Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel in 1 dag: Transformeer je huis in een flits!

Dakkapel in 1 dag: Transformeer je huis in een flits!

Wanneer je meer ruimte wilt, is het aanschaffen van een dakkapel een goede optie. Wil je liever niet al te lang in de rommel zitten, kies dan voor een dakkapel in 1 dag. In dat geval wordt de dakkapel in 1 dag geplaatst. 

Voordelen van het plaatsen van een dakkapel in één dag

Welke voordelen brengt een dakkapel plaatsen in 1 dag met zich mee?

Als je kiest voor een dakkapel in 1 dag, dan profiteer je van een breed scala aan voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je snel meer ruimte en licht in je woning krijgt. 

Nog meer voordelen:

 • Je hebt maar één dag rommel.
 • Er komen slechts 1 dag vakspecialisten over de vloer.
 • Binnen 1 dag is je dak water- en winddicht.
 • Het voorbereidende werk vindt niet bij jou plaats, maar op de werkplaats.
 • De afwerking vindt ook plaats op de dag van plaatsing.
 • Je ziet van tevoren precies hoe de dakkapel eruitziet.
 •  Het snelle plaatsingsproces brengt geen extra kosten met zich mee.

Een goede voorbereiding helpt mee

Het plaatsen van een dakkapel in 1 dag wordt volledig uitgevoerd door de vakspecialisten. Toch is het handig als je zelf zorgt voor een goede voorbereiding. Des te eerder is de dakkapel geplaatst en kun jij genieten van extra ruimte. Hieronder staan enkele taken die je zelf al kunt uitvoeren: 

 • Maak je zolder zo veel mogelijk leeg. De monteurs hebben dan meer ruimte om te werken. Natuurlijk hoef je niet de hele kamer leeg te halen, maar kijk of er voldoende werkruimte is voor het plaatsen van de dakkapel in 1 dag.
 • Dek de spullen die je op de zolder laat staan even af. Dat voorkomt extra schoonmaakwerk na het plaatsen van de dakkapel in 1 dag.
 • Zorg voor voldoende parkeerruimte bij je woning, zodat er ruimte is voor de kraan en het werkbusje van de vakspecialisten.
dakkapel van hout met zonnepanelen

Hoe wordt de dakkapel in 1 dag geplaatst?

Nieuwsgierig naar hoe zo’n strak georganiseerd plaatsingsproces in z’n werk gaat? We snappen dat je graag precies wilt weten wat er op de dag van installatie te wachten staat. Laat je door onze werkwijze geruststellen: de plaatsing van een dakkapel in één dag is een gestroomlijnd proces.

Het plaatsingsproces in stappen:

 1. Aankomst: Onze vakspecialisten arriveren stipt op tijd bij je woning met de op maat gemaakte dakkapel.
 2. Voorbereiding: Zorgvuldig wordt er een opening in het dak gecreëerd.
 3. Installatie: De dakkapel wordt vakkundig op zijn plek geplaatst.
 4. Opruimwerkzaamheden: Wij zorgen ervoor dat al het bouwafval netjes wordt opgeruimd en afgevoerd.
 5. Afwerking: Zowel de binnen- als buitenkant van de dakkapel wordt tot in de details afgewerkt.
 6. Afronding: Na een laatste check en goedkeuring nemen onze vakspecialisten afscheid, waarna jij direct kunt beginnen met genieten van je spiksplinternieuwe dakkapel.

Wil je meer weten over de prijzen van verschillende dakkapellen of ben je geïnteresseerd in onze speciale aanbiedingen voor een dakkapel in 1 dag? Bekijk dan hier onze prijsgids en speciale aanbiedingen voor dakkapellen in 1 dag.

Wat kost een dakkapel in 1 dag?

Een dakkapel in één dag plaatsen klinkt niet alleen als een tijdbesparende optie, maar het kan ook financieel voordelig zijn. 

Natuurlijk ben je benieuwd naar de dakkapel in 1 dag prijs. Hoeveel de kosten exact bedragen, weet je pas als je een offerte hebt aangevraagd. De gemiddelde kosten variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de complexiteit van het project. Allereerst spelen de afmetingen van de dakkapel een belangrijke rol. Grotere dakkapellen vereisen meer materialen en arbeid, wat de kosten opdrijft. Ten tweede is de keuze van het materiaal cruciaal. Hoewel houten dakkapellen charmant zijn en een traditionele uitstraling bieden, kunnen ze duurder zijn dan hun kunststof tegenhangers. Tot slot, als er extra aanpassingen of maatwerk nodig is, kunt u een stijging van de prijs verwachten. 

Onderstaande tabel geeft je echter een duidelijke indicatie van de gemiddelde prijs als je een dakkapel in 1 dag laat plaatsen.

Dakkapel metVanaf
1 Raam€ 7.000
2 Ramen€ 7.800
3 Ramen€ 8.600

Het essentieel om te onthouden dat hoewel de initiële kosten misschien wat hoger lijken, het investeren in een kwaliteits dakkapel op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen, zowel in comfort als in waardevermeerdering van uw woning.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Neem ik een houten of een kunststof dakkapel?

De keuze tussen een houten en een kunststof dakkapel kan best lastig zijn, gezien beide hun eigen voor- en nadelen hebben.. We helpen je graag bij het maken van deze keuze. Hieronder zie je per materiaalsoort wat de voordelen zijn.

Voordelen van een kunststof dakkapel

 1. Ze zien er net zo fraai uit als houten dakkapellen
 2. Kunststof vereist weinig onderhoud
 3. Kunststof dakkapellen hebben een lange levensduur
 4. Kunststof verkleurt niet

Voordelen van een houten dakkapel

 1. De dakkapel heeft een natuurlijke uitstraling
 2. Lange levensduur
 3. Eenvoudig te repareren
 4. Weinig onderhoud
 5. Milieuvriendelijke keuze

Het komt neer op persoonlijke voorkeur en hoeveel onderhoud u bereid bent te plegen. Ongeacht uw keuze, is het raadzaam om een betrouwbare specialist te raadplegen die u kan helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing.

Wel of geen bouwvergunning nodig bij een dakkapel plaatsen in 1 dag

Of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van jouw dakkapel, hangt af van de locatie. Komt de dakkapel aan de achterkant van je woning, dan is er in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Wil je de dakkapel echter aan de voorzijde van je huis, dan is een bouwvergunning soms wel verplicht. Check dit dus even bij de gemeente, zodat je zeker weet of er wel of geen vergunning nodig is voor het plaatsen van de dakkapel.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is de dakkapel in 1 dag prijs?

De kosten van een dakkapel plaatsen in één dag variëren van € 6.500 tot ongeveer € 11.500. De kosten hangen af van de afmeting en het materiaalsoort. De dakkapel in prijs is altijd inclusief montage.

Wat is de levertijd van een dakkapel in 1 dag?

De levertijd van een dakkapel is circa 12 weken. De vergunningsaanvraag is hier niet bij gerekend. In de zomer is de levertijd vaak iets langer dan in de winter.Overweeg je een grotere variant? Ontdek de details van een dakkapel van 5 meter.

Hoe wordt een dakkapel in 1 dag geplaatst?

Een dakkapel in 1 dag is in de fabriek al volledig gemonteerd. Op de dag van plaatsing wordt in jouw dak een klein gat gemaakt en daarop komt de dakkapel. Vervolgens wordt de dakkapel afgewerkt.