1 miljoen projecten verricht

De beste cv-ketel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Cv-ketel > Radiator prijzen

Radiator prijzen

Gemiddelde kosten:
235
Dit project kost gemiddeld tussen:
195 - € 280
Minimale kosten:
75
Maximale kosten:
500

Je wilt nieuwe radiatoren plaatsen om je woning beter te verwarmen en te bezuinigen op de stookkosten. Je wilt alleen nog weten welke opties je hebt en wat de radiator prijzen zijn. HomeDeal heeft ze op een rij gezet, zodat je een goed doordachte keuze maakt.

Wat kost een radiator?

De kosten voor een radiator variëren van € 100 tot € 600 per stuk, inclusief laten leeglopen oude radiator, ontkoppelen, afvoeren oude radiator en ontluchten nieuwe radiator. Invloed op de kosten heeft het type radiator (van een paneelradiator tot een designradiator) en het aantal radiatoren dat je laat plaatsen.

  • Ledenradiator
  • Paneelradiator
  • Designradiator
  • Elektrische radiator

Zie onderstaand per variant radiator wat de gemiddelde kosten zijn, inclusief plaatsing.

Soort radiatorGemiddelde prijzenVoordeel
Ledenradiator€100 - €140Nemen veel water op dus blijft lang warm
Paneelradiator€50 - €120Verwarmt je huis in hoog tempo
Designradiator€150 - €300Passend bij je interieur, veel kleuren, maten en vormen
Elektrische radiator€400 - €550Makkelijk op plekken zonder aansluiting aan de centrale verwarming
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

wat kost een radiator

In 3 situaties wordt toegelicht wat de radiatorkosten zijn, afhankelijk van jouw wensen:

Het goedkoopste

Je hebt nieuwe radiatoren nodig, maar je wil er niet teveel aan besteden. In dat geval zijn paneelradiatoren een goede optie. Deze zijn het goedkoopste en daarnaast ook nog het meest energiezuinig, samen met de ledenradiator. Een paneelradiator heb je vanaf € 50.

Het makkelijkst

Je hebt plekken in je woning waar de plaatsing van een radiator niet makkelijk gaat, omdat er geen aansluiting is op de centrale verwarming. Wel is er een stopcontact aanwezig. Dan is een elektrische radiator de uitkomst. Hier is alleen een stopcontact voor nodig. Een elektrische radiator is verkrijgbaar vanaf zo’n € 400.

Passend bij je inrichting

Wil je een radiator die niet misstaat in de rest van de woninginrichting? Denk dan aan een designradiator. Deze zijn er in vele kleuren, vormen en formaten. Vrijwel altijd is er een optie die bij jou past. De prijs van een designradiator ligt tussen de € 150 en € 300.

Hoe zijn de radiator prijzen opgebouwd?

radiator prijzen

Voor de aanschaf en installatie van nieuwe radiatoren zijn de kosten verdeeld over arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Een installateur rekent rond de €50 per uur en doet over 1 radiator gemiddeld 4 uur. Elke extra radiator duurt 2 uur langer. De prijzen van installateurs kunnen soms behoorlijk verschillen. Daarom raadt Homedeal je aan om offertes aan te vragen en te vergelijken om hier op te besparen. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Hieronder worden deze keuzes verder toegelicht.

Welke keuzes bepalen de radiator prijzen?

Je hebt invloed op de uiteindelijke prijs door middel van het maken van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welke soort?

De eerste keuze die je maakt is welke soort radiator je wil. Deze keuze is mede afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Moet je huis snel opgewarmd zijn? Dan is een paneelradiator het overwegen waard. Maar wil je juist een radiator die ook nog mooi opgaat in de stijl van je woning? Dan kies je voor een designradiator. Zet op een rij wat je belangrijk vindt en neem dat mee in je beslissing.

Keuze 2: Welke plaats?

De plaats van de radiator heeft ook invloed op de prijs. Is er al een aansluiting aanwezig of is dat een klus voor de installateur? Is de huidige aansluiting geschikt voor de nieuwe radiator? Het laten aanleggen of verleggen van de leidingen zorgt voor hogere kosten. Voor de exacte kosten in jouw situatie raadpleeg je een specialist.

Keuze 3: Alternatieven

Als de gewone radiatoren niet zijn wat je zoekt, dan heb je nog andere keuzes om je huis te verwarmen:

Soort verwarmingGemiddelde prijzenVoordeel
Plintverwarming€60 - €120 per meterNiet zichtbaar, verwarming loopt door de plinten
Raamradiator€50 - €100Lage radiator voor bij lage ramen, gemonteerd aan vloer
Verticale radiator€60 - €160Voor plaatsen waar horizontaal niet past
Vloerverwarming€800 - €1500Niet zichtbaar, warmte evenredig verspreid in de ruimte

Vind de beste deal

HomeDeal raadt je aan om offertes aan te vragen en de verkregen tarieven te vergelijken. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend en geven je binnen 2 dagen de informatie die je nodig hebt. Vergelijken scheelt tot wel 40% op de kosten. Wacht niet langer en verrijk je woning met de nieuwe radiatoren die jij wil.

HomeDeal Bespaartips

Kies hetzelfde model

Wanneer je een nieuwe radiator aanschaft, houd er dan rekening mee dat de huidige aansluitingen ook aan de nieuwe radiator passen. Als dit niet het geval is, dan dienen de leidingen verlegd te worden, en dat brengt extra kosten met zich mee. Om je deze extra kosten te besparen is het verstandig hetzelfde model te kiezen. Het formaat van de radiator maakt in dit geval niet veel uit. Raadpleeg een specialist voor meer informatie over de extra kosten van het verleggen van leidingen.

Kies voor elektrisch op wieltjes

Heb je een ruimte waar nog geen aansluiting is voor een radiator of waar je niet vaak zit? Overweeg een elektrische verwarming op wieltjes. Deze zijn te krijgen voor een bedrag tussen de € 40 en € 80. Deze verwarmen snel en zijn makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast gebruiken ze alleen stroom wanneer jij dat wil.

Bespaar ruimte

Als je weinig ruimte hebt of gewoon geen ruimte kwijt wil aan een radiator, dan is een convectorput het overwegen waard. Dit is een verwarming in een soort put in de vloer. Deze mogelijkheid is ook een goede optie bij openslaande deuren. Voor een convectorput van 1,20m breed ligt de prijs tussen de € 300 en € 500.