Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Nooit meer een Blue Monday met blauw in je interieur

Nooit meer een Blue Monday met blauw in je interieur

Naast vandaag zijn maandagen niet iedereen zijn favoriet; het weekend is afgelopen en er staat weer een week hard werken voor de deur. Het fenomeen ‘Blue Monday’ bestaat niet zonder reden, maar het is reden tot inspiratie want blauw is hip! In 2020 zie je steeds meer blauwtinten in interieurs in plaats van de inmiddels bekende grijstinten. Wil jij iets nieuws in je woning en lijkt blauw je wel wat? Zie hier hoe je de kleur blauw in je woning verwerkt en get inspired.

Betekenis van de kleur blauw

Blauw staat voor betrouwbaarheid, kalmte, creativiteit en veiligheid. In kleurentherapie wordt blauw gebruikt om stress en migraine tegen te gaan. In je interieur staat blauw voor weidsheid en de zee, waardoor je door blauw een gevoel van ruimte en vrijheid creëert. Ook gaat de kleur blauw slapeloosheid tegen, daarom wordt deze kleur vaak gekozen in slaapkamers.

Blauw naar boven

 

Meerdere blauwtinten op één muur

 

Eén eyecatcher

 

Slapen in kalmerend blauw

 

Fris en zomers op je balkon

Met blauw kan je alle kanten en tinten op. Van opvallend en in your face tot kalm en subtiel, alles is mogelijk. Ben jij van plan om bijvoorbeeld je wanden in een mooie blauwtint te schilderen? Dit kan je zelf doen, maar een schilder neemt je het werk graag uithanden en geeft je muren de blauwtint die jij hebt uitgezocht.

 

Bronnen afbeeldingen

Pinterest, Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest