Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Minimale kosten
€ 6.500
Gemiddelde kosten
€ 8.000
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.200 - € 9.800

Ben je van plan een dakkapel te laten plaatsen? Met de keuze voor een prefab dakkapel is de plaatsing binnen één dag geklaard. Lees in dit artikel over alle mogelijkheden en prefab dakkapel kosten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een prefab dakkapel begint bij € 6.500. Voor die prijs heb je een gemiddelde kunststof dakkapel van 2,5 meter breed. Bekijk in onderstaande tabel een indicatie van de gemiddelde prefab dakkapel prijzen per materiaalsoort en voor diverse afmetingen.

KunststofPolyesterHout
2,5 meter€ 6.500€ 7.000€ 8.500
3 meter€ 7.000€ 7.500€ 9.300
4 meter€ 7.700€ 8.200€ 9.900
5 meter€ 8.500€ 9.000€ 10.800
6 meter€ 9.400€ 9.900€ 11.800

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

prefab dakkapel

Prijsvoorbeelden

We illustreren bovenstaande kostentabel aan de hand van een aantal situaties.

Goede prijs / kwaliteitsverhouding

Kies je graag voor de duurzaamheid van een kunststof dakkapel? Dit type prefab dakkapel is onderhoudsarm en heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Je hoeft je geen zorgen te maken over het eventueel moeten repareren van houtrot vanwege het duurzame materiaal. Voor dit type dakkapel ben je inclusief plaatsing zo’n € 7.000 kwijt. Je hebt dan een gemiddelde kunststof dakkapel van 3 meter breed, zonder extra’s.

Luxe afwerking

Wil je je prefab dakkapel afwerken met allerlei extra opties, dan ben je uiteraard duurder uit. Sommige mensen slapen graag in een kamer die volledig verduisterd is. Het plaatsen van rolluiken is dan gewenst. Ook zonwering, ventilatieroosters of andere extra’s kunnen de totale kosten ophogen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor een prefab houten dakkapel van 5 meter inclusief zonwering gemiddeld € 11.000 tot € 15.000 betaalt.

Wat houdt prefab in?

Dakkapellen zijn grote constructies die bovenop jouw dak geplaatst worden. Deze plaatsing kan op twee manieren gebeuren. Een prefab dakkapel is in de fabriek al in elkaar gezet. Hierdoor hoeft de kant-en-klare dakkapel enkel nog op jouw dak gehesen te worden met behulp van een hijskraan. Een traditionele dakkapel wordt in stukken geleverd en ter plekke in elkaar gezet.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel?

Een dakkapel plaatsen op jouw dak zorgt voor een waardevermeerdering van jouw woning. Niet alleen zorgt het voor een ruimere leefruimte, ook valt er gemakkelijk meer licht de kamer in. Waarom zou je kiezen voor een prefab dakkapel ten opzichte van een traditionele variant?

 • Snelle plaatsing: doordat de kapel in de fabriek al is opgebouwd, duurt het plaatsen ervan op de dag zelf slechts enkele uren.
 • Op maat: Prefab dakkapellen worden op maat gemaakt en passen daardoor naadloos op jouw dak
 • Weinig geluidsoverlast tijdens het plaatsen
 • Minder bouwafval. De dakkapel zit immers al in elkaar.
 • Minder kans op schade. Prefab dakkapellen worden met een hijskraan op het dak getild. Hierdoor voorkom je last-minute beschadigingen die kunnen ontstaan bij het omhoog tillen van losse stukken via de trap of een ladder.

Wanneer kies je liever voor een traditionele dakkapel?

Een prefab dakkapel heeft dus allerlei voordelen. Er zijn echter ook situaties waarin je beter kunt kiezen voor een traditionele dakkapel. Het ter plekke opbouwen van jouw dakkapel is een goed idee wanneer:

 • er te weinig plek is voor een hijskraan om de dakkapel op het dak te tillen;
 • ontheffing voor het plaatsen van een hijskraan erg duur blijkt;
 • de woning al wat ouder is en alles niet meer kaarsrecht staat. Een traditionele dakkapel kan dan ter plekke precies passend geplaatst worden.

Prijsopbouw van een prefab dakkapel

De dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Prijs prefab dakkapel

Het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit materiaalkosten zoals de dakkapel, kozijnen en extra opties. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed door keuzes voor bijvoorbeeld materialen, de afmeting en eventuele extra’s.

Welke keuzes hebben invloed op de kosten van een prefab dakkapel?

Als je een prefab dakkapel laat plaatsen, zijn er verschillende keuzes te maken. Deze keuzes bepalen de uiteindelijke dakkapel kosten. Lees hieronder meer over de verschillende keuzes en welke invloed die hebben op de totaalprijs, waaronder:

 • Materiaalkeuze;
 • Afmetingen van jouw dakkapel;
 • Aanschaf van extra opties.

1. Materiaalkeuze: kunststof, polyester of hout

De eerste keuze die je te wachten staat, is het soort materiaal van je dakkapel. Je kunt hierbij kiezen uit kunststof, polyester en hout.

Kunststof prefab dakkapel: Dit type materiaal wordt het meest gekozen in Nederland. Een kunststof dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en is met kunststof afgewerkt. Hierdoor heeft dit type dakkapel nauwelijks onderhoud nodig. Met een gemiddelde prijs van € 7.800 is dit een betaalbare dakkapel die lang meegaat.

Polyester prefab dakkapel: Een polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel. Dit type dakkapel heeft echter een naadloze constructie en wordt dus bijna altijd volledig prefab geplaatst. Het prijskaartje van gemiddeld € 8.300 betaalt zich terug op het gebied van isolatie en duurzaamheid.

Houten prefab dakkapel: Wil je een dakkapel gemakkelijk in onderhoud, met een authentieke uitstraling? Het laten plaatsen van een prefab houten dakkapel kost gemiddeld € 9.800.

2. De afmetingen van jouw dakkapel

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van je nieuwe dakkapel is de afmeting. Kies je voor een dakkapel van enkele meters die één ruimte beslaat? Of kies je een grotere die meerdere kamers van extra ruimte en licht voorziet?

3. Extra opties

Naast de keuzes rondom de vorm en het uiterlijk van jouw nieuwe dakkapel, zijn er extra opties die je kunt overwegen. Denk bijvoorbeeld aan zonwering tegen de zon, of ventilatieroosters voor extra ventilatiemogelijkheden. In veel gevallen kan de dakkapel specialist deze extra’s direct bij de plaatsing laten installeren.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

Het is mogelijk om je prefab dakkapel zonder vergunning te mogen plaatsen. Hiervoor moet de dakkapel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een vergunningsvrije dakkapel bespaart je enkele honderden euro’s aan extra kosten en scheelt je een hoop administratieve rompslomp. Twijfel je of je een vergunning aan moet vragen? Met de vergunningcheck weet je binnen 5 minuten of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

Kwantumkorting

Deel je jouw dak met de buren? Je kunt samen een grotere prefab dakkapel plaatsen op beide daken. Hierdoor bespaart een dakkapel specialist op kraan- en vervoerskosten en kan hij efficiënter werken. Door de kosten te delen bespaar je samen op de uitbreiding van de slaapkamer of zolder!

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden