Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Wespen bestrijden

Wespen bestrijden

Als je last hebt van wespen in of rondom je huis kan dat erg vervelend zijn. Je kunt er voor kiezen om zelf de wespen te bestrijden, maar in de meeste gevallen is het beter om wespenbestrijding aan een vakspecialist over te laten. Zij beschikken over de kennis en ervaring, zorgen ervoor dat niemand gestoken wordt en het nest effectief bestreden en verwijderd kan worden. Lees hier alles over de kosten en mogelijkheden en krijg handige tips. 

Wat kost wespenbestrijding? 

Heb je last van wespen of heb je een wespennest gevonden? Wees dan voorzichtig, want als wespen zich bedreigd voelen kunnen ze gaan steken. Om dit te voorkomen kun je de wespen bestrijden. Wespenbestrijding uit laten besteden kost gemiddeld € 60 tot € 90. Deze prijs is vaak afhankelijk van de omvang van het nest. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs (incl. btw)
Wespennest bestrijden en verwijderen€ 60 - € 90

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wespen bestrijden

Wat zijn de manieren om wespen te bestrijden? 

Vakspecialisten maken vaak gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen komen vaak in poedervorm en mogen alleen gebruikt worden door vakspecialisten. Daarnaast zijn er schuimsprays waarmee ze wespen kunnen bestrijden. Deze sprays zijn in de winkels ook verkrijgbaar voor consumenten.

Bekijk hieronder hoe de vakspecialist het poeder bestrijdingsmiddel gebruikt en hoe je zelf het schuim bestrijdingsmiddel kan gebruiken.  

Poeder bestrijdingsmiddel

De vakspecialist draagt tijdens de bestrijding van het wespennest beschermende kleding en gebruikt hogedruk-apparatuur. Met een telescoop wordt in de kern van het nest onder hoge druk het poeder ingebracht. Het doel hiervan is dat de koningin uitgeschakeld wordt, zodat er geen nieuwe wespen bij komen. 

Bij het inbrengen van het poeder komen alle wespen die aanwezig zijn in het nest in aanraking met het poeder. Vervolgens verspreiden de wespen het poeder door het hele nest, inclusief de plek waar de koningin zit. Ook de wespen die op dat moment niet aanwezig zijn komen later in contact met het poeder dat is achtergebleven in het nest. Over het algemeen duurt het 1 tot 3 dagen totdat alle wespen uitgeschakeld zijn. Daarna kan eventueel het wespennest verwijderd worden

Schuim bestrijdingsmiddel 

Het gebruik van schuim bestrijdingsmiddel is iets gecompliceerder dan poeder, omdat je met verschillende factoren rekening moet houden. Allereerst dien je dit bestrijdingsmiddel uitsluitend ‘s avonds te gebruiken, omdat dan alle wespen in het wespennest zitten en de kans kleiner is dat je wordt gestoken. Verder is het gebruik van het schuim niet geschikt als het wespennest zich op een lastige plek bevindt, het in de buurt zit van een keuken of andere plek waar eten wordt bereid en ook niet als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. 

Het aanbrengen van het schuim is niet lastig. Allereerst ga je aan de onderkant van het wespennest op zoek naar de ingangen. Zodra je deze hebt gelokaliseerd hoef je alleen nog het schuim in de ingang sprayen waarna ze niet meer kunnen vluchten.

Wat zijn de voor- en nadelen van wespenbestrijding uitbesteden? 

Het bestrijden van wespen en het verwijderen van een wespennest kun je zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een vakspecialist. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van het inschakelen van een vakspecialist. 

Voordelen 

  • Een vakspecialist heeft de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat het goed en veilig gebeurd. 
  • Het laten verwijderen van een wespennest door een vakspecialist hoeft niet duur te zijn. Al helemaal niet als je er snel bij bent en het nest nog klein is. 
  • Vakspecialisten kunnen je advies geven om ervoor te zorgen dat de wespen niet terugkeren. 

Nadelen

  • Wespenbestrijding door een vakspecialist kost meer dan wanneer je dit zelf doet. 
  • Vakspecialisten maken vaak gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Informeer bij de vakspecialist naar de verschillende opties. 
  • Als je geen beschermende kleding draagt zoals de vakspecialist loop je het risico gestoken te worden.

Hoe vind je een geschikte vakspecialist? 

Wanneer je de wespenbestrijding uit wilt besteden wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt. Met onderstaande tips kun je een kwalitatieve vakspecialist vinden die ook nog eens past bij jouw budget. 

Tip 1: vergelijk offertes 

Om een beeld te krijgen van de verschillende vakspecialisten en hun aanbod kun je ongediertebestrijding offertes aanvragen. Leg de verschillende offertes naast elkaar en vergelijk ze met elkaar op bijvoorbeeld de prijs, keurmerken en garanties. Vervolgens kun je de vakspecialist kiezen die geschikt is voor jouw project. 

Tip 2: let op keurmerken en certificaten 

Keurmerken en certificaten tonen aan dat een vakspecialist bepaalde standaarden naleeft op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Keurmerken waar je op zou kunnen letten zijn: 

  • EVM; het Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierpreventie (EVM) legt theorie- en praktijkexamens af voor plaagdierbestrijders. Het bewijs van vakbekwaamheid is vijf jaar geldig waarna deze verlengt kan worden door de aantoning van 8 dagdelen aan nascholingsactiviteiten. 
  • CPMV; het certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid is een stichting die opgericht is door de brancheorganisaties NVPB en NVRD. Evenals het EVM legt het CPMV ook theorie- en praktijkexamens af voor professionele ongediertebestrijders. Voor het bewijs van bekwaamheid gelden dezelfde voorwaarden als bij het EVM. 

Tip 3: kies voor een vakspecialist in de regio

De prijzen van wespenbestrijding staan meestal al vast, maar de voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakspecialist moet afleggen. Als je het liefst zo min mogelijk uitgeeft is dit een kostenpost waar je op kunt besparen. Door te kiezen voor een vakspecialist in de regio blijven de voorrijkosten laag of rekent de vakspecialist er zelfs helemaal niks voor en bespaar je op de totale ongediertebestrijding kosten

Veelgestelde vragen 

Waar hebben wespen een hekel aan? 

Uit onderzoek is gebleken dat wespen een hekel hebben aan de geur van citroen, kruidnagel en geranium. Verspreid deze geur(en) op de plekken waar je last hebt van wespen om ze te verjagen. 

Kan een wespennest vanzelf verdwijnen? 

Dit is niet erg waarschijnlijk, maar het is wel mogelijk. Een wespennest kan namelijk lang in leven blijven als het weer mild blijft en er veel voedsel in de omgeving te vinden is. In dat geval kunnen ze zelfs de winter overleven.

Hoe krijg je wespen snel weg? 

Een goede manier om wespen te verdrijven is met geur. Wespen houden niet van sterke geuren en ook niet van rook. Je kunt bijvoorbeeld wierookstokjes aansteken op de plek waar je veel last hebt van de wespen, maar ook andere geuren zoals citroen en azijn zijn effectief gebleken. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren om wespen te verjagen door bijvoorbeeld het gebruik van een wespenval of wespenspray.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden