen fraai afgewerkt met verschillende motieven. Veel gebruikte houtsoorten zijn eikenhout en tropisch hardhout als mahonie- en cederhout. Hout heeft als voordeel ten opzichte van veel andere materialen dat het zeer goed isoleert. Vooral openslaande garagedeuren zijn vaak gemaakt van hout. Dit type waarbij twee deuren beiden zijwaarts open slaan, wordt dan ook nogal eens gebruikt als toegang tot de woning. Daarnaast is het vanwege de goede isolerende werking ook een prima optie wanneer de garage bijvoorbeeld is ingericht als hobbyruimte.
 • Staal: Veel garagedeuren worden gemaakt van staal en kunststof of een combinatie van de twee. Staal is de meest goedkope optie maar scoort niet erg hoog als het gaat om isolatie. Zonder tochtstrippen en ander isolerend materiaal is het een koude bedoening in je garage. Staal wordt vooral veel gebruikt bij de klassieke kantel garagedeur.
 • Kunststof: De sectionale garagedeur ziet er vaak uit alsof hij volledig van kunststof is gemaakt, maar vaak zijn deze deuren een combinatie van staal en kunststof. Dit laatste type materiaal is ideaal wanneer je zo min mogelijk tijd aan onderhoud kwijt wil zijn. Kunststof gaat erg lang mee. Bovendien hoef je een garagedeur van kunststof niet te verven. Deze zijn namelijk al kant en klaar verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welk type elektrische garagedeur is het meest geschikt?

Hoewel je voor ieder type een elektrische garagedeur kunt vinden, is vooral de sectionale garagedeur een veel gemaakte keuze. Daar is wat voor te zeggen. Een dergelijke deur bestaat over het algemeen uit horizontale panelen die van beneden naar boven rollen wanneer je ze opent. Er is tegenwoordig overigens ook een verticale variant op de markt die zijwaarts opent. Dat is vooral handig omdat je de deur niet helemaal hoeft te openen wanneer je even snel naar binnen wilt om iets te pakken. Je kunt dit overigens ook opvangen door een extra loopdeur in je garage te plaatsen.

Elektrische garagedeur openen vanuit de auto

Wanneer je de elektrische garagedeur vanuit je auto door middel van de afstandsbediening opent en de deur voor je ziet open rollen, dan realiseer je je wat een handige toegangspoort jouw garage heeft. Naar boven of zijwaarts rollend, in beide gevallen neemt deze elektrische sectionale garagedeur weinig ruimte in beslag. Bovendien weet je als je eenmaal binnen bent dat je auto weer veilig staat geparkeerd. Sectionale garagedeuren zijn namelijk vrij lastige obstakels voor inbrekers.

wat kost een garagedeur

Welk afstandsbediening voor jouw elektrische garagedeur?

Elektrische garagedeuren worden vrijwel altijd standaard geleverd met een handzender. Dit eenvoudig te bedienen apparaatje is de meest bekende afstandsbediening om een garagedeur mee te openen. Ze zijn ook verkrijgbaar als sleutelhanger die je direct aan je autosleutels kunt vastmaken. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden en soorten afstandsbediening.

 • Mobiele telefoon Een garagedeur op afstand bedienen vanaf je telefoon, waar ook ter wereld, kan tegenwoordig met de handige app van Evolution. Werkt zowel op een iPhone als op een Android. Niet alleen kun je de deur openen en het licht aan en uit doen, de staat van je garagedeur wordt ook grafisch weergegeven op je beeldscherm. In het geval er iets veranderd is, kun je dat direct zien. Ook kun je verschillende beveiligingsniveaus instellen.
 • Zelflerende afstandsbediening neemt functies over van een oude handzender. Ze kunnen daarnaast ook meerdere afstandsbedieningen voor verschillende soorten aandrijving vervangen.
 • HomeLink is een alles in één oplossing. Het is een ingebouwde zender en ontvanger in je auto die het mogelijk maakt om verschillende apparaten te bedienen zoals een garagedeur, hek opener, en verlichting. Zo kom je binnen via het hek dat automatisch opent en sluit, springt vanzelf de verlichting aan en gaat je garagadeur open. Dit type wordt ook wel universeel ontvanger genoemd.
 • Biometrische vingerafdruk scanner Dit is een veilige manier om je garage binnen te gaan. De scanner kan tot wel 10 verschillende vingerafdrukken opslaan. Je hebt geen sleutels meer nodig.
 • Codeschakelaar Vooral handig voor mensen die nogal eens hun handzender kwijt zijn. Die heb je namelijk niet meer nodig. Je opent de deur met een eigen pincode
 • Draadloze drukknopkast Deze optie is vooral interessant wanneer je de garage wilt openen vanuit je woning. Je kunt de drukknopkast eenvoudig aan de muur bevestigen.

Welke elektrische garagedeur wordt het?

Een elektrische garagedeur wordt motorisch aangedreven. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kun je lezen in de brochures en online handleidingen die de meeste merken voor je in petto hebben. Daar kun je ook lezen hoe je deze kunt monteren. Ga echter niet zelf aan de slag als je totaal niet technisch bent aangelegd. Mocht is misgaan, dan heb je vaak geen recht op garantie en dan is het project toch weer een stuk duurder. De meeste leveranciers sturen je graag een professionele monteur.

Bij de keuze van een elektrische garagedeur zul je zien dat er verschillende merken actief zijn op deze markt. Sommige leveranciers richten zich op één merk terwijl anderen meerdere merken in de aanbieding hebben. Een aantal bekende namen:

 • Crawford – grootste producent in Nederland van kwalitatief hoogwaardige sectionale deuren
 • Hörmann – kwalitatief hoogwaardige garagedeuren uit Duitsland
 • Alutech – gespecialiseerd in elektrische sectionale garagedeuren
 • Deltadoors – onder meer gespecialiseerd in Homelink gerelateerde deuren en hekopeners

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden