Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Kanteldeur

Kanteldeur

Garagedeuren zijn er in vele soorten en maten, maar de kanteldeur is ongetwijfeld de meest bekende garagedeur. Op deze pagina lees je alles over dit type garagedeur. Je leest niet alleen over de kosten, maar ook over wat het nu precies is, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer je het beste voor dit type garagedeur kan kiezen.

Wat kost een garage kanteldeur?

Door het eenvoudige ontwerp van de kanteldeur is deze garagedeur betaalbaar. De kosten ervan variëren afhankelijk van de afmetingen die je nodig hebt en het soort bediening dat je kiest. Gemiddeld kost een kanteldeur rond de € 1.000. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde garagedeur kosten.

FactorGemiddelde kostenBijzonderheden
Kanteldeur€ 600 - € 1.500Afhankelijk van afmetingen en materiaal
Bediening€ 150 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 150 - € 250
Totaal€ 900 - € 2.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kanteldeur

Hoe werkt een kanteldeur?

Een kanteldeur is misschien wel het type garagedeur dat het meeste bekendheid geniet. Van oudsher is dit ook het type garagedeur dat het vaakst voorkomt. Dit type deur draait bij het openen in zijn geheel weg onder het plafond van de garage. De deur opent dus verticaal, naar boven. Door trekveren in het bedieningssysteem klapt een geopende deur niet plotseling dicht. 

Het blad van de garagedeur bestaat uit één gedeelte dat kan bewegen. De deur opent dan ook buiten de gevel. Heeft jouw garage een kanteldeur, dan zal je bij het openen dus ook altijd een stap naar achteren moeten doen en de auto op enige afstand van de deur moeten zetten. 

Welke andere soorten garagedeuren zijn er?

Garagedeuren worden onderverdeeld in vier verschillende categorieën: 

Openslaande garagedeuren zijn in feite twee ‘normale’ deuren naast elkaar, waardoor je kan kiezen of je je garage geheel of slechts voor de helft opent. Iets wat makkelijk is als je niet met de auto maar met de fiets door de garagedeur gaat. Dit type garagedeur bedien je nagenoeg altijd met de hand. De roldeur opent net als de kanteldeur verticaal, waarbij de deur wordt opgerold. Daar waar een geopende kanteldeur voor het plafond van de garage hangt, is dit dus niet zo bij de roldeur. Hierdoor houdt je het plafond van de garage vrij en kan je deze eventueel gebruiken als opslagruimte. De sectionaaldeur bestaat uit verschillende secties die los van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor opent deze deur zich anders dan de kanteldeur niet buiten de gevel.

Wat zijn de voordelen van een kantel garagedeur?

Aan de kantel garagedeur zijn diverse voordelen verbonden. Deze voordelen hebben betrekking op de deur zelf, maar ook in vergelijking tot andere types garagedeuren.  

 • Gunstig geprijsd
  Het ontwerp van de garage kanteldeur is eenvoudig en doelmatig, waarbij de bediening van de deur weinig complex is. Met name door het eenvoudige ontwerp en het bedieningssysteem dat weinig opsmuk kent, is de kanteldeur voor de garage in verhouding tot andere garagedeuren relatief gunstig geprijsd.
 • Degelijk
  Een tweede reden waarom de kantel garagedeur zo vaak voorkomt, is de degelijkheid van de deur. De deur is stevig, sluit goed, raakt niet snel beschadigd en heeft een lange levensduur.
 • Geschikt om een loopdeur in te plaatsen
  Gebruik je de garage niet alleen om een auto in te plaatsen, maar bijvoorbeeld ook voor fietsen of als hobbyruimte, dan kan het prettig zijn om ook een loopdeur in de garagedeur te plaatsen. Laat je deze plaatsen, dan hoef je de garage kanteldeur niet altijd in zijn geheel te openen. 

Wat zijn de nadelen van een kantel garagedeur?

Aan de kantel garagedeur zijn ook diverse nadelen verbonden. Hoe zwaar deze nadelen wegen, is afhankelijk van de situatie. 

 • Minder gebruiksvriendelijk
  De kantel garagedeur opent naar buiten toe. Hierdoor is het niet mogelijk dat bij het openen iets of iemand zich vlak voor de deur bevindt. Op het moment dat de bediening handmatig is, moet ook boven de eigen macht getild worden. Dit maakt dat het voor (jonge) kinderen niet mogelijk is om de kantel garagedeur zelfstandig te bedienen. Een metalen deur maakt bij het openen en sluiten bovendien veel geluid. 
 • Beperkt in formaat
  Kenmerkend is dat de kantel garagedeur beperkt is in formaat, zowel in de breedte als in de hoogte. Heb je dus een brede of hoge garage, dan is de kanteldeur voor jouw garage waarschijnlijk niet mogelijk.
 • Inbraakveiligheid kan beter
  Vaak sluit de kantel garagedeur op twee kleine blokjes. Dit systeem is gebruiksvriendelijk, maar niet heel inbraakwerend. Dit systeem maakt het namelijk mogelijk om de garagedeur relatief gemakkelijk te openen van buitenaf zonder sleutel.

Van welke materialen worden kanteldeuren gemaakt?

Er zijn diverse materialen mogelijk voor kanteldeuren:

 • Staal
 • Massief hout
 • Kunststof

Traditioneel wordt dit type garagedeur van staal gemaakt. Dit vanwege de eigenschappen van staal, het is robuust en stabiel. De kantel garagedeur is echter ook beschikbaar in andere materialen, zoals massief hout en kunststof. Voordeel van een houten garagedeur is de warme uitstraling, nadeel is het gewicht van de deur. Daarom is het verstandig om bij een houten deur altijd te kiezen voor elektrische bediening. Het belangrijkste voordeel van kunststof is het lagere prijskaartje, maar het uiterlijk van dit materiaal is vaak ook minder.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kanteldeur voor de garage?

De kosten van een kanteldeur liggen gemiddeld op € 900 tot € 2.000. Factoren die van invloed zijn op de prijs zijn o.a. de afmeting, materiaalsoort en bediening. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kantel garagedeur?

Let bij een garagedeur kopen op die aspecten die voor jou van belang zijn. Heb je jonge kinderen, dan is elektrische bediening aan te bevelen zodat je kinderen ook zelfstandig de garagedeur kunnen bedienen. Is de garage direct verbonden aan huis of gebruik je de garage als hobbykamer, kies dan voor een volledig geïsoleerde garagedeur. Een enkelwandige metalen deur isoleert namelijk nauwelijks, terwijl door de kieren van het bedieningssysteem de kou naar binnen kan stromen.

Kan ik een kantel garagedeur zelf installeren?

Heb je twee rechterhanden, dan is de kans groot dat je een kantel garagedeur zelf kan installeren. Hiervoor hoef je dus geen vakspecialist in te huren. Belangrijk aandachtspunt hierbij is wel dat de deur goed ingemeten moet worden, zeker bij een iets oudere garage waarvan de muren en het dak niet kaarsrecht zijn. Is de deur niet goed ingemeten, wordt niet alleen de installatie bemoeilijkt maar is het ook lastig om je garage volledig afgesloten te krijgen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden