1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Dakkapel renovatie kosten

Dakkapel renovatie kosten

Gemiddelde kosten:
3.100
Dit project kost gemiddeld tussen:
2.600 - € 3.700
Minimale kosten:
550
Maximale kosten:
8.300

Na het verstrijken van de jaren kan het gebeuren dat je eens zo mooie dakkapel toe is aan een renovatie. Maar wat kost dat en wat zijn de mogelijkheden? HomeDeal zet alle kosten en mogelijkheden voor een dakkapel renovatie op een rij, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Wat kost een dakkapel renovatie?

De kosten voor een dakkapel renovatie lopen uiteen van € 650 tot € 4.000 voor een dakkapel van 1,5 meter x 2,5 meter, inclusief arbeid en materialen. Het prijsverschil hangt af van het project: vervangen van een onderdeel tot een complete dakkapel renovatie.

Bekijk onderstaand per dakkapel onderdeel wat de kosten zijn voor een dakkapel renovatie:

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Totale dakkapel renovatie€ 3.800
Vervangen boeiboorden€ 900
Vervangen dakbedekking dakkapel€ 700
Vervangen loodslabben€ 650

Bespaar tot wel 40% op jouw dakkapel renovatie

De exacte prijzen van een dakkapel renovatie verschillen per bedrijf, daarom is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen voordat je met een bedrijf in zee gaat. Wist je dat je met het vergelijken van offertes tot wel 40% op de totale kosten van je project kan besparen? Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang maximaal 6 offertes van professionals bij jou uit de buurt. Met één aanvraag ontvang je binnen 2 werkdagen de offertes. Vergelijk de prijzen en zie wie jou de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

wat kost een dakkapel renovatie

Prijsvoorbeelden

Om je een nog beter beeld van de kosten van een dakkapel renovatie te geven, vind je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Nieuwe dakbedekking: Is je dakkapel nog in goede staat, maar beschermt de dakbedekking je niet meer? Laat je dakbedekking vervangen. Dit project kost je gemiddeld € 700, deze prijs is inclusief het plaatsen en btw. Hierbij is uitgegaan van een dakkapel met een standaard formaat (1,5 x 2,5 meter).

Vervangen loodslabben: Loodslabben zorgen ervoor dat bijvoorbeeld je dakpannen en schoorsteen op elkaar aansluiten en dit waterdicht is. Zijn jouw loodslabben aan vervanging toe? Dit is snel gedaan en het kost je, ten opzichte van een totale dakkapel renovatie, relatief weinig geld. De gemiddelde kosten van dit project liggen rond de € 650.

Boeiboorden en loodslabben vervangen: Als je boeiboorden en loodslabben aan vervanging toe zijn, hoef je geen gehele dakkapel renovatie uit te laten voeren. Dit scheelt een hoop geld en na dit project kan je dakkapel er weer tegenaan. De gemiddelde kosten van dit project zijn € 1.600. Laat van tevoren wel door een professional controleren of een dakkapel renovatie niet zinvoller is, omdat andere delen van je dakkapel ook aan vervanging toe zijn de komende jaren.

Welke keuzes bepalen de prijzen van jouw dakkapel?

Als je kiest voor een dakkapel renovatie, zijn keuzes die je maakt van invloed op de totale kosten van het project. Het gaat om de volgende keuzes:

Keuze 1: Mate van renovatie

De eerste factor die van invloed is op de kosten van je project, is de mate van renovatie. Bij een kleine renovatie waar alleen de dakbedekking van je dakkapel vervangen hoeft te worden, vallen de kosten natuurlijk lager uit dan wanneer er een algehele renovatie gedaan wordt. Ga van tevoren dus goed na waar jouw dakkapel aan toe is.

Keuze 2: Repareren of renoveren?

Soms is een renovatie niet nodig en volstaat een reparatie. De kosten van een reparatie aan je dakkapel zijn lager dan die van een renovatie. Ga van tevoren dus goed na wat je dakkapel nodig heeft om zo te hoge kosten en een onnodige renovatie te voorkomen. Een dakkapelspecialist geeft je hier graag advies over.

Keuze 3: Renoveren of vervangen?

Het renoveren van je dakkapel is in bijna alle gevallen goedkoper dan een nieuwe dakkapel plaatsen. In sommige gevallen is het echter verstandiger en voordeliger om een nieuwe dakkapel te kopen, een doorgerotte dakkapel is vaak moeilijk te renoveren. Om je een idee te geven van de kosten van je dakkapel vervangen, vind je hieronder een prijsoverzicht met de gemiddelde prijzen.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Vervangen houten dakkapel€ 7.000
Vervangen kunststof dakkapel€ 8.300

Keuze 4: Extra opties

Ook bij dit project zijn er een aantal opties waar je voor kan kiezen die jouw dakkapel renovatie nog nét iets meer afmaken, bijvoorbeeld de afwerking van de dakkapel

Extra optieGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
HR++ glas€ 80 - € 100 per m2
Rolluiken€ 200 - € 1.050 per stuk
Zonwering€ 145 - € 1.850

Vind de beste deal

Offertes aanvragenIs jouw dakkapel toe aan een renovatie of zelfs aan vervanging? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de kosten die precies zijn afgestemd op jouw huis en jouw project. Het is belangrijk om van tevoren goed de prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken, om zo de juiste keuze te maken. Hoe doe je dit? Vraag bij HomeDeal gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van verschillende bedrijven. Nadat je de offertes ontvangen hebt, kan je starten met het vergelijken van de prijzen en werkzaamheden. Hiermee kan je tot wel 40% op de totale kosten van je dakkapel renovatie besparen. Zeker iets om te overwegen, dit geld is namelijk snel verdiend.

 

HomeDeal bespaartips

Doe-het-zelf

Zorg zelf voor de renovatie aan de binnenkant van je dakkapel, zodat de specialist alleen de buitenkant voor je hoeft aan te pakken. Dit is werk waar risico's aan verbonden zijn, aan de binnenkant zijn de risico's een stuk kleiner.

Kies voor een lokaal bedrijf

Bedrijven die bij jou uit de regio komen, hoeven een minder grote afstand af te leggen en rekenen daarom minder hoge voorrijkosten. Ook kan je ervoor kiezen om het afval van dit project zelf af te voeren, een bedrijf rekent hier vaak ook reiskosten voor.

Laat al je onderhoud in één keer doen

Heb jij niet één maar twee dakkapelen op je huis en zijn ze allebei aan een renovatie toe? Laat dit dan tegelijk doen, daarmee spaar je geld aan voorrijkosten en wellicht zit er een leuke korting in. Het is voor de professional die je inhuurt namelijk voordeliger om meerdere projecten op hetzelfde adres in dezelfde tijd te doen. Daarnaast ben je dan ook meteen in één keer van de rommel en de ongemakken af.