Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakopbouw prijzen

Dakopbouw prijzen

Minimale kosten
€ 7.500
Gemiddelde kosten
€ 18.750
Maximale kosten
€ 30.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 15.375 - € 22.125

Wil je extra woonruimte creëren zonder je tuin op te offeren? Een dakopbouw levert niet alleen meer ruimte en licht op, het verhoogt ook de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw woonruimte uit te breiden met een extra slaapkamer of lichte werkplek? Lees in dit artikel alles over de prijzen, mogelijkheden en voordelen.

Wat kost een dakopbouw?

Wil jij een dakkapel laten plaatsen, dan heb je ook de keuze uit een dakopbouw. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een dakopbouw € 18.750. Het verschil met een dakkapel is dat bij een dakopbouw je dak verhoogd wordt. Door de extra materiaal en tijd dat dit kost, liggen de prijzen hoger dan bij een dakkapel. Zie in onderstaand overzicht welke 3 opties je hebt voor je dakopbouw, met de daarbij behorende gemiddelde dakopbouw prijzen:

Soort dakopbouwAfmetingPrijs
Eenzijdig5m€ 7.500 - € 10.000
Tweezijdig5m€ 14.000 - € 17.500
Plat dak25m²€ 25.000 - € 30.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakopbouw prijzen

Dakopbouw prijzen – Kostenverdeling

De prijzen voor een dakopbouw zijn als volgt opgebouwd:

 

Kostenoverzicht Dakopbouw prijzen

Zoals je ziet, bestaat het grootste deel van de totale kosten uit materiaalkosten. Denk hierbij aan de opbouw zelf, de kozijnen en extra opties. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van de onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakopbouw?

Als je een dakopbouw laat plaatsen, dan is de totale dakopbouw prijs gebaseerd op drie keuzes.

Keuze 1: Schuin of plat dak

De eerste factor die de prijs bepaalt, is het type dak. Heb je zoals de meeste Nederlanders een schuin dak? Dan heb je twee opties:

  • Schuin dak (eenzijdig): Biedt een standaard dakkapel onvoldoende stahoogte? Bij een eenzijdige dakopbouw (vaak eenzijdige nokverhoging genoemd) wordt het dakvlak aan één kant verlengd. De nok wordt verhoogd en er ontstaat hierdoor extra ruimte aan één kant van je dak. De kosten voor een eenzijdige nokverhoging bedragen € 1.500 à € 2.000 per meter.
  • Schuin dak (tweezijdig): Als men de term dakopbouw gebruikt, wordt vaak een tweezijdige nokverhoging bedoeld. Bij een tweezijdige nokverhoging of dakopbouw wordt aan beide kanten het dak verhoogd. Hierdoor heb je dus twee keer zoveel ruimte als bij een eenzijdige nokverhoging. De kosten voor een dakopbouw liggen tussen de € 3.000 en € 3.500 per meter.
  • Plat dak: Wil je een (gedeeltelijke) extra verdieping op je platte dak laten bouwen? Het laten plaatsen van extra ruimte boven op je platte dak kost rond de € 1.000 en € 1.200 per vierkante meter. Deze prijzen gelden voor een casco dakopbouw met minimale afwerking.
Keuze 2: Kunststof of hout

De tweede keuze die de prijs van je dakopbouw bepaalt, is het type grondstof waar je dakopbouw van gemaakt is. Zo betaal je voor een houten dakopbouw over het algemeen minder, dan voor een kunststof dakopbouw welke minder onderhoud nodig heeft. Het prijsverschil tussen deze materialen is echter niet heel groot.

Keuze 3: Extra opties

De overige extra opties zijn niet noodzakelijk, maar wel het overwegen waard om je wooncomfort te verhogen. Laat je ze direct verzorgen door de dakkapellen specialist, dan levert dit je in veel gevallen korting op. Je kan ze altijd op je dakkapel offerte laten meenemen en achteraf de keuze maken of je het wel of niet doet.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Zelf afwerken

Je kunt ervoor kiezen om de afwerking door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. Ben je echter een handige doe-het-zelver en help je graag mee? Dan kun je het plaatsen van bijvoorbeeld de binnenwanden, knieschotten of een ventilatierooster zelf uitvoeren. Het plaatsen van een dakopbouw is een specialistisch project en zal door een ervaren vakman uitgevoerd moeten worden. Het zelf afwerken van je dakopbouw levert een besparing op tot wel € 400.

Kwantumkorting

Heb je je buren al geïnformeerd over je plannen? Als zij ook geïnteresseerd zijn in het laten plaatsen van een dakopbouw dan kun je overwegen om het project samen uit te laten voeren. Door samen naar een vakman te zoeken en vervolgens een dakopbouw te laten plaatsen, kan een kwantumkorting afgedongen worden. Hij kan namelijk efficiënter te werk gaan en kan 2 projecten op 1 locatie uitvoeren. De hoogte van deze korting verschilt per specialist.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden