Homedeal.nl Inspiratie Maak van een aanbouw echt joúw aanbouw

Maak van een aanbouw echt joúw aanbouw

jouw aanbouw

Ben je van plan een aanbouw te laten plaatsen of heb je het al gedaan, maar weet je nog niet hoe je de aanbouw wil inrichten? Dan hebben wij een aantal opties voor je op een rij gezet om van de aanbouw écht jouw aanbouw te maken.

Welke soort aanbouw kies je?

Op het gebied van uiterlijk en uitstraling zijn er verschillende soorten aanbouwen. De meest gebruikelijke zijn de standaard aanbouw, de landelijke aanbouw en de moderne aanbouw. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een serre.

Standaard aanbouw

De standaard aanbouw heeft een simpele vormgeving en is over het algemeen dezelfde kleur als het huis. Eigenlijk past deze soort aanbouw bij bijna elk huis. De gemiddelde kosten voor een prefab standaard aanbouw (kant-en-klaar) lopen uiteen van € 16.000 tot € 20.000. Wil je een aanbouw op maat, dan kost dat je zo’n € 3.000 meer. Een aanbouw op maat geeft je de mogelijkheid om het uiterlijk toch iets te veranderen en de aanbouw op die manier uniek te maken.

Landelijke aanbouw

Woon je landelijk en heb je ook een huis met een landelijke uitstraling? Dan is de landelijke aanbouw wel wat voor bij jouw huis. Bij de landelijke aanbouw wordt meestal veel gebruik gemaakt van hout, omdat dit een natuurlijk product is. Daarnaast is er meestal geen rechte gevel maar eentje die wat breder is dan de aanbouw zelf, zoals op de foto te zien is. De gemiddelde prijs voor een landelijke aanbouw ligt tussen de € 18.000 en € 22.000 voor een prefab en tussen de € 21.000 en € 25.000 voor een aanbouw op maat.

Modern

De moderne aanbouw heeft in tegenstelling tot de landelijke aanbouw strakke lijnen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van ramen. Dit geeft het buitengevoel met de luxe van binnen. Een goede optie voor als je een leuke tuin of mooi uitzicht hebt. Ook de moderne aanbouw is als prefab te verkrijgen tussen de € 18.000 en € 22.000. Maatwerk kost ook voor deze aanbouw gemiddeld € 3.000 meer.

metalen aanbouw

Serre

Naast een aanbouw kan je ook nog kiezen voor een serre. Dit is ook een soort aanbouw, maar dan gemaakt van een frame met alleen glas er in. Heel af en toe zijn er ook dichte muren in een serre, maar doorgaans niet. Met een serre kan je aan alle kanten naar buiten kijken en genieten van de natuur. Dus heb je een mooie tuin of mooi uitzicht en houd je ervan om in de natuur te zijn? Dan is een serre een goede optie voor je. Een basis serre is verkrijgbaar vanaf € 7.000.

Hoe ga je de aanbouw inrichten?

Oke, je hebt een aanbouw en wat nu? Hoe ga je de aanbouw inrichten? Wij hebben wat ideëen om je te helpen de aanbouw helemaal naar je zin te maken:

Keukenblok

Heb je een aanbouw met veel zicht naar buiten, zoals bij een serre of een moderne aanbouw? Dan heb je waarschijnlijk het buitengevoel terwijl je binnen zit. Stel je eens voor, je zit lekker in de zon die door de ramen naar binnen schijnt. Maar dan heb je dorst en moet je uit de zon en naar binnen lopen voor een verfrissend drankje. Dat is toch vervelend? Plaats een klein keukenblok met koelkast en kraan in je aanbouw en het probleem is opgelost. Daarnaast is het ook nog eens handig wanneer je een tuinfeestje geeft of wanneer de kinderen te vies zijn om verder het huis in te lopen.

moderne aanbouw

Extra zithoek

Is de zithoek bij jullie te krap wanneer je visite hebt? Maak met de extra ruimte die je hebt verkregen met de aanbouw een (extra) zithoek. Zet er bijvoorbeeld een lekkere bank en een leuk tafeltje neer. En heb je wat zicht op de tuin, dan misstaat een leuke plant ook niet in de zithoek.

Decoratie

Last but not least: decoratie. Hiermee maak jij je aanbouw echt helemaal af. Hang eens een schilderijtje op of een familie foto. Zet een bloemetje neer, leg wat kussens op de bank of zet een leuke lamp in de hoek. Er zijn zat mogelijkheden om je aanbouw te decoreren. En het mooie is dat je het helemaal zelf mag weten, zodat de aanbouw helemaal aanvoelt als jouw unieke stukje van het huis. En decoratie hoeft niet duur te zijn. Een winkel als Ikea heeft bergen decoratie voor mooie prijzen.

Wil je meer informatie?

Heb je nog geen aanbouw, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan vind je meer informatie over de prijzen en mogelijkheden op onze pagina ‘Kosten aanbouw‘. Laat je inspireren en informeren door Homedeal en verrijk je huis.