Vergelijk dakkapel offertes
Vind dé dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel Renovatie: Meer dan Alleen een Opfrisbeurt!

Dakkapel Renovatie: Meer dan Alleen een Opfrisbeurt!


Kan je dakkapel wel een opfrisbeurt gebruiken? Verdiep je dan eens in een dakkapel renovatie. Bij een renovatie wordt niet de volledige dakkapel vervangen, maar worden er enkel renovatiewerkzaamheden verricht. Dit maakt het renoveren van een dakkapel veel voordeliger dan een compleet nieuw exemplaar. Dit artikel gidst je door het proces van dakkapel renoveren.

Inhoudsopgave.

Wat houdt het renoveren van een dakkapel in?

Het proces houdt in dat een bestaande dakkapel wordt opgeknapt en gemoderniseerd, zonder dat deze volledig vervangen hoeft te worden. Dit kan variëren van het vervangen van versleten materialen tot het upgraden van isolatie of het aanbrengen van nieuwe bekleding. Het doel is om de levensduur van de dakkapel te verlengen, de esthetiek te verbeteren en de energie-efficiëntie te verhogen.

Maar waarom is dit nu zo belangrijk? Nou, een goed onderhouden dakkapel kan niet alleen de waarde van uw woning verhogen, maar het zorgt ook voor een betere isolatie, wat kan leiden tot besparingen op uw energierekening.

Bovendien, als u ooit uw huis wilt verkopen, kan een gerenoveerde dakkapel een aantrekkelijk verkooppunt zijn voor potentiële kopers.

dakkapel in wit met oranje dak

Waarom kiezen voor dakkapel renovatie in plaats van vervanging?

Renovatie kan een voordeligere optie zijn, door te kiezen voor renovatie, geef je jouw bestaande dakkapel een tweede leven. Dit betekent dat je de structuur en het ontwerp behoudt, terwijl je de functionaliteit en esthetiek verbetert. Dit bespaart niet alleen geld in vergelijking met een dakkapel vervanging, maar je vermindert ook de hoeveelheid bouwafval – een win-win voor jou en het milieu.

Bovendien, wanneer je kiest voor renovatie, vermijd je de grotere bouwoverlast die komen kijken bij het plaatsen van een geheel nieuwe dakkapel. Dit betekent minder lawaai, minder rommel en een snellere voltooiing van het project. In tegenstelling tot een volledige dakkapel vervanging, is renovatie vaak minder ingrijpend en sneller afgerond.

Maar wat misschien wel het belangrijkste is, is dat renovatie je in staat stelt om de nieuwste technologieën en materialen te integreren zonder de charme en het karakter van je bestaande dakkapel te verliezen. Denk aan betere isolatie, moderne raamvarianten en duurzamere materialen die langer meegaan.

De kosten van een dakkapel renovatie

Het renoveren van een dakkapel is vrijwel altijd goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuw exemplaar. Maar wat kost een renovatie precies? Wij geven je graag inzicht in de gemiddelde kosten van een dakkapel renovatie.

 • Een totale dakkapel renovatie: € 3.000 – € 5.000.
 • Het vervangen van de dakbedekking: € 500 – € 1.300
 • Het vervangen van de boeiboorden: € 750 – € 1.200
 • Het vervangen van de loodslabben: € 500 – € 800

Let op: bovenstaande getallen zijn slechts gemiddelden. De uiteindelijke kosten van een dakkapel renovatie zijn afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan de renovatiewerkzaamheden die je precies laat uitvoeren, maar ook aan het materiaal van de dakkapel (hout, kunststof of polyester).

Door de jaren heen kan een dakkapel te maken krijgen met slijtage, wat kan leiden tot problemen zoals lekkages en warmteverlies. Het tijdig aanpakken van deze problemen door middel van renovatie kan kostbare reparaties in de toekomst voorkomen.

Mocht uw dakkapel echter te veel schade hebben opgelopen, dan kan het vervangen van de dakkapel een betere optie zijn. Het is cruciaal om een weloverwogen keuze te maken tussen renovatie en vervanging.

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakkapel renovatie of het vervangen van de dakkapel?

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De voordelen van een dakkapel renovatie

Bij het renoveren van een oude dakkapel wordt de bestaande constructie zo veel mogelijk hergebruikt. Dit betekent dat er minder materiaal gebruikt wordt om je dakkapel een opfrisbeurt te geven. En dit maakt een dakkapel renovatie een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe dakkapel.

Vooral als je een oude dakkapel hebt, kan renovatie een verstandige keuze zijn om de levensduur te verlengen. Voor velen is dit het belangrijkste voordeel van een renovatie.

Toch is dit niet het enige pluspunt. Enkele andere voordelen van een dakkapel renovatie, zijn de volgende:

 • Een renovatie dakkapel is zo gebeurd. Dit kost doorgaans minder tijd dan het plaatsen van een nieuwe dakkapel.
 • Je kunt de isolatiewaarden van je dakkapel verbeteren door de renovatie van je dakkapel uit te voeren met duurzame materialen.
 • Je hoeft geen nieuwe vergunning aan te vragen.Bovendien, het renoveren van een oude dakkapel kan de esthetiek van je huis behouden zonder de noodzaak voor ingrijpende veranderingen.
 • Je kunt je dakkapel een moderne uitstraling geven.
 • Je kunt je dakkapel laten renoveren met onderhoudsvriendelijke materialen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder onderhoud aan de dakkapel.

Stappenplan voor dakkapel renovatie

Het renoveren van een dakkapel kan in eerste instantie overweldigend lijken. Maar met een duidelijk stappenplan voor het renoveren van een dakkapel wordt het proces overzichtelijk en beheersbaar. Hier nemen we je mee door de essentiële stappen die je moet volgen om je dakkapel succesvol te renoveren.

 1. Beoordeling en inspectie: Voordat je begint, is het essentieel om de huidige staat van je dakkapel te beoordelen. Kijk naar tekenen van slijtage, schade of veroudering. Dit helpt je om te bepalen welke renovatiewerkzaamheden nodig zijn.
 2. Bepaal je budget: Zodra je een idee hebt van de omvang van de renovatie, stel je een budget op. Dit helpt je om binnen je financiële grenzen te blijven en prioriteit te geven aan de meest kritieke renovaties.
 3. Kies de juiste materialen: Afhankelijk van je behoeften en budget, kies je de materialen die je wilt gebruiken. Denk aan isolatie, raamtypes en bekleding.
 4. Vind een betrouwbare specialist: Het is cruciaal om een betrouwbare en ervaren specialist te vinden die de renovatie kan uitvoeren. Doe je onderzoek, vraag offertes aan en lees beoordelingen.
 5. Plan de renovatie: Samen met de specialist plan je de renovatie. Houd rekening met factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van materialen en je eigen schema. 
 6. Voer de renovatie uit: Met alles op zijn plaats, begin je met de renovatie. Zorg ervoor dat je regelmatig met de specialist communiceert om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.
 7. Eindinspectie: Na voltooiing van de renovatie, voer je een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles naar tevredenheid is gedaan.
 8. Onderhoud en zorg: Nadat de renovatie is voltooid, is het belangrijk om je dakkapel goed te onderhouden om de levensduur te verlengen en toekomstige problemen te voorkomen.Een veelvoorkomend probleem dat je wilt voorkomen, is lekkage in de dakkapel. Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen dit risico minimaliseren.

Het renoveren van een dakkapel biedt tal van voordelen, van kostenbesparing tot verbeterde isolatie. Met de juiste aanpak en materialen kan je dakkapel weer schitteren als nieuw.

Klaar voor Je Dakkapel Renovatie?

Je bent nu goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en materialen voor het renoveren van je dakkapel. Ben je klaar om de volgende stap te zetten en wil je meer specifieke informatie ontvangen om je project vorm te geven?

Op Homedeal vind je een uitgebreid overzicht dat je helpt om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Ontdek wat past bij jouw woning en budget, en start vandaag nog met het transformeren van je huis. Mis ook onze speciale aanbiedingen niet die specifiek gericht zijn op dakkapel renovatie! Vraag hier je offerte aan!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen over dakkapel renoveren

Hoe renoveer je een dakkapel?

Bij een volledige renovatie van je dakkapel blijft alleen de constructie van de dakkapel intact. Alle andere onderdelen, zoals de kozijnen, het glaswerk, de boeiboorden en de dakbedekking worden verwijderd. Deze worden vervolgens stuk voor stuk weer opnieuw aangebracht. Hierna wordt de dakkapel afgewerkt. Na de buitenkant is het tijd om de binnenkant te aftimmeren van de dakkapel, zodat het er netjes en afgewerkt uitziet.

Hoe lang gaat een dakkapel mee?

De gemiddelde levensduur van een houten dakkapel is 25 jaar. De gemiddelde levensduur van een kunststof dakkapel is 50 jaar. Goed onderhoud speelt hier een belangrijke rol. Hoe beter je jouw dakkapel onderhoudt, des te langer deze mee gaat. Zijn enkele onderdelen van je dakkapel al eerder aan vervanging toe? Dan kan het interessant zijn om je dakkapel te renoveren.