Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapellen specialist prijzen

Dakkapellen specialist prijzen

Minimale kosten
€ 650
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 8.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.600 - € 3.700

Door een dakkapel te laten plaatsen, creëer je extra ruimte in huis. Deze ruimte is te gebruiken als bijvoorbeeld slaapkamer of een prachtige werkplek. Je wil natuurlijk dat je dakkapel geplaatst wordt door een dakkapel specialist die kwaliteit levert. In dit artikel lees je meer over de dakkapellen specialist prijzen, maar ook over de verschillende keuzes die van invloed zijn op de prijs.

Wat kost een dakkapellen specialist?

Een dakkapellen specialist schakel je niet alleen in wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen, maar bijvoorbeeld ook bij een dakkapel renovatie of het plaatsen van een dakraam. Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten, zie je hieronder een overzicht met de gemiddelde dakkapellen specialisten prijzen.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Dakraam plaatsen€ 450 - € 600
Dakkapel renovatie€ 650 - € 4.300
Dakkapel plaatsen€ 3.250 - € 8.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakkapellen specialist

Prijsvoorbeelden

Om een beter beeld te krijgen van de dakkapel specialist prijzen, vind je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Kleine dakkapel renovatie

Is jouw dakkapel toe aan aan kleine opknapbeurt, maar is een gehele renovatie niet nodig? Als je alleen de dakbedekking van je dakkapel laat vervangen, kost dit gemiddeld € 700. Laat hierbij van tevoren wel goed controleren of een gehele renovatie niet voordeliger is.

Plaatsen van een kunststof prefab dakkapel

Heb jij nog geen dakkapel, maar zoek je er wel een? Dan kan het zijn dat je uit alle soorten en materialen kiest voor een kunststof prefab dakkapel. Dit project kost je gemiddeld € 4.000, waarna je eindeloos geniet van de extra ruimte en het extra licht dat binnenvalt.

Vervangen van de dakkapel

Heb jij al een prachtige dakkapel, maar is hij in de loop der jaren in verval geraakt en voldoet hij niet meer? Kies er dan voor om je dakkapel te laten vervangen voor een nieuwe. Dit is een investering, maar hierna geniet je weer van alle voordelen van een dakkapel. Een dakkapellen specialist vraagt gemiddeld € 7.000 voor dit project. Deze prijs is inclusief het verwijderen en afvoeren van de oude dakkapel.

Opbouw dakkapellen specialist prijzen

 

Kostenoverzicht Dakkapellenspecialist prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw project?

De totale kosten van je project zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Zie de keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Keuze 1: Soort dakkapel

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen of laat vervangen, is het materiaal en het soort dakkapel van grote invloed op de prijs van je project. Een prefab dakkapel is goedkoper dan een dakkapel die op maat moet worden gemaakt door de dakkapel specialist. Zie hier de prijzen per type dakkapel en materiaal.

 PrefabMaatwerk
Houten dakkapelvanaf € 3.250vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelvanaf € 3.750vanaf € 4.700
Polyester dakkapelvanaf € 4.750-
Keuze 2: Mate van renovatie

Heb je al een dakkapel, maar is je dakkapel toe aan een renovatie? Je hoeft niet te kiezen voor een complete renovatie als dit niet nodig is, je kan ook kiezen uit een gedeeltelijke renovatie. Lees verder voor een overzicht van verschillende renovaties die je een dakkapellen specialist kan laten uitvoeren.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Totale renovatie€ 3.800
Vervangen dakbedekking€ 700
Vervangen boeiboorden€ 900
Vervangen loodslabben € 650
Keuze 3: Een lokaal of landelijk bedrijf

Bijna alle bouwbedrijven rekenen voorrijkosten, ook dakkapel specialisten. Wanneer je een bedrijf inhuurt dat landelijk opereert en van ver moet komen, worden de totale kilometers hoger en moet je hogere voorrijkosten betalen. Een lokaal bedrijf hoeft logischerwijs minder kilometers af te leggen, waardoor de totale voorrijkosten lager zijn.

Keuze 4: Extra opties

Geef je dakkapel iets extra’s met deze opties:

Extra optieGemiddelde meerprijs
(inclusief arbeid en btw)
HR++ glas€ 80 - € 130 per m2
Rolluiken€ 200 - € 1.050
Zonwering€ 145 - € 1.850

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Een vergunningsvrije dakkapel

Check van tevoren bij het Omgevingsloket of je een vergunning nodig hebt voor het laten plaatsen van jouw dakkapel. Wanneer je aan bepaalde eisen voldoet, hoeft dit namelijk niet. Dit bespaart je het geld van het onnodig aanvragen van een vergunning of in het ergste geval een boete.

Kwantumkorting

Zijn je buren toevallig ook op zoek naar meer ruimte in huis? Ga samen op zoek naar een dakkapellen specialist. Door 2 projecten aan te bieden is de kans groot dat jullie daar een leuke korting voor terugkrijgen.

Help mee

Maak de ruimte in huis en in je tuin vrij zodat de dakkapellen specialist alle ruimte heeft om direct aan de slag te gaan. En ben je een beetje handig? Doe de afwerking aan de binnenkant dan zelf.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden