Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel renovatie kosten

Dakkapel renovatie kosten

Minimale kosten
€ 550
Gemiddelde kosten
€ 3.100
Maximale kosten
€ 8.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.600 - € 3.700

Na het verstrijken van de jaren is het goed mogelijk dat je eens zo mooie dakkapel toe is aan een renovatie. Maar wat kost een dakkapel renovatie en wat zijn de mogelijkheden in jouw geval? Lees in dit handige artikel alle kosten en mogelijkheden voor een dakkapel renovatie, zodat jij goed weet waar je aan toe bent.

Wat kost een dakkapel renovatie?

De gemiddelde dakkapel renovatie kosten lopen uiteen van € 650 tot € 4.000 voor een dakkapel van 1,5 meter x 2,5 meter, inclusief arbeid en materialen. Het prijsverschil hangt af van het project: vervangen van een onderdeel tot een complete dakkapel renovatie.

Bekijk onderstaand per dakkapel onderdeel wat de kosten zijn voor een dakkapel renovatie:

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Totale dakkapel renovatie€ 3.800
Vervangen boeiboorden€ 900
Vervangen dakbedekking dakkapel€ 700
Vervangen loodslabben€ 650

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

wat kost een dakkapel renovatie

Prijsvoorbeelden

Om je een nog beter beeld van de kosten van een dakkapel renovatie te geven, vind je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Nieuwe dakbedekking: 

Is je dakkapel nog in goede staat, maar beschermt de dakbedekking je niet voldoende meer? Laat dan de dakbedekking van je dakkapel vervangen. Dit project kost je gemiddeld € 700, deze prijs is inclusief het plaatsen en btw. Hierbij is uitgegaan van een dakkapel met een standaard formaat (1,5 x 2,5 meter).

Vervangen loodslabben: 

Loodslabben zorgen ervoor dat bijvoorbeeld je dakpannen en schoorsteen op elkaar aansluiten en dit waterdicht is. Zijn jouw loodslabben aan vervanging toe? Dit is snel gedaan en het kost je, ten opzichte van een totale dakkapel renovatie, relatief weinig geld. De gemiddelde kosten van dit project liggen rond de € 650.

Boeiboorden en loodslabben vervangen: 

Als je boeiboorden en loodslabben aan vervanging toe zijn, hoef je geen gehele dakkapel renovatie uit te laten voeren. Dit scheelt een hoop geld en na dit project kan je dakkapel er weer tegenaan. De gemiddelde kosten van dit project zijn € 1.600. Laat van tevoren wel door een professional controleren of een dakkapel renovatie niet zinvoller is, omdat andere delen van je dakkapel ook aan vervanging toe zijn de komende jaren.

Prijsopbouw dakkapel renovatie

 

Kostenoverzicht aDakkapel renovatie kosten

Welke keuzes bepalen de prijzen van jouw dakkapel renovatie?

Als je kiest voor een dakkapel renovatie, zijn keuzes die je maakt van invloed op de totale kosten van het project. Het gaat om de volgende keuzes:

Keuze 1: Mate van renovatie

De eerste factor die van invloed is op de kosten van je project, is de mate van renovatie. Bij een kleine renovatie waar alleen de dakbedekking van je dakkapel vervangen hoeft te worden, vallen de kosten natuurlijk lager uit dan wanneer er een algehele renovatie gedaan wordt. Ga van tevoren dus goed na waar jouw dakkapel aan toe is.

Keuze 2: Repareren of renoveren?

Soms is een renovatie niet nodig en volstaat een reparatie. De kosten van een reparatie aan je dakkapel zijn lager dan die van een renovatie. Ga van tevoren dus goed na wat je dakkapel nodig heeft om zo te hoge kosten en een onnodige renovatie te voorkomen. Een dakkapelspecialist geeft je hier graag advies over.

Keuze 3: Renoveren of vervangen?

Het renoveren van je dakkapel is in bijna alle gevallen goedkoper dan een nieuwe dakkapel plaatsen. In sommige gevallen is het echter verstandiger en voordeliger om een nieuwe dakkapel te kopen, een doorgerotte dakkapel is vaak moeilijk te renoveren. Om je een idee te geven van de kosten van je dakkapel vervangen, vind je hieronder een prijsoverzicht met de gemiddelde prijzen.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Vervangen houten dakkapel€ 7.000
Vervangen kunststof dakkapel€ 8.300
Keuze 4: Extra opties

Ook bij dit project zijn er een aantal opties waar je voor kan kiezen die jouw dakkapel renovatie nog nét iets meer afmaken, bijvoorbeeld de afwerking van de dakkapel

Extra optieGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
HR++ glas€ 80 - € 100 per m2
Rolluiken€ 200 - € 1.050 per stuk
Zonwering€ 145 - € 1.850

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Doe-het-zelf

Zorg zelf voor de dakkapel renovatie aan de binnenkant, zodat de vakspecialist alleen de buitenkant voor je hoeft aan te pakken. Dit is werk waar risico's aan verbonden zijn, aan de binnenkant zijn de risico's een stuk kleiner.

Kies voor een lokaal bedrijf

Bedrijven die bij jou uit de regio komen, hoeven een minder grote afstand af te leggen en rekenen daarom minder hoge voorrijkosten. Ook kan je ervoor kiezen om het afval van dit project zelf af te voeren, een bedrijf rekent hier vaak ook reiskosten voor.

Laat al je onderhoud in één keer doen

Heb jij niet één dakkapel, maar een dubbele dakkapel op je huis en zijn ze allebei aan een renovatie toe? Laat dit dan tegelijk doen, daarmee spaar je geld aan voorrijkosten en wellicht zit er een leuke korting in. Het is voor de professional die je inhuurt namelijk voordeliger om meerdere projecten op hetzelfde adres in dezelfde tijd te doen. Daarnaast ben je dan ook meteen in één keer van de rommel en de ongemakken af.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden