Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel aftimmeren? Ontdek de prijzen!

Dakkapel aftimmeren? Ontdek de prijzen!


Je dakkapel aftimmeren is de finishing touch van je dakkapel project. Het is niet alleen mooi, maar je bespaart er ook mee op je maandelijkse energiekosten. Bij het plaatsen van zowel een prefab dakkapel als een op maat gemaakte dakkapel werkt de vakspecialist deze vrijwel altijd alleen aan de buitenkant af. Dit betekent dat je de binnenkant van de dakkapel nog moet laten aftimmeren. Om inzicht te krijgen in de kosten van het aftimmeren van je dakkapel, lees je hier verder.

Wat kost je dakkapel aftimmeren?

Een nieuwe dakkapel aftimmeren kost gemiddeld € 500. De prijs is natuurlijk afhankelijk van je wensen en de afmetingen van je dakkapel. Je keuze voor bijvoorbeeld alleen het aftimmeren van de dakkapel, of ook het laten plaatsen van een tussenwand hebben invloed op de prijs.

Bekijk de prijzen voor het aftimmeren en afwerken van een dakkapel.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Per
Buitenkant dakkapel aftimmerenInbegrepen bij plaatsen dakkapel
Binnenkant dakkapel aftimmerenVanaf € 250
Gipswand plaatsen€ 45 – € 75 per m²
Vensterbank plaatsen€ 80 per 2 meter
Tussenwand plaatsen€ 500 – € 1.000
Knieschotten plaatsen€ 40 – € 50 per 2 meter
Plaatsen van inbouwspots€ 50 – € 80 per 3 stuks
Isolatie binnenzijde € 8 – € 25 per m²

*inclusief btw en arbeid

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom laat je een dakkapel aftimmeren?

Het laten aftimmeren van je dakkapel is meer dan alleen het plaatsen van gipsplaten. Een dakkapel is namelijk een onderdeel van je kamer die direct in het oog springt. Bekijk hier de voordelen van het laten aftimmeren van je dakkapel.

Als je dakkapel echter te oud of beschadigd is, kan het nodig zijn om deze te vervangen.Als je dakkapel echter te oud of beschadigd is, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Als je overweegt je dakkapel te renoveren, kun je de kosten vinden op deze renovatie kosten dakkapel pagina.

Voordelen va een dakkapel aftimmeren

 • Kies voor maatwerk betimmering om ruw timmerwerk, elektrische bedrading en isolatie netjes af te dekken.
 • Pas materiaal en design aan jouw smaak aan, zoals afwerkingstype en isolatiemateriaal.
 • Overweeg aluminium voor je dakkapel en bekijk specifieke informatie hierover.
 • Voeg goede isolatie toe voor warmtebehoud, comfort en lagere verwarmingskosten; mogelijkheid voor subsidies.
 • Verleng de levensduur van je dakkapel door afwerking tegen vocht en ongedierte; minder onderhoud voor kozijnen (5-10 jaar)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Stappenplan voor een dakkapel aftimmeren

Het aftimmeren van een dakkapel is een essentiële stap in het proces van het installeren of renoveren van een dakkapel. Het zorgt niet alleen voor een afgewerkte en professionele uitstraling, maar draagt ook bij aan de isolatie en duurzaamheid van de constructie. Met de juiste voorbereiding en een duidelijk stappenplan, kan deze taak efficiënt en succesvol worden uitgevoerd.

Hier zijn de stappen die je moet volgen om je dakkapel succesvol af te timmeren:

Stap 1. Dakkapel aftimmeren en isoleren

De klus begint met de isolatie en het aftimmeren van het plafond en de zijkanten van de dakkapel. De vakspecialist bevestigt platen aan de binnenzijde van de dakkapel. Dit zijn meestal gipsplaten, maar spaanplaten, multiplex of MDF-platen zijn ook mogelijk. Spaanplaten zijn over het algemeen een voordeligere keuze dan gipsplaten. Gipsplaten zijn een uitstekende keuze voor eenvoudige dakkapellen met een recht dak. Wil je een schuin dak afwerken? Kies dan voor constructieplaten of schroten, omdat deze makkelijker op maat te maken zijn.

Stap 2. Afwerken van je dakkapel

Je dakkapel aftimmeren vervolgt de vakspecialist door kozijnen te plaatsen. Deze vormen een mooie overgang naar de binnenwand. Tegelijkertijd plaatst de vakspecialist de tussenwand als hier sprake van is. Met een tussenwand creëer je twee ruimtes voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of opbergruimte, die beiden het voordeel hebben van je dakkapel.

AfwerkingGemiddelde prijsPer
Ventilatierooster€ 60 – € 80per stuk
Insectenhor€ 75 – € 100per stuk
Rolluik/screen€ 500 – € 1.000per stuk
Afwerking binnenkantVanaf € 250
Knieschotten€ 20 – € 40per uur, exclusief materiaal
Plaatsen van een vensterbank€ 50 3 meter, inclusief materiaal
Inbouwspots laten plaatsen€ 140 – € 2603 spots

*inclusief montage en btw.

Stap 3. Vensterbank plaatsen

Nadat de kozijnen zijn afgetimmerd, plaatst de vakspecialist de vensterbank. Hij zaagt de vensterbank op de juiste maat, zodat deze precies aansluit. Met een sterke kit bevestigt de vakspecialist de vensterbank. Wanneer de vensterbank op zijn plaats zit, gaat deze jaren mee.

Stap 4. Ga voor de finishing touch

Is alles afgetimmerd? Kies er dan voor om de platen of schroten te laten stucen, verven of behangen. Als je kiest voor een lichte kleur oogt de ruimte nog groter, waardoor je nog meer voordeel hebt van je dakkapel.

Er zijn verschillende manieren om je dakkapel af te werken. Voor meer details over de verschillende manieren om je dakkapel af te werken, bezoek onze uitgebreide gids over dakkapel afwerken.

Stap 5. Kies voor extra’s

Benut de loze ruimte onder het dak bij de dakkapel en laat er praktische opbergvakken van maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld knieschotten met schuifdeuren. Je bent hierdoor geen extra ruimte kwijt aan laden of kasten en hebt toch voldoende ruimte om je spullen op te bergen.

Heb je moeite met het kiezen van de juiste afwerking van je dakkapel? Win dan informatie in bij een dakkapel specialist. In de meeste gevallen heeft deze een showroom waarin je de opties kan bekijken en testen.

Dakkapel aftimmeren binnenkant

Tips voor het Aftimmeren en Afwerken van je Dakkapel

Tips voor Aftimmeren:

 • Check Knieschotten: Wees alert dat je geen dragende knieschotten verwijdert wanneer je opbergruimten plaatst. Indien nodig, kun je deurtjes tussen de knieschotten monteren om ruimte efficiënt te gebruiken.
 • Vergunning Nodig? Controleer altijd of je een vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel via het Omgevingsloket.
 • Kwantumkorting: Overweeg samen met de buren het aftimmeren te regelen om te besparen op gezamenlijke kosten en voorrijkosten.

Extra Tips voor Afwerken:

 • Kies Duurzame Materialen: Voor een langdurige afwerking, kies materialen die bestand zijn tegen weer en wind.
 • Afwerkingsopties: Overweeg het gebruik van verf of beits om de dakkapel niet alleen te beschermen maar ook esthetisch te verfraaien.
 • Regelmatig Onderhoud: Plan een jaarlijks onderhoud om de kwaliteit en veiligheid van de dakkapel te waarborgen.

Met deze informatie ben je op de hoogte van het laten aftimmeren van een dakkapel. Ben je benieuwd naar een aantal handige tips over knieschotten, vergunningen en een kwantumkorting?

Laat jouw dakkapel afwerken door een vakspecialist

Tegenwoordig zijn er op het internet veel verschillende manieren te vinden om je dakkapel af te werken. Werk je met een klein budget en ben je handig?  Bestel dan online en werk je je dakkapel zelf af. Verlies bij het afwerken van je dakkapel echter niet de kwaliteit uit het oog.

Ga je liever voor gemak? Een vakspecialist helpt je graag.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het aftimmeren van een dakkapel?

De gemiddelde kosten voor het aftimmeren van een dakkapel zijn ongeveer €500. Deze prijs kan variëren afhankelijk van specifieke wensen en de grootte van de dakkapel.

Welke garantie krijg ik op aftimmerwerk van een dakkapel?

Bij de meeste gespecialiseerde bedrijven krijg je garantie op het aftimmeren van een dakkapel. Deze garantieperiode varieert vaak van 5 tot 10 jaar, afhankelijk van het bedrijf en de gebruikte materialen. Informeer hier specifiek naar bij jouw leverancier voor de exacte voorwaarden.