Vind de beste ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Houtworm bestrijden kosten

Houtworm bestrijden kosten

Minimale kosten
€ 80
Gemiddelde kosten
€ 250
Maximale kosten
€ 1.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 650

Heb jij gaatjes ontdekt in meubels, houten balken of de gehele zolder? Dan heb je last van houtwormen en is het te laat om houtworm te bestrijden. Houtwormen bestaan uit verschillende soorten larven die onopgemerkt jarenlang grote schade veroorzaken door te knagen aan het hout. Op deze pagina vind je de houtworm bestrijden kosten, informatie over de bestrijdingsmiddelen en krijg je tips.

Wat zijn de houtworm bestrijden kosten? 

De houtworm bestrijden kosten lopen uiteen, van € 80 tot wel € 1.300. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid hout dat behandeld dient te worden. De gaatjes die de houtwormen maken kunnen de dragende constructie van je huis aantasten. Wacht dus niet te lang met ongediertebestrijding. Houtwormen kunnen enorme schade aanrichten. Bekijk hieronder de gemiddelde houtworm bestrijden kosten.

Soort houtwormbestrijdingGemiddelde kosten (incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw).
Grote kast of stoel€ 80
Verdieping€ 300
Tussen, hoek of twee-onder-een-kap-woning€ 550
Vrijstaande woning€ 750
Boerderij of landhuis€ 1.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Houtworm bestrijden

Wat is houtworm? 

De naam houtworm is een verzamelnaam geworden voor alle soorten insecten die in hout leven. Als we over houtworm spreken hebben we het over de larven van de houtwormkevers. De houtwormkever legt namelijk eitjes in het hout, waarna de keverlarven het hout aanvreten en zo gaatjes maken in het hout. Ze zitten het liefste in zacht en droog hout. Plekken zoals meubels, vloeren en dakconstructies zijn daarom vaak het doelwit. 

De larven zijn kleine wormpjes en zijn crème van kleur. Ze lijken een beetje op maden. Ze hebben namelijk een geribbeld lichaam, hun kop is zwart en ze worden ongeveer 11 millimeter lang. 

Houtworm kan makkelijk verward worden met boktor. Beide zijn houtborende insecten, maar er zijn ook een aantal belangrijke verschillen. Houtworm leeft namelijk net onder het oppervlak van het hout, terwijl boktor het hout tot in de kern aantast. Ook zijn de openingen kleiner en ronder dan die van boktor. Laat de vakspecialist vaststellen om welk soort insect het gaat zodat de juiste bestrijding techniek kan worden toepast. 

Prijsvoorbeelden van houtwormbestrijding

Houtwormkevers leggen gemiddeld 100 eitjes per jaar in de naden en kieren van het hout, in groepjes van 3 á 4. Dit leidt tot vele nakomelingen per jaar. De verspreiding gebeurt dus razendsnel. Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van deze ongediertebestrijding kosten

Goedkoopste optie

De larven nestelen zich graag in meubels, zoals een grote houten kast. Heb je ze op dit moment alleen nog ontdekt in de meubels in huis? Dan ben je er op tijd bij en valt het goed te bestrijden door een vakspecialist. De bestrijdingskosten liggen rond de € 80. Dit is de goedkoopste variant van houtwormbestrijding.

Meest voorkomend

De larven verspreiden zich onopgemerkt in de houten balken op zolder. Na een aantal jaren hebben ze zich genesteld in alle houten balken. Dit is de meest voorkomende situatie waarbij de bestrijdingskosten rond de € 300 liggen.

Uitgebreide situatie

Mocht je de ze op een gehele verdieping niet professioneel bestrijden, dan zet het ongedierte door naar andere verdieping. Dit leidt tot een plaag door je gehele huis. In deze uitgebreide situatie betaalt u gemiddeld € 600 aan bestrijdingskosten.

Wil je weten hoeveel je exact kwijt gaat zijn aan de houtworm bestrijden kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend ongediertebestrijding offertes aan

Prijsopbouw houtwormbestrijding

Kostenoverzicht Houtworm bestrijden kosten

Tips om houtworm te voorkomen

Heb je enkele gaatjes met larven ontdekt? Volg dan onderstaande tips op om houtworm te voorkomen.

TipsDe werking
1. Verf, lak, of olie het houtDoor een laag aan te brengen op het hout, bescherm je het materiaal tegen houtworm. Deze trekt namelijk graag in onbewerkt en vochtig hout.
2. Zorg voor een goede ventilatieEen goede ventilatie in huis voorkomt vochtig en beschimmeld hout, waar de houtworm gek op is.

Met welke middelen kun je houtworm bestrijden? 

Bekijk onderstaand schema voor de verschillende bestrijdingsmiddelen.

Soort bestrijdingsmiddel bij houtwormen De werking
1. GifDe eerste methode die een specialist toepast is de verspreiding van gif, een zeer effectief middel waarmee hij houtworm bestrijdt.
2. KouZitten er houtwormen in kleinere voorwerpen? Stop de voorwerpen in een plastic zak. Leg deze 2 weken in de vriezer, zodat de houtwormen sterven.
3. GasIs een plek met houtwormen moeilijk bereikbaar? Dan verspreidt de specialist gas, waardoor de houtwormen sterven. Deze vorm van bestrijding is complex en arbeidsintensief.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat meerdere soorten ongedierte bestrijden

Heb je naast houtwormen ook last van ander ongedierte? Ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd in het bestrijden van meerdere soorten ongedierte. Laat je alle bestrijdingen in een keer uitvoeren, dan bespaar je op voorrijkosten en ontvang je kwantumkorting.

Kies een lokale ongediertebestrijder

Sommige ongediertebestrijders opereren door het hele land en rekenen hoge voorrijkosten. Door te kiezen voor een lokale ondernemer bespaar je gemiddeld € 25 op de voorrijkosten.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden