1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Prijs houten dakkapel

Prijs houten dakkapel

Gemiddelde kosten:
3.650
Dit project kost gemiddeld tussen:
2.935 - € 4.305
Minimale kosten:
2.000
Maximale kosten:
5.300

Wil je je zolder omtoveren tot een ruime slaapkamer of lichte werkplek? Het laten plaatsen van een houten dakkapel creëert niet alleen meer ruimte, het verhoogt ook de waarde van je huis. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is bij het laten plaatsen van een houten dakkapel? HomeDeal heeft alle mogelijkheden en kosten op een rij gezet.

Wat kost een houten dakkapel?

Gemiddeld kost een houten dakkapel €3.650, inclusief plaatsing. Omdat hout makkelijk bewerkbaar is, heb je vele stijlmogelijkheden: speciale vormen en kleuren. Daarnaast is een houten dakkapel makkelijk te repareren in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kunststof dakkapel. Zie onderstaande wat de kosten zijn voor een prefab of traditionele houten dakkapel van een standaard formaat (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed):

 PrefabTraditioneel
Zo goedkoop mogelijk€ 2.500 - € 2.800€ 3.200 - € 3.600
Goede prijs/kwaliteitsverhouding€ 2.800 - € 3.300€ 3.800 - € 4.200
Luxe afwerking€ 3.300 - € 3.700€ 4.800 - € 5.300
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

houten dakkapel

Zo goedkoop mogelijk: Wil je van een dakkapel genieten zonder daar te veel geld aan kwijt te zijn? Kies dan voor een prefab houten dakkapel. Ook de traditionele houten dakkapel kan relatief laag in prijs zijn als deze wordt geplaatst zonder verdere afwerking. De kosten voor het laten plaatsen van een prefab houten dakkapel zonder afwerking kost € 2.500 à € 2.800.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding: Het is ook mogelijk om je dakkapel verder te laten afwerken. Je dakkapelspecialist kan bijvoorbeeld de isolatie, knieschotten en zijwanden voor je plaatsen. Hierdoor ben je zeker van een goed resultaat en hoef je zelf geen werk meer te verrichten. Een prefab houten dakkapel kost dan tussen de € 2.800 en € 3.200. Maatwerk kost € 3.800 à € 4.200.

Luxe afwerking: Wil je dat al je zorgen uit handen worden genomen en je verder geen omkijken hebt naar je nieuwe houten dakkapel? Een specialist zal je dakkapel op maat maken en afwerken met verschillende opties naar keuze. Denk hierbij aan een rolluik of insectenhor. De totale kosten zullen voor een traditionele variant € 4.800 tot € 5.300 bedragen.

Hoe ziet de prijsopbouw van een houten dakkapel eruit?

Prijs houten dakkapel

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw houten dakkapel?

Als je een dakkapel laat plaatsen, dan wordt de prijs bepaald door vier keuzes.

Keuze 1: Prefab of traditionele houten dakkapel

De eerste keuze die gemaakt moet worden, is de manier waarop de dakkapel geplaatst wordt:

Prefab houten dakkapel: Dit is de meest populaire keuze onder consumenten, aangezien de kosten voor een prefab dakkapel lager zijn dan die van een traditionele dakkapel. Daarnaast duurt het plaatsen van een prefab model niet langer dan één dag omdat alle onderdelen al gemonteerd zijn. Het laten plaatsen van een prefab variant levert een besparing op van rond de € 900.

Traditionele houten dakkapel: Als je kiest voor een traditionele houten dakkapel, dan kies je voor maatwerk. Het is dan mogelijk om je dakkapel naar je eigen wensen aan te passen, omdat de dakkapel ter plekke op het dak wordt gebouwd. De plaatsing van je dakkapel zal daardoor echter wel meerdere dagen kosten.

Keuze 2: Plat of schuin dak op de dakkapel

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van een houten dakkapel, is de afwerking van het dak van de dakkapel.

Plat dak: De meeste dakkapellen hebben een plat dak en dit is dan ook bij de prijs inbegrepen. Deze optie zorgt voor weinig aanpassingen aan de dakconstructie en wordt vaak afgewerkt met EPDM dakbedekking.

Schuin dak: Bij een dakkapel met een schuin dak zorgen de dakpannen voor de afvoer van regenwater. Hierdoor is het vrijwel onderhoudsvrij en heeft het een langere levensduur dan EPDM. Voor een schuin dak wordt een meerprijs van rond de € 300 in rekening gebracht.

Keuze 3: Afwerking

Het is mogelijk om een houten dakkapel af te werken met kunststof beplating. Kunststof is minder onderhevig aan weersinvloeden en verven is niet nodig. Qua uitstraling kan een kunststof dakkapel niet tippen aan een houten variant. Maar doordat kunststof onderhoudsarm is, kan er wel bespaard worden op onderhoudskosten. Een kunststof afwerking heeft een meerprijs van gemiddeld € 400.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen. Deze kun je het beste laten verzorgen door je dakkapellenspecialist, aangezien hij in veel gevallen een korting kan regelen:

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind de beste deal

Offertes aanvragenBenieuwd naar wat dakkapel specialisten voor jou kunnen betekenen? Via HomeDeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jouw in de buurt. Kijk bij het vergelijken van de offertes naar de volgende punten:

  • Aangeboden garantietermijn (gemiddeld 10 tot 15 jaar)
  • Tijdsplanning
  • Voorrijkosten en eventuele kosten voor afvoeren van materiaal
  • Extra’s die je geboden worden (bijvoorbeeld: insectenhor)
  • Eventueel aansluiting bij een branchevereniging (VKG en/of VMRG)

Op HomeDeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige dakkapel specialisten bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier kost 2 minuten van je tijd, en binnen 48 uur ontvang je de waardevolle prijsinformatie voor een houten dakkapel. Ga jij ook voor de beste deal?

HomeDeal bespaartips

Vergunningsvrije dakkapel

In sommige gevallen is het mogelijk om je houten dakkapel te laten plaatsen zonder vergunning. Je dakkapel moet dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een plat dak. Wil je weten aan welke voorwaarden je dakkapel moet voldoen? Check dit op: www.omgevingsloket.nl. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan levert dit je al gauw een besparing op van € 200 tot € 600.

Kwantumkorting

Zijn je buren ook van plan om een houten dakkapel te laten plaatsen? Het is slim om er dan een gezamelijk project van te maken. Het is voor een dakkapellenspecialist namelijk lucratief om meerdere dakkapellen op één locatie te plaatsen. Hierdoor bespaart hij bijvoorbeeld op vervoers- en kraankosten en kun jij een kwantumkorting afdingen.

Voor de handige doe-het-zelver

Ben je een handige doe-het-zelver en wil je zelf ook een steentje bijdragen aan de klus? Het plaatsen van een dakkapel kun je het beste overlaten aan een specialist, maar in de afwerking kan veel zelf gedaan worden. Denk hierbij aan het plaatsen van de vensterbank en de afwerking van de zijwanden aan de binnenkant. Neem je dit werk uit handen van de specialist, dan bespaar je tot wel € 400.