Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Boktor bestrijden kosten

Boktor bestrijden kosten

Minimale kosten
€ 80
Gemiddelde kosten
€ 250
Maximale kosten
€ 1.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 647

Vind jij veel gaatjes in stukken hout in je huis? Dan heb je in de meeste gevallen last van houtworm of van de boktor. De boktor larven knagen onopgemerkt jarenlang aan je hout en veroorzaken grote schade. Op deze pagina vind je informatie over de boktor bestrijden kosten, bestrijdingsmiddelen en bespaartips.

Wat zijn de boktor bestrijden kosten? 

De kosten lopen uiteen van € 80 tot € 1.300, afhankelijk van de hoeveelheid. De boktor verspreidt zich door eitjes te leggen in naden, kieren en scheuren in het hout. Vervolgens ontpoppen de boktorlarven zich. Ze knagen in het hout en er ontstaan gaatjes die de dragende constructie van je huis aantasten. Bekijk hieronder de gemiddelde boktor bestrijden kosten. 

Soort bestrijdingGemiddelde kosten (incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw).
Grote kast of stoel€ 80
Verdieping€ 300
Tussen, hoek of twee-onder-een-kap-woning€ 550
Vrijstaande woning€ 750
Boerderij of landhuis€ 1.300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Boktor bestrijden kosten

Wat is boktor? 

Boktor is evenals houtworm een houtaantastend beest. Het grootste verschil tussen deze twee beesten is de aantasting van het hout. Waar de houtworm net onder het oppervlak van het hout zit tast de boktor het hout helemaal tot in de kern aan. De uitvliegopeningen van boktor zijn ook groter dan die van houtworm. 

De boktor kever is gemiddeld 10 tot 25 millimeter lang en leeft zelf maar een aantal weken. Tijdens deze korte levensduur plant hij zich snel voort door tot wel 150 eitjes te leggen. De eitjes komen terecht in hout van meubels en voor je het weet, is het hout in je woning besmet. Onderneem daarom zo snel mogelijk actie om de schade te beperken. 

De larven van de boktor hebben een lengte van 3 centimeter en zien er een beetje vergeeld uit. Ze knagen ovale rondjes in het hout en hebben een voorkeur voor naaldhout en spinhout. 

Prijsvoorbeelden van boktor bestrijden

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de boktor bestrijden kosten. Wil je de exacte kosten van jouw project weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend ongedierte offertes aan.

Goedkoopste boktorbestrijding

Vind jij gaatjes en boktorlarven terug in een groot, houten meubel? Dit valt goed te bestrijden door een vakspecialist. De boktorbestrijding kosten liggen rond de € 80. Dit is de goedkoopste variant van boktorbestrijding.

Meest voorkomende boktorbestrijding

De boktor verspreidt zich onopgemerkt in de houten balken op zolder. Na een aantal jaar heeft de boktor de hele verdieping overgenomen. Dit is de meest voorkomende situatie waarbij de bestrijdingskosten rond de € 300 liggen.

Uitgebreide situatie boktorbestrijding

Mocht je de boktor op een gehele verdieping niet professioneel bestrijden, dan verspreidt het ongedierte zich gemakkelijk over andere verdiepingen. Dit leidt tot een boktorplaag. In deze situatie bedragen de ongediertebestrijding kosten gemiddeld € 600.

Prijsopbouw boktor bestrijden

Kostenoverzicht Boktor bestrijden kosten

Tips om boktor te voorkomen

Heb jij gaatjes in je hout gevonden of misschien zelf boktorlarven ontdekt? Probeer dan onderstaande tips om boktor voortaan te voorkomen.

Tips om boktor te voorkomenDe werking
Verf, lak, of olie het houtDoor een laag aan te brengen op het hout, bescherm je het materiaal tegen boktor. Deze trekt namelijk graag in onbewerkt en vochtig hout.
Zorg voor een goede ventilatieEen goede ventilatie in huis voorkomt vochtig en beschimmeld hout, waar de boktor gek op is.

Bestrijdingsmiddelen bij een boktor

Bekijk onderstaand schema voor de verschillende boktor bestrijdingsmiddelen.

Soort bestrijdingsmiddel bij houtwormen De werking
GifDe eerste methode die een specialist toepast, is de verspreiding van gif, een zeer effectief middel waarmee hij boktor bestrijdt.
KouZitten er houtwormen in kleinere voorwerpen? Stop de voorwerpen in een plastic zak. Leg deze 2 weken in de vriezer, zodat de boktor sterft.
GasIs een plek met boktor moeilijk bereikbaar? Dan verspreidt de specialist gas, waardoor de boktor sterft. Deze vorm van bestrijding is complex en arbeidsintensief.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Informeer bij de buren

Ongedierte beperkt zich vaak niet tot een woning. De kans is groot dat jouw buren met hetzelfde probleem zitten. Het is dus handig om bij je buren te informeren of zij ook last hebben van ongedierte. Een ongediertebestrijder biedt vaak kwantumkorting als hij meerdere huizen kan behandelen en daarnaast bespaar je op voorrijkosten.

Laat meerdere soorten ongedierte bestrijden

Heb jij last van meerdere soorten ongedierte? Laat alle vormen van ongediertebestrijding in een keer uitvoeren, dan bespaar je op voorrijkosten en ontvang je kwantumkorting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden