Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Zinken dakkapel

Zinken dakkapel

Een zinken dakkapel is een aantrekkelijke toevoeging voor je huis. De normale voordelen van een dakkapel zijn de vergroting van het totale aantal vierkante meters en de verhoging van de waarde van de woning. Bij een zinken dakkapel stoppen de voordelen hier niet, maar gaan deze juist verder. De zinken dakkapel onderscheidt zich door de langste levensduur en beste weersbestendigheid te hebben. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en prijzen van een zinken dakkapel.

Wat kost een zinken dakkapel?

De laatste ontwikkeling in de dakkapellen markt is de zinken dakkapel. Eerder werden er wel delen van de dakkapel van zink gemaakt, maar tegenwoordig zijn er volledig zinken dakkapellen beschikbaar. De prijzen van een zinken dakkapel liggen gemiddeld hoger dan de kosten van een houten dakkapel of een kunststof dakkapel. De uiteindelijke dakkapel prijzen voor jouw project zijn onder andere afhankelijk van het type dakkapel en de afwerking. Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde dakkapel kosten.

TypeGemiddelde kosten (inclusief btw en plaatsing)
Zinken dakkapel€ 7.600
Uurloon dakkapelspecialist € 40 tot € 55 per uur

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waardoor onderscheidt de zinken dakkapel zich?

Door te vergelijken, zie je waarom de zinken dakkapel perfect bij jou past. Er zitten namelijk een aantal verschillen tussen de zinken dakkapel en andere soorten dakkapellen. Deze verschillen zitten niet alleen in de prijs, maar ook in de levensduur, mate van onderhoud en het type.

Levensduur en onderhoud dakkapel

Er zitten meerdere voordelen aan het materiaal zink, zoals de hoge kwaliteit, de weersbestendigheid, levensduur of milieuvriendelijkheid. In deze tabel zie je de verschillen in levensduur en onderhoud tussen de zinken dakkapel en de andere soorten dakkapellen.

Soort dakkapelGemiddelde levensduurOnderhoud
Zinken dakkapel> 80 jaarZeer laag
Kunststof dakkapel> 50 jaarLaag
Houten dakkapel> 25 jaarHoog
Type dakkapel

Een zinken dakkapel maken is op twee manieren mogelijk. Een prefab dakkapel bouwt de dakkapel specialist op afstand en plaatst hij in één keer op het huis. Daarnaast is het ook mogelijk om een zinken dakkapel op locatie te laten bouwen, dit noem je een traditionele dakkapel. Het voordeel van deze manier is dat er meer ruimte is voor een persoonlijke uitstraling. De kosten voor een traditionele dakkapel liggen hoger, omdat de dakkapel specialist hier langer mee bezig is.

Prefab zinken dakkapel

Onderhoud dakkapel

De zinken dakkapel heeft naast de tweejaarlijkse schoonmaak geen onderhoud nodig, omdat zink erg weerbestendig is. Een zinken dakkapel schoonmaken, is makkelijk en doe je met water, reinigingsmiddel, doeken en sponsjes. De dakkapel zit op een hoogte, waardoor de dakkapel reinigen niet de makkelijkste klus is. Schakel daarom een vakspecialist in om de schoonmaak voor je te doen. Wanneer je de dakkapel eens in de paar jaar reinigt of laat reinigen, zorg je ervoor dat jouw dakkapel schoon blijft. Aangezien een zinken dakkapel schoonmaken een makkelijke en snelle klus is, bespaar je hier tijd mee in vergelijking met een andere soort dakkapel.

Je dakkapel renoveren

Als je kiest voor een zinken dakkapel, is de kans op een dakkapel renovatie aanzienlijk kleiner dan bij andere materialen. De dakkapel isoleren is bijvoorbeeld een taak die niet snel terugkeert zoals bij andere dakkapellen. Een zinken dakkapel vervangen, is iets wat gemiddeld maar één keer per generatie gebeurt door de de lange levensduur. Waardoor je je hele leven geniet van de zinken dakkapel.

Voordeel zinken dakkapel

Voor- en nadelen van een zinken dakkapel

Een dakkapel van zink heeft als voordeel dat je snel van extra ruimte geniet. Daarnaast is het ook een investering in het huis, die ten goede komt aan de waarde van het huis. Naast de voordelen zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden. Twijfel jij om een zinken dakkapel te nemen? Lees dan hier de voor- en nadelen.

De voordelen van een zinken dakkapel
 • Zink is sterk en weerbestendig, waardoor de zinken dakkapel een gemiddelde levensduur heeft van meer dan 80 jaar.
 • Zink is een duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is. Hierdoor is het milieuvriendelijker dan andere materialen.
 • Een dakkapel lekkage komt niet snel voor, omdat zink water op een betrouwbare manier afvoert.
 • Een dakkapel van zink heeft bijna geen onderhoud nodig. Eenmaal per paar jaar schoonmaken is genoeg.
De nadelen van een zinken dakkapel

Het is verstandig om met onderstaande punten rekening te houden, wanneer je voor een zinken dakkapel gaat.

 • Een zinken dakkapel is duurder dan de andere materialen. Dit komt door de kwaliteit van het materiaal.
 • Het is niet mogelijk om alle kleuren te kiezen, maar alleen zwart- en grijstinten. De dakkapel schilderen is geen optie. Het is wel mogelijk om details aan te brengen, waardoor je een mooie dakkapel met detail krijgt.

Heb je een vergunning nodig voor een zinken dakkapel?

Er zitten geen andere vereisten voor een vergunning aan de zinken dakkapel in vergelijking met andere dakkapellen. Wanneer je een dakkapel aan de voorkant van je woning laat plaatsen, heb je hier een vergunning voor nodig. Dit komt omdat omdat de gemeente alles wat grenst aan openbaar gebied, ziet als een invloed op je directe omgeving. Zodra je besluit om de dakkapel aan de achterkant te laten plaatsen, is dit een ander verhaal. Wanneer je je aan onderstaande maximale maten houdt, mag je achter de dakkapel vergunningsvrij bouwen:

 • Hoogte: maximaal 1.75 m
 • Onderkant: tussen 0,5 m en 1 m boven de dakvoet
 • Bovenkant: minimaal 0,5 m onder de daknok
 • Zijkanten: minimaal 0,5 m van zijkanten van het dakvlak
 • Zijkanten bij rijtjeshuis: minimaal 0,5 van woningscheidende muur

Zo weet je zeker dat je de dakkapel zonder vergunning mag plaatsen. Wil je zeker weten of er in jouw situatie een dakkapel vergunning nodig is? Check dit dan op de website van de  Rijksoverheid, waar je alle vereisten en wet- en regelgeving vindt.

Tips bij een zinken dakkapel kopen

Wil jij een zinken dakkapel laten plaatsen? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Lees hieronder nog een aantal handige tips, zodat jij de beste keuze maakt voor jouw zinken dakkapel.

Kijk naar de keurmerken van de vakspecialist

Er zijn verschillende vakspecialisten die een zinken dakkapel aanbieden. Niet elke dakkapel specialist werkt volgens dezelfde principes, vandaar dat er keurmerken zijn die alleen de beste dakkapel specialisten mogen gebruiken. Een voorbeeld is het VMRG-keurmerk, dit keurmerk heeft de strengste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, comfort en duurzaamheid. Als je kiest voor een vakspecialist met dit keurmerk, dan weet je zeker dat je de beste kwaliteit krijgt.

Vraag naar referenties

Hebben je buren of andere buurtgenoten een dakkapel? Vraag ze dan naar een referentie en informeer naar hun ervaringen tijdens het project. Vraag bijvoorbeeld naar hoe de dakkapel specialist te werk ging, wat voor materialen hij gebruikte, hoe de afwerking was en of er veel afval achterbleef. Daarnaast is het ook mogelijk om op internet recensies terug te vinden of de dakspecialist zelf te vragen naar zijn recensies.

Ga voor een kwantumkorting

Zijn er in jouw wijk nog meerdere huizen zonder dakkapel? Dan is het interessant om te kijken of jouw buurtgenoten hier ook in geïnteresseerd zijn. Je krijgt namelijk korting zodra je meerdere dakkapellen tegelijk afneemt, dit noem je een kwantumkorting.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden