Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Garagedeur kopen

Garagedeur kopen

Je wilt een garagedeur kopen. Eenvoudig toch? Wanneer je jezelf echter gaat oriënteren, kom je er al snel achter dat er heel wat te kiezen valt. Ga je voor kanteldeuren, roldeuren, sectionale- of openslaande garagedeuren? Welk materiaal kies je, hout, staal, kunststof? En wat kost dat eigenlijk wel niet? Genoeg vragen om je hoofd over te breken en dan heb je nog niet eens nagedacht bij welke leverancier je jouw garagedeur gaat kopen.

Hoeveel kost een garagedeur kopen?

Garagedeuren zijn beschikbaar voor vrijwel ieder budget. Een eenvoudige kantel garagedeur kun je al bestellen voor zo’n € 900. Maar je kunt het ook veel luxer aanpakken en openslaande garagedeuren laten monteren. In dat geval moet je wel rekenen op minimaal € 3.500.

Garagedeuren heb je in allerlei soorten. De prijs hangt dan ook vooral af van het type garagedeur en het materiaal dat je kiest. Onderstaand overzicht geeft je in één oogopslag een idee met welke kosten je rekening moet houden voor elk type garagedeur. De gemiddelde garagedeur prijzen zijn inclusief montage en btw.

Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 - € 1.500
Roldeur € 1.000 - € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 - € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 - € 5.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

garagedeur kopen

Een garagedeur kopen: wat is van invloed op de prijs?

Je hebt nu een idee wat het je gaat kosten om een garagedeur te laten plaatsen. Er zijn verschillende factoren van invloed op de exacte totaalprijs. Die zetten we nu voor je op een rij.

De materiaalkeuze: staal, hout of kunststof?

Ga je voor de goedkoopste optie, bestel dan een kantel garagedeur van staal. Het zijn degelijke modellen die je zelf handmatig moet openen. Garagedeuren die zijn gemaakt van hout of kunststof zijn duurder. Hou daar dus rekening mee wanneer je een kanteldeur van hout bestelt.

Een groot aantal mensen kiest voor een sectionale garagedeur. Dit type dat bestaat uit verschillende panelen kantelt niet maar gaat automatisch omhoog of zijwaarts door middel van een afstandsbediening. Ze worden zowel gemaakt van hout als van kunststof en staal met een kunststof look. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf € 1.100. Voor een sectionale garagedeur van hout moet je rekenen op een prijs vanaf € 2.500.

Ook openslaande garagedeuren worden meestal gemaakt van hout. Zo’n fraai afgewerkte, authentiek ogende garagedeur die automatisch opent, is de duurste optie, gemiddeld € 4.500.

Garagedeur kopen voor nieuwe of bestaande garage

Wanneer je een nieuwe garage laat bouwen, heb je voor wat betreft de deur de keuze uit een ruime hoeveelheid standaardmaten. Uiteraard wordt de prijs mede bepaald door de grootte van jouw garagedeur. De kleinste deuren zijn 1,87 meter hoog en 2,25 meter breed. Heb jij behoefte aan iets groters, dan is een afmeting van 3 bij 6 meter mogelijk iets voor jou.

Wil je een garagedeur laten plaatsen in een bestaande schuur dan zul je eerst moeten kijken of, en zo ja welke standaardmaat hier het beste in past. Ook kun je er voor kiezen om een garagedeur op maat te laten maken. Dit is echter wel een stuk duurder. Vergeet overigens niet van te voren even te checken of je een bouwvergunning nodig hebt.

houten garagedeur kopen

Waarom je eerst vergelijkt voor je een garagedeur koopt

Voor je daadwerkelijk een garagedeur gaat kopen, is het wel zo slim om eerst de verschillende soorten deuren en materialen met elkaar te vergelijken. Sta bijvoorbeeld stil bij de volgende punten:

  • In welke mate zijn deze deuren isolerend?
  • Welk type garagedeur vergt het minste onderhoud?
  • Hoe sterk is het materiaal?
  • Welke garagepoort maakt het minste geluid?
  • En welke aanbieders en merken zijn er zoal? Via homedeal.nl ontvang je heel eenvoudig en doelgericht offertes van bedrijven bij jou in de buurt.

Een garagedeur van staal is vooral aantrekkelijk vanwege de prijs. Wanneer je een kanteldeur koopt, moet je er wel rekening mee houden dat deze wat buitenruimte in beslag neemt. Het is bij deze eenvoudige garagedeur bovendien aan te raden om extra isolatiemateriaal zoals isolatiepanelen en tochtstoppers te plaatsen. De kanteldeuren laten namelijk nogal wat tocht door. Vooral wanneer de garage direct aan je woning vastzit en deze gebruikt als klus- of hobbyruimte bespaar je dankzij isolatie een hoop extra stookkosten.

Ook roldeuren zijn niet gemaakt om de kou buiten te houden. Ze zijn daarentegen wel weer erg handig voor kleine garages. Omdat je ze kunt oprollen nemen ze weinig ruimte in beslag. Dat laatste geldt ook voor sectionale garagedeuren. Het openen en sluiten verloopt bovendien een stuk geruislozer dan bij een kanteldeur. Ook bieden ze meer bescherming tegen inbraak.

Een garagepoort van kunststof heeft als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren. Hoewel ze iets meer tochtbestendig zijn dan stalen deuren kan extra isolatie ook hier geen kwaad.

Eigenlijk ben je vooral met een houten garagedeur verzekerd van uitstekende isolatie. Hout is namelijk van nature al isolerend. Vooral openslaande garagedeuren zijn vaak van hout gemaakt. Houten garagedeuren hebben eigenlijk alleen maar voordelen, het enige nadeel is misschien de prijs. Toch is ook daar verschil in, een deur van cederhout is al gauw zo’n € 500 goedkoper dan een deur van eikenhout.

Hoe weet je zeker dat je kwaliteit koopt?

  • Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat jouw garagedeur voldoet aan alle kwaliteitseisen. Let er daarom altijd op dat deze een SKG-keurmerk heeft. Het betekent dat je garagedeur is gecertificeerd door Stichting Kwaliteit Gevelbouw.
  • Ook een Politiekeurmerk Veilig Wonen is van belang. Garages zijn helaas nogal eens het doelwit van inbrekers. Je kunt er maar beter voor zorgen dat jouw garage voldoende is beveiligd.
  • Lees ook altijd de algemene- en garantievoorwaarden door. Zodat je precies weet waar je aan toe bent wanneer er sprake blijkt te zijn van bijvoorbeeld een fabricagefout of wanneer er iets mis is gegaan tijdens de montage.
  • Ook vind je in de voorwaarden informatie over de levering en de uitvoering. Wanneer je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf, vind je deze voorwaarden op de website.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een garagedeur inclusief montage?

Garagedeuren kosten gemiddeld € 900 tot € 5.000, afhankelijk van het type deur, de materiaalsoort en afmetingen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op.

Wat is de beste garagedeur?

De beste garagedeur voor jouw woning is afhankelijk van jouw wensen en de manier waarop je jouw garage gebruikt. De sectionaaldeur is populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe lang gaat een garagedeur mee?

Onderhoud je jouw garagedeur goed, dan kan deze zeker 20 tot 30 jaar meegaan. Afhankelijk van de bediening en het materiaal heeft de garagedeur met enige regelmaat onderhoud nodig om in goede conditie te blijven.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden