Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Kunststof dakkapel prijzen

Kunststof dakkapel prijzen

Minimale kosten
€ 3.200
Gemiddelde kosten
€ 4.500
Maximale kosten
€ 5.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.690 - € 5.310

Wist je dat je met een kunststof dakkapel een donkere kamer kunt omtoveren tot een lichte werkplek? Door het laten plaatsen van een kunststof dakkapel creëer je nieuwe ruimtes en verhoog je de waarde van je huis aanzienlijk. Wil je meer weten over kunststof dakkapel prijzen? Lees in dit artikel meer over de kunststof dakkapel prijzen en handige keuzes.

Wat kost een kunststof dakkapel?

De prijs van een kunststof dakkapel is gemiddeld € 4.500, dit is inclusief plaatsing. Dit type dakkapel heeft in tegenstelling tot een polyester dakkapel een houten basisconstructie, met kunststof als afwerking. De voordelen van een kunststof dakkapel zijn onder andere: isolatie, onderhoudsarm, geen schilderwerk.  Zie in onderstaande tabel de kunststof dakkapel prijzen, prefab of traditionele kunststof dakkapel, van een standaard formaat (1,5 meter hoog x 2,5 meter breed):

 PrefabTraditioneel
Zo goedkoop mogelijk€ 3.200 - € 3.500€ 4.200 - € 4.500
Goede prijs/kwaliteitsverhouding€ 3.500 - € 4.000€ 4.500 - € 5.000
Luxe afwerking€ 4.300 - € 4.800€ 5.300 - € 5.800

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

kunststof dakkapel

Zo goedkoop mogelijk:

Wil je een onderhoudsvrije dakkapel, maar wel de goedkoopste optie? Voor € 3.200 à € 3.500 geniet je al van een lichte kamer met extra loopruimte. De afwerking binnen zal voor deze prijs wel zelf gedaan moeten worden. Heb je twee rechter handen? Dan is dit geen enkel probleem.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding:

Wil je 100% zeker zijn van een goede dakkapel afwerking? Om zorgeloos te kunnen genieten van je nieuwe kunststof dakkapel, kun je de plaatsing van bijvoorbeeld isolatie en zijwanden het beste overlaten aan een specialist. Afhankelijk van het type, is de prijs van een kunststof dakkapel € 3.500 tot € 5.000.

Luxe afwerking:

Naast de standaard kunststof dakkapel zijn er nog vele opties die je kunt laten toevoegen. Slaap je bijvoorbeeld graag in een volledig verduisterde kamer, dan wordt het aangeraden een rolluik aan te schaffen. Deze optie kan samen met je kunststof dakkapel geïnstalleerd worden. De totale kosten zullen op gemiddeld € 4.300 tot € 5.800 neerkomen.

Prijsopbouw van een kunststof dakkapel

De kunststof dakkapel prijzen zijn als volgt opgebouwd:

 

Kostenoverzicht Kunststof dakkapel prijzen

Zoals je ziet, bestaat het grootste gedeelte van de prijs uit de kunststof dakkapel zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van de onderstaande opties.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw kunststof dakkapel?

De prijs van je kunststof dakkapel en de plaatsing daarvan wordt beïnvloed door de volgende keuzes:

Keuze 1: Prefab of traditionele kunststof dakkapel

De eerste keuze die gemaakt moet worden, is de manier waarop de dakkapel geplaatst wordt:

  • Prefab kunststof dakkapel: Als je kiest voor een prefab dakkapel, dan duurt de plaatsing niet langer dan één dag. Doordat alle losse onderdelen in de fabriek al in elkaar zijn gezet, hoeft een specialist het enkel te monteren. Naast het gemak levert de keuze voor een prefab kunststof dakkapel een besparing op van rond de € 900 ten opzichte van de traditionele variant.
  • Traditioneel kunststof dakkapel: Heb je speciale wensen met betrekking tot je nieuwe dakkapel? Bij de productie van een traditionele kunststof dakkapel kan met bijna al je wensen rekening gehouden worden, omdat de constructie van je dakkapel ter plekke op je dak wordt gebouwd. Het prijskaartje is hierdoor uiteraard wel hoger.
Keuze 2: Plat of schuin dak op de dakkapel

De tweede keuze die van invloed is op de prijs van je kunststof dakkapel, is de afwerking van het dak van de dakkapel.

  • Plat dak: De meeste kunststof dakkapellen hebben een plat dak. Deze dakkapellen worden afgewerkt met EPDM (een dun, maar ijzersterk laagje waterdicht rubber) en hebben geen extra aanpassingen aan het dak nodig. Om deze reden zit een plat dak bij de prijs van een kunststof dakkapel inbegrepen.
  • Schuin dak: Het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuin dak. Hierdoor kan het pannendak doorgetrokken worden en wordt het water via deze pannen van de dakkapel afgevoerd. Dit zorgt voor minder onderhoud en een langere levensduur. De meerprijs voor een schuin dak ligt rond de € 300.
Keuze 3: Houtlook

Heb je geen zin in onderhoud, maar wil je wel de karakteristieke uitstraling van hout? Tegenwoordig zijn er kunststof dakkapellen met speciale bekleding die niet van echt hout te onderscheiden is. Hierdoor hoef je nooit meer je dakkapel te schilderen maar behoudt deze wel een unieke uitstraling. Om dit te bewerkstelligen wordt vaak Keralit gebruikt. Keralit is een duurzaam en milieuvriendelijk kunststof product dat erg veel lijkt op hout. Informeer bij het aanvragen en vergelijken van dakkapel offertes altijd naar de mogelijkheden om je kunststof dakkapel een houtlook te geven. De meerprijs voor een kunststof dakkapel met houtlook is gemiddeld € 400.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen. Deze kun je het beste laten verzorgen door je dakkapellenspecialist, aangezien hij in veel gevallen een korting kan regelen:

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Hebben je buren ook interesse in een nieuwe kunststof dakkapel? Overleg dan of je de klus niet tegelijkertijd kunt laten uitvoeren. Als een specialist meerdere dakkapellen (of een grotere) tegelijk kan plaatsen, dan krijg jij hiervoor een kwantumkorting. De hoogte van deze korting verschilt per dakkapellen specialist.

Voor de handige doe-het-zelver

Wil je ook graag zelf de handen uit de mouwen steken? Het is geen lastige klus om de afwerking aan de binnenkant zelf op je te nemen. Zo kun je zelf een vensterbank plaatsen en de zijwanden afwerken. Laat je dit werk door een dakkapellen specialist uitvoeren, dan dien je rekening te houden met een meerprijs van rond de € 400.

Vergunningsvrije dakkapel

Het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het laten plaatsen van je kunststof dakkapel kost al gauw € 200 tot € 600. Het is ook mogelijk om een dakkapel te plaatsen zonder dat je over een vergunning moet beschikken. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een maximale hoogte van 1,75 meter. Wil je weten of je dakkapel in aanmerking komt? Check dit op: Omgevingsloket.nl.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden