Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dubbele dakkapel kosten

Dubbele dakkapel kosten

Minimale kosten
€ 7.000
Gemiddelde kosten
€ 9.100
Maximale kosten
€ 12.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.500 - € 10.800

Wil jij meer ruimte en licht in huis dan één dakkapel biedt? Denk dan eens aan een dubbele dakkapel, hiermee verdubbel je de voordelen van een enkele dakkapel. Benieuwd naar wat bij jouw huis past? Lees in dit handige artikel meer over de dubbele dakkapel kosten en de verschillende keuzes die hierbij komen kijken.

Wat kost een dubbele dakkapel?

De kosten voor een dubbele dakkapel starten vanaf € 7.000 en lopen op tot € 10.000, inclusief plaatsing. Het prijsverschil ontstaat onder andere door de materiaal keuze en of je voor een prefab of maatwerk dubbele dakkapel gaat. Bij een dubbele dakkapel heb je de keuze uit een doorgetrokken dakkapel, maar ook een dakkapel aan beide kanten van het huis. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor een dubbele dakkapel.

MateriaalGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Type dakkapel
Hout€ 7.000Prefab
Hout€ 8.000Maatwerk
Kunststof€ 7.700Prefab
Kunststof€ 9.400Maatwerk
Polyester€ 9.600Prefab
Polyester dakkapellen worden uitsluitend als prefab geplaatst.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dubbele dakkapel

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk: 

Wil jij de luxe van een dubbele dakkapel, maar de kosten van de dakkapel laag houden? Kies dan voor een houten prefab dubbele dakkapel. Laat deze plaatsen en doe zelf de afwerking aan de binnenkant. Hiervoor betaal je gemiddeld € 6.600.

Onderhoudsvrij: 

Wil jij een dubbele dakkapel die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft? Kies dan voor het laten plaatsen van een polyester dakkapel, de dubbele dakkapel kosten liggen dan gemiddeld rond de € 9.600.

Luxe afwerking: 

Ga jij voor een dubbele dakkapel met extra luxe? Denk hierbij bijvoorbeeld aan rolluiken, een draai-kiepraam en dubbel glas, dan kost dit project je gemiddeld € 10.800. Hiermee is je dubbele dakkapel van alle gemakken voorzien en laat je de dakkapel afwerken helemaal over aan de vakspecialist.

Prijsopbouw dubbele dakkapel

 

Kostenoverzicht Dubbele dakkapel kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw dubbele dakkapel?

Wanneer je een dubbele dakkapel laat plaatsen, is de totale prijs afhankelijk van een aantal keuzes. Zie hier welke keuzes dat zijn:

Keuze 1: Prefab of maatwerk

Prefab dakkapellen worden van tevoren gemaakt. Dit gebeurt in een fabriek en deze prefab dakkapellen zijn dan ook alleen te verkrijgen in standaard afmetingen. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat de dakkapel snel geplaatst is. Het is dan ook de meest gekozen dakkapel in Nederland. 

Wil jij meer inspraak op het uiterlijk van je dakkapel? Kies dan voor een traditionele dakkapel die stap voor stap wordt opgebouwd en is gemaakt speciaal voor jouw dak. Een prefab dubbele dakkapel is goedkoper dan een traditionele maatwerk dakkapel. Bij een dubbele maatwerk dakkapel ben je gemiddeld € 1.800 duurder uit dan bij een prefab model.

Keuze 2: Materiaal van de dubbele dakkapel

Het materiaal van de dubbele dakkapel heeft ook zeker invloed op de prijs.

  • Hout: Een houten dakkapel geeft een authentieke uitstraling aan je huis en is makkelijk te repareren, dit is dan ook de reden dat een houten dakkapel veel te zien is op Nederlandse daken. Bij een houten dakkapel is jaarlijks onderhoud noodzakelijk.
  • Kunststof: Kunststof is het meest gekozen materiaal voor dakkapellen in Nederland. Dit komt door de voordelige prijs en het onderhoudsarme materiaal, wel handig aangezien je niet makkelijk bij de buitenkant van je dakkapel komt.
  • Polyester: Een polyester dakkapel is de meest duurzame dakkapel en is onderhoudsvrij. Doordat de dakkapel van duurzaam en onderhoudsvrij materiaal wordt gemaakt, ligt de prijs hoger dan bij een dakkapel van hout of kunststof.
Keuze 3: Plaatsing van de dubbele dakkapel

Bij een dubbele dakkapel heb je 3 mogelijkheden voor de plaatsing:

  • Naast elkaar: Dit is de meest gekozen optie voor dubbele dakkapellen. Hierdoor heb je veel ramen naast elkaar, waardoor je niet alleen meer ruimte en licht creëert, maar ook geniet van een prachtig weids uitzicht. Ideaal voor een slaapkamer,werkruimte of als je twee kamers naast elkaar hebt, voor allebei.
  • Boven elkaar: Een creatief idee met dubbele dakkapellen is om de dakkapellen boven elkaar te plaatsen. Hierdoor creëer je in één keer veel licht en ruimte op meerdere verdiepingen. Hierbij moet door professionals goed gekeken worden naar de mogelijkheden hiervoor en of hier een vergunning voor nodig is.
  • Haaks op elkaar: Ben je van plan om een dubbele dakkapel op zolder te plaatsen? Denk er dan eens over na om ze als het ware ‘tegenover’ elkaar te plaatsen. Hierdoor komt er van twee kanten veel licht binnen en heb je aan twee kanten van de kamer meer ruimte.
Keuze 4: Extra opties

Bij het kiezen van dubbele dakkapellen zijn er nog een aantal extra opties waar je de keuze uit hebt om je wooncomfort te verhogen.

OptieGemiddelde meerprijs
Rolluiken€ 500 - € 1.000 per stuk
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk
HR ++ glas€ 80 - € 130 per m2
Zonwering€ 145 - € 1.850 per stuk

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Check voor vergunningen

Voordat je aan je project begint, is het verstandig om goed te controleren of er een vergunning nodig is. Bij standaard dakkapellen is dit niet nodig, maar bij een dubbele dakkapel kan dit wel het geval zijn. Dit verschilt per gemeente. Controleer op omgevingsloket.nl of jij een vergunning nodig hebt voor jouw dubbele dakkapel.

Ga voor kwantumkorting

Doordat je twee dakkapellen afneemt bij een bedrijf, kan je vragen naar een kwantumkorting. Het is voor de specialist namelijk qua kosten interessant om meerdere projecten op één locatie te doen. Vraag bij het bedrijf dat je inhuurt dan ook of er korting mogelijk is.

Steek de handen uit de mouwen

Ben jij een echte klusser en ben jij niet bang voor wat werk aan een dakkapel? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de afwerking aan de binnenkant zelf te doen. Deze uren hoeven de professionals dan niet te maken, wat scheelt in de totale kosten. Overleg dit van tevoren wel goed met het bedrijf dat je inhuurt.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden