Vind de beste dakkapel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakkapel Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel

Minimale kosten
€ 6.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.700 - € 8.300

Met een kunststof dakkapel tover je een donkere kamer om tot een lichte ruimte. Door het plaatsen van een dakkapel zorg je voor meer lichtinval en verhoog je de waarde van je huis. Wil je meer weten over kunststof dakkapellen? Lees in dit artikel alles over de voordelen, prijzen en te maken keuzes.

Wat kost een kunststof dakkapel?

Kunststof dakkapel prijzen liggen gemiddeld op € 7.500 inclusief plaatsing. Dit type dakkapel heeft in tegenstelling tot een polyester dakkapel een houten basisconstructie, met kunststof als afwerking. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de kosten van een kunststof dakkapel.

Gemiddelde kosten incl. plaatsing
2,5 meter€ 6.500
3 meter€ 7.000
4 meter€ 7.700
5 meter€ 8.500
6 meter€ 9.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

kunststof dakkapel

Prijsvoorbeelden

Met behulp van onderstaande voorbeelden lichten we de dakkapel prijzen nog eens toe.

Basis dakkapel

Wil je een onderhoudsvrije dakkapel voor één kamer op zolder? Voor gemiddeld € 7.700 laat je een kunststof dakkapel van 4 meter breed plaatsen. Zo geniet je binnen de kortste keren van veel lichtinval en extra ruimte.

Luxe afwerking

Naast de standaard kunststof dakkapel kun je uiteraard vele extra’s toevoegen voor een mooie dakkapel afwerking. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan de kleur van jouw dakkapel, of het soort kozijnen.

Slaap je bijvoorbeeld graag in een volledig verduisterde kamer? Schaf dan ook direct goede rolluiken aan. Deze optie kan samen met je kunststof dakkapel geïnstalleerd worden. De totale kosten voor een dakkapel van 5 meter zullen dan op gemiddeld € 8.500 tot € 10.000 neerkomen.

Wat zijn de voordelen van kunststof?

Dakkapellen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Kunststof is een van de meest populaire materiaalsoorten. Waarom kiezen vele huiseigenaren voor een dakkapel van kunststof? Dit materiaal heeft meerdere voordelen.

  • Weerbestendig
  • In vele kleuren leverbaar
  • Onderhoudsarm
  • Makkelijk schoon te maken
  • Lange levensduur
  • Gemiddeld 10 jaar garantie

Prijsopbouw van een kunststof dakkapel

De kosten voor een dakkapel plaatsen zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht Kunststof dakkapel prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw kunststof dakkapel?

De prijs van je kunststof dakkapel en de plaatsing daarvan wordt beïnvloedt door jouw wensen. Voorbeelden van keuzes die je maakt zijn:

  • Prefab (kant-en-klaar) of een traditionele dakkapel
  • Dakkapel met een schuin of plat dak
  • Wel of geen houtlook
  • Eventuele extra opties

1. Prefab (kant-en-klaar) of traditionele kunststof dakkapel

Kies je voor een prefab dakkapel, dan duurt de plaatsing niet langer dan één dag. Doordat alle losse onderdelen in de fabriek al in elkaar zijn gezet, hoeft een vakspecialist de dakkapel enkel te monteren. Naast het gemak zorgt de keuze voor een prefab dakkapel ook voor een goedkopere totaalprijs in vergelijking met een traditionele variant.

Heb je speciale wensen met betrekking tot je nieuwe dakkapel? Of woon je in een oudere woning waarbij niet alles meer even kaarsrecht staat? Met een traditionele dakkapel kan met bijna alle wensen en situaties rekening gehouden worden. De constructie van je dakkapel gebeurt namelijk ter plekke. Het prijskaartje is hierdoor uiteraard wel hoger.

2. Plat of schuin dak op de dakkapel

De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Deze dakkapellen worden afgewerkt met EPDM (een dun, maar ijzersterk laagje waterdicht rubber) en vereisen geen extra aanpassingen aan het dak. Om deze reden zit een plat dak bij de prijs van een dakkapel inbegrepen.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuin dak. Hierdoor kan het pannendak doorgetrokken worden en wordt het water via deze pannen van de dakkapel afgevoerd. Dit zorgt voor minder onderhoud en een langere levensduur. De initiële investering ligt wel een stuk hoger.

3. Wel of geen houtlook?

Heb je geen zin in het onderhoud dat hout met zich meebrengt, maar wil je wel de karakteristieke uitstraling? Je kunt bij kunststof dakkapellen kiezen voor een speciale houtlook afwerking die niet van echt hout te onderscheiden is. Hierdoor behoudt je de sfeer, maar zonder het onderhoud.

Voor deze uitstraling wordt vaak Keralit gebruikt. Keralit is een duurzaam en milieuvriendelijk kunststof product dat veel lijkt op hout. Informeer bij het aanvragen en vergelijken van dakkapel offertes altijd naar de mogelijkheden om je kunststof dakkapel een houtlook te geven en hoeveel de meerprijs hiervan bedraagt voor jouw dakkapel.

4. Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook extra opties die je kunt overwegen. De vakspecialist kan je hierin adviseren en de extra’s in veel gevallen direct installeren na het plaatsen van de dakkapel.

OptieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 8 - € 12 per decimeter- goed voor een gezonde leefomgeving
- voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam€ 125 - € 200 per stuk- gemakkelijk te reinigen
- twee standen: ventileren en snel doorluchten
Insectenhor€ 75 - € 100 per stuk- houdt lastige insecten tegen
- gemakkelijk te verwerken in je dakraam
Rolluik/screen€ 500 - € 1.000 per stuk- slapen in volledige duisternis
- hitte weren in de zomer, vrieskou buitensluiten in de winter
Kwalitatief hang- en sluitwerk€ 70 - € 180 per raam(in veel gevallen al meegeleverd)
- houdt inbrekers buiten
- geeft een veilig gevoel
Knieschotten€ 30 - € 40 per element- creëer extra
- opbergruimte

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Hebben je buren ook interesse in een nieuwe kunststof dakkapel? Overleg dan of je het project niet tegelijkertijd kunt laten uitvoeren. Als een vakspecialist meerdere dakkapellen (of een grotere) tegelijk kan plaatsen, dan kun je een voordelige totaalprijs afspreken. De hoogte van deze korting verschilt per dakkapellen specialist.

Voor de handige doe-het-zelver

Wil je ook graag zelf de handen uit de mouwen steken? Overweeg dan om de afwerking aan de binnenkant zelf te doen. Zo kun je zelf een vensterbank plaatsen en de zijwanden afwerken. Dat scheelt ook direct in de arbeidsuren van de vakspecialist.

Vergunningsvrije dakkapel

Afhankelijk van jouw dakkapel heb je een vergunning nodig. De kosten hiervan liggen afhankelijk van je gemeente tussen de 2% en 5% van de bouwkosten, met een minimum van tussen de € 100 en € 300. Het is ook mogelijk om een dakkapel te plaatsen zonder vergunning. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een maximale dakkapel hoogte van 1,75 meter. Via het Omgevingsloket kun je controleren of voor jouw dakkapel een vergunning nodig is.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden