Homedeal.nl Inspiratie Thermaskirt: meer ruimte, meer voordelen

Thermaskirt: meer ruimte, meer voordelen

thermaskirt

Ben je niet tevreden met het uiterlijk van je radiatoren? Of geven ze niet genoeg warmte door het hele huis? Daar is een oplossing voor, en nee, het is geen vloerverwarming. Thermaskirt is een plintverwarming die jouw woning snel en duurzaam verwarmt.

Hoe werkt Thermaskirt?

Thermaskirt verwarming is gemaakt van een high-tech aluminium. Het vervangt niet alleen de radiatoren, maar ook de huidige plinten. Waar het voor plintverwarming eerst nodig was een buizenconstructie langs de muur te plaatsen en daarna de plint erover, is de Thermaskirt beide in één. Warm water stroomt via de buizenconstructie in de Thermaskirt langs de muren. Thermaskirt verwarming is ook verkrijgbaar met een elektrisch circuit. De plinten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn varianten van 115 mm tot en met 230 mm hoog en 20 mm dik.

Ruimtes worden door Thermaskirt rondom en dicht bij de grond gelijkmatig verwarmd. Zo ontstaat er een temperatuur die in de gehele ruimte hetzelfde is.

Wat zijn de voordelen?

De Thermaskirt verwarming biedt vele voordelen ten opzichte van radiatoren en vloerverwarming. Thermaskirt is duurzamer, goedkoper, praktischer, effectiever en uit het zicht.

  • Duurzaam

Ruimtes opwarmen met Thermaskirt verwarming is beter voor het milieu. De ruimtes zijn sneller en gelijkmatiger opgewarmt en verbruiken 13% minder energie dan radiatoren. Dit komt omdat er minder vermogen nodig is dan radiatoren. Wist je dat je tot wel 7% per jaar kan besparen op stookkosten? Dit doe je eenvoudig door de thermostaat 1 graden lager te zetten.

  • Goedkoop

Om je kamer op de juiste temperatuur te krijgen, hoeft het water in Thermaskirt minder heet te zijn dan in bijvoorbeeld een radiator. Dit zorgt ervoor dat je tot wel 25% bespaart op de stookkosten per jaar. Daarnaast is de aanleg van Thermaskirt verwarming goedkoper dan vloerverwarming. Er hoeven namelijk geen grote ingrepen uitgevoerd te worden. Bijna elke woning en vloerbedekking is geschikt voor Thermaskirt.

  • Praktisch

Thermaskirt verwarming is een goede manier om ruimte te creëren in je huis. De radiatoren en huidige plinten zijn niet meer nodig. Zo ontstaat er ruimte om bijvoorbeeld een kastje onder de vensterbank neer te zetten of de bank tegen elke wand te plaatsen.

  • Effectief

Zet je de verwarming hoger? Dan heb je dankzij de Thermaskirt verwarming binnen enkele minuten al een warmer huis. Dit in tegenstelling tot vloerverwarming en radiatoren. Hierbij gaat er meer tijd overheen om het huis lekker warm te krijgen. Daarnaast werkt het bij elke soort vloer even goed, terwijl vloerverwarming minder goed werkt bij bijvoorbeeld houten vloeren.

  • Voor elk interieur een kleur

Thermaskirt verwarming is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Veel gebruikte kleuren zijn wit, ivoor en zwart. Daarnaast zijn er verschillende profielen beschikbaar, van klassiek tot modern design. Er is altijd een kleur en profiel dat past bij jouw interieur.

Wat zijn de kosten van Thermaskirt plintverwarming?

Voordat je de keuze maakt om over te stappen naar plintverwarming, ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. Hoewel de prijs verschilt per huis, krijg je in onderstaand prijsoverzicht verschillende verwarmingsoplossingen.

In het prijsoverzicht hieronder is uitgegaan van een woonkamer van 6 bij 4 meter breed en 2,5 meter hoog. Deze ruimte heeft een inhoud van 60 m³. Gemiddeld kost Thermaskirt € 25 per meter.

VerwarmingGemiddelde prijs
Thermaskirt€ 500
Radiator Vanaf € 350
Vloerverwarming€ 1.100 - € 1.200

Wil jij ook Thermaskirt in jouw huis?

Thermaskirt is eenvoudig te plaatsen in bijna elke ruimte. Het is in verhouding met vloerverwarming veel goedkoper. Thermaskirt verwarming vind je bij verschillende leveranciers in Nederland.