Vind de beste ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Houtworm bestrijden kosten

Houtworm bestrijden kosten

Minimale kosten
€ 80
Gemiddelde kosten
€ 250
Maximale kosten
€ 1.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 650

Heb jij gaatjes ontdekt in meubels, houten balken of de gehele zolder? Dan heb je last van houtwormen en is het te laat om dit soort ongedierte te voorkomen of zelf te bestrijden. Houtwormen bestaan uit verschillende soorten larven die onopgemerkt jarenlang grote schade veroorzaken door te knagen aan het hout. Op deze pagina vind je de houtworm bestrijdingskosten, informatie over bestrijdingsmiddelen en bespaartips.

Houtworm bestrijden kosten

De kosten voor houtwormbestrijding lopen erg uiteen, van € 80 tot wel € 1.300. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid hout dat behandeld dient te worden. Houtwormen larve kunnen enorme schade aanrichten. De houtwormkever legt namelijk eitjes in het hout, waarna de houtworm larven het hout aanvreten en zo gaatjes maken in het hout. Na 3 tot 5 jaar ontpoppen de larven zich tot houtwormkevers die zich een weg manoeuvreren door het hout. De gaatjes kunnen de dragende constructie van je huis aantasten. Wacht dus niet te lang met de bestrijding van houtworm en bekijk in het onderstaande overzicht alle houtwormbestrijding kosten.

Soort bestrijdingGem. kosten voor houtwormbestrijding, incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw
Grote kast of stoel€ 80
Verdieping€ 300
Tussen, hoek of twee-onder-een-kap-woning€ 550
Vrijstaande woning€ 750
Boerderij of landhuis€ 1.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Houtworm bestrijden

Prijsvoorbeelden van houtwormbestrijding

Houtwormkevers leggen gemiddeld 100 eitjes per jaar in de naden en kieren van het hout, in groepjes van 3 á 4. Dit leidt tot vele nakomelingen per jaar. De verspreiding van houtworm gebeurt dus razendsnel.Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de houtwormbestrijding kosten.

Goedkoopste houtwormbestrijding
Houtwormen nestelen zich graag in meubels, zoals een grote houten kast. Heb je op dit moment alleen nog houtworm ontdekt in de meubels in huis?? Dan ben je er op tijd bij en valt het goed te bestrijden door een specialist. De bestrijdingskosten liggen rond de € 80. Dit is de goedkoopste variant van houtwormbestrijding.

Meest voorkomende houtwormbestrijding
De houtwormen verspreiden zich onopgemerkt in de houten balken op zolder. Na een aantal jaren hebben de houtwormen zich genesteld in alle houten balken. . Dit is de meest voorkomende situatie waarbij de bestrijdingskosten rond de € 300 liggen.

Uitgebreide situatie houtwormbestrijding
Mocht je de houtwormen op een gehele verdieping niet professioneel bestrijden, dan zet het ongedierte door naar andere verdieping. Dit leidt tot een houtworm plaag door je gehele huis. In deze uitgebreide situatie betaalt u gemiddeld € 600 aan bestrijdingskosten.

Prijsopbouw houtwormbestrijding

 

Kostenoverzicht Houtworm bestrijden kosten

Tips om houtworm te voorkomen

Heb je enkele gaatjes met larven ontdekt? Volg deze tips op om houtworm te voorkomen.

TipsDe werking
1. Verf, lak, of olie het houtDoor een laag aan te brengen op het hout, bescherm je het materiaal tegen houtworm. Deze trekt namelijk graag in onbewerkt en vochtig hout.
2. Zorg voor een goede ventilatieEen goede ventilatie in huis voorkomt vochtig en beschimmeld hout, waar de houtworm gek op is.

Bestrijdingsmiddelen bij houtwormen

Bekijk onderstaand schema voor de verschillende houtworm bestrijdingsmiddelen.

Soort bestrijdingsmiddel bij houtwormen De werking
1. GifDe eerste methode die een specialist toepast is de verspreiding van gif, een zeer effectief middel waarmee hij houtworm bestrijdt.
2. KouZitten er houtwormen in kleinere voorwerpen? Stop de voorwerpen in een plastic zak. Leg deze 2 weken in de vriezer, zodat de houtwormen sterven.
3. GasIs een plek met houtwormen moeilijk bereikbaar? Dan verspreidt de specialist gas, waardoor de houtwormen sterven. Deze vorm van bestrijding is complex en arbeidsintensief.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat meerdere soorten ongedierte bestrijden

Heb je naast houtwormen ook last van ander ongedierte? Ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd in het bestrijden van meerdere soorten ongedierte. Laat je alle bestrijdingen in een keer uitvoeren, dan bespaar je op voorrijkosten en ontvang je kwantumkorting.

Kies een lokale ongediertebestrijder

Sommige ongediertebestrijders opereren door het hele land en rekenen hoge voorrijkosten. Door te kiezen voor een lokale ondernemer bespaar je gemiddeld € 25 op de voorrijkosten.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden