1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Prijs prefab dakkapel

Prijs prefab dakkapel

Gemiddelde kosten:
4.850
Dit project kost gemiddeld tussen:
3.975 - € 5.725
Minimale kosten:
3.250
Maximale kosten:
7.500

Ben je van plan om extra leefruimte te creëren door een dakkapel te laten plaatsen? Door het kiezen van een prefab dakkapel is dit project binnen 1 dag geklaard. Je kunt hierdoor niet alleen eerder genieten van je nieuwe dakkapel, het is ook nog eens een goedkopere oplossing dan een traditionele dakkapel. HomeDeal heeft alle mogelijkheden en kosten op een rij gezet zodat je de juiste keuze kunt maken.

Wat kost een prefab dakkapel?

Gemiddeld kost een kant-en-klare prefab dakkapel rond de € 4.850. Je dakkapel wordt gedeeltelijk of helemaal in de fabriek geproduceerd, kleine kans op montagefouten. Zie onderstaan wat een prefab dakkapel van verschillende soorten materialen kost voor een standaard formaat (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed):

MateriaalKosten
Hout€ 2.800 - € 3.300
Kunststof€ 3.500 - € 4.000
Kunststof + luxe afwerking€ 4.000 - € 4.600
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Prijs prefab dakkapel

Zo goedkoop mogelijk: Als je voor hout kiest, ga je voor de goedkoopste oplossing. Hout heeft als voordeel dat het goed te repareren is en een unieke uitstraling geeft aan je huis. De kosten voor het laten plaatsen van een houten prefab dakkapel bedragen € 2.800 tot € 3.300.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding: Kies je toch liever voor de duurzaamheid van een kunststof dakkapel? Dit type dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en de afwerking bestaat uit kunststof. Hierdoor is een kunststof dakkapel onderhoudsarm en heeft het een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Voor dit type dakkapel ben je inclusief plaatsing € 3.500 à € 4.000 kwijt.

Luxe afwerking: Wil je je prefab dakkapel afwerken met allerlei extra opties, dan ben je uiteraard duurder uit. Sommige mensen slapen graag in een kamer die volledig verduisterd is. Dit lukt echter alleen met het plaatsen van rolluiken. Hierdoor kan een project € 500 à € 1.000 euro duurder uitvallen. Dit betekent dat je voor een prefab dakkapel inclusief luxe afwerking € 4.000 tot € 4.600 betaalt.

Hoe ziet de prijsopbouw van de dakkapel eruit?

De prefab dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Prefab dakkapel prijzen

Het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit materiaalkosten zoals de dakkapel, kozijnen en extra opties. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van de onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw prefab dakkapel?

Als je een prefab dakkapel laat plaatsen, wordt de prijs bepaald door drie keuzes.

Keuze 1: Kunststof, hout of polyester

De eerste keuze die gemaakt moet worden is het soort materiaal van je prefab dakkapel:

Houten prefab dakkapel: Wil je een dakkapel die goedkoop en gemakkelijk in onderhoud is en een authentieke uitstraling heeft? Het laten plaatsen van een prefab houten dakkapel kost € 2.800 tot € 3.300.

Kunststof prefab dakkapel: Dit type materiaal wordt het meest gekozen in Nederland. Een kunststof dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en is met kunststof afgewerkt, waardoor dit type dakkapel nauwelijks onderhoud nodig heeft. Met een gemiddelde prijs van € 3.500 à € 4.000 is dit een goed betaalbare dakkapel.

Polyester dakkapel: Een prefab polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel. Dit type dakkapel heeft echter een naadloze constructie en wordt dus bijna altijd volledig prefab geplaatst. Met een prijskaartje van €4.500 tot €5.000 is het de duurste variant. Dit betaalt zich wel terug op het gebied van isolatie en duurzaamheid.

Keuze 2: Afmeting

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van je nieuwe dakkapel is de afmeting. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten per meter weer:

Soort materiaalPrijs met meter
Hout€ 1.200
Kunststof€ 1.500
Polyester€ 1.900

Keuze 3: Extra opties

Naast de vorige keuzes die de prijs van je dakkapel bepalen, zijn er ook een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind de beste deal

Offertes aanvragenBen je helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden en prijzen maar wil je toch graag specifieke informatie over jouw prefab dakkapel? Het aanvragen van offertes helpt je verder! Op HomeDeal vraag je namelijk gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige dakkapel specialisten bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier neemt 2 minuten van je tijd in beslag, en binnen 48 uur ontvang je de waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal?

HomeDeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

In sommige gevallen is het mogelijk om je prefab dakkapel te laten plaatsen zonder vooraf een vergunning aan te vragen. Hiervoor moet de plaatsing van je prefab dakkapel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit levert je al gauw een besparing op van € 200 tot € 600, en bovendien scheelt het je een hoop administratieve rompslomp. Ben je nog niet helemaal zeker of je een vergunning aan moet vragen? Met de vergunningcheck weet je binnen 5 minuten of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

Kwantumkorting

Kom je je buren tegen op straat? Vraag dan eens of ze ook interesse hebben om een dakkapel te laten plaatsen. Je kunt samen een grotere prefab dakkapel plaatsen op beide daken. Hierdoor bespaart een dakkapelspecialisten op kraan- en vervoerskosten en kan hij efficiënter werken. Door de kosten te delen bespaar je samen op de uitbreiding van de slaapkamer of zolder!

Voor de handige doe-het-zelver

Het plaatsen van een dakkapel is een specialistische taak. Maar de afwerking aan de binnenkant kun je ook zelf op je nemen. Denk hierbij aan het plaatsen van de vensterbank, knieschot en de afwerking van de zijwanden en het plafond. Door zelf je handen uit de mouwen te steken bespaar je tot wel € 400.