Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Goedkope Dakkapel: Kwaliteit Binnen het Budget

Goedkope Dakkapel: Kwaliteit Binnen het Budget

Ben je op zoek naar een manier om meer ruimte en licht in je woning te creëren? Een dakkapel zorgt voor een prachtige ruime zolder. Alleen, hoe zorg je ervoor dakkapel kosten niet de pan uit rijzen? Lees hier alles wat je moet weten over een goedkope dakkapel.

Wat kost een goedkope dakkapel?

Gemiddeld kost het plaatsen van een dakkapel € 7.800. Een aantal factoren zijn bepalend voor de prijzen van een dakkapel. Denk aan de gekozen materialen, de manier van plaatsing en de afmetingen. Kunststof dakkapellen zijn relatief goedkoop en erg populair. Bovendien zijn prefab dakkapellen goedkoper dan wanneer de vakspecialist het ter plekke moet monteren. Bekijk in onderstaande tabel een indicatie van de kosten.

Soort goedkope dakkapelPrefab (kant-en-klaar geplaatst)Traditioneel (in delen geplaatst)
Kunststof dakkapelVanaf € 6.500Vanaf € 7.000
Polyester dakkapelVanaf € 7.000n.v.t.
Houten dakkapelVanaf € 8.500Vanaf € 9.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope dakkapel

Heb je een vergunning nodig voor een goedkope dakkapel?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig om een dakkapel te mogen plaatsen. Iedere gemeente in Nederland beschikt over zijn eigen regels als het gaat om een dakkapel vergunning. De kosten van een vergunning bedragen gemiddeld 2% tot 5% van de totale bouwkosten, met een minimum van € 150 tot € 300 euro. Een vergunningsvrije dakkapel scheelt je dus behoorlijk wat geld.

Weet je niet zeker of je een vergunning nodig hebt voor je dakkapel? Met de vergunningscheck weet je binnen enkele minuten of je een vergunning nodig hebt. Op de website van de overheid vind je bovendien meer informatie.

Vergunningsvrije dakkapel

Als je aan deze voorwaarden voldoet, heb je over het algemeen geen dakkapel vergunning nodig.

  • Je woning is continu bewoond
  • Je woning is geen monument en valt niet onder een beschermd stadsgezicht
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • De dakkapel is niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied. Denk bijvoorbeeld aan een weg of groen. In de praktijk betekent dit vaak dat de dakkapel naar de achterzijde gericht moet zijn.
  • De maximale hoogte van de dakkapel is 1,75 meter.
  • De dakkapel wordt minimaal 0,5 meter van de boven-, zij- en onderkant van het dak geplaatst.

Soorten dakkapellen

Jouw materiaalkeuze voor de nieuwe dakkapel bepaalt voor een belangrijk deel de uiteindelijke prijs. We zetten hieronder de kenmerken van elke materiaalsoort op een rij.

Hout

Houten dakkapellen zorgen voor een authentieke, traditionele uitstraling. Hout is gemakkelijk te bewerken, waardoor vele stijlen mogelijk zijn. Wel heeft het redelijk wat onderhoud nodig – je wilt immers houtrot voorkomen. Houten dakkapellen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Kunststof

Kunststof is de goedkoopste optie als je voor een dakkapel kiest. Het materiaal vergt zeer weinig onderhoud en is in allerlei kleuren en afwerkingen te verkrijgen – waaronder met houtnerfstructuur. Kunststof dakkapellen gaan gemiddeld 50 jaar mee.

Polyester

Polyester dakkapellen zijn ook gemaakt van kunststof, maar uit één stuk gegoten. Hierdoor zijn deze dakkapellen naadloos, lekkagevrij en extra goed geïsoleerd. Hier hangt daardoor wel een wat hoger prijskaartje aan. Je hebt hier vervolgens wel 50 jaar profijt van. Polyester dakkapellen zijn onderhoudsarm.

Voor- en nadelen van elke materiaalsoort

De materiaalkeuze bepaalt voor een belangrijk deel hoe goedkoop je dakkapel is. Het goedkoopst ben je uit met een prefab kunststof dakkapel. We zetten de voor- en nadelen van elk materiaal op een rij.

MateriaalVoordelenNadelen
Hout- Authentieke uitstraling
- Makkelijk te repareren
- Jaarlijks onderhoud
- Kortere levensduur
- Langere plaatsing
- Vergunning is lastiger te verkrijgen
Kunststof- Moderne uitstraling
- Onderhoudsarm
- Goed te isoleren
- Lastiger te repareren
Polyester- Naadloze afwerking
- Onderhoudsvrij
- Duurzaam en goed geïsoleerd
- Relatief hoge prijs
- Lastiger te repareren

Goedkope dakkapel plaatsen

Hoe wordt een goedkope dakkapel geplaatst?

Het plaatsen van een goedkope dakkapel gebeurt zorgvuldig. De dakkapel moet immers precies op jouw dak aansluiten om lekkages en isolatieproblemen te voorkomen. Bekijk hier een algemeen stappenplan voor het plaatsen van een dakkapel.

Stap 1. Voorbereidingen

Voor de dakkapel geplaatst kan worden, moet deze natuurlijk geproduceerd wordt. Of je nu kiest voor prefab of traditioneel: dakkapellen kunnen altijd op maat geproduceerd worden. Zodra je met de vakspecialist overeengekomen bent wat de afmetingen en het materiaal zullen zijn, wordt de dakkapel besteld.De dakkapellen specialist vertelt je graag welke goedkope dakkapel perfect bij jouw huis past.

Stap 2. Plaatsen van de dakkapel

Na productie is het tijd om de dakkapel te plaatsen. Dit gebeurt vaak in 1 dag. De dakkapel specialist treft allereerst voorbereidingen voor de werkzaamheden. Zo legt die zeil op zolder om de vloer te beschermen. Op het dak worden de afmetingen uitgezet en de dakbedekking en eventueel isolatiemateriaal verwijderd. Hierdoor ontstaat een op maat gemaakt gat voor de dakkapel. Het bouwafval wordt direct weggevoerd.

Dan is het tijd voor de dakkapel. Een prefab dakkapel wordt met een hijskraan het dak op gehesen. Een traditionele dakkapel moet in stukken het dak op, bijvoorbeeld via de trap of een ladder. Zit de dakkapel op z’n plek, dan begint het aftimmeren en afwerken. De vakspecialist controleert goed of alles veilig en juist gemonteerd is, zodat er geen problemen ontstaan.

Ben je op zoek naar een manier om je zolder te vernieuwen zonder de bank te breken? Zoek je een voordelige zolderoplossing? Kies een goedkope dakkapel en vernieuw je huis. Maar als je geïnteresseerd bent in een meer hedendaagse uitstraling, overweeg dan een moderne dakkapel. Bij Homedeal kun je zowel de voordelen van een betaalbare dakkapel als de stijlvolle opties van moderne dakkapellen ontdekken.

Tips voor een goedkope dakkapel

Een goed geïnformeerde keuze kan je veel besparen, zowel in tijd als in kosten. Met deze gedetailleerde tips zorg je ervoor dat het plaatsen van je dakkapel niet alleen voordelig, maar ook naadloos verloopt.

Leg Alle Afspraken Vast

Gefeliciteerd! Je hebt de ideale specialist gevonden voor jouw dakkapel. Maar voordat je verder gaat, is het essentieel om alle afspraken duidelijk op papier te zetten of te zorgen dat ze in de offerte worden opgenomen. Dit zorgt voor transparantie en voorkomt misverstanden in de toekomst. Denk hierbij aan heldere afspraken over kosten, aanbetalingen en de garantieperiode.

Doe grondig Offerte-onderzoek

Elke dakkapel specialist heeft zijn eigen prijsstructuur, variërend in arbeidskosten en materiaalkosten. Het is daarom raadzaam om meerdere offertes naast elkaar te leggen en deze grondig te vergelijken. Zo garandeer je niet alleen dat je dakkapel perfect aansluit bij jouw wensen, maar ook dat je de meest voordelige keuze maakt.

Kies het Juiste Materiaal

Afhankelijk van je budget en esthetische voorkeur zijn er verschillende materialen beschikbaar voor dakkapellen. Overweeg de voor- en nadelen van hout, kunststof en aluminium. Soms kan een iets duurder materiaal op de lange termijn voordeliger zijn vanwege de duurzaamheid en lagere onderhoudskosten.

Informeer naar Vergunningen

In sommige gemeenten heb je een vergunning nodig om een dakkapel te plaatsen. Informeer vooraf bij je gemeente naar de kosten en voorwaarden. Dit voorkomt onverwachte kosten en vertragingen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden