Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Minimale kosten
€ 5.200
Gemiddelde kosten
€ 7.400
Maximale kosten
€ 9.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.500 - € 8.400

Door het laten plaatsen van een dakkapel creëer je een heerlijk ruime slaapkamer op zolder of een lichte werkplek met wijds uitzicht. Lees in dit artikel meer over de dakkapel prijzen, materialen en andere keuzes die komen kijken bij het aanschaffen van een dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

Gemiddeld kost een dakkapel € 4.800 per stuk, inclusief plaatsing. Uiteraard heb je ook goedkopere of zelfs duurdere dakkapellen, afhankelijk van het formaat, de manier van plaatsing en uiteraard het materiaal.  In onderstaande tabel zie je de diverse dakkapel prijzen van een standaard formaat dakkapel (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed):

 Prefab (kant-en-klaar)Traditioneel (maatwerk)
Houten dakkapelVanaf € 5.550Vanaf € 6.600
Kunststof dakkapelVanaf € 5.750Vanaf € 6.300
Polyester dakkapelVanaf € 6.750n.v.t.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakkapel prijzen

Prijsvoorbeelden

Wil je weten welke dakkapel het beste past bij jouw budget? Afhankelijk van jouw wensen zijn de dakkapel prijzen als volgt:

Zo goedkoop mogelijk:

Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor het laten plaatsen van een standaard formaat houten prefab dakkapel, en zelf de afwerking van de binnenkant verzorgt. Voor zo’n dakkapel ben je inclusief plaatsing rond de € 6.250 kwijt.

Goede prijs-kwaliteitverhouding:

Kies je zoals de meesten voor een prefab dakkapel van kunststof en laat je het gehele project, inclusief de afwerking van de binnenkant, het liefst over aan een ervaren dakkapel specialist? Dan is de dakkapel prijs rond de € 6.300.

Grootst en luxe:

Ben je van plan om een groot formaat dakkapel aan te schaffen en heb je speciale wensen wat betreft het uiterlijk? Dan kies je voor een polyester dakkapel. De dakkapel specialist voert de totale project voor je uit; van de plaatsing tot een luxe afwerking van de binnenkant. De prijs van deze dakkapel ligt rond de € 7.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van de dakkapel eruit?

De dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

 

Kostenoverzicht Dakkapel prijzen

Ga jij een dakkapel kopen, dan bestaat het grootste gedeelte van de kosten uit de dakkapel zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw dakkapel?

Als je een dakkapel laat plaatsen, wordt de prijs bepaald door een aantal keuzes. We behandelen die keuzes hieronder:

Keuze 1: Prefab of traditionele dakkapel

De eerste keuze die van invloed is op de prijs van een dakkapel, is de manier van plaatsing.

  • Prefab dakkapel: Dit is het type dakkapel waar de meesten voor kiezen. Het woord zegt het al: een prefab dakkapel is al in elkaar gezet in de fabriek, en wordt kant en klaar en in z’n geheel op je dak geplaatst. Het grote voordeel van een prefab dakkapel is dat deze al binnen 1 dag op je dak staat. Mede hierdoor ben je rond de € 900 goedkoper uit dan met een traditionele dakkapel.
  • Traditionele dakkapel: De traditionele dakkapel is vooral interessant als je veel keuzevrijheid wilt hebben in het uiterlijk van jouw dakkapel. De traditionele dakkapel wordt stap voor stap op het dak opgebouwd en is daardoor volledig naar eigen smaak te ontwerpen. Aan maatwerk hangt wel een hoger prijskaartje, en de verbouwing duurt langer dan bij een prefab dakkapel.
Keuze 2: Kunststof, hout of polyester

De tweede keuze die van invloed is op de dakkapel prijs, is het soort materiaal waaruit de dakkapel wordt opgebouwd.

  • Kunststof dakkapel: Een dakkapel van kunststof is in Nederland veruit het populairst. Dit komt omdat het betaalbaar is (vanaf € 3.750) en de dakkapel bijna geen onderhoud nodig heeft.
  • Polyester dakkapel: Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof. Op het gebied van isolatie en duurzaamheid is polyester het beste materiaal van de drie soorten. Daarnaast is de dakkapel onderhoudsvrij en is de kans op beschadigingen nihil. De meerprijs die je voor deze dakkapel betaalt ten opzichte van een kunststof dakkapel is rond de € 1000.
  • Houten dakkapel: Tot slot is er de houten dakkapel waarmee je de woning van een authentieke uitstraling voorziet. Een houten dakkapel is eenvoudig te repareren, echter is jaarlijks onderhoud wel noodzakelijk. Dit is dan ook de reden dat een houten dakkapel rond de € 500 goedkoper is dan een dakkapel van kunststof.
Keuze 3: Plat of schuin dak op de dakkapel

De derde keuze die van invloed is op de dakkapel prijs, is het dak als afwerking van de dakkapel.

  • Plat dak: De dakkapel met plat dak is populair. De meeste dakkapel prijzen zijn dan ook inclusief een plat dak. Het is de voordeligste keuze, vraagt weinig aanpassing aan de dakconstructie en is in bepaalde gevallen zelfs vergunningsvrij. De meeste gekozen vorm van dakbedekking is EPDM (levensduur 40 jaar).
  • Schuin dak: Een dakkapel met een schuin dak is zo goed als onderhoudsvrij, omdat regenwater en vuil vanzelf het dak afstroomt. Dakpannen vormen in de meeste gevallen de dakbedekking en daardoor heeft het schuine dak een lange levensduur (80 jaar). De bestaande dakpannen kunnen worden hergebruikt op de dakkapel. Voor een schuin dak wordt een meerprijs van rond de € 1.000 in rekening gebracht. Dit komt voort uit extra materialen en dit project vergt meer arbeid.

Op de dakbedekking prijzen pagina vind je meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking.

Keuze 4: Extra opties

De overige extra opties zijn niet noodzakelijk voor een dakkapel, maar wel het overwegen waard om je wooncomfort te verhogen. Laat je ze direct verzorgen door de dakkapellen specialist dan levert dit je in veel gevallen korting op. Je kan altijd een dakkapel offerte laten opmaken met extra’s, en er later voor kiezen om bepaalde dingen wel of niet te doen.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

Het is mogelijk om een dakkapel zonder een vergunning te laten plaatsen wanneer de dakkapel aan bepaalde eisen voldoet. Dit levert je al snel een besparing van € 200 tot € 600 op, plus dat je niet weken hoeft te wachten op het startsein. Benieuwd of je een bouwvergunning nodig hebt? Check dit op: Omgevingsloket.nl.

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten plaatsen van een dakkapel. Laat je namelijk meerdere dakkapellen tegelijkertijd plaatsen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting is per dakkapelspecialist verschillend.

Onderhandel met de dakkapellen specialist

Ben jij een onderhandelaar? Bij het laten plaatsen van een dakkapel is er in de meeste gevallen ruimte voor onderhandeling. Dit loopt op tot wel 10% besparing. Over de dakkapel kosten zelf valt het minste te onderhandelen, zet daarom in op het arbeidsloon, de afwerking van de dakkapel en de extra opties.

Voor de handige doe-het-zelver

Een dakkapel plaatsen is vakwerk dus het is niet aan te raden om deze zelf te gaan plaatsen. Ben je een handige doe-het-zelver die kosten wil besparen, overweeg dan om de volgende afwerkingsklussen zelf op te pakken: het plaatsen van de vensterbank, eventueel knieschotten en de afwerking van de zijwanden en het plafond aan de binnenkant. Haal je dit werk weg bij de dakkapelspecialist, dan bespaar je al snel een bedrag tot wel € 400.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden