Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Dakkapel schuin dak

Dakkapel schuin dak

Een dakkapel met schuin dak is de mooiste variant onder de dakkapellen, omdat hij goed integreert in je dak. Naast het typische dak, heeft de dakkapel met schuin dak nog meer verschillen met andere soorten dakkapellen. In dit artikel lees je alles over de dakkapel met schuin dak, zoals de kosten, de verschillen met de normale dakkapel en alle voor- en nadelen. Zo weet jij alles wat je moet weten over deze schuine dakkapel en maak je eenvoudig een keuze.

Wat kost een dakkapel met schuin dak?

De kosten van een dakkapel met schuin dak liggen iets hoger dan gemiddeld. Dit komt onder andere door de extra gegenereerde ruimte, de exclusiviteit en de kosten van de vergunning. Gemiddeld lopen de dakkapel prijzen op vanaf € 3.200, hier gaat het om de dakkapel met plat dak. De prijzen voor de dakkapel met schuin dak beginnen vanaf € 3.520. Uiteraard is de uiteindelijke prijs van elke dakkapel ook gebaseerd op de grootte van de dakkapel. De gemiddelde schuine dakkapel kosten vind je terug in de onderstaande tabel, hierin zie je ook het verschil tussen een prefab dakkapel en traditionele dakkapel en de prijs voor een vergunning.

Type dakkapelMateriaalGemiddelde prijs prefab dakkapel (inclusief btw en plaatsing)Gemiddelde prijs traditionele dakkapel (inclusief btw en plaatsing)
Dakkapel schuin dakHoutVanaf € 3.520Vanaf € 4.400
Dakkapel schuin dakKunststofVanaf € 4.125Vanaf € 5.170
Dakkapel schuin dakPolyesterVanaf € 4.500Niet mogelijk
Dakkapel schuin dakZinkVanaf € 8.360Vanaf € 9.300
Dakkapel schuin dakn.v.t.€ 200 - € 600€ 200 - € 600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Schuine dakkapel dakpannen

Verschillen tussen een dakkapel met schuin dak en plat dak

Er zitten verschillen tussen dakkapellen met schuin dak of een plat dak. Deze verschillen gaan vooral om de mate van onderhoud en levensduur van de dakkapellen. Lees hier meer informatie over de verschillen tussen de twee soorten dakkapellen.

Levensduur van een dakkapel met schuin dak

Het aflopende dak beïnvloedt de levensduur van een schuine dakkapel positief. Regenwater en natuurlijk afval stromen namelijk sneller van het dak af, hierdoor heeft het dak geen last van stilstaand water en minder van aanslag vorming op de dakbedekking. Dakkapellen met schuin dak hebben bijna altijd een pannendak, waardoor de levensduur van het dak rond de 80 jaar ligt. Er zit alleen een verschil in de levensduur van de zijwangen en andere onderdelen, omdat deze van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zie je dat zink de langste levensduur heeft, gevolgd door de kunststof en polyester en daarna hout. Je vindt de gemiddelde levensduur van de materialen terug in onderstaande tabel.

MateriaalGemiddelde levensduur
Hout25 jaar
Kunststof50 jaar
Polyester50 jaar
Zink80 jaar
Onderhoud dakkapel met schuin dak

Naast dat de levensduur positief beïnvloed wordt door het schuine dak, beïnvloedt het schuine dak ook de mate van onderhoud. Voor een dakkapel met schuin dak is een stuk minder onderhoud nodig dan een dakkapel met plat dak. Je maakt dakkapellen met schuine daken schoon met water, reinigingsmiddel, doekjes en borstels. Gebruik geen hogedrukspuit en doe voorzichtig om lekkages te voorkomen. Let er daarnaast op dat de afvoer van het schuine dak naar behoren functioneert en verwijder alles wat de afvoer blokkeert. Verder zitten er alleen verschillen in het onderhoud van de verschillende materialen voor een dakkapel met schuin dak. Kies je voor een dakkapel met schuin dak met houten zijwangen? Dan hebben deze na een tijd weer een likje verf nodig, maar kies je voor kunststof of polyester zijwangen dan ga je de zijwangen alleen schoonmaken. Het materiaal zink is het meest onderhoudsvriendelijk en hoef je het minste schoon te maken. Ongeacht van welk materiaal je dakkapel is gemaakt, een dakkapel schoonmaken, is altijd uit te besteden aan een specialist wanneer je niet het dak op wilt.

De voor- en nadelen van een dakkapel met schuin dak

Er zitten meer voordelen aan een dakkapel met schuin dak dan bij de dakkapel met plat dak. Toch zijn er ook een aantal nadelen van een dakkapel met schuin dak te benoemen. Bekijk hieronder de verschillende voor- en nadelen van een dakkapel met schuin dak, zodat je een goed beeld hebt van dit type dakkapel.

Voordelen van een dakkapel met schuin dak
 • Er komt meer ruimte vrij
  Door de dakkapel met schuin dak komt er veel ruimte vrij op zolder.
 • Meer licht
  Er komt door een dakkapel veel meer licht binnen op zolder, waardoor de kamer minder donker is.
 • Betere afvoer
  De dakkapel met schuin dak heeft een betere afvoer van regenwater en natuurlijk afval, hierdoor hoef je minder vaak onderhoud uit te voeren en is de levensduur langer.
 • Volledige integratie
  Doordat de dakkapel dezelfde dakbedekking heeft als de rest van het dak, is de integratie beter dan een dakkapel met een ander soort dak.
 • De waarde van je woning stijgt
  Het plaatsen van een dakkapel heeft bijna altijd als gevolg dat de waarde van je woning stijgt. Hierdoor is de dakkapel niet alleen fijn voor de leefruimte, maar ook voor de waarde van je huis.
Nadelen van een dakkapel met schuin dak
 • Altijd een vergunning nodig
  In tegenstelling tot de dakkapel met plat dak, heeft een dakkapel met schuin dak altijd een omgevingsvergunning nodig.
 • Kosten liggen hoger
  De kosten voor een dakkapel met schuin dak liggen gemiddeld 10 tot 15% hoger dan een dakkapel met plat dak.
 • Hellingshoek minimaal 35 graden
  Een dakkapel met schuin dak is alleen te plaatsen bij een hellingshoek van minimaal 35 graden. Waardoor in sommige situaties het plaatsen van de dakkapel niet mogelijk is, gelukkig is dit maar bij een kleine hoeveelheid daken. De gemiddelde dakhelling in Nederland is namelijk 45 graden.

Dakkapel schuin dak

Vergunningen en subsidies

In tegenstelling tot een dakkapel met plat dak, is er voor een dakkapel met schuin dak altijd een vergunning nodig. Ongeacht of je de dakkapel aan de voor- of zijkant van je woning plaatst, is het nooit mogelijk om de dakkapel vergunningsvrij te plaatsen. De prijs van een dakkapel vergunning ligt tussen de € 200 en € 600. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een bouwsubsidie. Hierbij is het een vereiste dat je de woning energiezuiniger maakt met het plaatsen van de dakkapel met schuin dak. Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, kan je hiervoor in aanmerking komen door de dakkapel beter te isoleren. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking voor komt? Gebruik dan de Energiesubsidiewijzer.

Tips om de juiste dakkapellen specialist te vinden

Ga jij voor een dakkapel met schuin dak? Dan wil je natuurlijk dat de dakkapellen specialist vakwerk levert. Lees hier drie tips en vind de juiste dakkapellen specialist.

Let op keurmerken

Zowel bij dakkapellen met schuine daken als bij dakkapellen met platte daken, zit er een verschil in kwaliteit die vakspecialisten leveren. Je wilt natuurlijk wel dat je goede kwaliteit krijgt. Om consumenten te helpen, bestaan er keurmerken. Het KOMO-keurmerk is een keurmerk voor in de bouw en verklaart dat de dragers van het keurmerk voldoen aan kwaliteitseisen. Hierdoor weet je dat de materialen van goede kwaliteit zijn en de verbouwingen vakkundig uitgevoerd worden.

Lees reviews van andere klanten

Het is tegenwoordig mogelijk om over elke dakkapel specialist een review achter te laten op het internet. Vandaar dat het verstandig is wanneer je een keuze gaat maken tussen verschillende specialisten, dat je de reviews leest. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de vakspecialist en zijn eerdere werk.

Vergelijk verschillende offertes

Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakkapellen specialisten, is het mogelijk om de offertes te vergelijken. Daarna vergelijk je de werkzaamheden, de kosten en de keurmerken, zodat je kiest voor dakkapel specialist die het beste aanbod doet en jouw dakkapel met schuin dak gaat plaatsen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden