Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Uw Nieuwe Dakkapel: Kies Slim en Geïnformeerd

Uw Nieuwe Dakkapel: Kies Slim en Geïnformeerd

Een nieuwe dakkapel is een fantastische investering. Waarmee je extra ruimte en waarde aan kan toevoegen aan je huis. Maar voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zodat je weet wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van een nieuwe dakkapellen.

Waarom kiezen voor een nieuwe dakkapel?

Kiezen voor een nieuwe dakkapel biedt moderne technologie voor betere isolatie, duurzame en weerbestendige materialen, een esthetisch aantrekkelijk design volgens huidige trends, verbeterde functies zoals geïntegreerde zonwering, en een waardeverhoging van je woning.

De belangrijkste voordelen

 1. Moderne Technologie: Nieuwe dakkapellen zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. Dit betekent dat ze vaak beter geïsoleerd zijn, wat kan leiden tot energiebesparing en een comfortabelere leefomgeving.
 2. Duurzaamheid: Een nieuw geplaatste dakkapel heeft een langere levensduur dan een oudere. Je profiteert van moderne materialen die weerbestendig zijn en minder snel slijten.
 3. Uitstraling: Het is vaak esthetisch aantrekkelijker en kunnen worden aangepast aan de huidige trends en stijlen, waardoor je huis een moderne uitstraling krijgt.
 4. Verbeterde Functies: Nieuwere modellen kunnen voorzien zijn van extra functies zoals geïntegreerde zonwering, betere ventilatiemogelijkheden of zelfs slimme technologie.
 5. Waardeverhoging: Door een nieuwe dakkapel te plaatsen, verhoog je niet alleen de leefruimte, maar ook de marktwaarde van je huis. Potentiële kopers zien de waarde van recente renovaties en moderne toevoegingen.

Kortom, een nieuwe dakkapel is meer dan alleen een esthetische toevoeging aan je huis. Het is een praktische investering die comfort, waarde en functionaliteit toevoegt. Als je op zoek bent naar een manier om je huis te verbeteren, is het toevoegen van een dakkapel zeker het overwegen waard.

moderne dakkapel

De verschillende soorten dakkapellen op een rij

Wanneer je voor een nieuwe dakkapel gaat, heb je verschillende opties, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. 

Traditionele

De meest bekende en traditionele is de ‘puntdak’ of ‘schuin dak’ dakkapel. Die loopt vaak schuin afloopt vanuit het dakvlak en geeft een charmante uitstraling geeft aan de woning. Deze dakkapellen passen goed bij oudere huizen en creëren extra ruimte  onder het schuine dak.

Plat dak

Een populaire optie is de ‘plat dak’ dakkapel, die een modernere uitstraling heeft en zich kenmerkt door zijn rechte daklijn. Platte dakkapellen hebben vaak grote raampartijen met veel lichtinval en een prachtig uitzicht.

Nokverhoging

Een ‘nokverhoging’ is wanneer de nok van het dak wordt verhoogd om een volledige extra verdieping te creëren. Dit is een uitstekende optie als je op zoek bent naar maximale ruimtewinst en de mogelijkheid om meerdere kamers te realiseren.

Prefab

Voor wie snel en efficiënt een nieuwe dakkapel wil laten plaatsen, is de ‘prefab’ dakkapel een interessante keuze. Deze worden kant-en-klaar in de fabriek geproduceerd. En worden in één dag op het dak geplaatst, waardoor de overlast beperkt blijft.

Vergelijking tussen oude en nieuwe dakkapellen

Moderne dakkapellen hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt in vergelijking met de oudere modellen. Ze zijn gemaakt van geavanceerde materialen en technologieën, waardoor ze energie-efficiënter zijn. Dit is goed nieuws voor jou! Je bespaart namelijk op je verwarmings- en koelingskosten.

Op het gebied van design heb je veel keuze. Of je nu houdt van een minimalistisch en strak ontwerp of van een traditionele look die past bij je oudere woning. 

Ook zijn ze gebruiksvriendelijk. Hebben ze een betere isolatie, dubbele beglazing en eenvoudig in onderhoud. Een nieuwe dakkapel staat voor duurzaamheid, stijl en comfort.

Dakkapel kopen? Ontdek de mogelijkheden die bij jou passen.Klik voor meer informatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat zijn de kosten van een nieuwe dakkapel?

De kosten van een nieuwe dakkapel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. 

 • Het type dat je kiest
 • De afmetingen
 • Het gekozen materiaal
 • Eventuele extra opties 

Spelen allemaal een rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs. 

Over het algemeen liggen de kosten van een ergens tussen de €6.500 en €12.000. Maar dit kan hoger zijn afhankelijk van de complexiteit van het project.

Zo ben je bijvoorbeeld het goedkoopst af met een kunststof dakkapel, met prijzen die beginnen vanaf €6.500 voor 2,5m breed.

Gaat je voorkeur eerder uit naar polyester, dan mag je rekenen op €7.000 voor dezelfde breedte. Het heeft als voordeel dat het volledig lekvrij is omdat het uit één stuk bestaat. 

Ga je nog wat duurder en kies je voor een luxueuze houten dakkapel, dan beginnen de prijzen vanaf €8.500 voor een nieuw dakkapel van 2,5m breed.

Het is goed om bij het vergelijken van prijzen ook te kijken naar de kwaliteit van het materiaal, de garantie en de ervaring van de specialist. Bespaar niet op de kwaliteit, want een goed geïnstalleerde en duurzame dakkapel gaat vele jaren mee. Daarnaast voorkomt het mogelijke problemen in de toekomst.

Waar moet je op letten in je zoektocht naar de juiste specialist?

Bij het kiezen van een dakkapel specialist zijn er een paar essentiële zaken waar je op moet letten. Denk aan: 

 1. Ervaring en Beoordelingen:
  • Ga voor iemand met veel ervaring en goede klantrecensies. Zo’n vakman levert niet alleen topwerk, maar helpt je ook met waardevolle tips voor jouw situatie.
 2. Vergunningen en Certificeringen:
  • Controleer of de specialist de juiste papieren heeft. Afhankelijk van je dakkapel kan er een vergunning nodig zijn. De specialist moet de lokale regels kennen en ernaar handelen.
 3. Duidelijke Offerte:
  • Een betrouwbaar bedrijf geeft je een heldere offerte met alle kosten en taken. Pas op met onduidelijke offertes; die kunnen voor onverwachte uitgaven zorgen.
 4. Garantie:
  • Vraag naar de garantievoorwaarden. Goede specialisten bieden garantie op materialen en werk. Dat biedt jou zekerheid voor de toekomst.”

Ben je helemaal klaar voor een nieuw dakkapel? Vraag dan hier meteen offertes op bij verschillende specialisten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen over nieuwe dakkapellen

Hoeveel kost een nieuwe dakkapel gemiddeld?

Over het algemeen beginnen de kosten voor een standaard dakkapel bij ongeveer €6.500 en kunnen oplopen tot wel €12.000. Dit is een ruwe schatting, en de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Zoals het gekozen materiaal, de afmetingen, het type beglazing en de afwerkingsdetails.

Het belang van onderhoud voor je nieuwe dakkapel

Regulier onderhoud verlengt de levensduur, behoudt de esthetiek en energie-efficiëntie, voorkomt hoge reparatiekosten en garandeert dat eventuele garanties geldig blijven. Kort gezegd, het zorgt voor een duurzame en kostenbesparende investering.