Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Mieren bestrijden

Mieren bestrijden

Mieren leveren in de zomer veel overlast op. Ze lopen in grote getalen door je tuin en vinden al snel de weg naar je keuken. Mieren bestrijden is in dit geval de beste keuze. Je laat ze eenvoudig verdelgen, waardoor je weer zonder zorgen door je huis en tuin loopt. Lees in dit artikel alles over kosten, mogelijkheden en tips voor het mieren bestrijden.

Wat kost mieren bestrijden?

Voor het professioneel mieren bestrijden betaal je gemiddeld € 75 tot € 200. De ongediertebestrijding kosten zijn inclusief voorrijkosten en het verdelingsmiddel. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de mierenplaag en de bereikbaarheid van het mierennest. Bekijk in het onderstaande overzicht de verschillende kosten voor het mieren bestrijden.

Type projectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Mieren bestrijden in huis€ 100 - € 150
Mieren bestrijden in tuin€ 75 - € 125
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Mieren bestrijden

Waarom mieren bestrijden?

Mieren geven meer overlast dan je misschien denkt. Ze zijn niet alleen vervelend, maar hebben ook nog een aantal andere nadelen. Bekijk hieronder waarom het nodig is om mieren te bestrijden.

Er is kans op verzakkingen

Door het grote aantal stelsels dat mieren graven, heb je kans dat je oprit of andere bestrating verzakt. De gangen die de mieren graven zorgen ervoor dat zand en grond onder de tegels verdwijnen en er lucht onder de tegels komt, die een mogelijke verzakking tot gevolg hebben.

Slecht voor het gras en de beplanting

Op de plek waar de mieren zich nestelen, blijft weinig ruimte over voor de beplanting en het gazon. De mieren graven tussen de wortels door, waardoor het groen uiteindelijk afsterft. Je krijgt hierdoor dode bloemen of kale plekken in je gezon.

Mieren zorgen voor ander ongedierte

Wanneer je mieren in je tuin hebt, is de kans groot dat je binnen de kortste keren last hebt van bladluis. Mieren zijn namelijk gek op het meeldauw dat deze dieren afscheiden. Ze beschermen bladluis tegen hun natuurlijke vijanden, zoals het lieveheersbeestje, zodat ze zoveel mogelijk honingdauw kunnen opeten.

Geen mogelijkheid om te relaxen in je tuin

Mieren zijn niet alleen slecht voor je tuin, maar leveren ook behoorlijk wat irritatie op. Sommige soorten bijten, waardoor je niet meer relaxt in je tuin zit. Daarnaast eet je niet meer rustig in je tuin, omdat ze direct op het eten afkomen. Het is daarom verstandig om mieren te bestrijden, zodat je weer de hele dag geniet in je tuin.

Hoe ontstaat een mierenplaag?

Mieren overwinteren op een warme en droge plek, maar wanneer de zon begint te schijnen, gaan ze massaal op zoek naar voedsel. Vanaf maart of april starten mieren met het bouwen van hun nest. Ze nestelen zich in de buurt van voedsel. Laat je vaak voedselresten op een bepaalde plek liggen, zoals rond je buitenkeuken of bij je vuilcontainer? Dan is de kans groot dat je daar binnen de kortste keren een mierennest hebt. Mieren leven voornamelijk in je tuin, maar komen ook voor in woningen.

Mieren in huis

Je hebt ook de kans dat mieren zich in je woning nestelen, omdat ze van een warme en droge plek houden. Als zij een gaatje in de spouwmuur vinden, kruipen ze hier naar binnen om een nieuwe kolonie te starten. De mieren gaan actief op zoek naar voedsel, waarbij ook je keuken niet veilig blijft. In de herfst verdwijnen de mieren weer om te overwinteren.

Mieren bestrijden: Werkzaamheden

Het mieren bestrijden gaat, afhankelijk van de locatie, in een aantal stappen in zijn werk. Het is verstandig om hiervoor een vakspecialist in te schakelen. Hij weet precies op welke plekken hij het bestrijdingsmiddel moet plaatsen en heeft bovendien de meest effectieve middelen. Voor zowel het huis als de tuin voert de ongediertebestrijder een aantal werkzaamheden uit. Bekijk hieronder de werkzaamheden voor het mieren bestrijden.

Mieren bestrijden in huis

Het bestrijden van mieren in huis laat je het best door een vakspecialist doen. De mieren bevinden zich vaak tussen de spouwmuur, in de kruipruimte of tussen de vloer, waardoor ze lastig te bereiken zijn. De vakspecialist gebruikt in de meeste gevallen insecticide of lokaas om de mieren te bestrijden. Bij het gebruik van insecticide spuit hij de giftige nevel in en rond het nest. Het duurt enkele uren voordat het middel zijn werk heeft gedaan. Voor het lokaas wordt in de meeste gevallen een gel gebruikt. De mieren dragen deze gel het nest in, waarna het ongedierte na een aantal dagen is bestreden.

Mieren bestrijden in tuin

Het bestrijden van mieren in de tuin is relatief eenvoudig. Het nest is makkelijker bereikbaar, omdat het vaak in het gras of onder tuintegels zit. Bij de bestrijding controleert de vakspecialist eerst waar het nest zit. Daarna bekijkt hij welk type bestrijding het meest effectief is. De ongediertebestrijding specialist mag geen insecticide in de tuin gebruiken, omdat dit verboden is. Hij kiest daarom eerder voor lokaasgel of een mierenlokdoos. Na de bestrijding is het nest binnen een aantal dagen verdwenen, zodat je weer geniet van een mier vrije tuin.

Mieren bestrijden tuin

Tips voor mieren bestrijden

Nu je alles hebt gelezen over het mieren bestrijden, is het nog handig om een aantal tips te lezen, voordat je een vakspecialist inschakelt. Bekijk hier een aantal tips voor het bestrijden van mieren.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is altijd beter om een mierenplaag te voorkomen. Ruim daarom altijd je etensresten op en berg voedsel op in een afgesloten ruimte. Maak ook zo veel mogelijk gaten in je spouwmuur dicht, zodat je de mieren geen kans geeft om binnen te komen. Sluit ook alle vuilnisbakken in je tuin goed af en maak deze ook regelmatig schoon met wat sop en water.

Bestrijd direct ander ongedierte

Heb je een vakspecialist ingeschakeld voor het bestrijden van mieren? Bedenk dan goed of je ook nog ander ongedierte in je huis of tuin hebt. Laat de ongediertebestrijding specialist het wespennest verwijderen, kakkerlakken bestrijden of houtworm bestrijden, zodat je onbezorgd van je huis en tuin geniet. De vakspecialist gaat hier dan direct mee aan de slag en rekent bovendien geen extra voorrijkosten.

Vergelijk meerdere vakspecialisten

Door meerdere offertes te vergelijken, heb je het beste inzicht in de kosten van het mieren bestrijden. Vergelijk prijzen van arbeid, materiaal en voorrijkosten, zodat je precies weet wat de verschillende vakspecialisten rekenen. Zo kies je de ongediertebestrijding specialist die het best bij jouw project past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden