Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel kopen

Dakkapel kopen

Een dakkapel aanschaffen is niet iets wat je dagelijks doet. Je wil dus goed voorbereid en ingelicht zijn voordat je een dakkapel koopt. Ben je benieuwd naar de richtprijzen, voordelen en tips die horen bij het kopen van een dakkapel? Bekijk dan dit artikel.

Dakkapel kopen: de kosten

Wanneer je op zoek gaat naar een dakkapel en de verschillende soorten en afmetingen die er zijn, komt er veel informatie op je af. Er wordt veel aangeboden voor uiteenlopende prijzen. Om je een duidelijk beeld te geven van de prijzen die horen bij een dakkapel kopen, lees je in dit artikel de gemiddelde kosten voor je op een rij gezet. Hierbij is uitgegaan van een dakkapel met standaard afmetingen (150 x 250 cm).

 PrefabMaatwerk
Houten dakkapelvanaf € 3.250vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelvanaf € 3.750vanaf € 4.700
Polyester dakkapelvanaf € 4.750-

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer weten over de prijzen die komen kijken bij een dakkapel kopen? Bekijk dan onze prijsgids: Dakkapel prijzen.

Dubbele dakkapel

Het soort dakkapel

Voordat je overgaat tot een dakkapel kopen, is het belangrijk om te  bepalen welk soort dakkapel je wil: een prefab dakkapel of een maatwerk dakkapel. Een prefab dakkapel wordt in een fabriek geproduceerd en in zijn geheel op je dak geplaatst. Een prefab dakkapel kopen is de meest populaire keuze. Onder andere vanwege de lagere prijs en de snelle plaatsing ten opzichte van een traditionele dakkapel.

Wil je veel keuzevrijheid in het uiterlijk van je dakkapel? Kies dan voor een traditionele dakkapel, deze wordt pas op je dak opgebouwd en geeft je meer vrijheid in het bepalen van het uiterlijk.

Het materiaal van de dakkapel

Als je weet welk soort dakkapel je wilt kopen, kan je het materiaal van de dakkapel bepalen. Er zijn vier soorten materialen waar dakkapellen van worden gemaakt: hout, kunststof, polyester en zink. Veruit het meest gekozen materiaal is kunststof, dit materiaal heeft een gunstige prijs en is laag in onderhoud. Een polyester dakkapel kopen zorgt voor een hoge isolatiewaarde, aangezien het wordt opgevuld met isolatieschuim en daarnaast onderhoudsarm. Tot slot, een houten dakkapel is ideaal als je de dakkapel een authentieke uitstraling wil geven. Het materiaal is makkelijk te repareren, maar jaarlijks onderhoud is noodzakelijk.

Tips bij een dakkapel kopen

1. Zoek naar recensies

Ga op het internet op zoek naar ervaringen van mensen die een dakkapel hebben laten plaatsen. Zo kom je achter de voordelen en nadelen van de verschillende soorten en materialen. Het is ook verstandig om potentiële bedrijven voor het uitvoeren van het project op te zoeken op het internet. Lees ervaringen van voormalig klanten en kom erachter of het bedrijf kwaliteit levert.

2. Let op keurmerken

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen door een dakkapel specialist, is het verstandig om te letten op keurmerken. Er zijn 2 belangrijke keurmerken binnen deze branche:

  • KOMO: KOMO is een belangrijk keurmerk in de Nederlandse bouw, het garandeert onder meer de kwaliteit van producten. Wanneer een bedrijf het KOMO keurmerk heeft, voldoet het aan de eisen van het Bouwbesluit.
  • BouwGarant: Dit is het bekendste en meest gerenommeerde keurmerk in de Nederlandse bouw. De bedrijven die dit keurmerk dragen, voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en service.
3. Informeer naar isolatie

Naast dat een dakkapel geen kiertjes bevat, wil je ook dat je dakkapel goed geïsoleerd is. Met goede isolatie hou je ‘s zomers de warmte buiten en ‘s winters de warmte binnen. Hiermee bespaar je flink op je stookkosten, wat voordeliger is voor je portemonnee en het milieu. Een dakkapel specialist adviseert je graag over de mogelijkheden voor isolatie in jouw dakkapel.

Wat levert een dakkapel kopen jou op?

Meer licht

Een dakkapel heeft mooie, grote ramen waardoor er meer licht je woning in komt. Hierdoor lijkt de ruimte waar de dakkapel zich bevindt groter en het is wetenschappelijk bewezen dat licht een mens productiever en blijer maakt.

Meer ruimte

Het grootste voordeel van een dakkapel is dat er meer ruimte in huis ontstaat. Deze ruimte vul je in zoals jij wil. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer of ga voor het kantoor in huis waar je al zo lang over nadenkt.

Waardestijging van je woning

Als je een dakkapel koopt en laat plaatsen, zorgt dit voor een hogere taxatiewaarde van je woning. Dit komt doordat een dakkapel extra ruimte creëert en dat is voor veel mensen een voordeel aan een woning.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden