Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel van 5 Meter

Dakkapel van 5 Meter

Minimale kosten
€ 9.250
Gemiddelde kosten
€ 11.000
Maximale kosten
€ 13.750
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 9.800 - € 12.300

Een dakkapel van 5 meter maakt zelfs het saaiste huis nog bijzonder. Met een dakkapel van 5 meter wordt je huis niet alleen mooier en groter, ook de lichtinval neemt significant toe. Het is dan ook niet vreemd dat op veel huizen met een schuin dak op een gegeven moment een dakkapel geplaatst wordt.

Inhoudsopgave.

Dakkapel kosten 5 meter

Aan een dakkapel van 5 meter hangt vanzelfsprekend een prijskaartje. Niet alleen de gebruikte materialen maar ook het type ramen bepalen de kosten van een dakkapel van 5 meter. In onderstaande tabel is een indicatie opgenomen van de kosten van een dakkapel van 5 meter inclusief montage:

MateriaalInformatieGemiddeld
Dakkapel 5 meterkunststof3 vaste ramen & 2 draaikiepramenvanaf € 9.750
Dakkapel 5 metermet houtlook3 vaste ramen & 2 draaikiepramenvanaf € 10.500
Dakkapel 5 meterkunststof4 vaste ramen & 2 draaikiepramenvanaf € 10.250
Dakkapel 5 metermet houtlook4 vaste ramen & 2 draaikiepramenvanaf € 11.000
 • Uurtarief vakman (montagekosten) Gemiddeld vanaf € 50,- (exclusief btw)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Toelichting prijsindicatie (inclusief montage)

Een nadere toelichting op de kosten van een dakkapel van 5 meter is wel nodig. De kosten van een dakkapel van 5 meter zijn namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Hierbij moet je in ieder geval denken aan:

 • Materiaal: het is mogelijk om een dakkapel van verschillende materialen te maken. Aluminium, hout en met name kunststof zijn veelgebruikte grondstoffen. De dakbedekking is daarbij vaak van EPDM of bitumen en voor de beglazing wordt steeds vaker gekozen voor HR++ glas of triple glas. Aan ieder materiaal hangt een ander prijskaartje, waardoor bij een dakkapel de kosten bij 5 meter breedte mede afhankelijk zijn van de gemaakte materiaalkeuzes.
 • Prefab of maatwerk: Dakkapellen zijn er in velerlei soorten en maten. Toch lijken onderaan de streep alle dakkapellen op elkaar. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer dakkapellen prefab zijn. Bij prefab worden alle onderdelen gemaakt en geassembleerd in een fabriek. Hierdoor zijn bij prefab de kosten van een dakkapel van 5 meter vaak lager dan bij maatwerk.
 • Mate van afwerking: Een dakkapel en de kosten bij 5 meter breedte is ook afhankelijk van de mate van afwerking. Vrijwel wordt voor de montage van een dakkapel een vakspecialist ingehuurd, omdat installatie van een dakkapel gespecialiseerd werk is. Je kan wel zelf bepalen in hoeverre je de dakkapel, met name aan de binnenkant, afgewerkt wilt hebben. Het aftimmeren, kitten en plaatsen van belichting in de dakkapel kan je mogelijk zelf doen.
 • Kosten vakspecialist: De kosten van een dakkapel van 5 meter inclusief montage hangen natuurlijk niet alleen af van de hoeveelheid werk die een vakspecialist moet verrichten. Ook het uurtarief dat de vakspecialist in rekening brengt maakt deel uit van de totale kosten.

Wat is een dakkapel in het kort?

Nu je een indicatie hebt van de kosten van een dakkapel van 5 meter inclusief montage is het tijd om terug te gaan naar de basis: wat is een dakkapel precies? Een dakkapel is in feite een uitbouw op een schuin dak. Op een gedeelte van het schuine dak wordt het dak opgehoogd en horizontaal gemaakt. Hierdoor ontstaat extra leefruimte in de woning.

Een dakkapel bestaat uit een plat dak, een verticaal raamkozijn en twee zijkanten in de vorm van een driehoek (dit zijn de ‘wangen’ van de dakkapel). Een dakkapel wordt per definitie op een schuin dak geplaatst en zie je daarom bij de meeste woningen terug op de bovenste verdieping.

dakkapel zijkant 5 meter

Voordelen van een dakkapel van 5 meter

De populariteit van de dakkapel wordt veroorzaakt door het grote aantal voordelen. Hier staan alle voordelen voor jou nog een keer op een rij:

 • Je eigen woning wordt groter: Een dakkapel zorgt voor een grotere woonruimte in je eigen huis. Wordt je woning eigenlijk te klein dan kan je deze eenvoudig vergroten door het laten plaatsen van een dakkapel.
 • Zolder efficiënter benutten: Op het moment dat een zolder een schuin dak heeft dan wordt deze vaak niet efficiënt benut. Het is een opslag of de was hangt er te drogen. Meubels kunnen niet of nauwelijks tegen muren geplaatst worden.
 • Effect op meerdere kamers: Met een breedte van 5 meter kan een dakkapel meerdere kamers tegelijk vergroten. Dit wordt gerealiseerd door het plaatsen van tussenschotten aan de binnenkant van de dakkapel, welke aansluiten op de binnenmuren.
 • Prijsopbouw van de dakkapel: Een dakkapel kost minder per strekkende meter op het moment dat je kiest voor een bredere dakkapel. Een dakkapel met een breedte van ongeveer 4 meter kost bijvoorbeeld gemiddeld zo’n € 2.200 per strekkende meter, daar waar een dakkapel met een breedte van 5 meter zo’n € 1.950 kost.
 • Mogelijk lagere hypotheeklasten: Een dakkapel voegt waarde toe aan je woning. Dit zal ook zijn invloed hebben op de WOZ-waarde van je woning. Dit heeft nadelen: je zal hogere gemeentelijke belastingen moeten betalen en ook de te betalen inkomstenbelasting neemt toe.
 • Snelle montage: Een dakkapel kan binnen drie dagen gemonteerd worden. Zo zit je dus slechts geringe tijd in de troep van een verbouwing.

Benieuwd naar wat een dakkapel specifiek voor jouw situatie zou kosten? Bekijk onze prijsgids of vraag een dakkapel offerte aan!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste een dakkapel kopen?

De kosten van een dakkapel van 5 meter vergen een flinke investering. Je wilt dan ook een goede beslissing nemen en een dakkapel kopen die vakkundig wordt geïnstalleerd. Bij het kopen van een is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan: vraag meerdere offertes op, lees recensies of vraag om referenties.

Wordt je huis meer waard door een dakkapel?

Een dakkapel zorgt dat je woning aanzienlijk meer waard wordt. Dit komt door de extra leefruimte waar de dakkapel voor zorgt. Hoeveel waarde een dakkapel aan je woning toevoegt is afhankelijk van de precieze situatie, maar een waardestijging van je woning ter hoogte van 50% van de verbouwingskosten is eerder regel dan uitzondering.