Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Prijs prefab dakkapel

Prijs prefab dakkapel

Minimale kosten
€ 3.250
Gemiddelde kosten
€ 4.850
Maximale kosten
€ 7.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.975 - € 5.725

Ben je van plan om extra leefruimte te creëren door een dakkapel te laten plaatsen? Door het kiezen van een prefab dakkapel is dit project binnen één dag geklaard. Hierdoor geniet je niet alleen eerder van je nieuwe dakkapel, het is ook nog eens een goedkopere oplossing dan een traditionele dakkapel. Lees hier alle mogelijkheden en de verschillende prefab dakkapel prijzen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wat kost een prefab dakkapel?

De prijs van een prefab dakkapel ligt gemiddeld rond de € 4.850. Je dakkapel wordt gedeeltelijk of helemaal in de fabriek geproduceerd, hierdoor is er een minimale kans op montagefouten. Bekijk in onderstaande tabel de verschillende prefab dakkapel prijzen. Hierbij is uitgegaan van een standaard dakkapel formaat van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed.

MateriaalKosten
Hout€ 2.800 - € 3.300
Kunststof€ 3.500 - € 4.000
Kunststof + luxe afwerking€ 4.000 - € 4.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijs prefab dakkapel

Zo goedkoop mogelijk:

Een dakkapel laten plaatsen is een flinke investering. Gelukkig is het ook goed mogelijk om dit te doen met een wat kleiner budget. Als je voor hout kiest, ga je voor de goedkoopste prefab dakkapel. Hout heeft als voordeel dat het goed te repareren is en een unieke uitstraling geeft aan je huis. De houten prefab dakkapel prijzen zijn gemiddeld € 2.800 tot € 3.300.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding:

Kies je toch liever voor de duurzaamheid van een kunststof dakkapel? Dit type prefab dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en de afwerking bestaat uit kunststof. Hierdoor is een kunststof dakkapel onderhoudsarm en heeft het een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar.  Je hoeft geen tijd en geld vrij te maken voor bijvoorbeeld het laten repareren van houtrot, vanwege het duurzame materiaal. Voor dit type prefab dakkapel ben je inclusief plaatsing € 3.500 à € 4.000 kwijt.

Luxe afwerking:

Wil je je prefab dakkapel afwerken met allerlei extra opties, dan ben je uiteraard duurder uit. Sommige mensen slapen graag in een kamer die volledig verduisterd is. Dit lukt echter alleen met het plaatsen van rolluiken. Hierdoor kan een project € 500 à € 1.000 euro duurder uitvallen. Dit betekent dat je voor een prefab dakkapel inclusief luxe afwerking € 4.000 tot € 4.600 betaalt.

Prijsopbouw van een prefab dakkapel

De prefab dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

 

Kostenoverzicht Prijs prefab dakkapel

Het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit materiaalkosten zoals de dakkapel, kozijnen en extra opties. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van de onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prefab dakkapel prijs?

Als je een prefab dakkapel laat plaatsen, zijn er verschillende keuzes. Deze keuzes bepalen de uiteindelijke prijs je prefab dakkapel. Lees hieronder meer over de verschillende keuzes en welke invloed die hebben op de totaalprijs.

Keuze 1: Kunststof, hout of polyester

De eerste keuze die je te wachten staat, is het soort materiaal van je prefab dakkapel:

  • Houten prefab dakkapel: Wil je een goedkope dakkapel, gemakkelijk in onderhoud is en een authentieke uitstraling heeft? Het laten plaatsen van een prefab houten dakkapel kost gemiddeld € 2.800 tot € 3.300.
  • Kunststof prefab dakkapel: Dit type materiaal wordt het meest gekozen in Nederland. Een kunststof dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie en is met kunststof afgewerkt, waardoor dit type dakkapel nauwelijks onderhoud nodig heeft. Met een gemiddelde prijs van € 3.500 à € 4.000 is dit een betaalbare dakkapel die lang meegaat.
  • Polyester dakkapel: Een prefab polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel. Dit type dakkapel heeft echter een naadloze constructie en wordt dus bijna altijd volledig prefab geplaatst. Met een prijskaartje van €4.500 tot €5.000 is het de duurste variant. Dit betaalt zich wel terug op het gebied van isolatie en duurzaamheid.
Keuze 2: Afmeting

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van je nieuwe dakkapel is de afmeting. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten per meter weer:

Soort materiaalPrijs met meter
Hout€ 1.200
Kunststof€ 1.500
Polyester€ 1.900
Keuze 3: Extra opties

Naast de vorige keuzes die de prijs van je dakkapel bepalen, zijn er ook een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

In sommige gevallen is het mogelijk om je prefab dakkapel te laten plaatsen zonder vooraf een vergunning aan te vragen. Hiervoor moet de plaatsing van je prefab dakkapel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit levert je al gauw een besparing op van € 200 tot € 600, en bovendien scheelt het je een hoop administratieve rompslomp. Ben je nog niet helemaal zeker of je een vergunning aan moet vragen? Met de vergunningcheck weet je binnen 5 minuten of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

Kwantumkorting

Kom je je buren tegen op straat? Vraag dan eens of ze ook interesse hebben om een dakkapel te laten plaatsen. Je kunt samen een grotere prefab dakkapel plaatsen op beide daken. Hierdoor bespaart een dakkapelspecialisten op kraan- en vervoerskosten en kan hij efficiënter werken. Door de kosten te delen bespaar je samen op de uitbreiding van de slaapkamer of zolder!

Voor de handige doe-het-zelver

Het plaatsen van een dakkapel is een specialistische taak. Maar de afwerking aan de binnenkant kun je ook zelf op je nemen. Denk hierbij aan het plaatsen van de vensterbank, knieschot en de afwerking van de zijwanden en het plafond. Door zelf je handen uit de mouwen te steken bespaar je tot wel € 400.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden