Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Waar moet je op letten bij het vergelijken van Dakkapellen?

Waar moet je op letten bij het vergelijken van Dakkapellen?

Een dakkapel plaatsen is een investering met hoger wooncomfort tot gevolg. Door jouw toekomstige dakkapel te vergelijken weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt. Je kunt een dakkapel vergelijken op basis van allerlei factoren, waaronder het soort materiaal en de manier van plaatsing. Lees in dit artikel alles over dakkapellen vergelijken.

Waar kun je dakkapellen op vergelijken?

Op zoek naar de beste dakkapel voor jouw situatie? Dan wil je een weloverwogen keuze maken. Dakkapellen zijn op meerdere vlakken te vergelijken. De meest voor de hand liggende vergelijking is op basis van de kosten. Dakkapel kosten zijn naast de afmeting van de dakkapel grotendeels afhankelijk van drie factoren:

 • Het gebruikte materiaal
 • De manier van plaatsing
 • De vakspecialist
Dakkapel wit met zwarte zonnepanelen

Dakkapel vergelijken op basis van materiaal

Dakkapellen worden over het algemeen geleverd in drie soorten materialen: kunststof, polyester en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, nadelen en prijskaartje. We zetten de kenmerken op een rij.

Kunststof dakkapel

Wellicht het populairste materiaal is op dit moment kunststof. Kunststof dakkapellen hebben vele voordelen:

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken
 • In vele kleuren en afwerkingen beschikbaar
 • Weerbestendig
 • Gemiddeld 10 jaar garantie

Naast al deze voordelen is kunststof ook de meest voordelige optie.

Polyester dakkapel

Polyester dakkapellen zijn ook gemaakt van kunststof. Er zit echter een verschil in de manier waarop ze geproduceerd worden. Polyester dakkapellen hebben namelijk geen houten basisconstructie. In plaats daarvan worden ze op maat gegoten. Polyester dakkapellen hebben daardoor de volgende voordelen:

 • Naadloos
 • Gegarandeerd lekkagevrij
 • Hoge isolatiewaarde
 • Onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken

Houten dakkapel

Ga jij het liefst voor de authentieke uitstraling van hout en spreekt kunststof met een houtlook je niet aan? Dan zijn houten dakkapellen ook nog een optie. Deze hebben de volgende kenmerken:

 • Makkelijk bewerkbaar, waardoor allerlei stijlen mogelijk zijn
 • Gemakkelijk te repareren
 • In allerlei kleuren te verven
 • Heeft regelmatig onderhoud nodig

Hoeveel kost een dakkapel?

Allereerst kun je een dakkapel vergelijken op prijs. Dakkapel kosten beginnen bij € 6.500 en verschillen afhankelijk van het materiaal dat je kiest, de afmetingen die je voor ogen hebt en de manier van plaatsing. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen kunststof, polyester en houten dakkapellen en prefab en traditionele plaatsing.

PrefabTraditioneel
Houten dakkapelvanaf € 8.500vanaf € 9.000
Kunststof dakkapelvanaf € 6.500vanaf € 7.000
Polyester dakkapelvanaf € 7.000-

Wil je meer uitgebreide informatie bekijk dan ons dakkapel kosten artikel.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Manier van plaatsing vergelijken

Dakkapellen kunnen op twee manieren op jouw dak geplaatst worden: prefab of traditioneel. Hoewel de meeste dakkapellen tegenwoordig prefab geplaatst worden, zijn er ook situaties waarbij de traditionele plaatsing de voorkeur heeft.

Prefab plaatsing

Bij prefab plaatsing wordt de dakkapel in de fabriek al in elkaar gezet. Dit betekent dat de dakkapel kant-en-klaar met een hijskraan op jouw dak gehesen wordt. Het grote voordeel hieraan is dat de dakkapel al binnen een dag op jouw dak staat. Zo heb je niet alleen minder bouwafval, maar ook minder lang last van overlast door de verbouwing.

Traditionele plaatsing

Waarom zou je alsnog voor de traditionele plaatsing kiezen? Bij deze bouwwijze wordt de dakkapel ter plekke in elkaar gezet. Hierdoor neemt de plaatsing van jouw dakkapel meerdere dagen in beslag. Toch heeft dit soms de voorkeur. De ontheffing voor de hijskraan kan in sommige gevallen bijvoorbeeld erg duur uitvallen. Ook past een hijskraan niet in elke straat.

Daarnaast zorgt een traditionele plaatsing ervoor dat de vakspecialist heel precies kan zijn. Bij oudere gebouwen die niet meer volledig kaarsrecht staan, kan dit daardoor de voorkeur hebben.

Vergelijken van dakkapellen

Dakkapellen specialisten vergelijken

Jouw toekomstige dakkapel vergelijken doe je gemakkelijk met het aanvragen van offertes. Vraag bij meerdere dakkapellen specialisten offertes aan om de beste deal voor jouw project te vinden. Zo kun je offertes vergelijken op:

 • Totale kosten
 • Gebruikte materialen
 • Werkzaamheden
 • Garanties
 • Kosten voor de vergunning (indien nodig)

Geen zin om zelf op zoek te gaan naar meerdere dakkapellen specialisten? Bij Homedeal vraag je via één offerteformulier direct meerdere offertes aan. Gratis en vrijblijvend.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Is een vergunning verplicht?

Twijfel je aan welke kant van je woning je de dakkapel wilt laten plaatsen? Of heb je de keuze tussen twee verschillende plekken op het dak? Dan kan het vergunningsvrij mogen bouwen de beslissende factor zijn.

Een dakkapel mag je namelijk zonder vergunning laten plaatsen als je aan een aantal voorwaarden voldoet:

 • De dakkapel is niet gericht naar de weg of ander openbaar gebied.
 • Je kiest voor een plat dak
 • De dakkapel is maximaal 1,75 meter hoog
 • Plaatsing op minimaal 0,5 meter van de boven-, zij- en onderkant van het dak.

Vergunningcheck

Uitzonderingen zijn mogelijk afhankelijk van het bestemmingsplan en de geldende welstandseisen van jouw regio. Via de vergunningcheck van het Omgevingsloket kun je controleren of je voldoet aan alle eisen voor een vergunningsvrije dakkapel of niet. Blijk je toch een vergunning nodig te hebben? Dan kun je die ook via het Omgevingsloket aanvragen. Een vakspecialist kan je ook helpen met de vergunningsaanvraag.

Door dakkapellen grondig te vergelijken, kun je verzekerd zijn van een keuze die niet alleen je huis verfraait, maar ook een solide investering voor de toekomst is. Dankzij de inzichten en tips die in deze gids worden gedeeld, ben je nu uitgerust met de kennis die je nodig hebt om een geïnformeerde beslissing te nemen.

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten, of als je nog vragen hebt, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor deskundig advies of om ons aanbod van dakkapellen te verkennen. Laat ons je helpen bij het realiseren van jouw droomdakkapel!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je dakkapellen vergelijken?

Je kunt dakkapellen uiteraard vergelijken aan de hand van dakkapel kosten. Deze hangen naast de afmetingen o.a. af van de dakkapellen specialist die je kiest, het materiaal van jouw dakkapel en de wijze van plaatsing. Vraag meerdere offertes aan om een goede vergelijking te kunnen maken.

Hoeveel kost een dakkapel van 4 meter?

Een kunststof dakkapel van 4 meter breed kost gemiddeld  € 7.700. Voor dezelfde afmetingen heb je een polyester dakkapel vanaf € 8.200 en een houten variant vanaf € 9.900.