Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Kosten Dakkapel Plaatsen

Kosten Dakkapel Plaatsen

Minimale kosten
€ 7.000
Gemiddelde kosten
€ 7.872
Maximale kosten
€ 8.750
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 8.000 - € 10.000

Een dakkapel plaatsen en de kosten die hierbij horen zijn twee onderwerpen die veel huiseigenaren bezig houden. Dit is niet vreemd omdat een dakkapel zorgt voor extra leefruimte en snel is gerealiseerd. De kosten van een dakkapel plaatsen zijn echter niet verwaarloosbaar.

Inhoudsopgave.

Dakkapel plaatsen kosten

De kosten van een dakkapel plaatsen kunnen sterk variëren. Dit komt door het grote aantal variabelen dat invloed heeft op de kosten van een dakkapel plaatsen. Denk hierbij aan de omvang van de dakkapel, de gebruikte materialen, kosten van een vakspecialist en de kosten van extra opties zoals rolluiken.

Onderstaande tabel bevat een indicatie van de kosten van een dakkapel plaatsen:

WatMetersVanafInfo
Dakkapel 2,50 meter€ 7.000inclusief montage
Dakkapel 3,00 meter€ 7.750inclusief montage
Dakkapel 4,00 meter€ 8.750inclusief montage
 • Kosten vakspecialist v.a € 50,- per uur (excl btw)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De opbouw van kosten van een dakkapel plaatsen

In voorgaande paragraaf is een indicatie gegeven van het plaatsen van een dakkapel en de kosten hiervan. Het is goed om je te beseffen dat de genoemde bedragen slechts een indicatie zijn. Een dakkapel plaatsen en de kosten hiervan zijn namelijk moeilijk weer te geven in een tabel vanwege het grote aantal variabelen dat invloed heeft op de uiteindelijke kosten:

 • Materiaal Dakkapellen: kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Meestal wordt gekozen voor hout of kunststof, maar in theorie is ook een dakkapel van aluminium mogelijk. Aan elk materiaal hangt een verschillend prijskaartje, waarbij kunststof vaak duurder is dan hout.
 • Breedte: Hoe groter de dakkapel, hoe meer het plaatsen van de dakkapel zal kosten. Hierbij is het van belang om te beseffen dat de prijsopbouw niet lineair is. Dit betekent dat de kosten niet met regelmaat oplopen en dat een dakkapel van vier meter niet twee keer zo duur is dan een dakkapel van twee meter. Dit komt door de vaste kosten van een dakkapel plaatsen: denk hierbij niet alleen aan de materiaalkosten voor de zijkanten van de dakkapel, maar ook aan de kosten om een steiger of kraan te huren.
 • Maatwerk: Wil je een dakkapel laten plaatsen dan kan je kiezen voor prefab of maatwerk. Bij prefab krijg je een dakkapel met standaardafmetingen waarbij je nagenoeg geen keuzes kunt maken omtrent opties. Voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om de dakkapel te plaatsen en de kosten lager zullen zijn.
 • Opties: Ga je een dakkapel laten plaatsen dan zal je een keuze moeten maken uit een groot aantal opties. Denk hierbij aan het soort raam, rolluiken, ventilatieroosters et cetera. Iedere afzonderlijke optie beïnvloed hoe moeilijk het is om de dakkapel te plaatsen en de kosten van het totale pakket.
 • Kosten vakspecialist: Ook de kosten van de vakspecialist hebben invloed op de totale kosten van een dakkapel plaatsen. De kosten van een vakspecialist bedragen vaak minimaal € 50 per uur. Hoe lang de klus duurt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo duurt de installatie van een maatwerk dakkapel langer dan de installatie van een prefab dakkapel.
 • Overige: Tot slot is de moeilijkheidsgraad van een dakkapel plaatsen en de kosten hiervan afhankelijk van jouw dak. Specifiek de dakschuinte heeft invloed op de kosten van een dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel en de kosten hiervan zijn dus afhankelijk van bovenstaande punten. Wil jij voor het plaatsen van een dakkapel de kosten beter in kaart hebben dan is het goed om een vuistregel omtrent de kosten van een dakkapel te kennen. Deze vuistregel stelt dat 50% van de kosten van een dakkapel voor materiaal zijn, 35% voor arbeid en 15% voor overige.

Besparen op de kosten

Bij plaatsen van een dakkapel kan je kosten besparen. Deze kostenbesparingen kunnen oplopen tot tientallen procenten van de totale prijs. Wil jij ook besparen op de kosten van je nieuwe dakkapel, dan kan je dit op de volgende manieren doen:

 • Koop samen met je buren: Veel kosten voor het plaatsen van een dakkapel worden aangemerkt als vaste kosten. Deze kan je delen met je buren op het moment dat je tegelijkertijd een dakkapel aanschaft. Denk hierbij aan voorrijkosten en de kosten van een steiger. Laat je samen met je buren een grote dakkapel plaatsen, dan kan je besparen op de materiaalkosten omdat je in zijn totaliteit slechts twee in plaats van vier zijwanden nodig hebt.
 • Vergelijk: In de bouw geldt altijd dat vergelijken loont. De kosten van vakspecialisten en de kosten van materialen zijn sterk afhankelijk van de aanbieder. Het is dus altijd een goed idee om voor installatie meerdere offertes op te vragen.
 • Kies voor prefab: Prefab is altijd goedkoper dan maatwerk. Dit terwijl je in het dagelijks gebruik niet zult merken dat een dakkapel prefab of maatwerk is. Is prefab op jouw dak mogelijk, dan is dit een goede manier om te besparen op de kosten van de dakkapel.
dakkapel voorzijde gemaakt met man

Het vergelijken van aanbieders

Heb je eenmaal besloten om bijvoorbeeld een “dakkapel van 5 meter” te laten plaatsen dan doe je er dus goed aan om verschillende offertes van verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen naar de totaalprijs kijkt. Op een offerte staat namelijk, als het goed is, precies wat inbegrepen is. Zaken waarop je kunt letten of deze in de prijs zijn inbegrepen zijn:

 • 1: De kozijnen;
 • 2: Beglazing, inclusief het type (bijvoorbeeld HR++ glas of triple glas);
 • 3: Loodslabben;
 • 4: Vensterbank;
 • 5: Dakbedekking;
 • 6: Screens, zonwering of rolluiken;
 • 7: Verlichting;
 • 8: Insectenhor;

Ook zaken als garantie, referenties en mogelijke plaatsingsdatum zijn onderwerpen waar je op kunt letten bij het gunnen van een offerte aan een vakspecialist.

Het plaatsen van een dakkapel is een waardevolle investering die niet alleen extra leefruimte biedt, maar ook de waarde van je huis kan verhogen. De kosten variëren op basis van verschillende factoren zoals materiaal, breedte en maatwerk. Door goed onderzoek te doen en offertes te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op deze kosten.

Wil je een duidelijk overzicht van wat een dakkapel je zou kosten? Vraag dan onze vrijblijvende offerte voor uw toekomstige dakkapel aan!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoeveel wordt je huis meer waard met dakkapel?

Een dakkapel laten plaatsen kost vanzelfsprekend geld. Het kan een behoorlijke investering zijn. Je hebt van deze investering niet alleen profijt doordat je meer leefruimte hebt. Kan je de extra ruimte gebruiken als studeer-, slaap-of werkkamer dan wordt je huis ook nog eens meer waard. De geschatte waardevermeerdering van je huis bedraagt minimaal zo’n 60% van de verbouwingskosten.

Is een dakkapel energiebesparend?

Een kunststof dakkapel laten plaatsen is vaak goed voor het energielabel van je woning. Laat je gelijktijdig met de plaatsing van de dakkapel ook de rest van je dak isoleren, dan kan je mogelijk zelfs in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).