Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Prefab dakkapel kosten

Prefab dakkapel kosten

Minimale kosten
€ 6.500
Gemiddelde kosten
€ 8.000
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.200 - € 9.800

Overweeg je om een prefab dakkapel te plaatsen en ben je benieuwd naar de kosten? Door te kiezen voor een prefab dakkapel kan de installatie in één dag worden voltooid. In dit artikel verkennen we grondig wat een prefab dakkapel prijs inhoudt. Ontdek praktische informatie over materialen, stappenplannen en financiële overwegingen die handig zijn voor jouw projectbeslissingen.

Inhoudsopgave.

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een prefab dakkapel begint bij € 6.500. Voor die prijs heb je een gemiddelde kunststof dakkapel van 2,5 meter breed.

Bekijk in onderstaande tabel een indicatie van de gemiddelde prefab dakkapel kosten per materiaalsoort en voor diverse afmetingen.

Kunststof
Dakkapel
Polyester
Dakkapel
Houten
Dakkapel
2,5 meter€ 6.500€ 7.000€ 7.500
3 meter€ 7.000€ 7.500€ 8.500
4 meter€ 7.700€ 8.200€ 9.300
5 meter€ 8.500€ 9.000€ 9.800
6 meter€ 9.800€ 9.900€ 11.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
prefab dakkapel in de lucht met kraan

Prijsvoorbeelden

We illustreren bovenstaande kostentabel aan de hand van een aantal situaties.

Goede prijs / kwaliteitsverhouding

Kies je graag voor de duurzaamheid van een kunststof dakkapel? Dit type prefab dakkapel is onderhoudsarm en heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Je hoeft je geen zorgen te maken over het eventueel moeten repareren van houtrot vanwege het duurzame materiaal.

Voor dit type dakkapel ben je inclusief plaatsing zo’n € 7.000 kwijt. Je hebt dan een gemiddelde kunststof dakkapel van 3 meter breed, zonder extra’s.

Luxe afwerking

Wil je je prefab dakkapel afwerken met allerlei extra opties, dan ben je uiteraard duurder uit. Sommige mensen slapen graag in een kamer die volledig verduisterd is. Het plaatsen van rolluiken is dan gewenst. Ook zonwering, ventilatieroosters of andere extra’s kunnen de totale kosten ophogen.

Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor een prefab houten dakkapel van 5 meter inclusief zonwering gemiddeld € 11.000 tot € 15.000 betaalt.

Wat houdt prefab in?

Dakkapellen zijn grote constructies die bovenop jouw dak geplaatst worden. Deze plaatsing kan op twee manieren gebeuren. Een prefab dakkapel is in de fabriek al in elkaar gezet. Hierdoor hoeft de kant-en-klare dakkapel enkel nog op jouw dak gehesen te worden met behulp van een hijskraan.

Een traditionele dakkapel wordt in stukken geleverd en ter plekke in elkaar gezet.

Prijsopbouw van een prefab dakkapel

De prefab dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Prijs prefab dakkapel

Het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit materiaalkosten zoals de dakkapel, kozijnen en extra opties. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed door keuzes voor bijvoorbeeld materialen, de afmeting en eventuele extra’s.

Ben je van plan om je huis uit te breiden en ben je benieuwd wat een traditionele dakkapel gaat kosten? Een traditionele dakkapel wordt ter plekke gebouwd, wat zorgt voor een naadloze integratie met het bestaande dak. De dakkapel kosten hangen af van de keuzes in afmetingen, materialen en de afwerking. Deze factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs en het uiterlijk van de dakkapel.

Prefab dakkapel materiaal kosten?

Als je een prefab dakkapel laat plaatsen, zijn er verschillende keuzes te maken. Deze keuzes bepalen de uiteindelijke dakkapel kosten. Lees hieronder meer over de verschillende keuzes en welke invloed die hebben op de totaalprijs, waaronder:

  • Materiaalkeuze;
  • Afmetingen van jouw dakkapel;
  • Aanschaf van extra opties.

1. Materiaalkeuze: kunststof, polyester of hout

De eerste keuze die je te wachten staat, is het soort materiaal van je dakkapel. Je kunt hierbij kiezen uit kunststof, polyester en hout.

Kunststof prefab dakkapel: Dit type materiaal wordt het meest gekozen in Nederland. Een kunststof dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en is met kunststof afgewerkt. Hierdoor heeft dit type dakkapel nauwelijks onderhoud nodig. Met een gemiddelde prijs van € 7.800 is dit een betaalbare dakkapel die lang meegaat.

Polyester prefab dakkapel: Een polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel. Dit type dakkapel heeft echter een naadloze constructie en wordt dus bijna altijd volledig prefab geplaatst. Het prijskaartje van gemiddeld € 8.300 betaalt zich terug op het gebied van isolatie en duurzaamheid.

Houten prefab dakkapel: Wil je een dakkapel gemakkelijk in onderhoud, met een authentieke uitstraling? Het laten plaatsen van een prefab houten dakkapel kost gemiddeld € 9.800.

2. De afmetingen van jouw dakkapel

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van je nieuwe dakkapel is de afmeting. Kies je voor een dakkapel van enkele meters die één ruimte beslaat? Of kies je een grotere die meerdere kamers van extra ruimte en licht voorziet?

3. Extra opties

Naast de keuzes rondom de vorm en het uiterlijk van jouw nieuwe dakkapel, zijn er extra opties die je kunt overwegen. Denk bijvoorbeeld aan zonwering tegen de zon, of ventilatieroosters voor extra ventilatiemogelijkheden.

In veel gevallen kan de dakkapel specialist deze extra’s direct bij de plaatsing laten installeren.

OptieKostenPerVoordelen
Ventilatierooster€ 8 – € 12 per decimeter– goed voor een gezonde leefomgeving
– voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 – € 200 per stuk– gemakkelijk te reinigen
– twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 – € 100 per stuk– houdt lastige insecten tegen
– gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 – € 1.000 per stuk– slapen in volledige duisternis
– hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 – € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
– houdt inbrekers buiten
– geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 – € 40 per element– creëer extra
– opbergruimte

Klaar voor de volgende stap?

We hopen dat je nu een helder beeld hebt van de kosten en mogelijkheden van een prefab dakkapel. Met deze kennis kun je een weloverwogen keuze maken die past bij je wensen en je budget. Ben je benieuwd naar specifieke mogelijkheden voor jouw thuis?

Zoek je verdere personalisatie voor jouw project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je verder te helpen met praktische informatie en ondersteuning voor jouw unieke woonwensen! Vraag dan een offerte voor een prefab dakkapel aan:

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kant-en-klare dakkapel?

De kosten van een kant-en-klare, ofwel prefab, dakkapel variëren van € 6.500 tot wel € 11.800, afhankelijk van de afmeting en materiaalsoort. Vraag voor een prijsindicatie voor jouw situatie gratis en vrijblijvend een offerte op.

Wat kost een kunststof dakkapel van 4 meter inclusief montage?

Een kunststof dakkapel van 4 meter kost gemiddeld € 7.700, inclusief de montage ervan. Het monteren van een prefab kunststof dakkapel gebeurt in één dag.

Homedeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

Het is mogelijk om je prefab dakkapel zonder vergunning te mogen plaatsen. Hiervoor moet de dakkapel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een vergunningsvrije dakkapel bespaart je enkele honderden euro’s aan extra kosten en scheelt je een hoop administratieve rompslomp. Twijfel je of je een vergunning aan moet vragen? Met de vergunningcheck weet je binnen 5 minuten of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

Kwantumkorting

Deel je jouw dak met de buren? Je kunt samen een grotere prefab dakkapel plaatsen op beide daken. Hierdoor bespaart een dakkapel specialist op kraan- en vervoerskosten en kan hij efficiënter werken. Door de kosten te delen bespaar je samen op de uitbreiding van de slaapkamer of zolder!