Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dubbele Dakkapel kosten: Meer Ruimte & Licht.

Dubbele Dakkapel kosten: Meer Ruimte & Licht.

Minimale kosten
€ 10.000
Gemiddelde kosten
€ 13.000
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 11.000 - € 17.000

Ben je benieuwd naar wat een dubbele dakkapel kost en overweeg je er een voor je huis? Dit artikel onthult alle noodzakelijke details over de kosten en de voordelen van een dubbele dakkapel, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Ontdek praktische tips en essentiële informatie die jou helpen bij dit huisproject.

Inhoudsopgave.

Wat kost een dubbele dakkapel?

De kosten voor een dubbele dakkapel beginnen de bij € 10.000, inclusief plaatsing. Het prijsverschil ontstaat onder andere door de materiaal keuze, of je voor één grote dakkapel of twee losse dakkapellen gaat en hoe je de dakkapel laat plaatsen. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten.

MateriaalGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Type dakkapel
HoutVanaf € 12.000Prefab
HoutVanaf € 13.000Traditioneel
KunststofVanaf € 10.000Prefab
KunststofVanaf € 11.000Traditioneel
PolyesterVanaf € 11.000Prefab
Polyester dakkapellen worden uitsluitend als prefab geplaatst.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Dubbele dakkapel

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk 

Wil jij de luxe van een dubbele dakkapel, maar de kosten van de dakkapel laag houden? Kies dan voor één bredere prefab dubbele dakkapel van kunststof. Laat deze plaatsen en doe zelf de afwerking aan de binnenkant. De kosten hiervoor beginnen bij € 10.000.

Onderhoudsvrij 

Wil jij een dubbele dakkapel die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft? Kies dan voor het laten plaatsen van een polyester dakkapel, de dubbele dakkapel kosten liggen dan gemiddeld rond de € 11.000.

Luxe afwerking 

Ga jij voor een dakkapel met extra luxe? Denk hierbij bijvoorbeeld aan rolluiken, een draai-kiepraam en dubbel glas, dan beginnen de kosten van een houten dubbele dakkapel bij € 12.000. Hiermee is je dakkapel van alle gemakken voorzien.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsopbouw van een dubbele dakkapel

Kostenoverzicht Dubbele dakkapel kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van jouw dubbele dakkapel?

Wanneer je een dubbele dakkapel laat plaatsen, is de totale prijs afhankelijk van een aantal keuzes. We nemen enkele van deze keuzes door.

Keuze 1: Prefab of traditioneel

Prefab dakkapellen worden van tevoren in elkaar gezet. Dit gebeurt al in de fabriek. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat de dakkapel snel geplaatst is. De dakkapel specialist hoeft hem enkel nog op het dak te hijsen en af te werken. Het is dan ook de meest gekozen dakkapel in Nederland. 

Is er geen ruimte voor een hijskraan in jouw straat? Of is jouw woning ouder en staat deze daarom niet meer kaarsrecht? Dan kan een traditioneel geplaatste dakkapel nog wel eens de voorkeur hebben. Deze wordt ter plekke stap voor stap opgebouwd en kan daardoor preciezer op jouw dak gezet worden. De plaatsing duurt hierdoor wel langer, wat de dakkapel duurder maakt.

Keuze 2: Materiaal van de dubbele dakkapel

Het materiaal van de dakkapel heeft ook zeker invloed op de prijs.

  • Hout: Een houten dakkapel geeft een authentieke uitstraling aan je huis en is makkelijk te repareren, dit is dan ook de reden dat een houten dakkapel veel te zien is op Nederlandse daken. Bij een houten dakkapel is jaarlijks onderhoud noodzakelijk.
  • Kunststof: Kunststof is het meest gekozen materiaal voor dakkapellen in Nederland. Dit komt door de voordelige prijs en het onderhoudsarme materiaal. Handig, aangezien je niet makkelijk bij de buitenkant van je dakkapel komt.
  • Polyester: Een polyester dakkapel is de meest duurzame dakkapel en is onderhoudsvrij. Doordat de dakkapel van duurzaam en onderhoudsvrij materiaal wordt gemaakt, ligt de prijs hoger dan bij een dakkapel van hout of kunststof.

Keuze 3: Plaatsing van de dubbele dakkapel

Bij een dubbele dakkapel heb je 3 mogelijkheden voor de plaatsing:

  • Naast elkaar: Dit is de meest gekozen optie. Hierdoor heb je veel ramen naast elkaar, waardoor je niet alleen meer ruimte en licht creëert, maar ook geniet van een prachtig weids uitzicht. Ideaal voor een slaapkamer, werkruimte of als je twee kamers naast elkaar hebt, voor allebei.
  • Boven elkaar: Een creatief idee met dubbele dakkapellen is om de dakkapellen boven elkaar te plaatsen. Hierdoor creëer je in één keer veel licht en ruimte op meerdere verdiepingen. Hierbij moet door professionals wel goed gekeken worden of dit mogelijk is en of hier een vergunning voor nodig is.
  • Haaks op elkaar: Ben je van plan om een dubbele dakkapel op zolder te plaatsen? Denk er dan eens over na om ze als het ware ‘tegenover’ elkaar te plaatsen. Hierdoor komt er van twee kanten veel licht binnen en heb je aan twee kanten van de kamer meer ruimte.

Keuze 4: Extra opties

Bij het kiezen van dubbele dakkapellen zijn er extra opties die je de mogelijkheid geven om je wooncomfort te verhogen.

OptieGemiddelde meerprijsPer
Rolluiken€ 500 – € 1.500 per stuk
Draaikiepraam€ 200 – € 500 per stuk
HR ++ glas€ 135 per m2
Zonwering€ 200 – € 2.000 per stuk

Klaar om je dak te transformeren?

Hopelijk heeft deze uitleg je een helder beeld gegeven van de mogelijke kosten en opties voor een dubbele dakkapel. Overweeg je de mogelijkheden en ben je benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw situatie?

Bij Homedeal helpen wij je graag verder door het verbinden met vakkundige specialisten. Met één eenvoudige aanvraag ontvang je meerdere offertes om rustig te vergelijken, geheel gratis en vrijblijvend. Zo kun je vanuit thuis gemakkelijk de beste keuze maken. Vraag hier een offerte aan:

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe lang duurt de installatie van een dubbele dakkapel?

De installatie van een dubbele dakkapel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het ontwerp en de weersomstandigheden. Normaal gesproken duurt het plaatsen ongeveer 1 tot 3 dagen..

Heeft mijn dubbele dakakapel onderhoud nodig?

Net als elk ander deel van het huis, heeft een dubbele dakakapel onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Het is aan te raden om jaarlijks te controleren op lekkages, schilderwerk en de staat van de ramen. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je dakakapel.

Homedeal bespaartips

Check voor vergunningen

Voordat je aan je project begint, is het verstandig om goed te controleren of er een vergunning nodig is. Controleer via het Omgevingsloket of jij een vergunning nodig hebt voor jouw dubbele dakkapel.

Steek de handen uit de mouwen

Ben jij een echte klusser en ben jij niet bang voor wat werk aan een dakkapel? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de afwerking aan de binnenkant zelf te doen. Deze uren hoeven vakspecialisten dan niet te maken, wat scheelt in de totale kosten. Overleg dit van tevoren wel goed met het bedrijf dat je inhuurt.