Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Cv-ketel prijzen

Cv-ketel prijzen

Minimale kosten
€ 620
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Je bent van plan een nieuwe cv-ketel te kopen om meer warm water en een beter verwarmd huis te hebben. De oude cv-ketel doet het niet goed genoeg meer en heeft niet genoeg capaciteit. Je moet alleen nog weten wat het je gaat kosten, maar nergens vind je een duidelijk antwoord. Daarom heeft Homedeal de prijzen voor jou bijeengebracht en er een compleet overzicht van gemaakt.

Inhoudsopgave

Wat kost een cv-ketel?

Gemiddeld kost een nieuwe cv-ketel met CW4 en 13 liter per minuut € 1.500, inclusief plaatsing. Deze factoren hebben invloed op de cv-ketel kosten: CW-waarde, aantal liter per minuut, type cv ketel en merk. Hierdoor lopen de cv-ketel prijzen uiteen van € 900 tot € 3.000.

Zie in onderstaand kostenoverzicht welke qua wensen het beste bij jou past, en wat de daarbij behorende cv-ketel prijzen zijn, inclusief installatiekosten.

Klasse (CW waarde)Gemiddelde prijzenLiters p/mGeschikt voor
CW1€900 – €1.4004 literKeuken
CW2€1.100 – €1.6006 literKeuken of douche
CW3€1.200 – €1.80010 literKeuken of douche of bad; niet tegelijk
CW4€1.400 – €2.00013 literKeuken of douche of bad; niet volledig tegelijk
CW5€1.800 – €2.60017 literKeuken of douche of bad; beperkt tegelijk
CW6€2.400 – €3.00020 literKeuken en douche of keuken en bad
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Persoon die aan knop van de cv-ketel pdraait

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je verschillende gemiddelde cv ketel kosten. Met welke prijs moet jij rekening houden? Ontdek het aan de hand van onderstaande cv ketel prijsvoorbeelden.

Weinig warm water verbruik

Woon je op jezelf en heb je niet veel warm water nodig en ook niet op meerdere plaatsen tegelijk? Dan kies je voor een CW 3 klasse. Deze cv-ketel geeft warm water voor de keuken, de douche of het bad, maar niet tegelijk.

Daarnaast is dit een verantwoorde keuze voor je portemonnee wanneer de energierekening op de mat valt, want nieuwe cv-ketels zijn een stuk zuiniger. Deze kosten van deze cv ketel is ongeveer € 1.200.

Veel warm water verbruik

Je woont in een vrijstaand huis met je gezin met 3 kinderen en het gebeurt regelmatig dat er én in de keuken én in de badkamer warm water nodig is. Dit kan alleen nog niet, dus wil je een nieuwe cv-ketel aanschaffen. Dan is CW 6 de juiste keuze voor jouw gezin. Hiermee heb je warm water in de keuken én de badkamer tegelijk. Daarnaast daalt het gasverbruik met ongeveer 15%. Deze prijs van deze cv- ketel is gemiddeld € 2.400.

Minimale kosten

Je wil alleen een nieuwe cv-ketel om warm water te tappen in je keuken. Dan is een CW 1 ketel al voldoende. Hiermee krijg je alleen warm water in de keuken. Deze cv is te verkrijgen vanaf € 900, maar wordt nog maar weinig verkocht. De meeste nieuwe cv-ketels beginnen vanaf CW3 waarde.

Opbouw van cv-ketel prijzen

Kostenoverzicht Cv-ketel prijzen

Je ziet dat de grootste kostenpost de cv-ketel zelf is, maar ook arbeid is een groot onderdeel. De gemiddelde arbeidskosten liggen tussen de € 50 en € 60 per uur. De gemiddelde installatie duurt ongeveer 4 uur.

Door cv-ketel offertes op te vragen en te vergelijken bespaar je hierop. Op de kosten van de ketel zelf heb je ook invloed door alle opties goed af te wegen en de juiste keuze te maken.

Welke keuzes hebben invloed op een nieuwe cv-ketel prijs?

Je hebt zelf invloed op de cv-ketel prijs via de volgende keuzes:

Keuze 1: Soort ketel

Er zijn 4 soorten ketels, namelijk de conventionele ketel, de vr-ketel (Verbeterd Rendement), de hr-ketel (Hoog Rendement) en de HRe ketel

  • Conventionele ketel wordt niet meer gemaakt.
  • Vr en hr ketels zijn weer verdeeld over 2 soorten, namelijk de soloketel en de combiketel. Een soloketel is geschikt voor het verwarmen van je huis en een combiketel verwarmt je huis én geeft je warm water. Van deze 2 soorten is de combiketel het meest gekozen.
  • In opkomst is de HRe ketel. Naast het opwekken van warmte en warm water, levert deze ketel ook elektriciteit. Hierdoor verbruikt de HRe ketel gemiddeld iets meer gas, maar is het rendement een stuk hoger.
Soort ketelGemiddelde prijzenRendement
VRSolo €800 – €1.200
Combi €1.000 – €1.400
Tot 90% van energie omgezet in warmte
HRSolo €1.500 – €2.500
Combi €1.800 – €3.000
Meer dan 100% energie omgezet door hergebruik van warmte
HRe€8.000 – €12.000140% omgezet in warmte, warm water en elektriciteit

Keuze 2: Welk merk cv-ketel?

Ga je een cv-ketel kopen, dan heb je de keuze uit vele merken. Homedeal heeft deze merken voor je ingedeeld in 3 prijsklasses op basis van de prijs voor een CW4 ketel (exclusief installatie). Vergelijk de cv-ketel merken en cv-ketel kosten eenvoudig met elkaar.

PrijsklasseMerkenGemiddelde prijzen
LaagAWB, Ferroli, Intergas, Remeha€800 – €1.100
MiddenBosch, Daalderop, Vaillant€1.000 – €1.300
HoogAtag, Nefit€1.300 – €1.700

Keuze 3: Welke klasse cv ketel?

Zoals eerder aangegeven heb je 6 keuzes op het gebied van effectiviteit en capaciteit, namelijk CW1 tot en met CW6. Hoe hoger je komt, hoe beter de ketel, maar logischerwijs zijn de cv-ketel kosten dan ook hoger.

Keuze 4: Extra opties voor je cv-ketel

Je hebt alle noodzakelijke keuzes gehad, maar je hebt ook nog de keuze voor extra opties:

Extra optieGemiddelde prijzenKenmerk
Complete CV installatie, incl. radiatoren en thermostaat€6.000Efficiënter energieverbruik
Radiator€250 – €400Snelle manier van ruimte verwarmen
Boiler€250 – €350Noodzakelijk bij solo ketel
Zonneboiler€2.000 – €4.000Warmte opwekking op zonne-energie
Slimme thermostaat€200 – €300Thermostaat en energiemeter in één
Onderhoudscontract€70 – €130Goed onderhoud voorkomt problemen

Het kiezen van de juiste cv-ketel is meer dan alleen het prijskaartje; het gaat om het vinden van comfort, efficiëntie en gemoedsrust voor jou en je gezin. Bij Homedeal begrijpen we dat de kosten een belangrijke factor zijn, maar we weten ook dat elke woning uniek is. Daarom verdient elke situatie een oplossing op maat.

Vraag direct een offerte aan voor jouw nieuwe cv-ketel. Met Homedeal aan je zijde wordt de weg naar een warmer thuis een stuk eenvoudiger en transparanter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een nieuwe cv-ketel het meest?

De prijs van een nieuwe cv-ketel wordt vooral beïnvloed door het gekozen type en merk van de ketel, de complexiteit van de installatie, en eventuele extra functies die je nodig hebt. Meer geavanceerde systemen zullen over het algemeen meer kosten, maar kunnen op de lange termijn voordeliger zijn.

Is het mogelijk om te besparen op de kosten van mijn nieuwe cv-ketel?

Jazeker, het is aan te raden om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken, te kiezen voor een model dat past bij jouw specifieke behoeften, en te informeren naar beschikbare subsidies of financieringsopties. Een energiezuinige ketel kan ook leiden tot lagere maandelijkse energierekeningen.

Homedeal Bespaartips

Koop je ketel in de zomer

In de warme zomermaanden zijn CV ketels gemiddeld goedkoper dan in de winter. Dit komt doordat de vraag naar nieuwe ketels dan laag is. Niemand denkt immers aan het vervangen van de CV ketel tot het moment dat die kapot gaat en de CV ketel eigenijk het hardst nodig is. Besluit dus ruim op tijd om de ketel te vervangen, om geld te besparen, maar ook om niet in de kou te zitten wanneer de ketel nodig is en het niet meer doet.

Huur of lease je ketel

Tegenwoordig is er naast het kopen van een ketel ook de mogelijkheid deze te huren of te leasen. Hierdoor betaal je niet ineens een groot bedrag, maar wordt dit verdeeld in kleine bedragen per maand. Daarnaast zit het onderhoud er vaak al bij in, en mocht de ketel onverhoopt toch kapot gaan, dan is dat risico in de meeste gevallen voor de verhuurder.

Subsidie HRe ketel

Op de HRe ketel is een subsidie te verkrijgen van gemiddeld €4.000. Dit is ongeveer 40% van de aanschafprijs. Zelf betaal je dan nog zo’n €4.000 tot €8.000. Dit zorgt ervoor dat de aanschaf van een HRe ketel rendabel is. Meer weten? Kijk eens op de energiesubsidiewijzer.

Hoogste besparing

Wil je een nieuwe CV ketel om zoveel mogelijk te besparen? Kies dan voor de CV ketel waarbij de capaciteit ongeveer gelijk is aan jouw verbruik. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel en niet te weinig verwarmd wordt, waardoor jij altijd genoeg warmte hebt en er geen onnodig gasverbruik plaats vindt. Hierbij is de prijs voor een nieuwe CV ketel dus afhankelijk van je verbruik.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden