Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel aftimmeren? Ontdek de prijzen & stap-voor-stap plan!

Dakkapel aftimmeren? Ontdek de prijzen & stap-voor-stap plan!

Je dakkapel aftimmeren is de finishing touch van je dakkapel project. Het is niet alleen mooi, maar je bespaart er ook mee op je maandelijkse energiekosten. Bij het plaatsen van zowel een prefab dakkapel als een op maat gemaakte dakkapel werkt de vakspecialist deze vrijwel altijd alleen aan de buitenkant af. Dit betekent dat je de binnenkant van de dakkapel nog moet laten aftimmeren. Lees hier alles over je dakkapel aftimmeren.

Wat kost je dakkapel aftimmeren?

Een nieuwe dakkapel aftimmeren kost gemiddeld € 500. De prijs is natuurlijk afhankelijk van je wensen en de afmetingen van je dakkapel. Je keuze voor bijvoorbeeld alleen het aftimmeren van de dakkapel, of ook het laten plaatsen van een tussenwand hebben invloed op de prijs. Bekijk de prijzen voor het aftimmeren en afwerken van een dakkapel.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Buitenkant dakkapel aftimmerenInbegrepen bij plaatsen dakkapel
Binnenkant dakkapel aftimmerenVanaf € 250
Gipswand plaatsen€ 45 - € 75 per m²
Vensterbank plaatsen€ 80 per 2 meter
Tussenwand plaatsen€ 500 - € 1.000
Knieschotten plaatsen€ 40 - € 50 per meter
Plaatsen van inbouwspots€ 50 - € 80 per 3 stuks
Isolatie binnenzijde € 8 - € 25 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Dakkapel aftimmeren

Waarom laat je een dakkapel aftimmeren?

Het laten aftimmeren van je dakkapel is meer dan alleen het plaatsen van gipsplaten. Een dakkapel is namelijk een onderdeel van je kamer die direct in het oog springt. Bekijk hier de voordelen van het laten aftimmeren van je dakkapel.

Als je dakkapel echter te oud of beschadigd is, kan het nodig zijn om deze te vervangen.Als je dakkapel echter te oud of beschadigd is, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Als je overweegt je dakkapel te vervangen, kun je nuttige informatie vinden op onze pagina over het renoveren van een dakkapel.

Ga voor een mooie uitstraling

Kies voor een betimmering op maat die ruw timmerwerk, elektrische bedrading en isolatiemateriaal mooi wegwerkt. Er zijn vele mogelijkheden om het materiaal en de vormgeving aan te laten sluiten op jouw persoonlijke smaak. Denk bijvoorbeeld aan het type afwerking of het soort isolatiemateriaal.

Een van de materialen die je kunt overwegen voor je dakkapel is aluminium. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van aluminium voor je dakkapel, bekijk dan onze specifieke pagina over aluminium dakkapellen.

Houd de warmte binnen

Bij je dakkapel aftimmeren plaatst de vakspecialist, wanneer jij dit wilt, ook direct goede isolatie. Maak de keuze tussen bijvoorbeeld glaswol of PIR. Met isolatie blijft de warmte langer binnen, waardoor je kamer veel comfortabeler voelt en waardoor je ook nog eens minder hoeft te betalen voor verwarmingskosten. Daarbij kun je voor isolerende maatregelen subsidie aanvragen bij de overheid.

Profiteer van een langere levensduur

Door het aftimmeren en afwerken van het materiaal in de dakkapel, verhoog je de levensduur van je dakkapel. Met een goede afwerking voorkom je dat het casco van de dakkapel wordt blootgesteld aan vocht en ongedierte. Wanneer je de kozijnen van de dakkapel bijvoorbeeld laat schilderen hoef je daar de komende 5 tot 10 jaar niet meer naar om te kijken.

Stappenplan voor een dakkapel aftimmeren

Het aftimmeren van een dakkapel is een essentiële stap in het proces van het installeren of renoveren van een dakkapel. Het zorgt niet alleen voor een afgewerkte en professionele uitstraling, maar draagt ook bij aan de isolatie en duurzaamheid van de constructie. Met de juiste voorbereiding en een duidelijk stappenplan, kan deze taak efficiënt en succesvol worden uitgevoerd. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je dakkapel succesvol af te timmeren:

Stap 1. Dakkapel aftimmeren en isoleren

De klus begint met de isolatie en het aftimmeren van het plafond en de zijkanten van de dakkapel. De vakspecialist bevestigt platen aan de binnenzijde van de dakkapel. Dit zijn meestal gipsplaten, maar spaanplaten, multiplex of MDF-platen zijn ook mogelijk. Spaanplaten zijn over het algemeen een voordeligere keuze dan gipsplaten. Gipsplaten zijn een uitstekende keuze voor eenvoudige dakkapellen met een recht dak. Wil je een schuin dak afwerken? Kies dan voor constructieplaten of schroten, omdat deze makkelijker op maat te maken zijn.

Onder de platen plaatst de vakspecialist isolatiemateriaal. Bekijk in de tabel de prijzen per type isolatiemateriaal.

IsolatiemateriaalGemiddelde prijs per m2 inclusief btw
Steenwol€ 15 - € 25
Glaswol€ 15 - € 25
PIR€ 25 - € 30
EPS€ 20 - € 25
PUR€ 20 - € 25

Stap 2. Afwerken van je dakkapel

Je dakkapel aftimmeren vervolgt de vakspecialist door kozijnen te plaatsen. Deze vormen een mooie overgang naar de binnenwand. Tegelijkertijd plaatst de vakspecialist de tussenwand als hier sprake van is. Met een tussenwand creëer je twee ruimtes voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of opbergruimte, die beiden het voordeel hebben van je dakkapel.

Stap 3. Vensterbank plaatsen

Nadat de kozijnen zijn afgetimmerd, plaatst de vakspecialist de vensterbank. Hij zaagt de vensterbank op de juiste maat, zodat deze precies aansluit. Met een sterke kit bevestigt de vakspecialist de vensterbank. Wanneer de vensterbank op zijn plaats zit, gaat deze jaren mee.

Stap 4. Ga voor de finishing touch

Is alles afgetimmerd? Kies er dan voor om de platen of schroten te laten stucen, verven of behangen. Als je kiest voor een lichte kleur oogt de ruimte nog groter, waardoor je nog meer voordeel hebt van je dakkapel.

Er zijn verschillende manieren om je dakkapel af te werken. Voor meer details over de verschillende manieren om je dakkapel af te werken, bezoek onze uitgebreide gids over dakkapel afwerken.

Stap 5. Kies voor extra’s

Benut de loze ruimte onder het dak bij de dakkapel en laat er praktische opbergvakken van maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld knieschotten met schuifdeuren. Je bent hierdoor geen extra ruimte kwijt aan laden of kasten en hebt toch voldoende ruimte om je spullen op te bergen.

Dakkapel aftimmeren binnenkant

Tips voor je dakkapel aftimmeren

Met deze informatie ben je op de hoogte van het laten aftimmeren van een dakkapel. Ben je benieuwd naar een aantal handige tips over knieschotten, vergunningen en een kwantumkorting? Lees hier alles over in onderstaande tips.

Let op bij het afwerken van knieschotten

In sommige gevallen zijn knieschotten gelijktijdig met de dakkapel geplaatst. Knieschotten zijn verticale balken die de loze ruimte aan de onderkant van de dakkapel wegwerken. Het komt voor dat ze dan een dragende functie hebben. Let dus bij het plaatsen van een opbergruimte op dat je geen knieschotten weghaalt als ze een dragende functie hebben. Wanneer dit het geval is, is het alsnog mogelijk om hier een opbergruimte van te maken. De knieschotten staan namelijk voldoende uit elkaar om hier deurtjes tussen te plaatsen.

Denk aan vergunningen

Moet je je dakkapel nog laten plaatsen? Vergeet dan niet om te controleren of je een vergunning moet aanvragen. Je doet de vergunningcheck eenvoudig en snel bij het Omgevingsloket. Hier vraag je ook de vergunning aan, indien dit nodig is voor jouw project.

Ga voor een kwantumkorting

Zijn je buren ook geïnteresseerd in het aftimmeren van de dakkapel? Laat dit dan samen doen. Wanneer je meerdere dakkapellen projecten tegelijk laat uitvoeren heb je grote kans dat je hier afspraken over kunt maken rondom de totale kosten. De vakspecialist hoeft daarbij maar één keer te rijden, waardoor je ook nog eens op voorrijkosten bespaart.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het aftimmeren van een dakkapel?

De gemiddelde kosten voor het aftimmeren van een dakkapel zijn ongeveer €500. Deze prijs kan variëren afhankelijk van specifieke wensen en de grootte van de dakkapel. Hier is een kort overzicht van de geschatte kosten voor verschillende aspecten van het aftimmeren:
– Binnenkant dakkapel aftimmeren: Vanaf €250
– Gipswand plaatsen: €45 – €75 per m²
– Vensterbank plaatsen: €80 per 2 meter
– Tussenwand plaatsen: €500 – €1.000
– Knieschotten plaatsen: €40 – €50 per meter
– Plaatsen van inbouwspots: €50 – €80 per 3 stuks
– Isolatie binnenzijde: €8 – €25 per m²

Let op, deze prijzen zijn schattingen en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Het is aan te raden om een offerte te vragen voor een nauwkeurige prijsopgave. Wat bij ons gratis kan: dakkapel offerte aanvragen. Voor meer inzicht in de kosten van renovatie van een dakkapel, kun je onze pagina over de renovatie kosten van een dakkapel raadplegen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden