1 miljoen projecten verricht

De beste dakkapel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Dakkapel > Polyester dakkapel prijzen

Polyester dakkapel prijzen

Gemiddelde kosten:
4.700
Dit project kost gemiddeld tussen:
3.855 - € 5.545
Minimale kosten:
3.500
Maximale kosten:
5.900

Een polyester dakkapel kan je stoffige zolder of donkere rommelkamer omtoveren tot een bewoonbare ruimte. Met een dakkapel creëer je niet alleen een nieuwe werkplek of slaapkamer, het verhoogt ook de waarde van je huis. Het laten plaatsen van een polyester dakkapel betaalt zich daarom altijd terug! HomeDeal heeft alle mogelijkheden en bijbehorende kosten voor je op een rij gezet.

Wat kost een polyester dakkapel?

Kies je voor een polyester dakkapel, dan kost dit je gemiddeld € 4.700. Is een dakkapel van polyester niet hetzelfde als een kunststof dakkapel? Nee, een kunststof dakkapel heeft namelijk een houten basisconstructie, waar een polyester dakkapel opgevuld is met isolatieschuim. Hierdoor heeft een polyester dakkapel de hoogste isolatiewaarde. Een dakkapel van polyester is geheel naadloos en daarom alleen verkrijgbaar als prefab variant. Zie onderstaand alle kosten voor een polyester dakkapel van een standaard formaat (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed):

 Totale kosten:
Zo goedkoop mogelijk€ 4.000 - € 4.500
Goede prijs/kwaliteit-verhouding€ 4.500 - € 4.900
Luxe afwerking€ 5.000 - € 5.900
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

kunststof dakkapel klein

Zo goedkoop mogelijk: Staat duurzaamheid hoog bij je in het vaandel? Dan is een polyester dakkapel de beste keuze. Om vervolgens zo goedkoop mogelijk uit te zijn kun je het beste de HomeDeal bespaartips doornemen en bijvoorbeeld zelf de afwerking op je nemen. De aankoop van je dakkapel komt dan uit op ongeveer € 4.000 à € 4.500.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding: Ben je niet zo’n doe-het-zelver en laat je ook de afwerking van een polyester dakkapel toch gewoon liever aan een specialist over? Het laten plaatsen van isolatie, knieschot en zijwanden kost rond de € 400. De totale kosten voor het project komen dan op gemiddeld € 4.500 tot € 4.900 neer.

Luxe afwerking: Wil je naast de dakkapel afwerking ook een aantal extra opties laten plaatsen? Denk hierbij aan een rolluik, ventilatieroosters of een insectenhor. De dakkapellenspecialist voert alle werkzaamheden voor je uit; van de standaard plaatsing tot een luxe afwerking van de binnenkant. De prijs ligt dan rond de € 5.000 en € 5.900.

Hoe ziet de prijsopbouw van een polyester dakkapel eruit?

De dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Prijs polyester dakkapel

Zoals je ziet, bestaat het grootste gedeelte van de prijs uit de dakkapel zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van de onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw polyester dakkapel?

De plaatsing van je dakkapel van polyester wordt beïnvloed door de volgende drie keuzes:

Keuze 1: Plat of schuin dak op je dakkapel

De eerste keuze die gemaakt dient te worden is de afwerking van het dak van de dakkapel:

Plat dak: Dit is de meest gekozen variant in Nederland en de kosten hiervoor zijn ook vaak bij de prijs inbegrepen. Er zijn namelijk geen extra aanpassingen nodig bij het plaatsen van een polyester dakkapel met een plat dak. In de meeste gevallen wordt een plat dak afgewerkt met EPDM.

Schuin dak: Waar het bij een dakkapel met plat dak moeilijk kan zijn om water af te voeren, is dit bij een schuin dak niet het geval. Regenwater kan via de dakpannen op je dakkapel afgevoerd worden. De meerprijs voor een schuin dak ligt rond de € 300. Je krijgt hiervoor echter wel een polyester dakkapel terug die minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat.

Keuze 2: Houtnerf

Ben je gecharmeerd van de unieke uitstraling die hout heeft? Het is mogelijk om je polyester dakkapel een houtlook te geven. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Dit betekent dat je kan genieten van de uiterlijke kenmerken van hout en je de voordelen van kunststof behoudt. Schilderen is niet nodig want deze gevelbekleding is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De meerprijs voor het laten plaatsen van gevelbekleding met houtnerf-look is € 400 voor een dakkapel van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed.

Keuze 3: Extra opties

Naast de belangrijkste keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen. Deze kun je het beste laten verzorgen door je dakkapellenspecialist, aangezien hij in veel gevallen een korting kan regelen. Je kunt extra opties laten meenemen op je dakkapel offerte en daarna een keuze maken of je ze wel of niet wilt.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind de beste deal

Offertes aanvragenBenieuwd naar wat dakkapel specialisten voor jou kunnen betekenen? Via HomeDeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk verschillende bedrijven en bespaar tot wel 40% op de kosten voor je polyester dakkapel. Kijk bij het ontvangen van je offertes goed naar het aantal jaar garantie dat je krijgt. Normaliter krijg je 10 à 15 jaar garantie op je nieuwe polyester dakkapel. Vraag dus nu offertes aan die aansluiten op je specifieke wensen en wees altijd verzekerd van de beste deal!

Vergunningsvrije dakkapel

Wil je € 200 tot € 600 besparen op de kosten voor het laten plaatsen van je polyester dakkapel? Het is mogelijk om je dakkapel vergunningsvrij te plaatsen. Door aan een aantal voorwaarden te voldoen hoef je namelijk geen omgevingsvergunning bij de gemeente aan te vragen, wat je tijd en geld scheelt. Je polyester dakkapel moet dan wel een plat dak hebben en aan de achterkant van je huis geplaatst worden. Wil je weten aan welke voorwaarden nog meer voldaan moet worden? Kijk dan op Omgevingsloket.nl voor meer informatie.

Voor de handige doe-het-zelver

Bij het plaatsen van je polyester dakkapel zit vaak ook de afwerking aan de binnenkant van de dakkapel inbegrepen. Kies je er echter voor om dit zelf te doen, dan bespaar je tot wel € 400. Denk hierbij aan het plaatsen van de binnenwanden en het timmeren van een vensterbank. Mocht je dit zelf niet kunnen doen, vraag dan eens rond in je directe omgeving.

Kwantumkorting

Willen je buren ook een dakkapel? Dan is het raadzaam om samen een dakkapellen specialist te zoeken. Laat je namelijk één grote polyester dakkapel op beide daken plaatsen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting is per dakkapellen specialist verschillend.