Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel op maat gemaakt

Dakkapel op maat gemaakt


Ben je op zoek naar een dakkapel op maat die perfect bij jouw huis past? Een dakkapel op maat gemaakt biedt niet alleen extra ruimte, maar verhoogt ook het comfort en de uitstraling van je woning. In dit artikel ontdek je hoe je je ideale dakkapel kiest en wat de voordelen zijn.

Inhoudsopgave.

De kosten van een dakkapel op maat

Voor je de investering in een dakkapel serieus overweegt, is het goed om te weten wat deze verbouwing je gaat kosten. Hieronder vind je een overzicht met de gemiddelde kosten van een dakkapel op maat gemaakt.

WatVanaf
Kunststof dakkapel zonder houtlook€ 4500
Kunststof dakkapel met houtlook€ 5000
Houten dakkapel€ 5500

Goed om te weten:

  • In bovenstaand overzicht gaan we uit van de standaard dakkapelhoogte van 1,5 meter.
  • De prijzen zijn inclusief btw en de plaatsing van de dakkapel.
  • Houd er wel rekening mee dat niet alle partijen een dakkapel op maat gemaakt voor 100% afwerken.

De afwerking aan de buitenzijde zit wel altijd bij de prijs inbegrepen, maar bij de afwerking aan de binnenzijde is dit niet altijd het geval. Wij raden je daarom aan om goed te checken wat je precies aan afwerking krijgt voor je akkoord gaat met een offerte.

dakkapel gebouwd

Een dakkapel op maat gemaakt?

De exacte kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het model, de hoogte, de breedte en het materiaal. Ook kunnen de prijzen van diverse aanbieders flink verschillen. Daarom raden wij je aan om offertes op te vragen bij meerdere aanbieders van dakkapellen op maat.

Door de prijzen van diverse aanbieders van dakkapellen op maat met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de beste deal.

Stel zelf jouw perfecte dakkapel samen

Ga je voor een dakkapel op maat? Dan mag je helemaal zelf kiezen hoe jouw nieuwe dakkapel eruit moet zien. Je bepaalt niet alleen de breedte en hoogte van de dakkapel, maar ook het materiaal, de stijl, de kleur en ga zo maar door. Ook kies je zelf wat voor kozijnen er in jouw dakkapel moeten komen. Wil je bijvoorbeeld één groot raam in het midden en twee draaikiepramen aan de zijkant? Dan kun je dit gewoon aangeven in de ontwerpfase.

Tot slot kun je jouw dakkapel op maat gemaakt uitbreiden met diverse extra’s. Denk hierbij aan een ventilatierooster, een insectenhor voor ieder raam, een rolluik of screen en specifiek hang- en sluitwerk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De voordelen van een dakkapel op maat

De afgelopen jaren zijn prefab dakkapellen erg in populariteit gestegen. Toch zijn er ook vandaag de dag nog veel mensen die juist voor een dakkapel op maat kiezen. Een dakkapel op maat heeft namelijk diverse voordelen:

  • Je hebt alle vrijheid in de ontwerpfase. Zoals hierboven vermeld, kies je helemaal zelf hoe jouw dakkapel op maat gemaakt moet worden.
  • Je kunt een dakkapel ontwerpen die perfect bij de rest van je huis past. Of je nu een jaren 30 woning hebt of juist een modern huis.
  • Een maatwerk dakkapel heeft een unieke uitstraling en dit heeft een positieve invloed op de uitstraling én waarde van je huis.
  • Dakkapellen op maat kunnen op alle soorten daken geplaatst worden.

Het enige nadeel van dakkapellen op maat is dat deze wat prijziger zijn dan prefab dakkapellen. Dit komt simpelweg omdat er meer arbeid bij komt kijken en hier betaal je uiteraard voor. Je moet dus wat meer investeren als je een dakkapel op maat wil laten plaatsen, maar daar krijg je wel veel voor terug.

Een dakkapel en de waarde van je woning

Veel renovaties zijn van esthetisch grote waarde, maar hebben niet direct een positief effect op de waarde van je huis. Bij een dakkapel ligt dit anders. Creëer je extra woonruimte door een dakkapel te plaatsen? Dan heeft dit zeker een positief effect op de waarde van je huis.

Naar schatting is de waardevermeerdering van een woning 60 tot 100 procent van de kosten van de verbouwing. Laat je een dakkapel plaatsen van 5000 euro, dan krijg je hier dus gemiddeld 3000 tot 5000 euro voor terug als je jouw huis verkoopt. Goed om te weten, ook als je niet van plan bent om op de korte termijn te verhuizen.

Zoals al eerder vermeld, heeft een dakkapel op maat gemaakt een extra positieve uitwerking op je woningwaarde. Dit omdat een maatwerk dakkapel zo gemaakt kan worden dat deze perfect bij je huis past. Daarnaast heeft een maatwerk dakkapel een unieke uitstraling en dit doet ook zeker wat met de waarde van je huis.

Installatietijd van een Dakkapel op Maat

Overweegt u een dakkapel op maat? U vraagt zich misschien af hoe lang de installatie duurt. Bij Homedeal begrijpen we dat tijd kostbaar is. Over het algemeen kan het plaatsen van een dakkapel op maat variëren afhankelijk van het ontwerp en de grootte, maar we adviseren altijd om te overleggen met een specialist voor een nauwkeurige tijdschatting.

Een gemiddelde dakkapel op maat kan binnen een dag tot een week worden geïnstalleerd, afhankelijk van de complexiteit en de weersomstandigheden.

Een dakkapel op maat is meer dan alleen een esthetische toevoeging aan je woning. Het biedt talloze voordelen, zoals verbeterde isolatie, meer lichtinval en extra leefruimte. Door voor een dakkapel op maat te kiezen, investeer je in kwaliteit, duurzaamheid en een oplossing die perfect past bij de unieke behoeften van jouw woning. Benieuwd naar wat zo’n dakkapel op maat precies kost bekijk dan nu onze dakkapel prijsgids?

Ontdek Jouw Perfecte Dakkapel

Het kiezen van de juiste dakkapel op maat kan een wereld van verschil maken voor jouw huis. Met de juiste informatie en keuzemogelijkheden kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en budget. Of je nu meer natuurlijk licht wilt, extra ruimte nodig hebt, of simpelweg je wooncomfort wilt verhogen, een dakkapel op maat biedt veel voordelen.

Heb je interesse om de mogelijkheden verder te verkennen of ben je benieuwd naar de kosten? Neem dan gerust contact op voor meer informatie, of bekijk onze speciale aanbiedingen die we momenteel hebben. Jouw thuisverbetering begint hier!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat kost een dakkapel van 3 meter breed?

De kosten van een dakkapel van 3 meter breed zijn afhankelijk van de materiaalsoort, de afwerking en eventuele extra’s. Voor een houten dakkapel van 3 meter breed betaal je gemiddeld 7800 euro. Voor een kunststof dakkapel met houtlook betaal je gemiddeld 6800 euro. Zonder houtlook betaal je iets minder, namelijk 6300 euro. Om de exacte kosten van jouw investering te achterhalen, raden we je aan om een of meerdere offertes op te vragen.

Wat kost een dakkapel van 4 meter breed?

De gemiddelde kosten van een kunststof dakkapel van 4 meter breed met houtlook bedragen 8350 euro. Voor dezelfde dakkapel zonder houtlook betaal je gemiddeld 7700 euro. En wil je een houten dakkapel van 4 meter breed? Dan betaal je gemiddeld 9500 euro.
Ook hier geldt dat de exacte prijs van jouw dakkapel op maat afhankelijk is van diverse factoren. Bij een dakkapel van 4 meter speelt het kozijn dat je kiest ook een grote rol. Je hebt hier namelijk de keuze uit een enkel kozijn of een dubbel kozijn. Bij dakkapellen van 3 meter is dit doorgaans niet het geval; hier wordt vaak gewerkt met een enkel kozijn.

Wat kost een dakkapel van 5 meter breed?

Nog een maatje groter? Dan kun je ervoor kiezen om een maatwerk dakkapel van 5 meter te laten plaatsen. Waar dakkapellen van 4 meter met enkel of dubbel kozijn geplaatst kunnen worden, heb je bij een dakkapel van 5 meter doorgaans een dubbel kozijn. Hier zit dus wat minder prijsverschil in.
Voor een dakkapel op maat van 5 meter breed van kunststof met houtlook betaal je gemiddeld 9350 euro. Een dakkapel van kunststof zonder houtlook is wederom iets goedkoper. Hier betaal je gemiddeld 8500 euro voor. En ook hier is hout de meest prijzige optie. Voor een houten dakkapel van 5 meter die op maat gemaakt wordt, betaal je gemiddeld 11.000 euro.