Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Aluminium dakkapellen.

Aluminium dakkapellen.

Minimale kosten
€ 1.300
Gemiddelde kosten
€ 9.000
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 8.000 - € 10.000

Benieuwd naar een aluminium dakkapel? Het plaatsen van een dakkapel is een beproefde methode om het woonoppervlak van een woning te vergroten. De keuze voor aluminium is een populaire optie. Maar wat betekent dit voor de prijs? En welke voor- en nadelen hebben aluminium dakkapellen? En hoe wordt een dakkapel van aluminium geplaatst? Het antwoord op al deze vragen lees je op deze pagina. 

Inhoudsopgave.

Aluminium dakkapel prijs

Bij een aluminium dakkapel is de prijs afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het model, de hoogte, de breedte, de schuinte van het dak en de gekozen opties. Gemiddeld kost een aluminium dakkapel tussen de € 8.000 en € 10.000.

In onderstaande tabel staan een aantal aluminium dakkapel prijzen opgenomen:

Type aluminium dakkapelPrijs inclusief plaatsen en btw
Aluminium dakkapel, per meterGemiddeld € 1.400 – € 1.600
Aluminium dakkapel, uitgebreidere optieGemiddeld € 1.000 extra op de totale prijs
Aluminium dakkapel, totaalprijsGemiddeld € 8.000 – € 10.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is een dakkapel van aluminium?

Een dakkapel van aluminium is een uitbouw aan het dak van een woning, waarvan de buitenbekleding voornamelijk uit aluminium bestaat. Het frame zelf is normaliter gemaakt van houten balken en voorzien van isolatiemateriaalen dus niet gemaakt van massief aluminium.,

Aluminium als materiaal voor een dakkapel wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en moderne uitstraling. Hoewel het een iets hoger prijskaartje kan hebben dan andere materialen, biedt het langdurige prestaties en weerbestendigheid.

De voor- en nadelen.

Een dakkapel heeft diverse voordelen. Het bekendste voordeel van een dakkapel kopen is dat je extra ruimte creëert op zolder. Specifiek voor aluminium dakkapel bekleding zijn de volgende voordelen van toepassing:

 • Voordeel 1: Onderhoudsvrij 
  • Aluminium dakkapellen hebben weinig onderhoud nodig. Dit is een belangrijk voordeel, de dakkapel staat immers op je dak waardoor je er niet gemakkelijk bij kunt.
 • Voordeel 2: Strakke uitstraling 
  • Aluminium heeft een strakke uitstraling en is bovendien geheel naadloos.
 • Voordeel 3: Alle kleuren 
  • De dakkapel is verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren. Hierdoor heb je altijd een kleur die past bij jouw woning.
 • Voordeel 4: Isolatiewaarde 
  • De isolatiewaarde van aluminium is hoger dan die van hout

Dakkapellen zijn ook beschikbaar in andere materialen. Denk hierbij aan dakkapellen van hout of kunststof. Ten opzichte van deze materialen heeft een dakkapel van aluminium de volgende nadelen:

 • Nadeel 1: Isolatiewaarde
  • Vind je een hoge isolatiewaarde echt belangrijk, dan kan je het beste kiezen voor een dakkapel van kunststof. Kunststof heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde. 
 • Nadeel 2: Kosten
  • Een dakkapel van aluminium is in zijn algemeenheid duurder dan een dakkapel van hout of kunststof.
 • Nadeel 3: Kleuren 
  • Voordeel van een dakkapel van aluminium is dat deze onderhoudsvrij is en dat deze verkrijgbaar is in alle denkbare kleuren. Dit is ook gelijk een nadeel: het is niet eenvoudig om de kleur van een aan te passen. Wil je de kleur veranderen, dan zal je al snel de beplating van aluminium moeten vervangen.
 • Nadeel 4: Roest 
  • Is het aluminium niet behandeld met een speciale coating en komt het in aanraking met andere materialen, dan kan het aangetast worden. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van de dakkapel. 
Aluminium dakkapel

Dakkapel Installatieproces.

Tegenwoordig zijn de meeste dakkapellen prefab. Dit betekent dat deze vooraf zijn gemaakt in een fabriek of werkplaats en alleen nog maar in elkaar gezet moeten worden op je woning. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden.

Zo is het mogelijk dat de dakkapel in één keer met een kraan op je woning geplaatst wordt, waarna deze alleen nog maar bevestigd en afgewerkt moet worden. Hierbij is het mogelijk dat de aluminium beplating al op de grond is aangebracht, of pas bovenop je woning wordt bevestigd. Ook is het mogelijk om de dakkapel op het dak in elkaar te zetten.

Is een dakkapel niet prefab, dan wordt deze volledig op maat gemaakt op je woning. Het plaatsen van zo’n dakkapel duurt vanzelfsprekend langer. Een dakkapel die prefab uit de fabriek komt wordt vaak binnen één dag geplaatst.

Wordt de dakkapel op je woning op maat gemaakt, dan duurt dit vaak enkele dagen. Ben je een beetje handig, dan kan je vaak ook zelf een dakkapel plaatsen. Let hierbij niet alleen goed op je veiligheid omdat je op hoogte werkt, maar ook op het waterdicht maken van de dakkapel. Weinig is zo vervelend in je woning als een lekkage. 

Ontdek de Mogelijkheden met Aluminium Dakkapellen

Nu je goed geïnformeerd bent over de kosten en voordelen van aluminium dakkapellen, heb je een stevige basis om een keuze te maken die perfect past bij jouw woning en budget. Benieuwd naar specifieke prijsdetails of wil je persoonlijk advies ontvangen? Neem gerust een kijkje op onze website, waar je verschillende opties en prijsvoorbeelden kunt vergelijken.

Ons doel bij Homedeal is om jou te voorzien van alle benodigde informatie om een weloverwogen beslissing te maken voor jouw thuisproject. Vraag dakkapel offertes aan om alle mogelijkheden in te zien voor een aluminium dakkapel voor jouw situatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een aluminium dakkapel?

De kosten van een dakkapel van aluminium zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen opties. Belangrijkste factor is de omvang van de dakkapel. Voor een dakkapel op een tussenwoning moet je rekening houden met een prijskaartje tussen de € 8.000 en € 10.000, inclusief plaatsen. Vergelijk gratis aluminium dakkapel offertes.

Welk materiaal is het beste voor een dakkapel?

Welk materiaal het beste is voor een dakkapel, is afhankelijk van jouw wensen en eisen. Dakkapellen zijn naast aluminium ook verkrijgbaar van hout of kunststof. Deze verschillende materialen hebben verschillende voor- en nadelen. Welk materiaal voor jou het beste is, is afhankelijk van hoe jij de voor- en nadelen van deze verschillende materialen weegt. 

Aluminium dakkapel bespaartips

Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij verschillende vakspecialisten van aluminium dakkapellen en vergelijk de prijzen en services die ze bieden. Zorg ervoor dat je een gedetailleerde offerte ontvangt waarin alle kosten en specificaties van de dakkapel worden vermeld. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Kies een standaardmaat

Standaardmaten van aluminium dakkapellen zijn over het algemeen goedkoper dan maatwerk. Overweeg om te kiezen voor een standaardmaat die past bij de afmetingen van je dak om kosten te besparen.

Onderzoek subsidiemogelijkheden

Informeer bij je gemeente of er subsidiemogelijkheden zijn voor het plaatsen van een aluminium dakkapel. Soms zijn er lokale of nationale subsidies beschikbaar die je kunnen helpen de kosten te verlagen.

Kies voor een eenvoudig ontwerp

Een complex ontwerp met veel extra's kan de kosten van een aluminium dakkapel verhogen. Overweeg om te kiezen voor een eenvoudig en functioneel ontwerp om kosten te besparen.