Homedeal.nl Inspiratie Verhuizen of toch een moderne aanbouw?

Verhuizen of toch een moderne aanbouw?

Is je huidige huis te klein? Misschien wil je gewoon meer leefruimte of is uitbreiding van het gezin een reden om te verhuizen. Verhuizen is niet altijd nodig! Maak eens de overweging voor een moderne aanbouw. Hierdoor creëer je in één week meer leefruimte en het levert in tegenstelling tot verhuizen weinig rommel en overlast op.

Moderne aanbouw versus een serre

Uiteraard moet een keuze gemaakt worden voor het soort aanbouw. De keuze bestaat uit een standaard, landelijke of moderne aanbouw. Met de moderne aanbouw haal je niet alleen zonlicht naar binnen, maar ook de natuur. Een typisch kenmerk van een moderne aanbouw is dat vooral glas gebruikt wordt, wat de drempel tussen huis en tuin klein maakt.

Naast bovengenoemde aanbouw is er ook nog de optie voor een serre. Een aanbouw zorgt voor een uitbreiding van de leefruimte, terwijl een serre een apart deel van het huis vormt. Hiermee creëer je nog meer het gevoel van buiten zijn in je huis en de kosten van een serre liggen een stuk lager. Dit komt doordat er minder soorten materiaal nodig zijn en je een standaard model kunt kiezen. Een voordeel van een moderne aanbouw in vergelijking met een serre, is dat er vanwege de wanden en het plafond minder warmte het huis verlaat en minder kou naar binnen komt in de winter. In de zomer betekent dit dat het minder warm is doordat de zon op het dak schijnt in plaats van door glas, terwijl je toch dat buitengevoel krijgt.

REM_1864  
Moderne aanbouw

Moderne aanbouw

Zoals goed te zien is in bovenstaande afbeeldingen, bestaat de mogelijkheid om één grote schuifpui te laten bouwen. Deze zet je op een mooie zomerse dag wagenwijd open. Naast een schuifpui zijn er ook opties voor grote ramen van de grond tot aan het plafond met daartussen openslaande deuren. De meeste moderne aanbouw hebben aan de zijkant een betonnen wand, maar ook daarvoor is het mogelijk om voor glas te gaan.

REM_1892

Inrichting moderne aanbouw

Wat kun je precies met een moderne aanbouw doen? Het meest voor de hand liggende is dat je er een keuken en/of woonkamer van maakt. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om voor dat mooie kookeiland of die grote hoekbank te gaan die eerst niet in het huis pasten. Als de reden van aanbouw gezinsuitbreiding is, kan je ervoor kiezen een extra slaapkamer te maken en misschien zelfs een badkamer toe te voegen.

a-renovated-victorian-house-with-modern-extension-in-australia-13-2079209082

Heb je nog geen aanbouw, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan vind je meer informatie over de prijzen en mogelijkheden in onze prijsgids: Kosten aanbouw. Laat je inspireren en informeren door Homedeal en verrijk je huis.

Bronnen afbeeldingen: realhomesmagazine, hetontwerphuis, ofdesign