Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Geniet jij straks van meer ruimte en licht in je slaap- of zolderkamer? Door het laten plaatsen van een dakkapel vergroot je niet alleen je woonplezier, maar verhoog je ook de waarde van je huis. Benieuwd naar de kosten en waar je op moet letten bij het laten plaatsen van een dakkapel? Lees dan snel verder.

Wat kost een dakkapel plaatsen?

De kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen, zoals de afmeting, het materiaal en of je kiest voor prefab of maatwerk. Breng je wensen in kaart zodat je beter een inschatting van de kosten kan maken. In onderstaand overzicht vind je de prijzen voor een dakkapel plaatsen van standaard formaat (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed).

 Prefab (kant-en-klaar)Traditioneel (maatwerk)
Houten dakkapelVanaf € 3.250Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.750n.v.t.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Een prefab dakkapel plaatsen of kiezen voor maatwerk?

De meeste mensen ervoor om een prefab dakkapel te plaatsen. Prefab houdt in dat je dakkapel kant-en-klaar de fabriek verlaat en in één keer op je dak geplaatst wordt. Omdat een prefab dakkapel binnen 1 dag geplaatst wordt, bespaar je op de kosten van je dakkapel plaatsen.
Een nadeel van prefab is dat er met standaard afmetingen en ontwerpen gewerkt wordt. Wil jij je dakkapel zelf vormgeven, gaan voor een unieke uitstraling of afmeting? Dan kies je voor maatwerk. Maatwerk biedt ook uitkomst in gevallen waarbij een prefab dakkapel plaatsen niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij een te steile hellingshoek van het dak. Aan een dakkapel op maat plaatsen zijn hogere kosten verbonden dan bij een prefab dakkapel. Dit komt onder andere doordat het plaatsen van een dakkapel op maat meer tijd in beslag neemt.

Voor welk materiaal ga je?

Laat je een dakkapel plaatsen, dan heb je de keuze uit de volgende materialen: kunststof, polyester of hout. In onderstaand overzicht vind je de voor- en nadelen per materiaal.

MateriaalVoordelenNadelen
Kunststofbetaalbaar, weinig onderhouduitstraling
Polyesterduurzaam, isolerende werkingprijs
Houtauthentieke uitstraling, goed te reparerenjaarlijks onderhoud

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen tips

Bij het laten plaatsen van een dakkapel is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, zodat je jarenlang plezier hebt van je dakkapel. Om je te helpen hebben vind je hieronder 3 tips.

1. Laat je goed informeren

Er komen veel keuzes op je pad bij het bepalen van je ideale dakkapel, denk naast bovenstaande ook aan het soort dakbedekking, mate van isolatie, soort glas, etc. Laat je daarom adviseren door een ervaren vakspecialist. Laat daarbij een tekening maken van het eindresultaat en kijk hierbij ook naar de omgeving, zoals de dakkapel van je buren. Als je goed geïnformeerd bent, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

2. Check keurmerken

Uiteraard wil je zoveel mogelijk zekerheid dat je een goede dakkapel laat plaatsen. Er zijn meerdere keurmerken die je zekerheid bieden van kwaliteit en/of service bij je dakkapel plaatsen.

  • KOMO: KOMO staat voor kwaliteit van producten en is een belangrijk kwaliteitsmerk in de Nederlandse bouw. Draagt jouw dakkapel het KOMO keurmerk dan weet je dat het materiaal van jouw dakkapel uitvoerig getest is.
  • BouwGarant: BouwGarant is het grootste keurmerk in de Nederlandse bouw. Is jouw dakkapel specialist aangesloten bij Bouwgarant, dan worden zij regelmatig getoetst en moeten aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service voldoen.
  • VKG: Kies je voor een kunststof dakkapel? Dan let je op het VKG keurmerk. Leveranciers die zijn aangesloten bij VKG werken met strikte verkoop- en leveringsvoorwaarden waardoor een VKG bedrijf tot wel 10 jaar garantie geeft op het plaatsen van je dakkapel.
  • FSC en Keurhout: Kies je voor een houten dakkapel? Deze keurmerken geven aan dat het gebruikte hout in je dakkapel legaal, maatschappelijk verantwoord en duurzaam geproduceerd is.
  • VMRG: Bij het gebruik van metaal en aluminium bij het plaatsen van een dakkapel let je op het VMRG keurmerk. Aangesloten bedrijven verzekeren je kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid op het gebied van metalen gevelbouw.
3. Maak duidelijke afspraken en leg deze vast

Wanneer je hebt besloten wat voor dakkapel je wilt laten plaatsen en door welke vakspecialist, dan zet je alle gemaakte afspraken op papier om eventuele vervelende situaties achteraf te voorkomen. Denk hierbij aan letterlijk alle kosten (ook btw en voorrijkosten), een aanbetaling, de producten en diensten die je afneemt maar ook aan de service achteraf bijvoorbeeld garantie. Dit kan per e-mail, schriftelijk of via een verbouwovereenkomst. Als je dakkapel geplaatst i,s loop je alles goed na en controleer je of het project volgens de afspraken gedaan is.

Wat levert een dakkapel plaatsen op?

Een dakkapel plaatsen vergoot je woongenot en zorgt ervoor dat die donkere of onhandige ruimte in huis wordt omgetoverd tot een prachtige slaap-, bad- of hobbykamer. De fijnste voordelen zijn:

  • Extra licht: Een dakkapel zorgt ervoor dat er meer licht je kamer binnenvalt. Licht doet de mens goed, maakt je productiever, warmt je kamer bij een lekker zonnetje op een natuurlijke manier op en meer licht laat je ruimte optisch groter lijken.
  • Extra ruimte: Naast extra licht biedt een dakkapel extra ruimte waardoor je de ruimte optimaal benut. Er is vaak maar 1 opstelling mogelijk, 1 plek voor je kast. Met een dakkapel krijg je meer vrijheid zonder gebogen te staan onder je schuine dak.
  • Waardestijging van je woning: Het plaatsen van een dakkapel zorgt ervoor dat je woning stijgt in waarde wat interessant is bij een eventuele verkoop van je huis.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden