Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Zinken dakkapel

Zinken dakkapel

Een zinken dakkapel is een aantrekkelijke toevoeging voor je huis. Dit materiaal onderscheidt zich door de langste levensduur en beste weersbestendigheid te hebben. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en prijzen van een zinken dakkapel.

Wat kost een zinken dakkapel?

De prijzen van een zinken dakkapel liggen gemiddeld hoger dan de kosten van een houten dakkapel of een kunststof dakkapel. De dakkapel prijzen van dit materiaal liggen gemiddeld op € 9.000 en zijn onder andere afhankelijk van het type dakkapel en de afwerking. Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde dakkapel kosten.

TypeGemiddelde kosten (inclusief btw en plaatsing)
Zinken dakkapel€ 9.000
Uurloon dakkapelspecialist € 40 tot € 55 per uur

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waardoor onderscheidt de zinken dakkapel zich?

Door te vergelijken ontdek je of een zink het materiaal voor jou is. Er zitten namelijk een aantal verschillen tussen een zinken dakkapel en andere soorten dakkapellen. Deze verschillen zitten niet alleen in de prijs, maar ook in de levensduur, mate van onderhoud en het type.

Levensduur en onderhoud dakkapel

Er zitten meerdere voordelen aan het materiaal zink, zoals de hoge kwaliteit, de weersbestendigheid, levensduur of milieuvriendelijkheid. In deze tabel zie je de verschillen in levensduur en onderhoud tussen de zinken dakkapel en de andere soorten dakkapellen.

Soort dakkapelGemiddelde levensduurOnderhoud
Zinken dakkapel> 80 jaarZeer laag
Kunststof dakkapel> 50 jaarLaag
Houten dakkapel> 25 jaarHoog

Type dakkapel

Een zinken dakkapel maken is op twee manieren mogelijk. Een prefab dakkapel bouwt de dakkapel specialist op afstand en plaatst hij in één keer op het huis. Daarnaast is het ook mogelijk om een zinken dakkapel op locatie te laten bouwen, dit noem je een traditionele dakkapel. De kosten voor een traditionele dakkapel liggen hoger, omdat de dakkapel specialist hier langer mee bezig is.

Zinken dakkapel plaatsen

Onderhoud dakkapel

De zinken dakkapel heeft naast de tweejaarlijkse schoonmaak geen onderhoud nodig, omdat zink erg weerbestendig is. Wanneer je de dakkapel eens in de paar jaar reinigt of laat reinigen, zorg je ervoor dat jouw dakkapel schoon blijft. Aangezien een zinken dakkapel schoonmaken een makkelijke en snelle klus is, bespaar je hier tijd mee in vergelijking met een andere soort dakkapel.

Weinig renovatie nodig

Als je kiest voor een zinken dakkapel, is de kans op een dakkapel renovatie aanzienlijk kleiner dan bij andere materialen. De dakkapel isoleren is bijvoorbeeld een taak die niet snel terugkeert zoals bij andere dakkapellen. Een zinken dakkapel vervangen, is iets wat gemiddeld maar één keer per generatie gebeurt door de de lange levensduur. Waardoor je je hele leven geniet van de zinken dakkapel.

Voor- en nadelen van een zinken dakkapel

Een dakkapel van zink heeft als voordeel dat je snel van extra ruimte geniet. Daarnaast is het ook een investering in het huis, die ten goede komt aan de waarde van het huis. Naast de voordelen zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden. Twijfel jij om een zinken dakkapel te nemen? Lees dan hier de voor- en nadelen.

De voordelen van een zinken dakkapel

 • Zink is sterk en weerbestendig, waardoor de zinken dakkapel een gemiddelde levensduur heeft van meer dan 80 jaar.
 • Zink is een duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is. Hierdoor is het milieuvriendelijker dan andere materialen.
 • Een dakkapel lekkage komt niet snel voor, omdat zink water op een betrouwbare manier afvoert.
 • Een dakkapel van zink heeft bijna geen onderhoud nodig. Eenmaal per paar jaar schoonmaken is genoeg.

De nadelen van een zinken dakkapel

Het is verstandig om met onderstaande punten rekening te houden, wanneer je voor een zinken dakkapel gaat.

 • Een zinken dakkapel is duurder dan de andere materialen.
 • Het is niet mogelijk om alle kleuren te kiezen; alleen zwart- en grijstinten. De dakkapel schilderen is geen optie. Het is wel mogelijk om details aan te brengen en op die manier jouw dakkapel eigen te maken.

Heb je een vergunning nodig voor een zinken dakkapel?

Afhankelijk van de plaatsing en eigenschappen van de dakkapel kan deze vergunningvrij geplaatst worden. Wanneer je een dakkapel aan de voorkant van je woning laat plaatsen, heb je hier meestal een vergunning voor nodig. Dit komt doordat de gemeente alles wat grenst aan openbaar gebied, ziet als een invloed op de directe omgeving. Besluit je om de dakkapel aan de achterkant te laten plaatsen, is dit een ander verhaal. Wanneer je je aan onderstaande maximale maten houdt, mag je achter de dakkapel vergunningsvrij bouwen:

 • Dakkapel met een plat dak
 • Niet in de richting van openbaar gebied
 • Hoogte: maximaal 1,75 m
 • Onderkant: tussen 0,5 m en 1 m boven de dakvoet
 • Bovenkant: minimaal 0,5 m onder de daknok
 • Zijkanten: minimaal 0,5 m van zijkanten van het dakvlak
 • Zijkanten bij rijtjeshuis: minimaal 0,5 m van woningscheidende muur

Wil je zeker weten of er in jouw situatie een dakkapel vergunning nodig is? Doe dan de vergunningcheck van het Omgevingsloket.

Zinken dakkapel

Tips bij een zinken dakkapel kopen

Wil jij een zinken dakkapel laten plaatsen? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Lees hieronder nog een aantal handige tips, zodat jij de beste keuze maakt voor jouw zinken dakkapel.

Kijk naar de keurmerken van de vakspecialist

Kies je voor een vakspecialist die een keurmerk mag dragen, dan weet je zeker dat diens werkzaamheden aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Dat geldt ook voor materialen voorzien van een keurmerk: die zijn getoetst en voldoen aan strenge voorwaarden. Een voorbeeld is het VMRG-keurmerk. Dit keurmerk toetst gevelelementen op kwaliteit, veiligheid, comfort en duurzaamheid..

Vraag naar referenties

Hebben je buren of andere buurtgenoten een dakkapel? Vraag ze dan naar een referentie en informeer naar hun ervaringen tijdens het project. Bijvoorbeeld hoe de dakkapel specialist te werk ging, wat voor materialen gebruikt werden, hoe de afwerking was en of er veel afval achterbleef. Ook vind je op internet vaak recensies terug die je een beeld geven van de vakspecialist.

Ga voor een kwantumkorting

Zijn er in jouw wijk nog meerdere huizen zonder dakkapel? Dan is het interessant om te kijken of jouw buurtgenoten hier ook in geïnteresseerd zijn. Met aangrenzende woningen kun je bijvoorbeeld één grote dakkapel laten installeren. De totale kosten zullen dan per huishouden lager uitvallen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden