Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel kopen

Dakkapel kopen

Bij een dakkapel kopen is een goede voorbereiding noodzakelijk om de juiste beslissingen te kunnen maken. Ben je benieuwd naar de richtprijzen, voordelen en tips die horen bij het kopen van een dakkapel? Bekijk dan dit artikel.

Wat kost een dakkapel kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een dakkapel en de verschillende soorten en afmetingen die er zijn, komt er veel informatie op je af. Kunststof dakkapellen zijn de goedkoopste variant, beginnend bij € 6.500 voor 2,5 meter. Voor een houten versie lopen die prijzen al op. In onderstaande tabel lees je de gemiddelde kosten van een dakkapel met standaard afmetingen (150 x 250 cm).

PrefabTraditioneel
Houten dakkapelvanaf € 8.500vanaf € 9.000
Kunststof dakkapelvanaf € 6.500vanaf € 7.000
Polyester dakkapelvanaf € 7.000-

Wil je meer weten over de kosten van een dakkapel kopen? Bekijk dan onze prijsgids: Dakkapel prijzen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

Je hebt niet altijd een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. Vergunningsvrije dakkapellen zijn over het algemeen mogelijk als je aan de voorwaarden voldoet. Deze eisen zijn:

  • De dakkapel is niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied (denk hierbij aan een weg, groen of vaarwater bijvoorbeeld)
  • Dakkapel met een plat dak
  • Een maximale hoogte van 1,75 meter
  • Plaatsing minimaal 0,5 meter van de boven-, zij- en onderkant van het dak.

Er bestaan uitzonderingen. Zo mag een dakkapel gericht naar openbaar gebied (vaak aan de voorzijde van de woning) in de meeste gevallen enkel met vergunning. Uitzonderingen zijn mogelijk afhankelijk van het bestemmingsplan en de geldende welstandseisen. De mogelijkheden lopen per gemeente uiteen. Twijfel je of je wel of niet een vergunning aan moet vragen? Informeer ernaar bij jouw gemeente of doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket.

Dakkapel kopen

Wat levert een dakkapel kopen jou op?

Een dakkapel is een investering die meerdere voordelen heeft. Waarom zou je een dakkapel op jouw dak plaatsen?

1. Meer licht

Een dakkapel heeft mooie, grote ramen waardoor er meer licht je woning in valt. Hierdoor lijkt de ruimte waar de dakkapel zich bevindt groter. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat licht een mens productiever en blijer maakt.

2. Meer ruimte

Naast meer licht ontstaat door een dakkapel ook meer ruimte in huis. In plaats van onhandige schuine muren waar geen meubels tegenaan kunnen staan, creëer je zo een extra slaapkamer of fijn kantoor aan huis.

3. Waardestijging van je woning

Als je een dakkapel koopt en laat plaatsen, zorgt dit voor een hogere taxatiewaarde van je woning. Dit komt door de extra ruimte die de dakkapel creëert, voor veel mensen een voordeel.

Soort dakkapel: prefab of traditioneel

Dakkapellen kunnen op twee manieren geleverd worden: als prefab (kant-en-klaar), of in delen. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek na productie al in elkaar gezet. De dakkapel wordt vervolgens met behulp van een hijskraan in zijn geheel op je dak geplaatst. Een prefab dakkapel kopen is de meest populaire keuze, onder andere vanwege de lagere prijs en de snelle plaatsing.

Een traditionele dakkapel wordt in stukken geleverd. Dit kan in bepaalde situaties de voorkeur hebben. In gevallen waarbij de ontheffing voor een hijskraan te duur is, of er onvoldoende plek is in de straat. Ook bij oudere woningen is de traditionele dakkapel soms gewenst. Door de losse elementen is het makkelijker om de dakkapel precies op het dak te plaatsen van een gebouw dat niet meer kaarsrecht staat.

Het materiaal van de dakkapel

Als je weet welk soort dakkapel je wilt kopen, kan je het materiaal van de dakkapel bepalen. De meeste dakkapellen zijn opgebouwd met de volgende materialen: hout, kunststof en polyester.

Kunststof

Veruit de meeste dakkapellen worden tegenwoordig gemaakt van kunststof. Kunststof dakkapellen hebben een gunstige prijs en zijn onderhoudsarm. Dit materiaal is weerbestendig en heeft een lange levensduur. Ook is het in vele kleuren af te werken, waaronder met een houtlook.

Polyester

Polyester dakkapellen zijn gemaakt van kunststof, maar wijken af van de standaard kunststof dakkapel. Waar kunststof dakkapellen een houten basisconstructie hebben, is dit bij polyester varianten niet het geval. Ze worden op maat gegoten, waardoor de dakkapel precies past, naadloos is en gegarandeerd niet lekt. Een polyester dakkapel heeft een hoge isolatiewaarde en is onderhoudsarm.

Hout

Tot slot is een houten dakkapel ideaal als je jouw dakkapel een authentieke uitstraling wil geven. Hout is makkelijk bewerkbaar, waardoor allerlei stijlen mogelijk zijn.Het materiaal is makkelijk te repareren en verven, maar jaarlijks onderhoud is noodzakelijk.

Tips bij een dakkapel kopen

Er komt veel bij je af rondom het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel. Waar kun je op letten om het proces van een dakkapel kopen zo soepel mogelijk te laten verlopen? We delen enkele tips.

1. Zoek naar ervaringen en recensies

Zoek op het internet naar ervaringen van mensen die een dakkapel hebben laten plaatsen. Zo kom je achter de voor- en nadelen van verschillende soorten en materialen. Het is ook verstandig om potentiële dakkapel specialisten op te zoeken op het internet. Lees ervaringen van voormalig klanten en kom erachter of het bedrijf kwaliteit levert. Zo weet je bij het aanvragen en vergelijken van dakkapel offertes gelijk wat jouw voorkeur heeft.

2. Let op keurmerken

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen door een dakkapel specialist, is het verstandig om te letten op keurmerken. Er bestaan meerdere keurmerken binnen deze branche, waaronder:

  • KOMO: KOMO is een belangrijk keurmerk in de Nederlandse bouw, het garandeert onder meer de kwaliteit van producten. Wanneer een bedrijf het KOMO keurmerk heeft, voldoet het aan de eisen van het Bouwbesluit.
  • BouwGarant: Dit is het bekendste en meest gerenommeerde keurmerk in de Nederlandse bouw. De bedrijven die dit keurmerk dragen, voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en service.

3. Informeer naar isolatie

Naast een precies aansluitende dakkapel zonder lekkages, wil je ook dat je dakkapel goed geïsoleerd is. Met goede isolatie hou je ‘s zomers de kamer langer koel en ‘s winters de warmte langer binnen. Hiermee bespaar je flink op je energiekosten, wat voordelig is voor je portemonnee en het milieu. Een dakkapel specialist adviseert je graag over de mogelijkheden voor isolatie van jouw dakkapel en dak.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden