Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Houten dakkapel

Houten dakkapel

Minimale kosten
€ 8.500
Gemiddelde kosten
€ 9.900
Maximale kosten
€ 14.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 9.100 - € 11.800

Wil je je zolder omtoveren tot een ruime slaapkamer of lichte werkplek? Het laten plaatsen van een houten dakkapel creëert niet alleen meer ruimte, het verhoogt ook de waarde van je huis. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is bij het laten plaatsen van een houten dakkapel? In dit artikel lees je meer over de kosten, maar ook over alle keuzes die erbij komen kijken.

Wat kost een houten dakkapel?

De gemiddelde prijs van een houten dakkapel is € 9.900, inclusief plaatsing. Omdat hout makkelijk bewerkbaar is, heb je vele stijlmogelijkheden. Daarnaast is een houten dakkapel makkelijk te repareren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kunststof dakkapel. Bekijk hieronder de gemiddelde houten dakkapel prijzen, zowel voor een prefab of traditionele plaatsing.

PrefabTraditioneel
2,5 meter€ 8.500€ 9.000
3 meter€ 9.300€ 9.800
4 meter€ 9.900€ 10.400
5 meter€ 10.800€ 11.300
6 meter€ 11.800€ 12.300

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

houten dakkapel

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk

Wil je van een dakkapel genieten zonder daar te veel geld aan kwijt te zijn? Kies dan voor een prefab houten dakkapel van 2,5 meter. Hiermee voorzie je één kamer van extra ruimte en licht voor gemiddeld € 8.500.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Graag iets meer ruimte op zolder? Veel mensen kiezen om een dakkapel van 4 meter breed op hun dak te laten plaatsen. Door de extra ramen zorgt dit voor extra lichtinval. Een prefab houten dakkapel kost dan tussen de € 9.900.

Ter plekke in elkaar gezet

Woon je in een ouder huis dat niet helemaal meer kaarsrecht staat? Of is de straat voor jouw huis zo smal dat een hijskraan niet past? Kies dan voor een traditionele dakkapel. Deze wordt in stukken geleverd en zet de vakspecialist ter plekke in elkaar. Voor een dakkapel van 5 meter breed ben je dan gemiddeld € 11.300 kwijt.

Welke keuzes hebben invloed op jouw houten dakkapel kosten?

Als je een dakkapel laat plaatsen, dan wordt de prijs bepaald door meerdere keuzes. We lichten er een aantal toe:

Keuze 1: Prefab of traditionele houten dakkapel

De eerste keuze die gemaakt moet worden, is de manier waarop de dakkapel geplaatst wordt:

  • Prefab houten dakkapel: Dit is de meest populaire keuze onder consumenten, aangezien de kosten voor een prefab dakkapel lager zijn dan die van een traditionele dakkapel. Daarnaast duurt het plaatsen van een prefab model niet langer dan één dag omdat de dakkapel in de fabriek al in elkaar gezet is.
  • Traditionele houten dakkapel: In bepaalde gevallen is een traditionele dakkapel handiger. Als de ontheffing voor de hijskraan te groot is, bijvoorbeeld. Of wanneer in de straat geen plek is voor een hijskraan. Ook bij oudere huizen die niet kaarsrecht staan is deze variant aan te bevelen. Doordat de vakspecialist de dakkapel ter plekke in elkaar zit, kan deze namelijk perfect op jouw dakkapel aangesloten worden. De plaatsing van je dakkapel zal daardoor wel meerdere dagen kosten.

Keuze 2: Plat of schuin dak op de dakkapel

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van een houten dakkapel, is de afwerking van het dak van de dakkapel.

  • Plat dak: De meeste dakkapellen hebben een plat dak en dit is dan ook bij de prijs inbegrepen. Deze optie zorgt voor weinig aanpassingen aan de dakconstructie en wordt vaak afgewerkt met EPDM dakbedekking.
  • Schuin dak: Bij een dakkapel met een schuin dak zorgen de dakpannen voor de afvoer van regenwater. Hierdoor is het vrijwel onderhoudsvrij en heeft het een langere levensduur dan EPDM. Voor een schuin dak wordt wel een meerprijs berekend.

Keuze 3: Afwerking

Het is mogelijk om een houten dakkapel af te werken met kunststof beplating. Kunststof is minder onderhevig aan weersinvloeden en verven is niet nodig. Doordat kunststof onderhoudsarm is, bespaar je op onderhoudskosten. Hout kan daarnaast ook in diverse stijlen afgewerkt worden, bijvoorbeeld met de hulp van panelen.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook extra opties die je kunt overwegen. Deze kun je laten verzorgen door je dakkapellen specialist. Die zorgt ervoor dat de extra’s direct geïnstalleerd worden zodat je daar geen omkijken meer naar hebt.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

Het is mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen zonder vergunning. Je dakkapel moet dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een plat dak. Wil je weten of jouw dakkapel aan de eisen voldoet? Check dit op het Omgevingsloket.

Voor de handige doe-het-zelver

Ben je een handige doe-het-zelver en wil je zelf ook een steentje bijdragen aan het project? Het plaatsen van een dakkapel kun je het beste overlaten aan een vakspecialist, maar in de afwerking kan veel zelf gedaan worden. Denk hierbij aan het plaatsen van de vensterbank en de afwerking van de zijwanden aan de binnenkant.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden