Homedeal.nl Inspiratie 5 tips voor een koele slaapkamer

5 tips voor een koele slaapkamer

Klinkt ‘feeling hot, hot, hot’ jou bekend in de oren? Het kwik stijgt en de warme temperaturen blijven ‘s nachts in je slaapkamer hangen. Wanneer jij in slaap probeert te komen, breekt het zweet je uit. Herkenbaar? Bekijk deze 5 tips en houd je hoofd ook ‘s nachts koel!

1. Hang een natte, koude handdoek voor je raam
Maak een grote handdoek nat met koud water en wring deze goed uit. Zet je raam open en hang de natte, koude handdoek voor je raam. De wind die langs de natte handdoek waait zorgt voor koude lucht. Door deze koude lucht daalt langzaam de warme temperatuur in je slaapkamer.

2. Zet na zonsondergang deuren en ramen open
Dit is logisch. Open een paar uur voordat je gaat slapen alle ramen en de deur om je slaapkamer te koelen. Door de tocht slaat je deur snel dicht, dus zet er een deurstopper of anders een schoen tussen. Het is belangrijk dat je overdag met de hoge temperaturen alle ramen en gordijnen dicht houdt. Zodra de zon niet meer op de ramen staat en het buiten is afgekoeld, is het tijd om alles open te gooien.

3. Zet alle elektrische apparaten uit
Zet jij altijd je tv, laptop of computer op stand-by? Door elektrische apparaten helemaal uit te zetten, dus niet op stand-by, ga je warmte tegen. Daarnaast is het goed voor het milieu en voor je portemonnee. Een win-win-winsituatie dus.

4. Trek natte, koude sokken aan
Je gevoelstemperatuur begint bij je voeten. Door koude voeten daalt je lichaamstemperatuur. Trek voor het slapen gaan natte, koude sokken aan en voilà jij hebt het in ieder geval een stuk koeler.

5. Schaf een airco aan
Werken bovenstaande tips niet? Dan is de aanschaf van een airco dé oplossing. Er zijn verschillende soorten, zoals een split airco of een mobiele airco met elk voor- en nadelen. Een split airco is permanent gevestigd in een slaapkamer. Dit in tegenstelling tot de mobiele airco die je op warme, zomerse dagen pakt en op koude, winterse dagen weer in de kast opbergt. De kosten van een airco variëren. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten en de voor- en nadelen:

Meer weten over de installatie van een airco? Bekijk deze dan op airco installatiekosten of vraag een offerte aan bij een van de aircospecialisten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van airco specialisten uit uw buurt aan