Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur Garagedeuren prijzen

Garagedeuren prijzen

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.600 - € 3.200

Je auto veilig parkeren, een fijne werkplaats of een plek voor al je spullen die je niet in huis neerzet, een garage biedt uitkomst. Onmisbaar in je garage is een goede garagedeur om al je bezittingen te beschermen. Homedeal zet alle prijzen en mogelijkheden op het gebied van garagedeuren voor je op een rij.

Wat kost een garagedeur?

Van een kanteldeur of roldeur tot aan een openslaande garagedeur. De kosten voor garagdeuren lopen uiteen van zo’n € 900 tot wel € 5.000. Naast het type garagedeur en de montagekosten heeft de bediening van je toekomstige garagedeur invloed op de prijs.

Bekijk onderstaand een indicatie van de gemiddelde kosten van een garagedeur:

Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 – € 1.500
Roldeur € 1.000 – € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 – € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 – € 5.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Garagedeur Prijzen

Prijsvoorbeelden

Om je een beter beeld te geven van totale garagedeur prijzen hebben we 3 prijsvoorbeelden voor je:

Goedkoopste garagedeur

Je bent het goedkoopste uit wanneer je kiest voor het plaatsen van een kantel garagedeur van staal. Deze constructie is eenvoudig te plaatsen en in gebruik te nemen. Een kantel garagedeur open je door hem handmatig omhoog te kantelen. De prijs ligt gemiddeld rond de € 900 van een kantel garagedeur inclusief montage en btw.

Meest voorkomende garagedeur

De meeste mensen kiezen voor een sectionaal garagedeur. Deze garagedeur is opgebouwd uit meerdere horizontale secties en verkrijgbaar in hout of kunststof. Een sectionale garagedeur is vrijwel altijd elektrisch, met 1 druk op de knop opent een sectionale garagedeur zich automatisch naar boven. Een sectionaal garagedeur van kunststof kost je gemiddeld € 1.100, inclusief montage en btw.

Meest luxe en uitgebreide garagedeur

Kies je voor maatwerk garagedeur en een luxe uitstraling? Dan kies je voor houten openslaande garagedeuren. Houten garagedeuren staan bekend om hun hoge kwaliteit, afwerking en sierwerk. Om het helemaal af te maken zorg je ervoor dat je deuren met elektrische bediening met 1 druk op de knop openslaan. Deze garagedeuren kost gemiddeld € 4.500, inclusief montage en btw.

Hoe ziet de prijsopbouw van een garagedeur eruit?

Garagedeur prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw garagedeur?

Garagedeur prijzen bepaal je voor een deel zelf. Wat kost een nieuwe garagedeur in jouw situatie? Dit zijn je keuzes die invloed hebben op de totaalprijs:

Keuze 1: Kies het materiaal

Bij het laten plaatsen van een garagedeur heb je grofweg de keuze tussen 3 verschillende materialen: stalen garagedeuren, kunststoffen garagedeuren en houten garagedeuren. Onderstaand zie je de invloed van het type garagedeur materiaal op de garagedeur prijs.

MateriaalSoort garagedeurPrijsklasseGemiddelde garagedeur prijs inclusief montage en btw
StaalKanteldeurLaag€ 500
KunststofSectionaal deurGemiddeld€ 1.200
HoutSectionaal deur
Gemiddeld€ 2.250
HoutKanteldeur
Hoog€ 3.500

Keuze 2: Kies de afmeting

De afmeting van een garagedeur speelt een grote rol in het bepalen van garagedeur prijzen. Om je een beeld te geven van de verschillen in kosten per afmeting, hebben we de gemiddelde prijzen van een kunststof sectionaaldeur per afmeting onder elkaar gezet.

Afmeting in mmSoort garagedeurMateriaalGemiddelde garagedeur prijs, inclusief montage en btw
2500 x 2125SectionaaldeurKunststof€ 1.000
2500 x 2250SectionaaldeurKunststof€ 1.200
3000 x 2125SectionaaldeurKunststof€ 2.250

Keuze 3: Kies je hang- en sluitwerk

Om inbrekers te weren zorg je ervoor dat je garagedeur over goed hang- en sluitwerk beschikt. Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief hang- en sluitwerk van hoge kwaliteit. Wat de gemiddelde prijzen zijn van enkel het hang- en sluitwerk zie je in onderstaand kostenoverzicht.

Soort slotGemiddelde prijs exclusief montage inclusief btwExtra informatie
Elektrisch slot€ 160Doe je garagedeur op slot vanaf afstand.
3 punts sluiting€ 700Een slot dat je garagedeur vergrendeld aan beide zijkanten en in het midden.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervangen van een garagedeur?

De kosten voor het vervangen van een garagedeur hangen af van het type deur en hoe ingewikkeld de installatie is. De gemiddelde prijs, inclusief de deur en installatie, varieert van € 900tot € 5000.

Wat kost een standaard garagedeur?

De prijs van een normale garagedeur varieert van ongeveer € 500 tot € 1500. Dit kan variëren afhankelijk van het materiaal, de isolatie-eigenschappen en de afmetingen.

Wat kost een garagedeur van Hörmann?

Afhankelijk van het model en de specificaties, kost een garagedeur van het merk Hörmann, dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid, doorgaans tussen de € 1000 en € 2500.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de garagedeur van je buren ook aan vervanging toe? Bespreek je plannen met je buren. Laat je namelijk allebei een garagedeur plaatsen door dezelfde specialist, dan biedt deze je vaak een aantrekkelijke kwantumkorting aan en je gaat besparen op de voorrijkosten.

Help mee

Een garagedeur laten plaatsen is een specialistisch project die je laat uitvoeren door een professional. Waar je wel voor zorgt is dat de specialist direct aan de slag kan bij aankomst. Zorg ervoor dat je garage is opgeruimd zodat er vrij bewogen kan worden en verwijder spullen rondom de oude garagedeur. Wanneer de garagespecialist eerst de boel moet opruimen kan deze extra kosten in rekening brengen.

Verkoop je oude garagedeur

Garagedeur vervangen? Demonteer zorgvuldig je oude garage en verkoop je oude garagedeur. Voor een goede garagedeur krijg je nog makkelijk een mooi bedrag.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden