Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Polyester dakkapel

Polyester dakkapel

Minimale kosten
€ 7.000
Gemiddelde kosten
€ 8.200
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.800 - € 8.900

Een polyester dakkapel tover je de stoffige zolder om tot een lichte, bewoonbare ruimte. Met een dakkapel creëer je niet alleen een nieuwe werkplek of slaapkamer, het verhoogt ook de waarde van je huis. Het laten plaatsen van een polyester dakkapel betaalt zich daarom altijd terug. Lees in dit artikel meer over de polyester dakkapel prijzen en handige keuzes.

Wat kost een polyester dakkapel?

De polyester dakkapel prijzen liggen gemiddeld rond de € 8.200. De precieze kosten zullen afhangen van bijvoorbeeld de afmetingen en hoe je de dakkapel afwerkt. Zie onderstaand de gemiddelde kosten van een polyester dakkapel.

Gemiddelde kosten
2,5 meter€ 7.000
3 meter€ 7.500
4 meter€ 8.200
5 meter€ 9.000
6 meter€ 9.900

Polyester vs. kunststof

Is een dakkapel van polyester niet hetzelfde als een kunststof dakkapel? Nee, een kunststof dakkapel heeft namelijk een houten basisconstructie, waar een polyester dakkapel opgevuld is met isolatieschuim. Hierdoor heeft een polyester dakkapel de hoogste isolatiewaarde. Een dakkapel van polyester is geheel naadloos en daarom alleen verkrijgbaar als prefab variant.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

polyester dakkapel

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk

Staat duurzaamheid hoog bij je in het vaandel? Dan is een polyester dakkapel de beste keuze. Om vervolgens zo goedkoop mogelijk uit te zijn, is het verstandig om bijvoorbeeld de dakkapel afwerking zelf te doen. Neem ook de bespaartips aan het einde van dit artikel door. De aankoop van je dakkapel van 2,5 meter breed komt dan uit op ongeveer € 7.000.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Ben je niet zo’n doe-het-zelver en laat je ook de afwerking van een polyester dakkapel toch gewoon liever aan een vakspecialist over? Het laten plaatsen van isolatie, knieschot en zijwanden kost rond de € 400. De totale polyester dakkapel prijzen voor een 4 meter brede dakkapel komen dan op gemiddeld € 8.200 tot € 8.500 neer.

Luxe afwerking

Wil je naast de dakkapel afwerking ook een aantal extra opties laten plaatsen? Denk hierbij aan een rolluik, ventilatieroosters of een insectenhor. De dakkapellenspecialist voert alle werkzaamheden voor je uit; van de plaatsing tot een luxe afwerking. De polyester dakkapel prijs ligt dan rond de € 9.500 bij een dakkapel van 5 meter breed.

Hoe ziet de prijsopbouw van een polyester dakkapel eruit?

De dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Polyester dakkapel prijzen

Zoals je ziet, bestaat het grootste gedeelte van de prijs uit de polyester dakkapel zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed. De prijs is namelijk afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van jouw polyester dakkapel?

De plaatsing van je dakkapel van polyester wordt beïnvloed door de volgende drie keuzes:

Keuze 1: Plat of schuin dak op je dakkapel

De eerste keuze die gemaakt dient te worden is de afwerking van het dak van de dakkapel:

  • Plat dak: Dit is de meest gekozen variant in Nederland en de kosten hiervoor zijn ook vaak bij de standaardprijs inbegrepen. Er zijn namelijk geen extra aanpassingen nodig bij het plaatsen van een polyester dakkapel met een plat dak. In de meeste gevallen wordt een plat dak afgewerkt met EPDM.
  • Schuin dak: Waar het bij een dakkapel met plat dak moeilijk kan zijn om water af te voeren, is dit bij een schuin dak niet het geval. Regenwater kan via de dakpannen op je dakkapel afgevoerd worden. Deze variant is wel duurder. Je krijgt hiervoor dan een polyester dakkapel terug die minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat.

Keuze 2: Houtnerf

Ben je gecharmeerd van de unieke uitstraling die hout heeft? Het is mogelijk om je polyester dakkapel een houtlook te geven. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Dit betekent dat je kan genieten van de uiterlijke kenmerken van hout en je de voordelen van kunststof behoudt. Schilderen is niet nodig want deze gevelbekleding is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Keuze 3: Extra opties

Naast de belangrijkste keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen. Deze kun je het beste laten verzorgen door je dakkapellenspecialist, aangezien hij in veel gevallen een korting kan regelen. Je kunt extra opties laten meenemen op je dakkapel offerte en daarna een keuze maken of je ze wel of niet wilt.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vergunningsvrije dakkapel

Wil je enkele honderden euro's besparen op de kosten voor het laten plaatsen van je polyester dakkapel? Het is mogelijk om je dakkapel vergunningsvrij te plaatsen, mits je voldoet aan de voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel. Kijk dan op Omgevingsloket.nl voor meer informatie.

Voor de handige doe-het-zelver

Bij het plaatsen van je polyester dakkapel zit vaak ook de afwerking aan de binnenkant van de dakkapel inbegrepen. Kies je er echter voor om dit zelf te doen, dan scheelt je dat in de kosten. Denk hierbij aan het plaatsen van de binnenwanden en het timmeren van een vensterbank.

Kwantumkorting

Willen je buren ook een dakkapel? Onderzoek eens de mogelijkheden om samen een dakkapellen specialist te zoeken. Laat je namelijk één grote polyester dakkapel op beide daken plaatsen, dan scheelt dat in de totale kosten.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden