1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Dubbele dakkapel kosten

Dubbele dakkapel kosten

Gemiddelde kosten:
9.100
Dit project kost gemiddeld tussen:
7.500 - € 10.800
Minimale kosten:
7.000
Maximale kosten:
12.500

Wil jij meer ruimte en licht in huis dan één dakkapel biedt? Denk dan eens aan een dubbele dakkapel, hiermee verdubbel je de voordelen van een enkele dakkapel. Benieuwd naar wat bij jouw huis past? HomeDeal geeft je uitgebreide informatie over de gemiddelde prijzen en mogelijkheden die bij een dubbele dakkapel horen.

Wat kost een dubbele dakkapel?

De kosten voor een dubbele dakkapel starten vanaf € 7.000 en lopen op tot € 10.000, inclusief plaatsing. Het prijsverschil ontstaat onder andere door de materiaal keuze en of je voor een prefab of maatwerk dubbele dakkapel gaat. Een dubbele dakkapel kan een doorgetrokken dakkapel zijn maar ook een dakkapel aan beide zijde van het huis. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen voor een dubbele dakkapel:

MateriaalGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Type dakkapel
Hout€ 7.000Prefab
Hout€ 8.000Maatwerk
Kunststof€ 7.700Prefab
Kunststof€ 9.400Maatwerk
Polyester€ 9.600Prefab
Polyester dakkapellen worden uitsluitend als prefab geplaatst.

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Ben jij benieuwd naar de exacte kosten van een dubbele dakkapel? Dan is je volgende stap het opvragen van offertes. Wist je dat je door het vergelijken van meerdere offertes tot wel 40% kan besparen op de kosten van je project? Vraag bij HomeDeal binnen 2 minuten tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan die je binnen 2 werkdagen ontvangt. Start na het ontvangen van de offertes met het vergelijken en kom er zo achter welke specialist voor jou de beste deal heeft. 

Dubbele dakkapel

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk: Wil jij de luxe van een dubbele dakkapel, maar de kosten laag houden? Kies dan voor een houten prefab dubbele dakkapel. Laat deze plaatsen en doe zelf de afwerking aan de binnenkant. Hiervoor betaal je gemiddeld € 6.600.

Onderhoudsvrij: Wil jij een dubbele dakkapel die zo min mogelijk onderhoud nodig heeft? Kies dan voor het laten plaatsen van een polyester dakkapel, dit kost je gemiddeld € 9.600.

Luxe afwerking: Ga jij voor een dubbele dakkapel met extra luxe? Denk hierbij bijvoorbeeld aan rolluiken, een draaikiepraam en dubbel glas, dan kost dit project je gemiddeld € 10.800. Hiermee is je dubbele dakkapel van alle gemakken voorzien.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw dubbele dakkapel?

Wanneer je een dubbele dakkapel laat plaatsen, is de totale prijs afhankelijk van een aantal keuzes. Zie hier welke keuzes dat zijn:

Keuze 1: Prefab of maatwerk

Prefab dakkapellen worden van tevoren gemaakt. Dit gebeurt in een fabriek en deze prefab dakkapellen zijn dan ook alleen te verkrijgen in standaard afmetingen. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat de dakkapel snel geplaatst kan worden. Het is dan ook de meest gekozen dakkapel in Nederland. 

Wil jij meer inspraak op het uiterlijk van je dakkapel? Kies dan voor een traditionele dakkapel die stap voor stap wordt opgebouwd en is gemaakt speciaal voor jouw dak. Een prefab dubbele dakkapel is goedkoper dan een traditionele maatwerk dakkapel. Bij een dubbele maatwerk dakkapel ben je gemiddeld € 1.800 duurder uit dan bij een prefab model.

Keuze 2: Materiaal van de dubbele dakkapel

Het materiaal van de dubbele dakkapel heeft ook zeker invloed op de prijs.

  • Hout: Een houten dakkapel geeft een authentieke uitstraling aan je huis en is makkelijk te repareren, dit is dan ook de reden dat een houten dakkapel veel te zien is op Nederlandse daken. Bij een houten dakkapel is jaarlijks onderhoud noodzakelijk.
  • Kunststof: Kunststof is het meest gekozen materiaal voor dakkapellen in Nederland. Dit komt door de voordelige prijs en het onderhoudsarme materiaal, wel handig aangezien je niet makkelijk bij de buitenkant van je dakkapel komt.
  • Polyester: Een polyester dakkapel is de meest duurzame dakkapel en is onderhoudsvrij. Doordat de dakkapel van duurzaam en onderhoudsvrij materiaal wordt gemaakt, ligt de prijs hoger dan bij een dakkapel van hout of kunststof.

Keuze 3: Plaatsing van de dubbele dakkapel

Bij een dubbele dakkapel heb je 3 mogelijkheden voor de plaatsing:

  • Naast elkaar: Dit is de meest gekozen optie voor dubbele dakkapellen. Hierdoor heb je veel ramen naast elkaar, waardoor je niet alleen meer ruimte en licht creëert, maar ook geniet van een prachtig weids uitzicht. Ideaal voor een slaapkamer,werkruimte of als je twee kamers naast elkaar hebt, voor allebei.
  • Boven elkaar: Een creatief idee met dubbele dakkapellen is om de dakkapellen boven elkaar te plaatsen. Hierdoor creëer je in één keer veel licht en ruimte op meerdere verdiepingen. Hierbij moet door professionals goed gekeken worden naar de mogelijkheden hiervoor en of hier een vergunning voor nodig is.
  • Haaks op elkaar: Ben je van plan om een dubbele dakkapel op zolder te plaatsen? Denk er dan eens over na om ze als het ware ‘tegenover’ elkaar te plaatsen. Hierdoor komt er van twee kanten veel licht binnen en heb je aan twee kanten van de kamer meer ruimte.

Keuze 4: Extra opties

Bij het kiezen van dubbele dakkapellen zijn er nog een aantal extra opties waar je de keuze uit hebt om je wooncomfort te verhogen.

OptieGemiddelde meerprijs
Rolluiken€ 500 - € 1.000 per stuk
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk
HR ++ glas€ 80 - € 130 per m2
Zonwering€ 145 - € 1.850 per stuk

Vind de beste deal

Offertes aanvragenAls je een dubbele dakkapel laat plaatsen, wil je dit natuurlijk laten doen door professionals die hun vak goed verstaan en tegen een goede prijs. Maar hoe vind je deze professionals? HomeDeal helpt je hierbij. Vraag bij HomeDeal gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 verschillende offertes. Zo heb je snel en eenvoudig een goed overzicht van de verschillende prijzen die bedrijven voor hun werkzaamheden vragen en kies je voor de deal die het beste bij jou past.

 

HomeDeal bespaartips

Check voor vergunningen

Voordat je aan je project begint, is het verstandig om goed te controleren of er een vergunning nodig is. Bij standaard dakkapellen is dit niet nodig, maar bij een dubbele dakkapel kan dit wel het geval zijn. Dit verschilt per gemeente. Controleer op omgevingsloket.nl of jij een vergunning nodig hebt voor jouw dubbele dakkapel.

Ga voor kwantumkorting

Doordat je twee dakkapellen afneemt bij een bedrijf, kan je vragen naar een kwantumkorting. Het is voor de specialist namelijk qua kosten interessant om meerdere projecten op één locatie te doen. Vraag bij het bedrijf dat je inhuurt dan ook of er korting mogelijk is.

Steek de handen uit de mouwen

Ben jij een echte klusser en ben jij niet bang voor wat werk aan een dakkapel? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de afwerking aan de binnenkant zelf te doen. Deze uren hoeven de professionals dan niet te maken, wat scheelt in de totale kosten. Overleg dit van tevoren wel goed met het bedrijf dat je inhuurt.