Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel Kosten Prijzenoverzicht

Dakkapel Kosten Prijzenoverzicht

Minimale kosten
€ 6.500
Gemiddelde kosten
€ 7.800
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.000 - € 9.800

Ben jij op zoek naar informatie over de dakkapel kosten? Om bijvoorbeeld van de zolder een heerlijk ruime slaapkamer of een lichte werkplek te creëren en extra ruimte te winnen? Alles wat je moet weten over de kosten, materialen, en de keuzes die de prijs kunnen beïnvloeden.

Inhoudsopgave.

Wat kost een dakkapel?

Dakkapel kosten beginnen bij zo’n € 6.500, inclusief plaatsing. Voor dit bedrag heb je een kunststof dakkapel van 2,5 meter breed.

Uiteraard variëren de prijzen afhankelijk van het formaat, de manier van plaatsing en het materiaal. Onderstaande tabel geeft je een indicatie van de kosten met verschillende afmetingen en materialen.

Kunststof
Dakkapel
Polyester
Dakkapel
Houten
Dakkapel
2,5 meter€ 6.500€ 7.000€ 7.500
3 meter€ 7.000€ 7.500€ 8.500
4 meter€ 7.700€ 8.200€ 9.300
5 meter€ 8.500€ 9.000€ 9.800
6 meter€ 9.800€ 9.900€ 11.800
ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Dakkapel renovatie€ 650 – € 7.000
Dakkapel plaatsen€ 6.500 – € 12.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden dakkapellen

Wil je weten welke dakkapellen het beste past bij jouw budget? We bespreken enkele situaties. De kosten kunnen variëren op basis van grootte, materiaal, extra functies en vergunningsvereisten.

Een kleine, eenvoudige dakkapel kan al beschikbaar zijn voor een lage prijs, terwijl een grotere, luxere aanzienlijk meer kan kosten. Het is altijd een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Moderne witte dakkapellen op zwart dak

Budgetvriendelijk

Je bent het goedkoopst uit als je kiest voor het laten plaatsen van een kleine casco kunststof dakkapel, en zelf dus de afwerking van de binnenkant verzorgt. Voor zo’n dakkapel van 2,5 breed ben je inclusief plaatsing rond de € 6.500 kwijt.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een groter formaat prefab dakkapel kost je per m2 naar verhouding minder. Polyester dakkapellen worden uit één stuk kunststof gegoten en zijn daardoor volledig lekkagevrij met een hoge isolatiewaarde. De kosten van polyester dakkapellen van 4 meter inclusief montage ligt rond de € 8.200.

Groots en luxe

Ben je van plan om een groot & breed formaat aan te schaffen zodat deze meerdere ruimtes omspant? En ga je graag voor de authentieke uitstraling dat hout met zich meebrengt? De dakkapellen specialist voert de totale project voor je uit: van de plaatsing tot een luxe afwerking van de binnenkant.

De prijs van een houten dakkapel van 6 meter ligt rond de € 12.000.

Heb je een vergunning nodig?

Het is mogelijk om jouw dakkapel vergunningsvrij te kunnen plaatsen. Hiervoor moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn:

 • Dakkapel is niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied (een weg, groen of vaarwater bijvoorbeeld)
 • Maximale hoogte van 1,75 meter
 • Plaatsing op minimaal 0,5 meter van de boven-, zij- en onderkant van het dak
 • Afgewerkt met een plat dak

Voldoet jouw toekomstige dakkapel hier niet aan of twijfel je? Doe dan de vergunningcheck bij het Omgevingsloket. Het wel of niet krijgen van een vergunning is afhankelijk van o.a. het bestemmingsplan en de welstandseisen van jouw regio.

Hoe ziet de verdeling van de dakkapel kosten eruit?

De dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Dakkapel prijzen

Ga jij een dakkapel kopen, dan bestaat het grootste gedeelte van de kosten uit de dakkapel zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je door de keuzes die je maakt zelf invloed.

Welke keuzes hebben invloed op de dakkapel kosten?

Als je een dakkapel laat plaatsen, wordt de prijs bepaald door de keuzes die je maakt. We behandelen een aantal van die keuzes hieronder:

Keuze 1: Prefab of traditioneel

De manier van plaatsing is de eerste keuze die van invloed is op de prijs van dakkapellen:

 • Prefab dakkapel: Dit is het type waar de meesten voor kiezen. Het woord zegt het al: prefabricated oftewel al in elkaar gezet in de fabriek, en wordt in z’n geheel op je dak geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat deze al binnen 1 dag op je dak staat.
 • Traditionele dakkapel: Het traditionele model wordt stap voor stap op het dak opgebouwd. Dit kan de voorkeur hebben als de ontheffing voor een hijskraan erg duur uitvalt of er geen plek is voor de hijskraan. Ook bij oudere huizen die niet meer volledig kaarsrecht staan is dit een fijne optie. Deze verbouwing duurt door het plaatselijk in elkaar zetten wel langer dan een prefab.
Prefab (kant-en-klaar)Traditioneel (maatwerk)
Houten dakkapelVanaf € 5.550Vanaf € 6.600
Kunststof dakkapelVanaf € 5.750Vanaf € 6.300
Polyester dakkapelVanaf € 6.750n.v.t.

Keuze 2: Het materiaal

Een tweede keuze die van invloed is op de prijs, is het soort materiaal waaruit het bestaat.

 • Kunststof dakkapel:
  • Is in Nederland veruit het populairst. Dit komt omdat het betaalbaar is (vanaf € 6.500) en de heeft bijna geen onderhoud nodig heeft.
 • Polyester dakkapel:
  • Bestaat volledig uit kunststof. Op het gebied van isolatie en duurzaamheid is polyester het beste materiaal van de drie soorten. Daarnaast is de het onderhoudsvrij en is de kans op beschadigingen nihil. De meerprijs die je betaalt ten opzichte van een kunststof dakkapel is rond de € 500 tot € 1000.
 • Houten dakkapel:
  • Waarmee je de woning van een authentieke uitstraling voorziet. Een houten dakkapel heeft jaarlijks onderhoud nodig, maar is bij schade eenvoudig te repareren. De kosten beginnen bij zo’n € 8.500.
MateriaalKenmerken
Kunststof– betaalbaar
– weinig onderhoud
– weerbestendig
Polyester– op maat gegoten, daardoor naadloos en lekkagevrij
– hoge isolatiewaarde
– onderhoudsarm
Hout– authentieke uitstraling
– makkelijk bewerkbaar
– regelmatig onderhoud noodzakelijk

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om meer ruimte te creëren middels een dakopbouw of nokverhoging.

Witte dakkapel met zonnepanelen

Keuze 3: Plat of schuin dak

Een derde keuze die van invloed is op de dakkapel kosten is het dak.

 • Plat dak:
  • De dakkapel met plat dak is populair. De meeste dakkapel prijzen zijn dan ook inclusief een plat dak. Het is de voordeligste keuze, vraagt weinig aanpassing aan de dakconstructie en is, mits je ook aan de overige voorwaarden voldoet, vergunningsvrij.
   • De meeste gekozen vorm van dakbedekking is EPDM (levensduur 40 jaar).
 • Schuin dak:
  • Is zo goed als onderhoudsvrij, omdat regenwater en vuil vanzelf het dak afstroomt. Dakpannen vormen in de meeste gevallen de dakbedekking en daardoor heeft het schuine dak een lange levensduur (80 jaar).
   • De bestaande dakpannen kunnen worden hergebruikt op de dakkapel. Voor een schuin dak betaal je wel meer. Dit komt door de extra materialen en omdat dit project meer arbeid vergt.

Keuze 4: Extra opties

Toevoegingen als zonwering, extra ventilatieroosters of een hor tegen insecten zijn niet noodzakelijk, maar wel het overwegen waard om je wooncomfort te verhogen. Laat de dakkapellen specialist ze meteen meenemen bij de plaatsing.

Je kan altijd een offerte laten opmaken met de extra’s, en er later voor kiezen om bepaalde dingen wel of niet te doen.

Ben je klaar om je woning te transformeren met een prachtige dakkapel? Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar je droomwoning. Ontdek de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte aan. Laat je inspireren en maak van je huis een thuis!

OptieKostenPerVoordelen
Ventilatierooster€ 8 – € 12 per decimeter– goed voor een gezonde leefomgeving
– voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 – € 200 per stuk– gemakkelijk te reinigen
– twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 – € 100 per stuk– houdt lastige insecten tegen
– gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 – € 1.000 per stuk– slapen in volledige duisternis
– hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 – € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
– houdt inbrekers buiten
– geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 – € 40 per element– creëer extra
– opbergruimte

Klaar om je huis te transformeren?

Na het verkennen van de verschillende opties en kosten voor een dakkapel, ben je nu goed geïnformeerd om een keuze te maken die past bij jouw huis en budget. Elk project is uniek en Homedeal staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van de beste oplossing op maat.

Ontdek meer details over specifieke prijsmodellen en aantrekkelijke mogelijkheden die recent beschikbaar zijn gekomen om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

Voel je vrij om op onderstaande link te klikken voor meer informatie en om vandaag nog de mogelijkheden te verkennen. Transformeer je huis met vertrouwen en gemak!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Afhankelijk van het materiaal en de breedte van de dakkapel variëren de gemiddelde kosten van € 6.500 tot € 11.800.

Wat kost een dakkapel van 4 meter?

De kosten verschillen afhankelijk van o.a. het materiaal en de afmetingen. Een kunststof dakkapel van 4 meter kost gemiddeld € 7.700. Voor polyester betaal je gemiddeld € 8.200, waar je voor hout rekening houdt met gemiddeld € 9.900.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten plaatsen van een dakkapel. Maken jullie gebruik van hetzelfde dak, dan zou je namelijk kunnen overwegen om één grote dakkapel te laten plaatsen voor jullie beiden. Dit scheelt in de totale kosten.

Voor de handige doe-het-zelver

Ben je een handige doe-het-zelver die kosten wil besparen? Overweeg dan om de afwerking van de binnenkant van de dakkapel zelf op te pakken. Bij een casco opgeleverde dakkapel is dit bijvoorbeeld de afwerking van de binnenwanden