Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Houten garagedeuren

Houten garagedeuren

Als je voor een houten garagedeur kiest, geef je jouw woning een warme, authentieke en stijlvolle uitstraling. Ben je in het bezit van een rustieke woning, of is jouw huis juist een staaltje van moderne architectuur? Houten garagedeuren zijn geschikt voor alle soorten woningen. Wil je meer weten over de kenmerken van houten garagedeuren, waarom je er wel of niet voor zou moeten kiezen en welke mogelijkheden je hebt om er een aan te schaffen? Dat lees je hieronder.

Wat kosten houten garagedeuren?

Houten garagedeuren worden van verschillende soorten hout gemaakt en dat zie je terug in de prijs. Zo is een garagedeur van cederhout goedkoper dan eenzelfde deur van padouk hout of van eikenhout. Afhankelijk van verschillende factoren lopen prijzen uiteen van € 1.200 tot wel € 5.000. 

Naast de houtsoort is het type deur een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Voor een kanteldeur betaal je bijvoorbeeld een stuk minder dan voor openslaande garagedeuren. Is de garagepoort voorzien van elektrische aandrijving? Dan ben je duurder uit dan bij een handmatig model. Het spreekt voor zich dat ook de afmetingen bepalend zijn voor de prijs. 

Onderstaande tabel bevat de gemiddelde garagedeuren prijzen van verschillende soorten deuren.

Type houten garagedeurGemiddelde kosten
Kanteldeur€ 1.200 - € 1.500
Sectionaaldeur€ 2.000 - € 3.000
Openslaande deur€ 4.000 - € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
houten garagedeur

Typen houten garagedeuren

In bovenstaand prijzenoverzicht zie je dat er verschillende soorten garagedeuren zijn die van hout kunnen worden gemaakt. 

  • Kanteldeuren zijn de meest eenvoudige garagedeuren. Dit type deur draait naar buiten via het plafond van je garage. Kanteldeuren laten behoorlijk wat tocht door aan de zijkanten en onderkant. Hierdoor kan het flink koud zijn in je garage. Daarom moet je ze voorzien van extra isolatiemateriaal zoals isolatiepanelen en tochtstrips om dit te voorkomen. Houten varianten isoleren overigens al een stuk beter dan deuren die van een ander materiaal zijn gemaakt. 
  • Sectionale garagedeuren bevatten horizontale panelen of lamellen die door scharnieren met elkaar zijn verbonden. De panelen rollen tijdens het openen naar boven. Er is ook een variant verkrijgbaar die zijwaarts rolt. Dit type garagedeur neemt zowel binnen als buiten weinig ruimte in beslag en is daarom een populair type garagedeur. Nieuwe sectionale garagedeuren zijn over het algemeen al voorzien van isolatiemateriaal.  
  • Openslaande garagedeuren zijn in de meeste gevallen van hout gemaakt. Je opent ze op dezelfde manier als een normale deur. Dit kan zowel handmatig als automatisch bij een elektrisch model. Openslaande houten garagedeuren isoleren van zichzelf al behoorlijk goed en hebben in principe geen of weinig extra isolatiemateriaal nodig.

Waarom kies je voor een houten garagedeur?

Naast houten garagedeuren zijn er ook deuren van staal, aluminium en kunststof. Waarom zou je kiezen voor een hout als materiaal? We hebben je al gewezen op de authentieke en stijlvolle uitstraling van hout. Beschikt je woning ook over houten kozijnen, dan kun je dit mooi complementeren met een garagedeur van hout. Dit natuurlijke materiaal heeft bovendien een goede isolerende werking. Dat is wel zo comfortabel als je de garage bijvoorbeeld ook gebruikt om in te klussen of een potje te tafeltennissen. Ook qua akoestiek wint hout het altijd van de staal, aluminium of kunststof variant.

Garagedeur op maat

Een bijkomend voordeel van een houten garagepoort is dat je ze helemaal op maat kan laten maken en schilderen in een kleur naar keuze. Ook heb je meer mogelijkheden als het gaat om de bewerking. Een klassieke of juist een moderne uitstraling, een deur die is voorzien van een fraai visgraatmotief? Het is met houten garagedeuren allemaal mogelijk. 

Houten garagedeuren: een flinke investering

Het belangrijkste nadeel van houten deuren is dat ze relatief duur zijn. Je zult dus een investering moeten doen. Zeker als je kiest voor openslaande deuren. Dat kan een reden zijn om er toch maar van af te zien. Beschik je echter over voldoende budget, dan is een garagedeur van hout zonder twijfel een uitstekende optie en de investering op de lange termijn meer dan waard. 

Waar let je op bij het aanschaffen van een houten garagedeur?

Omdat hout een natuurlijk materiaal is, vergt het meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof. De houtsoorten die voor deze deuren worden gebruikt, zijn zeer sterk en duurzaam. Ze kunnen met andere woorden tegen een stootje en gaan dus lang mee. Toch is het wel aan te raden om je houten garagedeur minstens om de 5 jaar te trakteren op een goede schilderbeurt. Op die manier blijft de deur goed beschermd tegen alle soorten weersomstandigheden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke houten garagedeur kan ik het beste kiezen?

Als je de ruimte optimaal wilt gebruiken en daarnaast een goed geïsoleerde garage wilt hebben, is een dubbelwandige sectionale garagedeur een uitstekende optie. Deze deuren verkleinen bovendien de kans op een inbraak. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Is een garagedeur van cederhout een goede keuze of kan ik beter kiezen voor eikenhout?

Veel garagedeuren zijn gemaakt van cederhout en is daarom zeker een prima keuze. Dit type hout is behoorlijk sterk en uitstekend geschikt voor een garagedeur. Eikenhout is echter een nog sterker en robuuster soort hout dat bovendien perfect afsluit. Kies je voor het duurdere eikenhout, dan ga je echt voor een garagedeur van topkwaliteit.

Kan ik een houten garagedeur ook zelf plaatsen?

Dat is in principe mogelijk, als je handig bent of familie of vrienden hebt die je kunnen helpen. Beter is het echter om een vakspecialist in te schakelen. Die weet precies hoe je een garagedeur vervangt of nieuw plaatst. Daarbij heb je bij professionele plaatsing garantie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden