Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel renovatie kosten

Dakkapel renovatie kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 3.100
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.600 - € 4.200

Overweeg je een dakkapel te renoveren en ben je benieuwd naar de dakkapel renovatie kosten? In dit artikel ontdek je niet alleen de mogelijke kosten, maar ook praktische tips en inzichten die je helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw project.

Inhoudsopgave.

Wat kost een dakkapel renovatie?

De gemiddelde dakkapel renovatie kosten lopen uiteen van € 650 tot € 4.000 voor een dakkapel van 1,5 meter x 2,5 meter, inclusief arbeid en materialen. Het prijsverschil hangt af van het project. Van het vervangen van een enkel een onderdeel tot een complete dakkapel renovatie.

Bekijk onderstaand per dakkapel onderdeel wat de kosten zijn voor een dakkapel renovatie:

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Per
Vervangen boeiboorden€ 900Totaal
Vervangen dakbedekking dakkapel€ 50 – € 100per m2
Vervangen loodslabben€ 650totaal
Schilderen/behandelen dakkapel€ 400 – € 930totaal

Specificeer je wensen en ontvang offertes die direct toepasbaar zijn op je project. Homedeal maakt het makkelijk en efficiënt!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
dakkapellen renovatie in constuctie met 2 personen in beeld

Wat zijn de voordelen van een dakkapel renovatie?

Waarom zou je ervoor kiezen jouw dakkapel te renoveren? We zetten enkele redenen op een rij:

  • Veelal goedkoper dan het volledig vervangen van een dakkapel
  • Nieuwe materialen zijn veelal isolerender, wat zorgt voor een dakkapel met hogere isolatiewaarde
  • De binnenzijde blijft intact, waardoor afwerking niet nodig is
  • In de meeste gevallen is een nieuwe vergunning niet nodig
  • Ga je over naar kunststof, dan is de nieuwe dakkapel ook onderhoudsarm

Ben je eigenlijk toch benieuwd wat de kosten van een nieuwe dakkapel zijn? Overweeg alle opties zorgvuldig en let goed op wat inclusief is bij de prijs, zoals afwerking en isolatie, om verrassingen te voorkomen.

Prijsvoorbeelden

Om je een nog beter beeld van de kosten te geven, vind je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Nieuwe dakbedekking:

Is je dakkapel nog in goede staat, maar beschermt de dakbedekking je niet voldoende meer? Laat dan de dakbedekking van je dakkapel vervangen. Dit project kost je gemiddeld € 50 tot € 100 per m2.

Vervangen Loodslabben

Loodslabben zorgen ervoor dat bijvoorbeeld je dakpannen en schoorsteen op elkaar aansluiten en dit waterdicht is. Zijn jouw loodslabben aan vervanging toe? Dit is snel gedaan en het kost je, ten opzichte van een totale dakkapel renovatie, relatief weinig geld. De gemiddelde kosten van dit project liggen rond de € 650.

Boeiboorden en Loodslabben vervangen:

Als je boeiboorden en loodslabben aan vervanging toe zijn, hoef je geen gehele dakkapel renovatie uit te laten voeren. Dit scheelt een hoop geld en na dit project kan je dakkapel er weer tegenaan. De gemiddelde kosten van dit project zijn € 1.600.

Laat van tevoren wel door een professional controleren of andere delen van je dakkapel ook aan vervanging toe zijn de komende jaren. Een volledige dakkapel renoveren kan dan zinvoller zijn.

Prijsopbouw dakkapel renoveren

Kostenoverzicht aDakkapel renovatie kosten

Welke keuzes hebben invloed op jouw dakkapel renovatie kosten?

Als je kiest voor een dakkapel renovatie, zijn keuzes die je maakt van invloed op de totale kosten van het project. Het gaat om de volgende keuzes:

Keuze 1: Mate van renovatie

De eerste factor die van invloed is op de kosten van je project, is de mate van renovatie. Als je alleen de dakbedekking van je dakkapel hoeft te vervangen, vallen de kosten natuurlijk lager uit dan wanneer er een algehele renovatie gedaan wordt. Ga van tevoren dus goed na waar jouw dakkapel aan toe is of overleg met een vakspecialist.

Keuze 2: Repareren of renoveren?

Soms is een volledige renovatie niet nodig en volstaat een reparatie. De kosten van een reparatie zijn lager dan die van een renovatie. Ga van tevoren dus goed na wat je dakkapel nodig heeft om zo te hoge kosten en een onnodige werkzaamheden te voorkomen.

Een dakkapel renovatie kan bestaan uit het vervangen van de kozijnen, het vernieuwen van de dakbedekking of het aanbrengen van nieuwe isolatie. Informeer je over de diverse mogelijkheden en zorg dat je investeert in duurzaamheid en comfort voor jouw huis.Een dakkapelspecialist geeft je hier graag advies over.

Keuze 3: Renoveren of vervangen?

Het renoveren van je dakkapel is vaak goedkoper dan een compleet nieuwe dakkapel plaatsen. In sommige gevallen is het echter verstandiger en voordeliger om een nieuwe dakkapel te kopen. Een doorgerotte dakkapel is immers moeilijk te renoveren.

Of wellicht kies je voor meer ruimte met een dakopbouw? Om je een idee te geven van de kosten van je dakkapel vervangen, vind je hieronder een prijsoverzicht met de gemiddelde prijzen.

ProjectGemiddelde kosten
(incl. arbeid en btw)
Vervangen houten dakkapel€ 8.500 – € 12.000
Vervangen kunststof dakkapel€ 6.500 – € 9.500

Keuze 4: Extra opties

Ook bij dit project zijn er een aantal opties waar je voor kan kiezen die jouw dakkapel renovatie nog nét iets meer afmaken, bijvoorbeeld de afwerking van de dakkapel. 

ProjectGemiddelde kostenPer
HR++ glas€ 135 per m2
Rolluiken€ 500 – € 1.500 per stuk
Zonwering€ 300 – € 2.000totaal

Het is duidelijk dat de kosten van een dakkapel renoveren afhankelijk zijn van diverse factoren. Of het nu gaat om de keuze van materialen, de omvang van de werkzaamheden of specifieke wensen, elk aspect speelt een rol in de uiteindelijke prijs.

Zoeken naar de juiste vakspecialist kan tijdrovend zijn. Bij Homedeal maken we het je gemakkelijk. Vraag hier eenvoudig en gratis offertes aan en krijg inzicht in de beste specialisten in jouw regio. Start je project met vertrouwen!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waarom vervang je een dakkapel?

In sommige gevallen kan een renovatie zo duur uitvallen dat het volledig vervangen van de dakkapel goedkoper is. Denk bijvoorbeeld aan een houte dakkapel die volledig doorgerot is. Ook als je een grotere dakkapel wilt, is een dakkapel vervangen noodzakelijk.

Hoe lang kan een dakkapel mee?

Een dakkapel die goed onderhouden wordt, kan maar zo 25 tot 40 jaar meegaan. Na het plaatsen van de dakkapel zul je deze dus niet snel hoeven te vervangen. Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan voor jouw toekomstige dakkapel.

Homedeal bespaartips

Doe-het-zelf

Zorg zelf voor de dakkapel renovatie aan de binnenkant, zodat de vakspecialist alleen de buitenkant voor je hoeft aan te pakken. Dit is werk waar risico's aan verbonden zijn, aan de binnenkant zijn de risico's een stuk kleiner.

Kies voor een lokaal bedrijf

Bedrijven die bij jou uit de regio komen, hoeven een minder grote afstand af te leggen en rekenen daarom minder hoge voorrijkosten. Ook kan je ervoor kiezen om het afval van dit project zelf af te voeren, een bedrijf rekent hier vaak ook reiskosten voor.

Laat al je onderhoud in één keer doen

Heb jij niet één dakkapel, maar een dubbele dakkapel op je huis en zijn ze allebei aan een renovatie toe? Laat dit dan tegelijk doen, daarmee spaar je geld aan voorrijkosten en wellicht zit er een leuke korting in. Het is voor de professional die je inhuurt namelijk voordeliger om meerdere projecten op hetzelfde adres in dezelfde tijd te doen. Daarnaast ben je dan ook meteen in één keer van de rommel en de ongemakken af.