Vind de beste garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Kunststof garagedeuren

Kunststof garagedeuren

Garagedeuren worden gemaakt van diverse materialen. Hout, staal, aluminium en kunststof, er is voor allemaal wat te zeggen. De laatste tijd neemt vooral de populariteit van kunststof garagedeuren flink toe. Dat is niet zo vreemd. Deze deuren bieden een hoop voordelen en scoren hoog als het gaat om verhouding prijs/kwaliteit. In dit artikel leggen we je uit waarom de keuze voor een kunststof garagedeur een uitstekende optie is.

Wat kost een kunststof garagedeur?

Voor kunststof garagedeuren betaal je een stuk minder dan wanneer dezelfde deur van hout is gemaakt. Daarom is de keuze voor een kunststof garagedeur voor veel personen aantrekkelijk. De prijs hangt overigens niet alleen van het materiaal af. Uiteraard speelt ook de afmeting en het soort garagedeur een rol. Zo zijn er sectionaaldeuren, kanteldeuren, roldeuren en openslaande garagedeuren verkrijgbaar. Daarnaast is er een divers aanbod van verschillende merken. Zoals ook bij andere producten geldt, betaal je voor het ene merk meer dan voor een ander. Voor de populaire kunststof sectionale garagedeur moet je ongeveer rekenen op een gemiddelde prijs van € 1.100 euro. Dat is inclusief btw en montage.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kunststof garagedeur

Zijn kunststof garagedeuren voor 100% gemaakt van kunststof?

Voordat we uitgebreid ingaan op de vraag waarom je een kunststof garagedeur zou moeten aanschaffen, is het goed om eerst even een misverstand uit de wereld te helpen. Garagedeuren zijn vrijwel nooit alleen van kunststof gemaakt. Over het algemeen is het een combinatie waarbij er staal aan de binnenkant zit die vervolgens aan de buitenkant is afgewerkt met een laag pvc. Dit is bijvoorbeeld bij de horizontale of verticale panelen van een sectionale garagedeur het geval. Zo heb je het beste van twee werelden. Dankzij het staal kun je er gerust op zijn dat je deur stevig is, terwijl het pvc zorgt voor een mooie eigentijdse uitstraling. Dat kunststof nog veel meer voordelen biedt, zul je merken wanneer je verder leest.

Gaan kunststof garagedeuren lang mee?

Die vraag kunnen we volmondig met ja beantwoorden. Weer en wind hebben geen invloed op het materiaal. Dit in tegenstelling tot hout. Ook al is je deur gemaakt van de beste houtsoort, er kan een moment komen dat er houtrot optreedt. Ook andere ongemakken zoals schimmel of kromtrekken kunnen zich voordoen. Vooral als je weinig tijd aan het onderhoud hebt besteed, kan je dit op een dure renovatie komen te staan. Daar heb je met een kunststof garagedeur dus geen last van. Van je eenmalige investering heb je heel veel jaren profijt.

Betekent dit dat een garagedeur van kunststof onderhoudsvrij is?

Ja inderdaad zo mag je het gerust stellen. Het materiaal is zo sterk dat je er niets aan hoeft te doen. Regen, sneeuw, maar ook het zonlicht heeft geen invloed. Jouw kunststof garagedeur zal niet verkleuren. Het enige wat je af en toe moet doen, is de deur eens schoonmaken. Vogelpoep, vieze handen, stof, modderspatten, dat moet je toch echt zelf verwijderen. Maar dit ‘onderhoud’ heeft alles te maken met het uiterlijk en niet met de kwaliteit van het materiaal. Verder kun je je tijd aan andere dingen besteden dan je druk te maken over de fysieke staat van je garagedeur.

Hoef je een kunststof garagedeur ook niet te verven dan?

Nee dat is inderdaad niet nodig. Dit soort garagedeuren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je hebt de keuze uit een hele waaier zogenaamde RAL-kleuren. Je vindt dus altijd wel de juiste tint die bij de rest van je woning past. Daarnaast kan er een extra laag structuurfolie op de deur worden aangebracht. Wanneer je jouw garagepoort er wil laten uitzien alsof deze van hout gemaakt is, biedt kunststof uitkomst. Je gaat in dat geval voor een folie met een nerfstructuur. Dat is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout.

Garagedeur van kunststof

Wanneer een garage in gebruik is als hobbyruimte, kun je dan de warmte binnen houden?

Dat kan prima. Je moet dan wel voor een dubbelwandige garagedeur kiezen. Dit biedt voldoende bescherming tegen de kou van buiten en houdt het binnen warm. Zo zijn er deuren verkrijgbaar met een isolatiewaarde van iso-20 (te vergelijken met dubbel glas) en iso-45 (bijna gelijk aan een spouwmuur). Kunststof garagedeuren doen wat dat betreft nauwelijks onder voor houten deuren. Hout isoleert van nature erg goed. Zowel met kunststof- als houten deuren bespaar je aanzienlijk op de stookkosten.

Zijn kunststof garagedeuren dus milieuvriendelijk?

Besparen op je energieverbruik draagt zeker bij aan een beter milieu. Het is in ieder geval niet milieuonvriendelijk. Maar er is meer dat kunststof garagedeuren milieuvriendelijk maakt. Eerder werd al aangegeven dat kunststof een duurzaam product is, dat lang meegaat. Daarnaast is het ook 100% recyclebaar. Dat maakt het een uitstekend alternatief voor hout dat tenslotte ook niet onbeperkt kan worden gebruikt. Dat er steeds minder bomen worden gekapt, is een direct gevolg van het feit dat verdere ontbossing van grote invloed is op het milieu wereldwijd.

Is het eenvoudig om een kunststof garagedeur te monteren?

Wanneer je de brochures en handleidingen bekijkt van aanbieders van garagedeuren dan zou je die indruk wel krijgen. Vaak lees je dat je de deur zelf eenvoudig kunt plaatsen. Toch kan het geen kwaad om je garagedeur te laten monteren door een erkende installateur. Je wilt er tenslotte zeker van zijn dat deze perfect past en functioneert.

Eigenlijk maakt het soort materiaal niet zoveel verschil als het gaat om de montage. Wel vergt elk type deur weer een andere benadering. Dat heeft alles met de ruimte te maken. Sectionale deuren bijvoorbeeld draaien naar binnen langs het plafond of via de zijmuur. Je moet daar van te voren dus rekening mee houden. Openslaande- of kanteldeuren daarentegen nemen juist meer buitenruimte in beslag. Heb je een deur op maat nodig? Kunststof is materiaal dat eenvoudig is aan te passen en in de gewenste maten en vormen kan worden geleverd.

Welk type garagedeur is het meest geschikt voor kunststof?

Zowel openslaande- als sectionale garagedeuren zijn prima geschikt. Uiteindelijk hangt die keuze af van je eigen smaak en voorkeuren. Ga je voor een 100% rustieke en authentieke uitstraling dan is echt hout, zeker bij openslaande deuren, natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze. Kunststof is echter een veel voordeliger en duurzamer alternatief. Kunststof is vooral erg geliefd bij een sectionale garagedeur. Het zorgt voor een moderne look, isoleert goed en is weinig geliefd bij inbrekers. Wanneer je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken, zul je zien dat veel sectionale garagedeuren van kunststof zijn gemaakt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden