Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Garagedeur vervangen

Garagedeur vervangen

Vroeger of later komt er een moment dat je je garagedeur moet vervangen. Die oude kanteldeur bleek toch wel erg tochtig te zijn. Of misschien ben je gewoon toe aan zo’n hippe deur die automatisch naar boven rolt wanneer je komt aanrijden. Het uiterlijk wil ook wat en je oude deur mist de uitstraling waar jij naar op zoek bent. Kortom, er zijn heel wat redenen te verzinnen om toe te zijn aan je garagedeur vervangen. Maar zijn er ook redenen waarom vervangen niet per se nodig is? En als je dan voor een nieuwe deur kiest, wat doe je dan eigenlijk met de oude? Wat er zoal komt kijken bij het vervangen van een garagedeur, bespreken we in dit artikel.

Wat kost een garagedeur vervangen?

De garagedeur prijs is van verschillende factoren afhankelijk.

  • Sloop- en verwijderkosten: Een nieuwe garagedeur plaatsen betekent dat de oude moet worden verwijderd. Ben je zelf handig genoeg om dit te doen dan is dat mooi meegenomen. Zo niet dan moet je rekenen op extra arbeidskosten.
  • Garagedeur op maat: Bezit je een oude woning dan kan het zijn dat je te maken hebt met maten die afwijken van de huidige standaardafmetingen. Het is ook mogelijk dat je zelf bepaalde wensen hebt wat betreft de afmetingen. Je moet dan een garagedeur op maat laten maken. De kosten hiervan liggen hoger dan voor een deur met een standaardafmeting.
  • Type garagedeur: Garages waar nog een klassieke kanteldeur in is gebouwd worden vaak vervangen door een van deze typen garagedeuren (exclusief verwijderkosten):
Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 – € 1.500
Roldeur € 1.000 – € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 – € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 – € 5.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Je garagedeur vervangen

Wanneer moet ik mijn garagedeur niet vervangen?

Vervangen is niet altijd per se nodig. Hier volgen een aantal situaties waarin je ook kunt kiezen voor een alternatieve oplossing.

  • Je wilt bijvoorbeeld je handmatige garagedeur vervangen met een elektrische garagedeur die automatisch opent door middel van afstandsbediening. Wanneer je garagedeur verder nog in goede staat is, dan kun je net zo goed overwegen om een motor te laten plaatsen die zorgt voor de aandrijving. Er is volop keuze uit verschillende gemotoriseerde systemen.
  • Je stalen kanteldeur laat wel erg veel kou door. Alleen is je budget niet toereikend om je garagedeur te vervangen. In dat geval is het slim om isolatiemateriaal aan te laten brengen. Zo hou je de ergste kou buiten en ben je een stuk goedkoper uit.
  • Je garagedeur heeft mankementen. Informeer altijd eerst bij de expert of je garagedeur vervangen nodig is. Het zou zomaar kunnen dat deze na een (eenvoudige) reparatie weer prima functioneert. In sommige gevallen moet alleen een onderdeel worden vernieuwd zoals de veer of de beugels. Zonde van je geld om dan een geheel nieuwe garagedeur te kopen.

Voor welk type kan ik mijn garagedeur het beste vervangen?

Van kanteldeuren is bekend dat zij niet hoog scoren als het gaat om het isoleren van de ruimte. Dit type garagedeur laat veel tocht door. Bovendien is de deur ook inbraakgevoelig. Van deze problemen is geen sprake met een sectionale garagedeur. Dit is dan ook het meest populaire alternatief. Voor een paar honderd euro meer ben je de trotse eigenaar van een modern ogende garagedeur die automatisch opent.

De kunststof garagedeuren gaan zeer lang mee en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Sectionale garagedeuren zijn bovendien een lastige hindernis voor inbrekers. Wanneer je kiest voor een dubbelwandige sectionale deur is je garage bovendien uitstekend geïsoleerd.

Hoe gaat het vervangen van een garagedeur in zijn werk?

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, dan gaat het bedrijf dat de garagedeur levert er een bestellen. Over het algemeen moet je rekenen op zo’n 4 tot 6 weken levertijd. Wanneer je oude deur door hetzelfde bedrijf wordt verwijderd dan hoef je je geen zorgen te maken. Verwijder je de deur zelf, coördineer dit dan goed. Zodat je niet dagen zonder garagedeur zit. Nadat het bedrijf binnen een dag de garagedeuren (vervangen en) geplaatst heeft, is het belangrijk dat zij na enkele maanden komen controleren of de deur nog altijd precies zo in balans hangt als tijdens de montage.

garagedeuren

Kan ik mijn garagedeur ook zelf vervangen?

Ja dat is mogelijk. Als je zelf handig bent of familie of vrienden hebt die wel raad weten met een dergelijke klus, dan is zelf je garagepoort vervangen een optie. Het is dan wel van belang dat je beschikt over een goede handleiding zodat je de deur stap voor stap zelf kunt monteren. Handleidingen zijn echter geen garantie dat het je ook gaat lukken. Let wel, je kunt de leverancier achteraf niet verantwoordelijk stellen voor eventuele schade of letsel. Wees dus wel zeker van jezelf voordat je aan een dergelijke klus begint, anders kan het nog een duurder project worden.

Wat doe ik met mijn oude garagedeur?

Het bedrijf dat jouw garagedeur verwijdert en vervangt, zal er ook voor zorgen dat de oude wordt afgevoerd. Opgeruimd staat netjes zul je zeggen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je oude deur te verkopen? Er zijn genoeg mensen die snel en goedkoop aan een garagedeur willen komen. Je kunt, wanneer je oude deur nog in goede staat is, het altijd proberen om deze aan te bieden op websites als Marktplaats. Je bespaart er kosten mee voor het afvoeren en je kunt er een deel van je nieuwe garagedeur mee betalen.

Moet ik verschillende offertes aanvragen?

Tenzij je direct de garagedeur van jouw dromen ziet en geld geen probleem is, kun je beter eerst een aantal vrijblijvende offertes met elkaar te vergelijken. Daardoor krijg je een goed overzicht van de verschillende merken en type deuren die worden aangeboden. Ook kun je bekijken wat de leveringsvoorwaarden zijn, hoeveel jaar garantie er op je deur en op de montage zit. Natuurlijk zijn offertes vooral ook erg handig om prijzen met elkaar te vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervangen van een garagedeur?

De totale kosten van een garagedeur vervangen zijn afhankelijk van de garagedeur die je kiest. Prijzen variëren van € 900 voor een kanteldeur tot wel tot € 5.000 voor een openslaande garagedeur. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op voor de kosten van jouw garagedeur.

Wat kost een sectionale garagedeur?

Een sectionaaldeur kost gemiddeld € 1.100 tot € 3.000. De totale kosten hangen af van het materiaal dat je kiest, de bediening en de afmetingen van de deur.

Hoe lang gaat een garagedeur mee?

Onderhoud je de garagedeur goed, dan kan deze wel 20 tot 30 jaar mee gaan. De levensduur is naast het onderhoud ook afhankelijk van de locatie en aan hoeveel gebruik de deur onderhevig is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden