Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapellen specialist

Dakkapellen specialist

Minimale kosten
€ 650
Gemiddelde kosten
€ 7.000
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.000 - € 8.900

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, wil je natuurlijk dat dit gebeurt door een dakkapellen specialist die kwaliteit levert. In dit artikel lees je meer over dakkapellen specialist prijzen, keuzes die van invloed zijn op de kosten van jouw project, en handige tips.

Wat kost een dakkapellen specialist?

Een dakkapellen specialist schakel je niet alleen in wanneer je een dakkapel laat plaatsen, maar bijvoorbeeld ook bij een dakkapel renovatie of het plaatsen van een dakraam. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde dakkapellen specialisten prijzen.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Dakkapel renovatie€ 650 - € 7.000
Dakkapel plaatsen€ 6.500 - € 12.000

Benieuwd naar de prijzen van een dakraam plaatsen? Lees dan onze prijsgids: kosten dakraam.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakkapellen specialist

Prijsvoorbeelden

Om een beter beeld te krijgen van de dakkapel specialist prijzen, vind je hieronder drie prijsvoorbeelden.

Kleine dakkapel renovatie

Is jouw dakkapel toe aan een kleine opknapbeurt, maar is een gehele renovatie niet nodig? In het geval van een houten dakkapel kan een nieuwe laag verf al wonderen verrichten. Als je alleen de dakbedekking van je dakkapel laat vervangen, kost dit gemiddeld € 50 tot € 100 per m2. Laat bij een kleinschalige renovatie van tevoren controleren of een gehele renovatie niet voordeliger is.

Plaatsen van een kunststof prefab dakkapel

Heb jij nog geen dakkapel, maar wil je er een aanschaffen? Dan kan het zijn dat je uit alle soorten en materialen kiest voor een kunststof prefab dakkapel. Dit project kost je voor een dakkapel van 4 meter gemiddeld € 7.700, waarna je eindeloos geniet van de extra ruimte en het extra licht dat binnenvalt.

Vervangen van jouw huidige dakkapel

Heb jij al een prachtige dakkapel, maar is hij aan het einde van z’n levensduur? Kies er dan voor om je dakkapel te laten vervangen voor een nieuwe. Dit is een investering, maar hierna geniet je weer van alle voordelen van een dakkapel. Een dakkapellen specialist vraagt gemiddeld € 7.000 tot € 12.000 voor dit project, afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Deze prijs is inclusief het verwijderen en afvoeren van de oude dakkapel.

Opbouw van dakkapellen specialist prijzen

Kostenoverzicht Dakkapellenspecialist prijzen

Welke keuzes hebben invloed op de kosten van jouw project?

De totale kosten van je project zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Zie hieronder verschillende keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Keuze 1: Soort dakkapel

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen of laat vervangen, is het materiaal en het soort dakkapel van grote invloed op de prijs van je project. Een prefab dakkapel die met een hijskraan op het dak wordt gehesen is over het algemeen goedkoper dan een traditionele dakkapel die in delen door de dakkapel specialist op het dak in elkaar gezet moet worden. Zie hier de prijzen per type dakkapel en materiaal.

PrefabTraditioneel
Houten dakkapelvanaf € 8.500vanaf € 9.000
Kunststof dakkapelvanaf € 6.500vanaf € 7.000
Polyester dakkapelvanaf € 7.000-

Keuze 2: Mate van renovatie

Heb je al een dakkapel, maar is je dakkapel toe aan een renovatie? Je hoeft niet te kiezen voor een complete renovatie als dit niet nodig is. Een gedeeltelijke renovatie is ook mogelijk. Onderstaande tabel laat enkele voorbeelden zien van kleinere renovaties die een dakkapellen specialist kan uitvoeren.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Vervangen dakbedekking€ 50 - € 100 per m2
Vervangen boeiboorden€ 900
Vervangen loodslabben € 650

Keuze 3: Een lokaal of landelijk bedrijf

Bijna alle bouwbedrijven rekenen voorrijkosten, ook dakkapel specialisten. Wanneer je een bedrijf inhuurt dat landelijk opereert en van ver moet komen, moet je hogere voorrijkosten betalen. Een lokaal bedrijf hoeft logischerwijs minder kilometers af te leggen. Zij zijn daardoor niet alleen sneller ter plekke, maar schelen je ook in de kosten.

Keuze 4: Extra opties

Geef je dakkapel iets extra’s met deze opties. Zonwering kan zeker bij dakkapellen op het zuiden veel schelen in de hitte. HR++ glas maakt jouw dakkapel extra isolerend. Ook rolluiken kunnen een fijne toevoeging zijn, zeker met een dakkapel in de slaapkamer.

Extra optieGemiddelde meerprijs
(inclusief arbeid en btw)
HR++ glas€ 135 per m2
Rolluiken€ 200 - € 1.050
Zonwering€ 145 - € 1.850

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Een vergunningsvrije dakkapel

Check van tevoren bij het Omgevingsloket of je een vergunning nodig hebt voor het laten plaatsen van jouw dakkapel. Wanneer je aan bepaalde eisen voldoet, kun je namelijk een dakkapel vergunningsvrij laten plaatsen. Hierdoor bespaar je op het aanvragen van een vergunning of in het ergste geval een boete.

Kwantumkorting

Deel je het dak met de buren en zijn zij toevallig ook op zoek naar meer ruimte in huis? Ga samen op zoek naar een dakkapellen specialist. Door twee projecten aan te bieden of voor een dakkapel te gaan die breed genoeg is voor beide ruimtes, is de kans groot dat jullie daar een leuke korting voor terugkrijgen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden