1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Dakkapel afwerken

Dakkapel afwerken

Om te zorgen dat je dakkapel jarenlang in goede staat meegaat en je optimaal gaat genieten van de voordelen van een dakkapel kies je voor een goede afwerking. Wat je mogelijkheden zijn? Je vindt ze in dit artikel.

Dakkapel afwerken: de kosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het nog luxer maken van je dakkapel. In onderstaand overzicht zie je al je mogelijkheden voor het afwerken van je dakkapel, inclusief de kosten.

AfwerkingGemiddelde prijs, inclusief montage en btw
Ventilatierooster€ 60 - € 80 (per stuk)
Insectenhor€ 75 - € 100 (per stuk)
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 (per stuk)
Afwerking binnenkantVanaf € 250
Knieschotten€ 20 - € 40 (per uur, exclusief materiaal)
Plaatsen van een vensterbank€ 50 (3 meter, inclusief materiaal)
Inbouwspots laten plaatsen€ 140 - € 260 (3 spots)
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie#colspan#

Wil je prijsinformatie over het laten plaatsen van een dakkapel? Bekijk dan de prijsgids: Dakkapel prijzen.

Soorten afwerkingen

De binnenkant van je dakkapel werk je af met gipsplaten, plinten en/of afwerklatten. Ga je een stapje verder dan kies je voor een nette opbergruimte onder je dakkapel of voor het laten plaatsen van een vensterbank. Om je dakkapel aan te laten sluiten bij de rest van je interieur laat je de dakkapel schilderen in de door jouw gewenste kleur, dit voor zowel de binnen- als de buitenkant. Verdere mogelijkheden voor het afwerken van de buitenkant zijn het laten plaatsen van rolluiken/screens. Naast dat deze zorgen voor uitstekende verduisternis voor een goede nachtrust, houden ze ook de warmte binnen en dragen bij aan inbraakpreventie. Een belangrijke afwerking is het laten plaatsen van een ventilatierooster. Een ventilatierooster zorgt voor frisse lucht in de kamer wat goed is voor de gezondheid en heeft een vochtbestrijdende werking.

Je dakkapel zelf of laten afwerken?

Tegenwoordig worden er op internet tal van extra opties en afwerkingen voor je dakkapel aangeboden tegen verleidelijk lage prijzen. Ga je voor de goedkoopste oplossing dan bestel je online en werk je je dakkapel zelf af. Verlies bij het afwerken van je dakkapel echter niet de kwaliteit uit het oog. Een dakkapel laat je niet elke dag plaatsen en een kwalitatieve afwerking van je dakkapel zorgt voor jarenlang plezier.
Moeite met het kiezen van de juiste afwerking van je dakkapel? Win dan informatie in bij een dakkapel specialist. In de meeste gevallen heeft deze een showroom waarin je de opties kan bekijken en testen.

Dakkapel afwerken

Dakkapel afwerken tips

Het is zonde om geld te besteden aan een slechte afwerking van je dakkapel. Aan de hand van deze tips weet je zeker dat je voor kwaliteit gaat.
1. Kies voor een betrouwbaar merk
Door te kiezen voor een goed en betrouwbaar merk mag je ervan uitgaan dat de kwaliteit van een hoog niveau is. Hieronder enkele voorbeelden van betrouwbare merken voor veel gekozen vormen van afwerken:

  • Ventilatieroosters: Duco en Aralco
  • Rolluiken: Roma, Verano, Winsol, Smits, Heroal
  • Insectenhorren: Neher, Luxaflex, Unilux, Hamstra, Velux, KeJe, Cedeko en Rainbow.

2. Let op keurmerken
Door te letten op keurmerken heb je meer zekerheid dat je specialist te vertrouwen is en het materiaal voor de afwerking van je dakkapel van hoge kwaliteit is. Keurmerken worden pas gegeven als specialisten en materialen aan strenge eisen voldoen.

  • SKG: Het materiaal is van goede kwaliteit.
  • CE-markering: Het materiaal voldoet aan Europese eisen op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid.
  • Politiekeurmerk Veilig wonen: Het materiaal is getest op inbraakpreventie.
  • BouwGarant: Bouwgarant is het grootste keurmerk in de Nederlandse bouw. Bedrijven die zijn aangesloten worden regelmatig getoetst en moeten aan alle eisen voldoen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

3. Laat je dakkapel afwerken door de specialist
Laat je dakkapel afwerken door dezelfde specialist die de dakkapel voor je plaatst. Op deze manier neem je de afwerkingen mee in de onderhandelingen waardoor je voor een voordeligere prijs van een luxere dakkapel geniet.

De voordelen van je dakkapel afwerken

Naast dat een afgewerkte dakkapel een toevoeging is aan de uitstraling van je woning, brengen de verschillende opties nog meer voordelen met zich mee:

Soort afwerking
Voordeel
VentilatieroosterVochtwering, ventilatie, goed voor de gezondheid
InsectenhorWeren van insecten, geen slapeloze nachten
Rolluik/screenVerduistering, isolatie, geluidswering en inbraakbeveiliging
Afwerking binnenkantUitstraling en langere levensduur
Opbergruimte creërenSpullen die je niet gebruikt uit het zicht op bergen, bijvoorbeeld speelgoed of administratie
SchilderenLangere levensduur van je dakkapel

Ontvang eenvoudig de kosten van een dakkapel

Offertes aanvragenWanneer je een dakkapel laat plaatsen wil je dit natuurlijk voor de beste prijs-kwaliteitverhouding laten doen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van dakkapel specialisten in jouw omgeving. Binnen 48 uur ontvang je de prijzen in huis, start je met het vergelijken van de offertes en kan je door concurrentie tot wel 40% besparen op de kosten van je dakkapel. Zo vind je eenvoudig de beste deal.