Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Alles wat je moet weten over een dakkapel kopen

Alles wat je moet weten over een dakkapel kopen


Bij een dakkapel kopen is een goede voorbereiding noodzakelijk om de juiste beslissingen te kunnen maken. Ben je benieuwd naar de richtprijzen, voordelen en tips die daarbij horen?

Inhoudsopgave.

Wat kost een dakkapel kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een dakkapel en de verschillende soorten en afmetingen die er zijn, komt er veel informatie op je af. Kunststof is degoedkoopste variant, beginnend bij € 6.500 voor 2,5 meter. Voor een houten versie lopen die prijzen al op.

In onderstaande tabel lees je de gemiddelde kosten met standaard afmetingen (150 x 250 cm).

PrefabTraditioneel
Houten dakkapelvanaf € 8.500vanaf € 9.000
Kunststof dakkapelvanaf € 6.500vanaf € 7.000
Polyester dakkapelvanaf € 7.000

Wil je meer weten over de kosten, bekijk dan onze: Dakkapel prijsgids.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

Je hebt niet altijd een vergunning nodig voor het plaatsen. Vergunningsvrije dakkapellen zijn over het algemeen mogelijk als je aan de voorwaarden voldoet. Deze eisen zijn:

  • Niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied (denk hierbij aan een weg, groen of vaarwater bijvoorbeeld)
  • Met een plat dak
  • Een maximale hoogte van 1,75 meter
  • Plaatsing minimaal 0,5 meter van de boven-, zij- en onderkant van het dak.

Er bestaan uitzonderingen. Zo mag een dakkapel gericht naar openbaar gebied (vaak aan de voorzijde van de woning) in de meeste gevallen enkel met vergunning. Uitzonderingen zijn mogelijk afhankelijk van het bestemmingsplan en de geldende welstandseisen. De mogelijkheden lopen per gemeente uiteen. Twijfel je of je wel of niet een vergunning aan moet vragen? Informeer ernaar bij jouw gemeente of doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket.

Dakkapel kopen

Wat levert een dakkapel kopen jou op?

Het aanschaffen van een dakkapel is een beslissing die verder gaat dan alleen het esthetische aspect. Het is een investering die meerdere voordelen heeft, van het toevoegen van extra leefruimte tot het verhogen van de waarde van je woning. Een dakkapel kan een ware transformatie teweegbrengen in zowel de functionaliteit als de uitstraling van je huis. Hieronder worden enkele van deze voordelen verder uitgediept.

1. Meer licht

Een dakkapel heeft mooie, grote ramen waardoor er meer licht je woning in valt. Hierdoor lijkt de ruimte waar de dakkapel zich bevindt groter. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat licht een mens productiever en blijer maakt.

2. Meer ruimte

Naast meer licht ontstaat door een dakkapel ook meer ruimte in huis. In plaats van onhandige schuine muren waar geen meubels tegenaan kunnen staan, creëer je zo een extra slaapkamer of fijn kantoor aan huis.

3. Waardestijging van je woning

Als je een dakkapel koopt en laat plaatsen, zorgt dit voor een hogere taxatiewaarde van je woning. Dit komt door de extra ruimte die het creëert, voor veel mensen een voordeel.

Met onze dakkapellen krijg je niet alleen meer licht en ruimte, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je woning. Elke dakkapel die we plaatsen is een toonbeeld van vakmanschap en kwaliteit.

Soort dakkapel: prefab of traditioneel

Dakkapellen kunnen op twee manieren geleverd worden: als prefab (kant-en-klaar), of in delen. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek na productie al in elkaar gezet. Daarna wordt met behulp van een hijskraan het in zijn geheel op je dak geplaatst. Een prefab dakkapel kopen is de meest populaire keuze, onder andere vanwege de lagere prijs en de snelle plaatsing.

Een traditionele dakkapel wordt in stukken geleverd. Dit kan in bepaalde situaties de voorkeur hebben. In gevallen waarbij de ontheffing voor een hijskraan te duur is, of er onvoldoende plek is in de straat. Door de losse elementen is het makkelijker om de het precies op het dak te plaatsen van een gebouw dat niet meer kaarsrecht staat.

Behoefte aan nog meer ruimte bekijk dan ook eens de mogelijkheden voor een dakopbouw of nokverhoging.

Het materiaal van de dakkapellen

Als je weet welk soort dakkapel je wilt kopen, kan je het materiaal vgaan bepalen. De meeste dakkapellen zijn opgebouwd met de volgende materialen: hout, kunststof en polyester.

Kunststof

Veruit de meeste dakkapellen worden tegenwoordig gemaakt van kunststof. Kunststof dakkapellen hebben een gunstige prijs en zijn onderhoudsarm. Dit materiaal is weerbestendig en heeft een lange levensduur. Ook is het in vele kleuren af te werken, waaronder met een houtlook.

Polyester

Polyester dakkapellen zijn gemaakt van kunststof, maar wijken af van de standaard kunststof. Waar kunststof dakkapellen een houten basisconstructie hebben, is dit bij polyester varianten niet het geval. Ze worden op maat gegoten, waardoor het precies past, naadloos is en gegarandeerd niet lekt. Een polyester dakkapel heeft een hoge isolatiewaarde en is onderhoudsarm.

Hout

Tot slot is een houten dakkapel ideaal als je jeen authentieke uitstraling wil geven. Hout is makkelijk bewerkbaar, waardoor allerlei stijlen mogelijk zijn.Het materiaal is makkelijk te repareren en verven, maar jaarlijks onderhoud is noodzakelijk.

Of je nu kiest voor kunststof, polyester of hout, bij ons kun je altijd een dakkapel op maat laten maken. Voor degenen die op zoek zijn naar een strakke en hedendaagse uitstraling, bieden we ook een moderne dakkapel aan die perfect past bij de hedendaagse architectuurtrends

Elk huis is uniek, en daarom is het belangrijk dat de dakkapel op maat gemaakt is om perfect bij jouw woning te passen.

Tips bij een dakkapel kopen

1. Zoek naar ervaringen en recensies

Zoek op het internet naar ervaringen van mensen die een dakkapel hebben laten plaatsen. Zo kom je achter de voor- en nadelen van verschillende soorten en materialen. Het is ook verstandig om potentiële dakkapel specialisten op te zoeken op het internet. Lees ervaringen van voormalig klanten en kom erachter of het bedrijf kwaliteit levert.

Zo weet je bij het aanvragen en vergelijken van dakkapel offertes gelijk wat jouw voorkeur heeft. Door te kiezen voor een specialist met de juiste keurmerken, verzeker je jezelf van de beste kwaliteit dakkapel.

2. Let op keurmerken

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen door een specialist, is het verstandig om te letten op keurmerken. Er bestaan meerdere keurmerken binnen deze branche, waaronder:

  • KOMO: KOMO is een belangrijk keurmerk in de Nederlandse bouw, het garandeert onder meer de kwaliteit van producten. Wanneer een bedrijf het KOMO keurmerk heeft, voldoet het aan de eisen van het Bouwbesluit.
  • BouwGarant: Dit is het bekendste en meest gerenommeerde keurmerk in de Nederlandse bouw. De bedrijven die dit keurmerk dragen, voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en service.

3. Informeer naar isolatie

Naast een precies aansluitende dakkapel zonder lekkages, wil je ook dat het goed geïsoleerd is. Met goede isolatie hou je ‘s zomers de kamer langer koel en ‘s winters de warmte langer binnen. Hiermee bespaar je flink op je energiekosten, wat voordelig is voor je portemonnee en het milieu.

Een dakkapel specialist adviseert je graag over de mogelijkheden voor isolatie van jouw dakkapel en dak.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.