Homedeal.nl Inspiratie Zwarte keukens, opvallend zonder alle aandacht te vragen

Zwarte keukens, opvallend zonder alle aandacht te vragen

Als je goed nadenkt over wat voor kleur keuken je familie en vrienden hebben, dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat dit vooral lichte keukens zijn. Zwarte keukens komen niet vaak voor, maar zijn echte eyecatchers zonder direct alle aandacht in de ruimte op te eisen. Ontdek of een zwarte keuken iets voor jou is.

Zwarte keukens in vergelijking tot witte keukens

Zwarte keukens zijn net zo effectief als witte keukens; schoonmaken, bakken en braden, het werkt precies hetzelfde. Ook kan je bij zwarte keukens kiezen uit verschillende tinten, materialen, glans en de opbouw van je keuken. Kijken we naar de kosten voor keukens, dan betaal je voor een zwarte keuken niet meer dan dat je voor andere keukens neerlegt. De hoogte van het bedrag hangt af van de materialen en de vorm die je kiest.

Voordelen zwarte keukens

Een zwarte keuken straalt karakter uit en is origineel. Daarnaast is de meeste keukenapparatuur zwart, waardoor deze objecten niet alle aandacht opeisen, maar opgaan in je mooie keuken als één geheel. Zelfs de afzuigkap, kranen en de wasbak zijn verkrijgbaar in de kleur zwart.

Nadelen zwarte keukens

Naast deze voordelen, zitten er ook kleine nadelen aan zwarte keukens. Wat je sneller ziet op zwarte keukens zijn kalkresten en stof, dus je moet vaker een schoonmaakdoek uit de kast halen. Daarnaast absorbeert zwart licht, waardoor een zwarte keuken de ruimte kleiner kan laten ogen. Echter creëer je dit effect vooral als ook de wanden zwart zijn.

Tijd voor inspiratie!

Kortom, of je wel of geen zwarte keuken wilt is vooral een kwestie van smaak. Hieronder volgen een aantal mooie voorbeelden van zwarte keukens. Ben jij al overtuigd?

Bronnen afbeeldingen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterest