Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Een saaie vensterbank?! Dat is verleden tijd met deze 5 unieke vensterbank decoratie tips

Een saaie vensterbank?! Dat is verleden tijd met deze 5 unieke vensterbank decoratie tips

De vensterbank is een plek waar weinig aandacht aan wordt geschonken. En dat terwijl de vensterbank in veel woningen echte eyecatchers kunnen zijn. Dat is dan ook de reden dat ik flink mijn best heb gedaan om een leuke blog te schrijven over het ondergeschoven kindje: vensterbank decoratie. Lees snel verder en ontdek de leukste tips voor het inrichten van je vensterbank.

Tip 1: Cactussen, uniek en trendy als vensterbank decoratie

De eerste tip is direct mijn favoriet, de tip der tips zou je het in mijn ogen kunnen noemen. Cactussen, verkrijgbaar van reusachtig groot met enorme naalden tot klein en schattig met felgekleurde bloesem. In deze blog, wat gaat over vensterbank decoratie, heb ik het met name over de kleinere varianten. Je kunt eindeloos combineren, van type cactus tot het potje waar je ze in plaatst. Daarbij hebben cactussen ook het voordeel dat ze vrijwel geen aandacht nodig hebben en dat ze goedkoop zijn, ook niet geheel onbelangrijk!

Vensterbank decoratie: cactussen

Tip 2: Boeken, mysterieus maar super creatief

Boeken dienen niet vaak als decoratiestuk, toch daag ik je uit om eens goed in de boekenkast te zoeken naar twee of drie boeken die qua kleurcombinatie goed aansluiten bij de rest van je interieur. Daarbij zullen de boeken ook iets zeggen over jouw persoonlijkheid. De boeken brengen iets mysterieus, familie en vrienden zullen altijd de titel van het boek lezen en zich afvragen waarom nu juist deze boeken in de vensterbank liggen. Boeken als vensterbank decoratie blijft iets waar ik persoonlijk veel positieve reacties op krijg. Kortom, reden genoeg om het met jullie te delen.

Tip 3: Rust is essentieel

Erg leuk al die spulletjes in de vensterbank, maar wordt het niet veel te druk? Als je niet beschikt over een grote vensterbank moet je hier zeker voor uitkijken. Rust creëer je door een matchend kleurgebruik. In veel situaties maakt het niet eens zoveel uit hoeveel decoratie er in de vensterbank staat, maar wel hoe druk de kleurencombinatie is. Gebruik je zachte pastelkleuren dan straalt de vensterbank automatisch meer rust uit dan wanneer er harde felle kleuren worden gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld enkele pastelkleuren en combineer dit met neutrale tinten als wit en grijs. Hou je van felle kleuren? Zorg dan dat je het bij één of twee kleuren houdt.

Tip 4: Voeg een eyecatcher toe als vensterbank decoratie

Mijn vierde tip blijft voor velen een lastige opgave; het vinden van een geschikte eyecatcher voor op de vensterbank. Een eyecatcher hoeft niet direct enorm te zijn, het kan ook een klein opvallend attribuut zijn dat je van vakantie hebt meegenomen. Dit kan voor jou een echte eyecatcher zijn omdat het je weer terugbrengt naar het moment van de reis. Mijn voorbeelden zijn algemener en voor iedereen toepasbaar. Laat je creativiteit de vrije loop, want proberen kan geen kwaad.

Tip 5: Radiatorbekleding als finishing touch

Deze tip klinkt misschien wat saai, maar dat is zeker niet het geval. In woningen zijn veel oude radiators een doorn in het oog voor velen. En dan te denken dat ze ook nog eens onder je prachtig gedecoreerde vensterbank geplaatst zijn. Radiatorbekleding is verkrijgbaar voor enkele tientjes en al heb je een handige partner die het zelf kan maken ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit. Om je vensterbank decoratie het beste uit te laten komen is radiatorbekleding zeker aan te raden.

Ik hoop dat mijn tips je inspireren zodat ook jouw vensterbank er morgen of volgende week prachtig uitziet. Ik ben benieuwd naar jullie creativiteit, wellicht heb jij nog een leuke vensterbank decoratie tip? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten.

Blogger: Wouter – team Homedeal

 

Bronnen afbeeldingen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterest