Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Muizenbestrijding kosten

Muizenbestrijding kosten

Minimale kosten
€ 55
Gemiddelde kosten
€ 85
Maximale kosten
€ 150
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 65 - € 95

Heb jij last van muizen in huis? Op deze pagina vind je informatie over de kosten van muizenbestrijding, lees je tips hoe je een muizenplaag kunt voorkomen en vind je een overzicht van de bestrijdingsmiddelen om muizen te bestrijden.

Inhoudsopgave

Wat zijn de muizen bestrijden kosten? 

De muizen bestrijden kosten liggen gemiddeld tussen de € 65 tot € 95, afhankelijk van de grootte van de muizenplaag. Een muis krijgt tot wel 120 nakomelingen per jaar die na enkele weken ook weer geslachtsrijp zijn. Wacht daarom niet te lang met de ongediertebestrijding van muizen. Bekijk hieronder de gemiddelde ongediertebestrijding prijs van muizenbestrijding.

Soort
bestrijding
Gemiddelde kosten (incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw)
Eénmalige muizenbestrijding€ 65 - € 95
Bestrijden muizenplaag€ 150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Muizen bestrijden

Prijsvoorbeelden van muizen bestrijden

Muizen dragen verschillende soorten ziektes en bacteriën bij zich en verspreiden deze via hun urine. Muizen laten in huis hun urine achter om een geur te verspreiden die hun territorium afbakent. Onderneem actie om muizen te bestrijden en bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de muizenbestrijding kosten.

Goedkoopste vorm van muizenbestrijding

Hoor jij ‘s avonds geknabbel in de keuken, maar weet je niet zeker of je last hebt van muizen? Zorg ervoor dat muizen jouw woning geen aangename verblijfplaats vinden. Bewaar eten in metalen bakken, laat geen afval staan en houd je keuken schoon. Hierdoor voorkom je een muizenplaag.

Meest voorkomende vorm van muizenbestrijding

Weet jij zeker dat je last hebt van muizen in huis? Dan is het van belang dat je de muizen gaat bestrijden om een muizenplaag te voorkomen. Een vakspecialist kan je hier mee helpen door alle naden en kieren te dichten en het bestrijdingsmiddel op de juiste plekken te plaatsen. De kosten voor muizenbestrijding bedragen gemiddeld € 65 tot € 95. Dit geldt voor de bestrijding van een muizenplaag. Een muizenplaag kan veroorzaakt worden door één muis. Je kan er helaas van uitgaan dat je te maken hebt met een muizenplaag als je één muis ziet lopen.

Uitgebreide muizenbestrijding

Door de snelle voortplanting van muizen, is een muizenplaag snel gevormd. De ongediertebestrijder keert vaker terug om de muizen volledig te bestrijden. De bestrijdingskosten van een muizenplaag komen gemiddeld neer op € 150.

Prijsopbouw muizenbestrijding

Kostenoverzicht Muizenbestrijding kosten

5 tips om muizen te voorkomen

Muizen in huis kunnen voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende tips om muizen te voorkomen en je woning vrij van muizen te houden.

  1. Maak voedselbronnen ontoegankelijk door voedsel op te bergen in afgesloten containers en geen etensresten achter te laten.
  2. Dicht gaten en kieren in muren, vloeren en plafonds om muizen buiten te houden.
  3. Plaats gaas of roosters voor ventilatieopeningen en dicht scheuren rondom leidingen af.
  4. Houd je huis schoon en opgeruimd om muizen geen aantrekkelijke nestelplekken te bieden.
  5. Overweeg het plaatsen van muizenvallen of schakel een vakspecialist in.

Hoe kan je muizen bestrijden? 

Bekijk onderstaand schema voor een overzicht van de verschillende middelen om muizen te bestrijden.

Soort muizen bestrijdingsmiddelDe werkingMuizenverdelger
1. Muizenval De welbekende muizenval is een relatief oude manier om muizen te bestrijden. Dit is een bestrijdingsmiddel dat bij een kleine muizenplaag werkt, maar waarmee je geen grote muizenplaag bestrijdt.De muizenverdelger weet precies het verschil tussen nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen waar hij de muizenvallen moet plaatsen en past zo nodig meer bestrijdingstactieken toe.
2. Kieren, gaten en naden dichtenDoor kieren, gaten en naden te dichten, blokkeer je de in- en doorgang naar je huis voor muizen. Dit bestrijdingsmiddel is niet honderd procent waterdicht. Een ongediertebestrijder is nodig om het probleem bij de kern aan te pakken. De muizenverdelger dicht de kieren, gaten en naden tijdens het proces, dus dat scheelt jou weer geld, werk en tijd.
3. Chemische bestrijdingsmiddelen Muizengif is een bloedverdunner. De muis krijgt door het gif een inwendige bloeding en overlijdt hieraan. Dit gebeurt wel pas nadat de muis meerdere keren van het gif heeft gegeten. De sterke gifsoorten mogen alleen door vakspecialisten gebruikt worden. De vakspecialist weet namelijk hoe hij dit gif goed en veilig kan gebruiken.
4. Elektronische verjagerEen elektronische verjager bevat geen chemicaliën of gif. Muizen horen geluiden die mensen niet kunnen horen. Het geluid verandert constant, waardoor het ongedierte geïrriteerd en gestresst raakt. Het beschadigt de gehoororganen van muizen niet.Dit bestrijdingsmiddel werkt niet als je het als enige middel gebruikt. De ongediertebestrijder gebruikt vaak meerdere bestrijdingsmiddelen tegelijkertijd.

Vind de beste muizenbestrijder

Hoe vind je de beste muizenbestrijder? Vraag ongedierte offertes aan en vergelijk de vakspecialisten op bijvoorbeeld de volgende onderdelen:

  • Prijzen: wat is het prijsverschil tussen de verschillende vakspecialisten?
  • Werkzaamheden: welke bestrijdingsmiddelen hanteren ze?
  • Tijdsplanning: hoe snel kunnen de vakspecialisten de muizen bestrijden?
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe kom je het snelst van muizen af?

Als je last hebt van muizen in huis zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de muizen te bestrijden. Begin met het goed afsluiten van voedselbronnen om muizen de toegang tot voedsel te ontzeggen. Plaats muizenvallen of -lokazen op strategische locaties en zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt om nesten en toegangspunten te verwijderen. Als het muizenprobleem aanhoudt, overweeg dan professionele ongediertebestrijding. Je kunt hier gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoe duur is muizen bestrijding?

De kosten van muizenbestrijding kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de ernst van het muizenprobleem, de omvang van de ruimte die behandeld moet worden, de gekozen methode van bestrijding en de arbeidskosten van de muizenverdelger. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van € 65 tot € 95.

Waar kunnen muizen echt niet tegen?

Muizen kunnen niet goed tegen bepaalde geuren en stoffen. Ze hebben een sterke afkeer van de geur van pepermuntolie, ammoniak en kruidnagel. Daarnaast hebben ze ook moeite met het verdragen van sterke geuren zoals azijn, ui en knoflook. Het gebruik van deze geuren en stoffen op strategische plaatsen kan helpen om muizen af te schrikken.

Homedeal bespaartips

Informeer bij de buren naar muizen

Muizen zitten vaak niet in een woning, maar verspreiden zich razendsnel naar omliggende gebouwen. Het is dus handig om bij je buren te informeren of zij ook last hebben van muizen. Een ongediertebestrijder biedt vaak kwantumkorting als hij het ongedierte bij meerdere huishoudens tegelijkertijd kan bestrijden. d bespaar je op voorrijkosten.

Help mee

Maak schoon, ruim je huis op en maak plekken met spullen vrij, zodat de ongediertebestrijder meteen aan de slag kan. Zo is de hij minder lang bezig en bespaar je op arbeidskosten.

Laat meerdere soorten ongedierte bestrijden

Heb je naast muizen ook last van andere ongedierte? Ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd in het bestrijden van meerdere soorten ongedierte. Laat je alle bestrijdingen in één keer uitvoeren, dan bespaar je op voorrijkosten en ontvang je kwantumkorting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden