Homedeal.nl Inspiratie 15 inspirerende dakkapel voorbeelden

15 inspirerende dakkapel voorbeelden

Hoor je het woord ‘dakkapel’, dan is de kans groot dat je direct aan onderstaand model denkt.

Dakkapel

Dit is een prima optie wanneer je een lekker ruime kamer wil creëren, een kant en klare dakkapel is wel de makkelijkste optie.

Maar mag de dakkapel van jou wel wat meer voordelen bieden en wil je weten welke dakkapel je wilt kopen? Bekijk dan vooral onderstaande inspirerende dakkapel voorbeelden; van dakkapellen met balkons tot dakkapellen van twee verdiepingen, alles is mogelijk.

Doe met deze dakkapel voorbeelden inspiratie op voor:

  • originele manieren om je dakkapel af te werken;
  • afwijkende afmetingen voor je dakkapel;
  • andere type ramen in je dakkapel;
  • bijzondere vormen voor je dakkapel;
  • hoe je ruimtevergrotende verbouwingen kunt combineren.

Originele manieren voor de afwerking van je dakkapel

Een veel gekozen materiaal om de buitenkant van je dakkapel mee af te werken is hout. Je kunt kiezen voor de standaard latten van hout met een lik verf, maar als je het net even anders aanpakt dan geef je je woning een origineel aanzicht.

Houten dakkapel

 

Wil jij geen onderhoud hebben aan je dakkapel? Dan is het interessant om je te verdiepen in metalen zoals aluminium, lood of bijvoorbeeld koper. Laat je dit aan de buitenkant van je dakkapel plaatsen dan heb je geen schilderwerk en geef je je huis een strakke, industriële uitstraling.

Dakkapel materiaal

 

Een dakkapel van kunststof is ook erg onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast biedt kunststof ook de mogelijkheid om voor dezelfde kleur als je dakbedekking te gaan, waardoor het één geheel is. Kunststof maakt je dakkapel nog moderner omdat er geen naden zijn, verdiep je in de verschillende soorten kunststof om iets te vinden wat perfect bij je past. Deze dakkapel is vaak goed in 1 dag te plaatsen.

kunststof dakkapel

 

Een echte volledige integratie van je dakkapel creëer je door je dakkapel te laten bekleden met hetzelfde materiaal als je dakbedekking zoals dakpannen of leien.

Lijstenen dakkapel

 

Vaak is de onderkant van de dakkapel dicht, dit neemt een stuk van het mooie uitzicht weg. Dit is niet nodig, ga voor een dakkapel die van de vloer tot het plafond loopt.  Geniet lekker in het zonnetje wanneer je met schuiframen een balkon van je dakkapel maakt.

 

Blauw dakkapel

 

Als je de hoogte in kunt met een dakkapel, dan is de breedte natuurlijk ook een goede optie. Zo creëer je de meeste leefruimte in de kamer.

Dakkapel voorbeelden

 

De dakkapel hoeft natuurlijk niet bij één kamer te blijven. Neem gerust meerdere dakkapellen over de complete breedte van je woning zodat meerdere kamers profiteren van extra ruimte en licht.

 

Meerdere dakkapellen

 

 

Andere type ramen in je dakkapel

De meeste dakkapellen hebben vaak een groot en een klein raam aan de voorkant. Meerdere ramen in plaats van een dak is ook een optie. Dit brengt veel meer lichtinval in de kamer.

Dakkapel ramen

 

Waar we bij een dakkapel vaak aan ramen denken, zijn openslaande deuren in je dakkapel ook zeker mogelijk. De deuren slaan naar binnen open waardoor je een Frans balkon hebt.

Dakkapel foto

 

Wanneer je voor een grote dakkapel gaat, is het aan te raden om met de formaten van je ramen te spelen. Zo kies je enerzijds voor meer lichtinval en anderzijds voor een kleiner stukje waardoor je meer privacy hebt.

Dakkapel ramen

 

De meeste dakkapellen hebben dichte zijkanten. Zonde, door het glas door te trekken in de zijkanten heb je met een kleine ingreep nog meer lichtinval.

Dakkapel zijkant glas

 

Heb je liever niet zoveel kozijnen in je dakkapel? Het is mogelijk om voor zo min mogelijk kozijnen te gaan. Zo geniet je iedere dag van een panorama uitzicht.

Glazen dakkapel

 

Bijzondere vormen voor je dakkapel

We hebben nu vooral blokvormige dakkapellen gezien. Deze worden het meeste geplaatst omdat dit een praktische vorm is. Maar mocht jij het net even anders willen, dan is een maanvormige dakkapel een mooi optie. De dakkapel kosten liggen voor dit model wel hoger, omdat het een complexer model is.

Maanvormige dakkapel

 

In plaats van een plat dak, heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een hellend dak op je dakkapel. Hiermee heb je nog wel een schuine wand binnen, maar de integratie in het dak is erg mooi.

Hellende dakkapel

 

Jaren dertig woningen hebben vaak een puntdak op de dakkapel. Dit is praktisch omdat er bijvoorbeeld dakpannen op de dakkapel geplaatst kunnen worden die een langere levensduur hebben dan de dakbedekking voor een plat dak.

Punt dakkapel

Wil je eerst wat meer over de prijzen van een standaard dakkapel weten? Bekijk dan de  dakkapel prijzen op Homedeal.

Ben je ervan overtuigd dat een dakkapel jouw huis goed zal doen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van 4 verschillende dakkapel specialisten. Het loont altijd om verschillende bedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden.