Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Garagedeur plaatsen

Garagedeur plaatsen

Wil je graag een garagedeur laten plaatsen? Er zijn een hoop verschillende garagedeuren om uit te kiezen, elk met z’n eigen kenmerken. In dit artikel lees je alles over het plaatsen van een garagedeur.

Wat kost het laten plaatsen van een garagedeur?

Garagedeur kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats is de prijs afhankelijk van het soort garagedeur. Ook de materialen en de montagekosten spelen een rol. Daarnaast kun je kiezen tussen een elektrische en handmatige garagedeur. Kosten beginnen bij € 900.

Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 - € 1.500
Roldeur € 1.000 - € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 - € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 - € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
garagedeur plaatsen

Welk materiaal garagedeur plaats je?

Garagedeuren worden van verschillende materialen gemaakt. De meeste garagedeuren in Nederland worden van staal gemaakt. Dit is het populairste materiaal voor garagedeuren omdat ze veilig en sterk zijn. Daarnaast zijn stalen garagedeuren relatief goedkoop en om die reden zijn ze geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Ook garagedeuren van kunststof winnen aan populariteit. Dit heeft onder andere met de duurzaamheid van een kunststoffen garagedeur te maken. Een garagedeur van kunststof gaat lang mee en is tegelijkertijd onderhoudsarm. Ook hebben ze een isolerende werking.

Voor veel mensen is een garagedeur niet alleen een functioneel object, maar tegelijkertijd een visitekaartje van de woning. Mensen die daar veel waarde aan hechten, doen er goed aan om een houten garagedeur aan te kopen. Hout brengt een natuurlijke en pure uitstraling met zich mee. Een houten garagedeur is vooral geschikt voor woningeigenaren die wat te besteden hebben. Hout is namelijk de duurste materiaalsoort voor een garagedeur.

Dan heb je ook nog de mogelijkheid om een aluminium garagedeur aan te schaffen. Veel mensen vinden het materiaal aluminium er niet mooi uitzien, maar het is wel bijzonder praktisch. Van alle materialen heeft aluminium de langste levensduur.

Welk type garagedeur laat je plaatsen?

In deze paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen van de verschillende garagedeuren.

Kanteldeur

Ben je de garage aan het renoveren en heb je een beperkt budget voor dit project? Ga dan voor een kantel garagedeur. Deze garagedeur is goedkoop en heeft een eenvoudig ontwerp. Om die reden is die ook relatief gemakkelijk te plaatsen. Een kanteldeur is vooral geschikt voor grotere garages vanwege het formaat.

Openslaande garagedeur

Ga je toch liever voor een iets luxere uitvoering? Dan past de openslaande garagedeur misschien het beste bij je woning. De openslaande garagedeur heeft een traditioneel uiterlijk en past helemaal bij woningeigenaren die een uniek visitekaartje van de garage willen maken. Een openslaande garagedeur is ook geavanceerd en gemakkelijk te bedienen. Om die reden is deze garagedeur vooral geschikt voor mensen met een ruimer budget, want de gemiddelde kosten liggen hoog.

Sectionale garagedeur

Sectionale garagedeuren worden tegenwoordig vaak geplaatst in garages van nieuwbouwwoningen. Ze zijn relatief klein en daarom passen ze perfect bij een korte oprit. Een sectionale garagedeur heeft verschillende secties met panelen die met elkaar zijn verbonden. De garagedeur kan daardoor direct omhoog en daarmee bespaar je ruimte. Ze hebben ook een hoge isolatiewaarde en daarom passen ze helemaal bij deze tijd. 

Roldeur

Een roldeur is vooral geschikt voor woningeigenaren die de sectionale garagedeur te duur vinden, maar toch willen genieten van de voordelen van een dergelijke garagedeur. Ook een roldeur neemt namelijk weinig ruimte in. Een roldeur heeft echter wel een lagere isolatiewaarde. Maar de isolatiewaarde verhoog je weer met aanvullend isolatiemateriaal.

Aanvullende mogelijkheden bij een garagedeur plaatsen

We zijn tot nu toe vooral ingegaan op standaard garagedeuren. Het optimaliseren van je garagedeur behoort ook tot de mogelijkheden. Iedereen heeft immers andere wensen. Afhankelijk van je budget heb je verschillende aanvullende opties.

Elektrische bediening

Een garagedeur met elektrische bediening is populair tegenwoordig. Het is de ideaal oplossing voor mensen die de auto doorgaans in de garage parkeren. Met elektrische bediening ga je voor dat extra beetje gemak en comfort.

Isolatie

We gaven eerder in dit artikel al aan dat niet alle type garagedeuren een hoge isolatiewaarde hebben. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om extra isolatie aan te brengen. Dit is overigens niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor minder vocht in de garage. Dit is beter voor je gezondheid en voor de garage zelf. Je krijgt minder snel met schimmel te maken en de spullen in de garage gaan ook langer mee.

Kan je zelf een garagedeur plaatsen?

Het is inderdaad mogelijk om zelf een garagedeur te plaatsen en zo op de montagekosten te besparen. Toch is het aan te raden de garagedeur door een vakspecialist te laten plaatsen. In de eerste plaats krijg je bij doe-het-zelven vaak geen garantie bij eventuele plaatsingsproblemen. Dan ben je zelf namelijk verantwoordelijk voor de schade. Een ander probleem heeft te maken met de afwerking. Een ervaren vakspecialist heeft ervaring met het plaatsen van verschillende garagedeuren. Een goede afwerking is daarmee gegarandeerd en eventuele schade wordt meestal verzekerd.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een garagedeur plaatsen?

De precieze kosten voor de plaatsing zijn afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het materiaal en het type hebben een grote invloed op de prijs. Kosten variëren van € 900 voor een eenvoudige garagedeur tot aan wel € 5.000 voor een luxe variant. Vraag om die reden altijd eerst een vrijblijvende offerte op, want dan weet je ongeveer waar je aan toe bent.

Welk type garagedeur past bij mij?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke wensen en je type woning. Heb je bijvoorbeeld een kleine oprit? Dan adviseren we een compacte garagedeur. Vind je het niet erg om de garagedeur handmatig te openen? Koop dan een garagedeur zonder elektrische bediening. Schrijf dus eerst al je wensen op en kijk vervolgens welk type garagedeur daar het beste bij aansluit.

Kan ik zelf een garagedeur plaatsen?

In principe is het mogelijk om een garagedeur zelf te plaatsen, maar het is niet aan te raden. Je hebt vaak alleen garantie bij plaatsing door een vakspecialist. Bovendien zorgen zij voor een efficiënte plaatsing en een goede afwerking, zowel bij een nieuwe deur, als bij het vervangen van de garagedeur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden