Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Bedwantsen bestrijding kosten

Bedwantsen bestrijding kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.500

Vind je donkere huidschilfertjes en bruinzwarte uitwerpselen in je bed? Dit duidt op bedwantsen. Daarnaast heb je waarschijnlijk last van beten die leiden tot jeuk en zwellingen. Op deze pagina vind je informatie over de bedwantsen bestrijden kosten, lees je meer over bestrijdingsmiddelen en vind je bespaartips.

Wat zijn de bedwantsen bestrijden kosten?

De kosten van bedwantsen bestrijding liggen gemiddeld tussen de € 300 en € 1.500, afhankelijk van het aantal bedwantsen en de verspreiding door het huis. Bedwantsen zuigen zichzelf vol bloed na een beet in mens of huisdier. Na de voeding kleurt de bedwants donkerrood. Het kleine diertje trekt zich hierna terug naar in zijn schuilplaats. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten. 

Soort bedwantsbestrijdingGemiddelde kosten (incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw).
Per kamer€ 300 - € 500
Per verdieping€ 750 - € 1.500
Per huis€ 3.500 - € 6.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Bedwantsen bestrijding kosten

Wat zijn bedwantsen? 

Bedwantsen zijn kleine insecten die leven van het bloed van mensen en dieren. Ze hebben zes poten en een plat ovaal lijf. De kleur kan variëren van wit tot roodbruin en ze zijn ongeveer 6 mm groot. Bedwantsen houden zich graag schuil in plinten van je slaapkamer, de ombouw van bedden en randen van matrassen. Het liefst verblijven zij in slaapkamers. Ze houden van warmte en uitgeademde lucht en van donkere plekjes. Ze zijn voornamelijk ’s avonds en ’s nachts actief. Zij verspreiden zich gemakkelijk via scheuren, naden en leidingen naar andere slaapkamers, maar ook via bagage komen ze in andere omgevingen terecht.

Je kunt gebeten worden door bedwantsen als je ergens slaapt waar ze aanwezig zijn. Door hun platte en kleine lichaam kunnen ze zich goed verstoppen. Wanneer je last hebt van bedwantsen heb je kleine bijwondjes die dagenlang kunnen jeuken. Na een paar weken verdwijnen ze en laten ze geen littekens achter. 

Om zo snel mogelijk van bedwantsen af te komen kun je een vakspecialist inschakelen. Ongediertebestrijding kost wel wat, maar zelf de bedwantsen bestrijden is erg moeilijk. Bedwantsen kunnen namelijk ongevoelig worden voor de bestrijdingsmiddelen die je zelf kunt kopen. 

Prijsvoorbeelden van bedwantsenbestrijding

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de bedwantsenbestrijding kosten. Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend ongedierte offertes aan

Goedkoopste bedwantsenbestrijding

In de goedkoopste situatie zijn de bedwantsen gevestigd in één slaapkamer en hebben ze zich nog niet verspreid naar andere kamers op dezelfde verdieping. De bestrijdingskosten bedragen in deze situatie gemiddeld € 300.

Meest voorkomende bedwantsenbestrijding

De bedwantsen planten zich ontzettend snel voort. Vaak verspreiden ze zich over meerdere slaapkamers op een verdieping. De gemiddelde bestrijdingskosten liggen in deze situatie rond de € 750 en € 900.

Uitgebreide bedwantsenbestrijding

Heb je de bedwantsen na ontdekking niet meteen bestreden? Dan is er een plaag ontstaan en bevinden ze zich door het hele huis. In deze situatie komen de gemiddelde bestrijdingskosten neer op € 3.500 tot € 6.000.

Prijsopbouw bedwantsen bestrijding

Kostenoverzicht Bedwantsen bestrijding kosten

Tips bij bedwantsen

Heb je last van bedwantsen? Het is aan te raden om een vakspecialist in te schakelen die alle bedwantsen bestrijdt. Een bedwants leeft gemiddeld één jaar en legt tot wel 150 eitjes. Probeer de volgende tips om uitbreiding zo snel mogelijk tegen te gaan, voordat de vakspecialist moet langskomen.

Tips bij bedwantsenDe werking
Verplaats geen spullenDe bedwantsen houden zich schuil in veel spullen in de slaapkamer. Door de spullen te verplaatsen naar een andere kamer, verspreiden de bedwantsen zich verder over de verdieping.
2. Was kleding op 60°C of breng het naar de stomerijDe warmte doodt de bedwantsen.
3. Zorg voor veel lichtBedwantsen hebben een hekel aan licht en trekken het liefst meteen na hun voedselinname naar hun donkere schuilplaats.

Bestrijdingsmiddelen bij bedwantsen

Bedwantsen voeden zichzelf met bloed, maar kunnen tot 6 maanden zonder. Het is dus belangrijk om het ongedierte volledig te bestrijden. Bekijk onderstaand schema voor de verschillende bestrijdingsmiddelen.

Soort bestrijdingsmiddel bij bedwantsenDe werking
Bedwantsen sprayDit is vaak het eerste bestrijdingsmiddel dat mensen kopen om zelf de bedwantsen te bestrijden. Het is een tijdelijke oplossing en doodt de bedwantsen op de plekken waar het wordt gesprayd. Het komt vaak voor dat niet alle plekken worden aangepakt, waardoor de bedwantsen terugkeren.
Bedwantsen speurhond en gifDe honden zijn opgeleid om bedwantsen in huis te vinden, zelf al gaat het maar om enkele exemplaren. Door de speurhond weet de specialist de specifieke locatie te vinden, waardoor hij gemakkelijk op de juiste plek gif verspreidt. Het gif wordt dus efficiënt en effectief gebruikt.
Hele huis verhittenBedwantsen bestaan voornamelijk uit eiwitten. Door de hitte stollen vitale eiwitten en daardoor sterven de bedwantsen en hun eitjes uit. Dit is de duurste methode voor het bestrijden van bedwantsen. Deze bestrijdingsvorm wordt dan ook het minst vaak toegepast.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kies een lokale ongediertebestrijder

Sommige ongediertebestrijders opereren door het hele land en rekenen hoge voorrijkosten. Door te kiezen voor een lokale ondernemer bespaar je gemiddeld € 25 op de voorrijkosten.

Help mee

Maak schoon, ruim je huis op en maak plekken met spullen vrij, zodat de ongediertebestrijder meteen aan de slag kan. Zo is hij minder lang bezig en bespaar je op arbeidskosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden