Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Goedkope dakkapel

Goedkope dakkapel

Ben je op zoek naar een manier om meer ruimte en licht in je woning te creëren? Een dakkapel zorgt voor een prachtige ruime zolder. Hoe zorg je ervoor dakkapel kosten niet de pan uit rijzen? Gelukkig zijn er genoeg goedkope dakkapellen, waardoor je geniet van meer ruimte en een lage prijs. Lees hier alles wat je moet weten over een goedkope dakkapel.

Wat kost een goedkope dakkapel?

Gemiddeld kost het plaatsen van een dakkapel € 4.800. Een aantal factoren zijn bepalend voor de prijzen van een dakkapel. De kosten van een goedkope nieuwe dakkapel per m2 hangen onder andere af van de gekozen materialen, de manier van plaatsing en de afmetingen. De meeste Nederlanders kiezen voor een goedkope dakkapel van hout of kunststof. Prefab dakkapellen zijn goedkoper dan wanneer de vakspecialist het ter plekke moet monteren. Bekijk in onderstaande tabel de prijzen van een goedkope dakkapel bij een standaard formaat dakkapel.

Soort goedkope dakkapelPrefab (kant-en-klaar)
(inclusief plaatsing en btw)
Traditioneel (maatwerk)
(inclusief plaatsing en btw)
Houten dakkapelVanaf € 3.250Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.750n.v.t.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope dakkapel plaatsen

Heb je een vergunning nodig voor een goedkope dakkapel?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig om een goedkope dakkapel te mogen plaatsen. Iedere gemeente in Nederland beschikt over zijn eigen regels als het gaat om een dakkapel vergunning. De kosten van een vergunning bedragen tussen de € 200 en € 600. Weet je niet zeker of je een vergunning moet aanvragen voor je dakkapel? Met de vergunningscheck weet je binnen 5 minuten of je een vergunning nodig hebt. Op de website van de overheid en gemeente vind je bovendien meer informatie. Als je aan deze voorwaarden voldoet, heb je over het algemeen geen dakkapel vergunning nodig.

  • Je woning is continu bewoond
  • Je woning is geen monument of valt onder een beschermd stadsgezicht
  • Je dakkapel beschikt niet over een schuin dak. In plaats daarvan bevat hij een platdak met ondoorzichtige zijkanten.
  • Je dakkapel bevindt zich niet op de voor- of zijkant van de woning. De gemeente meent dat een dakkapel aan de achterzijde van de woning minder invloed heeft op de directe omgeving. Een dakkapel aan de voorzijde of zijkant oefent wel grote invloed op de directe omgeving uit.
  • Soorten goedkope dakkapellen
  • De materiaalkeuze voor de nieuwe dakkapel bepaalt voor een belangrijk deel de uiteindelijke prijs. Bekijk in het onderstaande handige overzicht de gemiddelde kosten van de verschillende soorten goedkope dakkapellen.

Soort goedkope dakkapel

Soort goedkope dakkapelKosten
(inclusief plaatsing en btw)
LevensduurOnderhoud
HoutVanaf € 2.50025 jaarMeer onderhoud nodig dan kunststof en polyester dakkapellen
KunststofVanaf € 3.20050 jaar
Weinig tot geen onderhoud nodig
PolyesterVanaf € 4.00050 jaar
Weinig tot geen onderhoud nodig

Goedkope dakkapel: Voor- en nadelen

De materiaalkeuze bepaalt voor een belangrijk deel hoe goedkoop je dakkapel is. Het goedkoopst ben je uit met een prefab houten dakkapel, het duurst met een traditionele polyester dakkapel. Wat zijn de voor- en nadelen van een goedkope dakkapel?

MateriaalVoordelenNadelen
Hout- De goedkoopst mogelijke dakkapel
- Authentieke uitstraling
- Makkelijk te repareren
- Jaarlijks onderhoud
- Kortere levensduur
- Langere plaatsing
- Vergunning is lastiger te verkrijgen
Kunststof- Moderne uitstraling
- Onderhoudsarm
- Goed te isoleren
- Relatief hoge prijs
- Lastiger te repareren
Polyester- Naadloze afwerking
- Onderhoudsvrij
- Duurzaam en goed geïsoleerd
- Relatief hoge prijs
- Lastiger te repareren

Goedkope dakkapel licht

Hoe wordt een goedkope dakkapel geplaatst?

Het plaatsen van een goedkope dakkapel moet de dakkapellen specialist zorgvuldig doen. Bij het plaatsen van je goedkope dakkapel komt veel specialistisch werk kijken. Bekijk hier het stappenplan voor het plaatsen van een goedkope dakkapel.

1. Voorbereiden van het dak

Allereerst meet de dakkapelspecialist de juiste maten voor de te plaatsen dakkapel, zoals bijvoorbeeld de hellingshoek. Vervolgens bepaal je samen met de specialist het materiaal, de soort en de kleur van de dakkapel. De dakkapellen specialist vertelt je graag meer over welke goedkope dakkapel perfect bij jouw huis past.

2. Plaatsen van de dakkapel

De dakkapel specialist treft voorbereidingen voor de werkzaamheden. Zo legt hij zeil op zolder om de vloer te beschermen. Op het dak zet hij de afmetingen uit en verwijdert hij de dakbedekking en eventueel isolatiemateriaal. Hierna plaatst de vakspecialist de dakkapel en als dit gebeurd is, begint het aftimmeren en afwerken. Hij controleert goed of alles veilig en goed gemonteerd is, zodat er geen lekkages ontstaan.

Tips voor een goedkope dakkapel

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dankzij deze tips verloopt het plaatsen van een goedkope dakkapel extra soepel:

Zet heldere afspraken op papier

Als je een goedkope dakkapel laat plaatsen en je de perfecte dakkapel specialist hebt uitgekozen, zet dan alle gemaakte afspraken op papier. Dit voorkomt vervelende situaties en verwarring. Denk bijvoorbeeld aan de prijsspecificatie, aanbetalingen en garantie.

Profiteer van kwantumkorting

Het afnemen van meerdere dakkapellen tegelijk levert in de meeste gevallen een enorme kostenbesparing op. Zo hoef je minder mankrachten te betalen en hoeft er bijvoorbeeld maar één keer een kraan te worden gehuurd. Ook biedt de leverancier korting bij een afname van meerdere dakkapellen of een dubbele dakkapel. Vraag daarom aan je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het laten plaatsen van een goedkope dakkapel.

Controleer het hele huis

Heb je meerdere dakkapellen en zijn deze ook aan vervanging of renovatie toe? Dit scheelt in de voorrijkosten. Ook ontvang je vaak een prettige korting. Ook zijn er mogelijkheden wat betreft rolluiken of andere zonwering, mocht je de dakkapel aan de zonzijde laten plaatsen. Bespreek met je dakkapel leverancier de mogelijkheden of vraag meteen een dakkapel offerte aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden