Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Waarom kiezen voor een polyester dakkapel? De Voor- & Nadelen.

Waarom kiezen voor een polyester dakkapel? De Voor- & Nadelen.

De polyester dakkapel is niet de meest bekende dakkapel. Veel mensen kennen vaak uitsluitend de dakkapellen van kunststof en hout en geven hier dan ook de voorkeur aan. Om goed te weten welke soorten dakkapellen er op de markt beschikbaar zijn lees je op deze pagina alles over de polyester dakkapellen.

Alle voor- en nadelen van polyester dakkapellen

Er zijn een aantal belangrijke redenen om specifiek te kiezen voor een dakkapel die is gemaakt van polyester:

Voordelen

 • Voordeel 1: lange levensduur. Polyester dakkapellen vergen een behoorlijke investering. Gelukkig heeft het een levensduur van meer dan 50 jaar is verre van ongebruikelijk. Hierdoor zijn de kosten per gebruiksjaar laag.
 • Voordeel 2: zeer goede isolatie. Een polyester dakkapel is uitstekend geïsoleerd, zowel met betrekking tot warmte als geluid. Dit komt door de gebruikte materialen en de constructie van de dakkapel. In tegenstelling tot de kunststof dakkapel worden dakkapellen van kunststof niet gemaakt met een frame van hout. De basis bij een polyester dakkapel is juist gevuld met isolatieschuim.
 • Voordeel 3: geen tocht en lekkages. Een dakkapel van polyester wordt vervaardigd uit een geheel. De dakkapel is hierdoor naadloos. Doordat de dakkapel geen kieren nadat bevat is niet alleen de kans op lekkages gering, ook de hoeveelheid toch is minimaal.
 • Voordeel 4: laag gewicht. Polyester heeft een laag gewicht. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is het gemakkelijker om de dakkapel te plaatsen. Bovendien is niet iedere dakconstructie geschikt om een zware dakkapel op te plaatsen. 
 • Voordeel 5: duurzaam. Polyester is een duurzame optie. Het is volledig te recyclen.
 • Voordeel 6: weinig onderhoud. Tot slot misschien wel het belangrijkste voordeel van polyester: het heeft weinig onderhoud nodig. Het is sterk en het materiaal zal niet snel beschadigen.

Nadelen

Polyester heeft echter ook enkele eigenschappen die als nadeel aangemerkt kunnen worden:

 • Nadeel 1: prijs. Polyester is een materiaal dat duurder is dan bijvoorbeeld hout. Het is ook duurder dan een dakkapel van kunststof. Dit is een belangrijk nadeel voor veel woningeigenaren.
 • Nadeel 2: reparatie is lastig. Polyester is stevig en beschadigd niet snel. Is het toch beschadigd, dan zal reparatie relatief lastig zijn.
 • Nadeel 3: uitsluitend prefab. Dakkapellen van polyester zijn uitsluitend beschikbaar als prefab. Maatwerk is dan ook niet mogelijk.
moderne polyester witte dakkapel

Alle mogelijkheden van de polyester dakkapel

De dakkapel van polyester biedt veel mogelijkheden. Zo kan de dakkapel op verschillende zijdes van het schuine dak geplaatst worden. Ook zorgt de dakkapel ervoor dat er extra leefruimte op de zolder ontstaat.

Voor de dakkapel zelf zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Breedte: Je kan zelf de breedte van de dakkapel kiezen.
 • Ramen: Het aantal en het soort ramen kan variëren. Zo kan je zelf kiezen of je ramen wilt die wel of niet open kunnen.
 • Dakbedekking: Voor de dakbedekking van de dakkapel zijn verschillende materialen, zoals EPDM en bitumen, geschikt.
 • Zonnepanelen: Op de dakkapel kunnen ook zonnepanelen geplaatst worden. Dit maakt de dakkapel extra duurzaam.
 • Verlichting: In het plafond van de dakkapel kan verlichting worden ingebouwd in de vorm van spotjes.
 • Rolluiken: Tot slot kan je kiezen voor screens of rolluiken om de dakkapel af te werken.

Het investeren in een polyester dakkapel is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een praktische. Door de duurzaamheid en het gemak van onderhoud is het een langetermijninvestering die de waarde van uw woning verhoogt. Periodiek onderhoud en een beetje zorg zullen ervoor zorgen dat uw dakkapel er jarenlang prachtig uitziet. En mocht het ooit nodig zijn om het te vervangen, dan zijn er milieuvriendelijke manieren om met het materiaal om te gaan.

Kosten van de polyester dakkapel

Gemiddeld kost een polyester dakkapel rond de € 8.000. De kosten van de dakkapel hangen voornamelijk af van de manier waarop de dakkapel wordt afgewerkt, de breedte en het tarief van de aannemer die de dakkapel plaatst.

Gemiddelde kosten
2,5 meter€ 7.000
3 meter€ 7.500
4 meter€ 8.200
5 meter€ 9.000
6 meter€ 9.900

Bent u geïnteresseerd in de kosten en mogelijkheden van een polyester dakkapel voor uw woning? Bekijk onze prijsgids voor polyester dakkapellen of neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd naar de voordelen en prijzen van een de kunstof dakkapel? Lees dan verder in de link.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een dit type dakkapel mee?

De levensduur van een polyester dakkapel is lang. Dit komt door de positieve eigenschappen van het materiaal. Een levensduur van 50 jaar is niet ongebruikelijk, vaak gaan polyester dakkapellen in de praktijk zelfs nog langer mee.

Wat is het verschil tussen polyester en kunststof?

Zowel polyester als kunststof dakkapellen zijn duurzame en onderhoudsarme opties, maar ze verschillen in constructie, materiaaleigenschappen en uitstraling.Met polyester wordt tegenwoordig een synthetische kunststof bedoeld. Toch is een dakkapel van kunststof niet hetzelfde als een dakkapel van polyester. Het verschil heeft met name betrekking op de basis: de basisconstructie van een kunststof dakkapel is gemaakt van hout. De basisconstructie van polyester is juist gevuld met isolatieschuim. 
Een polyester dakkapel heeft vaak een gladder en glanzender oppervlak, terwijl kunststof dakkapellen een meer gevarieerde afwerking kunnen hebben, afhankelijk van de gebruikte kunststof en de gewenste uitstraling. Beide materialen vereisen weinig onderhoud